|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Anime Haberleri Anime Dünyasından Son Gelişmeler, yeni anime duyuruları. |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Anime Tartışmaları Kategorisinde ve Anime Haberleri Forumunda Bulunan Satoshi Kon aramızdan ayrıldı Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Perfect Blue, Millennium Actress, Tokyo Gotfathers, Paprika ve Paranoia Agent'in yönetmeni Satoshi Kon'un (1963-2010) bu Salı gecesi hayata gözlerini yumduğu ...
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#1 |
![]()
Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: Mecidiyeköy
Favori Anime: MobileSuit Gundam, Votoms, Iron Linebarrels, GITS, Blackjack, FMP, NHK ni Youkoso, Nadesico, Yamato
Favori Manga: Blame, KOR, Mermaid's Forest, KKNJ, NGE, FSS, KR Spirits, Detective Conan, Jiraishin, Akira, Alive
|
![]() Perfect Blue, Millennium Actress, Tokyo Gotfathers, Paprika ve Paranoia Agent'in yönetmeni Satoshi Kon'un (1963-2010) bu Salı gecesi hayata gözlerini yumduğu bugün itibariyle açıklandı. Anime sektörüne 1991'de Katsuhiro Otomo'nun Roujin Z filmiyle yaptığı yönetmen yardımcılığı ile giren Satoshi Kon, 1995'de yine Otomo ile birlikte yeraldığı Memories filminin "Magnetic Rose" segmentinin rejisinde yeraldı. 1997'deki ilk yönetmenlik denemesi olan ve bir idolün üzerinden Japonya'nın görünmeyen yüzüne eleştrisel bir bakış da getirdiği psikolojik gerilim filmi Perfect Blue ile büyük yankı uyandıran Satoshi Kon sonraki filmlerinde insan psikolojisine eğilen, algı, kişilik, yanılsama, düşler gibi temaları işleyen eserler vermeye devam etti. Millennium Actress (2001) 20. yy boyunca Japonya'nın ilk dönem sinemasına paralel şekilde bir aktristin geçmiş hatıralarının ve gerçekleşmemiş düşlerinin bir hikayesiyken, Tokyo Godfathers (2003) bir grup evsizin birlikte geçirdiği bir Noel'i anlatır, yönetmenin yayımlanmış son filmi olan Paprika (2006) ise düşler ve psikanaliz üzerine deneysel bir filmdir. (Satoshi Kon'un 2008'den beri üzerinde çalıştığı Yume Mirai Kikan adlı bir filmi daha bulunmaktaydı) Paranoia Agent (2004) adlı bir TV serisi de yöneten Satoshi Kon, aynı zamanda içinde Oscar adaylığının da bulunduğu 15 uluslararası ödüle aday gösterilmiş ve çoğunu kazanmıştı. Memories, Millennium Actress, Tokyo Godfathers ve Paprika adlı filmleri ev sineması için ülkemizde orijinal olarak piyasaya sunulan (ve bu bağlamda Hayao Miyazaki'den sonra ülkemizde en çok filmi verilen yönetmen) olan Satoshi Kon'un Tokyo Godfathers filmi Pera Müzesi'nin Eylül ayı etkinliklerinde gösterilecektir. En büyük saygı duyduğum 5 büyükustadan biri olan zamansız Satoshi Kon'un kaybı yeri doldurulamaz bir boşluk olacaktır. Ama en azından az ve öz yapıtlarının bundan sonra da öykü anlatıcılığı anlamında önemini daima koruyacak olması tek tesellim. Başımız sağolsun. |
![]() |
|
|
|
#2 |
Giriş Tarihi: 10-09-2009
Favori Anime: NARUTO , FAIRY TAIL , KENICHI , FMA BROTHERHOOD , GA-REI , SAINT SEIYA , KAMPFER , ROZARIO+VAMPIRE
Favori Manga: NARUTO , FAIRY TAIL
|
Yazık olmuş. :(
|
|
#3 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 21-09-2009
Favori Anime: Rose of Versailles
|
genç sayılabilecek bir yaşta aramızdan ayrılmış :( Memories, Paprika ve Tokyo Godfathers' ı izlemiştim.
|
|
|
#4 |
Giriş Tarihi: 11-11-2009
Mekan: ankara tokat arası
|
allah rahmet eylesin
paprika ve tokyo godfathers ı izlemiştim ikisinide bveğenmiştim |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
----
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Ankara / Sincan
Favori Anime: Gunbuster, Armored Trooper Votoms, Adventure of Ganba, Cowboy Bebop, Ergo Proxy
Favori Manga: Battle Angel Alita
|
Kral adamdı be... Allah rahmet eylesin.
|
|
|
#7 |
|
----
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Gerçekten çok üzüldüğüm bir haber oldu bu.
Garip bir şekilde Satoshi Kon filmlerini anime sevsin, sevmesin bir misyoner misali etrafımdakilere tanıttığım ve izlemediğim tek işi olan Paranoia Agent'a başladığım şu günlerde dünyanın bir ucunda başka bir şehirde bu güzel insan hayata gözlerini yumdu ha. Şarkıda dendiği gibi 'hayatın garip bi ironi anlayışı var.' Bazı insanların kutsanmış bir ele sahip olduklarını düşünüyorum, bu insanlar dokundukları herşeye o kendilerine özgü parıltıyı taşıyabiliyorlar, ve bu adamın dokunduğu her işte de bu tür bir parıltı görüyordum ben. Bu sebeple böyle insanların, hem de bu kadar erken göçmelerine fena bozuluyor, üzülüyorum. Memories'le başladığı yolda Perfect Blue gibi bir şaheseri, Tokyo Godfathers gibi insana, 'hala hayat var, hala sinema sanat kokuyor!' dedirten, her izlediğimde 'dünyanın en güzel filmi' diye ölçüsüz atmamı sağlayabilecek sihirde bir güzelliği, düşlerimizi, bilinçaltımızı acı biber yapıp ağzımızı yaktığı Paprika'yı, ve Perfect Blue'dan bu yana ne kadar ustalaştığını kanıtladığı Millennium Actress'i yaratmış ve arkasında kendisi adına kocaman bir hazine bırakmış bir ustayı kaybettik. Pera Müzesindeki Tokyo Godfathers'ı özellikle kaçırmamaya çalışıcam.
|
|
|
#8 |
![]()
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Anime dünyası için acı kayıp doğrusu tüm filmlerini izlemiştim etkileyici bir tarzı vardı gerçekten, sevenlerine baş sağlığı diliyorum.
|
![]() |
|
|
|
#9 |
|
----
Giriş Tarihi: 16-09-2009
Mekan: Ankara
Favori Anime: Death Note, Code Geass
|
Eserlerinin birçoğunu izledim, bana göre giderek çizgisini bulan biriydi, anime dünyasından erken ayrıldığını düşünüyorum, gerçi ölüm işte beklenmedik anlarda gelebiliyor, sevenlerine baş sağlığı diliyorum.
|
|
#10 |
|
----
Giriş Tarihi: 25-07-2010
Favori Anime: Death note, Paprika, Elfen Lied, Magic Knights Rayearth, Nana, Vampire Knight
Favori Manga: Nana
|
Olamaz yaaa, kesin benim elim dusmedi:(
Daha yenice Paprikanin altyazilarini Azericeye cevirmisdim ve tam da Memories'e baslayacaktim... Cok cok sevdigim bir yonetmendi. Hepimizin bashi sag olsun... Ruhu shad olsu! (Azerbaycanda denildigi gibi) |
![]() |
|
![]() |
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Konu araçları | |
|
|