Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları > Anime Tanıtımları ve İncelemeleri

Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Animeler Hakkında Bilgi Almak İsteyenler İçeriye Bakmalı.

Fruits Basket

Anime Tartışmaları Kategorisinde ve Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan Fruits Basket Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> KÜNYE: Diğer Adları: Furuba Kategori: Tv Serisi Bölüm Sayısı: 26 Firma/Stüdyo: Furuba Production Committee, Studio Deen, TV Tokyo Yönetmen: Akitaro ...

Yorum

LinkBack Tanıtım Araçları
Fruits Basket
Yayınlayan Squaw
02-09-2009
Standart Fruits Basket

KÜNYE:
Diğer Adları: Furuba
Kategori: Tv Serisi
Bölüm Sayısı: 26
Firma/Stüdyo: Furuba Production Committee, Studio Deen, TV Tokyo
Yönetmen: Akitaro Daichi
Senaryo: Aki Itami, Mamiko Ikeda, Rika Nakase, Hiroshi Nagahama, Tadashi Hiramatsu
Animasyon: Hiroshi Nagahama
Müzik: Jun Abe, Seiji Muto
Dizayn: Akemi Hayashi

KONU:
''Uzun, uzun zaman önce Tanrı, bir akşam yemeğine hayvanların hepsini davet etmeyi kararlaştırdı ve hepsine seslendi "Yarın gece sizi eğlenceye bekliyorum, geç kalmayın..!" dedi...

Yaramaz Fare, haberi duyduğu zaman, komşusu kediye bir numara oynamaya karar verdi. Fare, Kedi'ye parti'nin yarından sonraki gün olduğunu söyledi. Ertesi gün hayvanların hepsi kutlama için sıralandı. Fare, partiye ineğin üstüne binerek geldi. Herkes aptal kedi dışında harika bir zaman geçirdi. Kedi tüm şeyi kaçırdı...''

Yukarıdaki hikayeyi küçüklüğünden beri her gece annesinden dinleyerek uyuyan Tohru Honda,annesini trafik kazasında kaybettikten sonra büyükbabası ve halasıyla yaşamak zorunda kalır fakat evdeki tadilat nedeniyle arkadaşlarında kalacağı yalanını söyleyip bir arazide çadırda kalıp yaşamaya devam eden Tohru Honda ve arazinin sahibi olan Sohma ailesi üyeleriyle ilgili bir seri...

Otaksidi için akşam işinde çalışan Honda bir gün okuluna giderken Shigure ve Yuki Sohma'nın kaldığı evin merdivenlerinde Zodyak Takvimi'ndeki hayvanların figürlerine rastlar,bunları incelerken karşısına aniden Shigure çıkar ve Tohru'nun bu ilgisi çok hoşuna gider,ardından derin bir sohbete başlarlar,sohbet sırasında ise Tohru'nun gittiği okulun kızlarının ''Okulun Prensi'' lakabı taktığı tüm kızların hayran olduğu Yuki belirir ve Tohru büyük bir şaşkınlık içerisine girer.

Çıkanbir fırtına sırasında bir gün Tohru'nun kaldığı çadır dağılınca,Yuki ve Shigure Sohma onu evde ev işleriyle ilgilenmesi karşılığı kalması konusunda ikna ederler ama Sohma ailesinin bir sırrı vardır ve bu sır;ailedeki bazı üyelerin Çin zodyak kuşağındaki her aya ait olan -yukarıdaki anlatılan hikayedeki hayvanlara- dönüşmesidir özellikle de karşı cinsten birisi arkadan sarıldığında yani Sohma ailesinde Juunishi üyeleri yaşamaktadır,bu sırrı öğrenen tek kişi olan Tohru;Kyo,Yuki ve Shigure'nin de isteğiyle onlarla yeni bir hayata başlamıştır fakat bir sorunları vardır;ailenin asıl lideri olan ve laneti tümüyle tek başına taşıyan Akito,Tohru'yu her ne kadar aileye kabul etmiş görünsede aslında ondan tamamıyla nefret etmektedir çünkü tüm Sohma ailesi Tohru'ya karşı ilgi duyup onunla dost olmak istemektedir çünkü ilk defa Sohma Ailesi'nden olmayan bir kişi Sohma Ailesi topraklarında yaşayıp onların sırrını bilmektedir,aslında bu tarz kişiler sırrı öğrendiği zaman hafızalarını sıfırladıkları bir yöntemleri vardır,Sohma ailesinin ise Akito'nun emirlerine karşı çıkmak gibi bir lüksü yoktur ve ne emir verirse uygulamak zorundadırlar...

KİŞİSEL YORUM:
Seri izlemeye başladığımda ilk anlatılan hikayesiyle -Çin Zodyak'ındaki hayvancıkların hikayesi yani- dikkatimi çekti ve hemen izlemeye koyuldum ve izlemey başladıktan sonra da kısa bir zaman diliminde bitiriverdim çünkü o kadar sürükleyici bir işlenişe sahipti ki ekran karşısından ayrılamadım doğrusu.

Özellikle de herbir karakterin yaşadığı dram beni kendisine çekmiştir ve bu özelliğinin yanında komedi öğeside çok başarılı şekilde işlenmiştir özellikle de Shigure ve Ayame arasında geçen diyaloglar beni çok güldürmüştür.Seriyi izlediğimde ise ''Fruits Basket'' adının içinde neler barındırdığına tanık olduğum an içimi kaplayan hüznü kelimelere dökemem kesinlikle,neler yaşanıp neler bittiğini eminim ki izleyenler neler anlatmak istediğimi anlayacaktır.

Seride beni en çok Momiji ve Kyo'nun yaşamı etkilemişti;
Spoiler:

Kyo'nun üzerindeki lanetle karşı karşıya kaldığında Tohru'nun ne kadar da büyük bir sevgiye ve güce sahip olduğunu görmek çok şaşırtmış aynı zamanda da sevindirmişti beni çünkü küçüklüğünden beri Zodyak hikayesini dinleyen Tohru için ne kadar acı verici olduğunu düşündüm ve ne kadar acı çekiğini tahmin ettim,her şeyiyle suçsuz yere bünyesinde hak etmediği bir laneti barındırmanın acısını bu şekilde çekmek özellikle de küçükken ''Anne'' n tarafından da bu lanet etiketiyle damgalanmak acı verici olmalı diye düşünmeden duramadım.

Momiji ise;
Spoiler:
Bir lanet yüzünden ''Anne''si tarafından kabul edilmemiş olmanın acısını taşıması ve onu kabullenemediği için kendi isteğiyle hafızasını sildirmesi,çok acı verici olmalı.ve sen bunun bilinciyel büyüyüp bunun bilinciyle bir hayat sürdürüyorsun.Asıl hüzünlendiren noktası ise bütün bunlara rağmen Momiji'nin hayatındaki güzelliklere kucak açarak yaşamını sürdürmesiydi..

Benim için tek eksi yönü vardı o da -artık bir anime klişesi olan- izlediğimiz finalin manga'ya ait bir son olmamasıydı onun dışında anlatılan orjinal hikayesiyle gerçekten de türünün güzel bir örneğiydi...

KARAKTERLER:
Honda Tohru ve Arkadaşları:

Daima pozitif düşünen bir kişiliği olan Tohru,çevresindeki herkese yardımcı olmayı seven birisidir.

Tohru 16 yaşında annesini kaybettikten sonra Sohma Ailesi üyelerinden Shigure-Kyo-Yuki üçlüsüyle yaşamaya başlar ve Sohma ailesinin evlerinde günlük işlere yardımcı olur.

Ansa Uotani

Tohru'nun en yakın arkadaşıdır,kişilik yönünden Tohru'nun annesine hayrandır.Annesi ölürken Tohru'yu,Uo'ya ve Hana'ya emanet etmiştir.Dışarıya çok sert yapıda ve ürkütücü şekilde görünür.

Saki Hanajima

Tohru'nun diğer en yakın arkadaşıdır,çok koruyucu bir yapıdadır.Hana'nın iyi hissetmesi için elektromanyetik bir gücü vardır ve genelde Tohru'ya kötülük yapanlara bu elektriğini göstermektedir

SOHMA AİLESİ
Kyo Sohma

Asabi ve küstah bir yapıdısı vardır.

Çin zodyak takvimindeki fare tarafından oyuna gelen meşhur kedinin lanetini üzerinde taşıyan Sohma Aile'si üyesidir,bu yüzden de en büyük emeli Yuki'yi bir gün yenebilmektir.

Yuki Sohma

Tohru'nun da gittiği okulun Yuki'ye hayran kızlar tarafından takılan ''Okulun Prensi'' lakaplı öğrencisidir.

Zodyak takvimindeki fare ile lanetlenmiş Sohma üyesidir.Çok kırılgan,düşünceli ve içine kapanık bir yapısı vardır.Her zaman Kyo ile bir dövüş durumundadır çünkü takvim de kedinin zodyak dışında kalmasını sağlamıştır.

Shigure Sohma

Etrafında bulunan insanlara pzoitif düşüneceler aşıyan,yaşanan olaylara sakince çözümler üreten bir yapısı vardır.Sohma ailesinin en yaşlı üyelerinden birisidr,takvimdeki köpeğin lanetini taşımaktadır.

Momiji Sohma

Sohma ailesinin Tohru'ya en hayran üyesidir ve her fırsatta da bunu dile getirmekten asla çekinmez,Tohru'nun mutlu ve neşeli olması için elinden geleni yapar,takvimdeki tavşanın lanetini taşımaktadır.

Hatori Sohma

Sohma ailesinin doktorudur aynı zamanda da lanet sırrının saklanması için hafızaları silen kişidir.Zodyak Takvimi'ndeki denizatının lanetini taşımaktadır.

Kagura Sohma

Bir gün mutlaka Kyo ile evleneceği inancıyla yaşamaktadır bu nedenle de Kyo devamlı Kagura'dan köşe bucak kaçmaktadır.Bir araya geldikleri her seferde Kagura ve Kyo arasında hep kargaşa yaşanır.

Hatushara Sohma "Haru"

Zodyak takviminde ineğin lanetini taşımaktadır.Kyo'yla devamlı rakip halindedir,yönünü kaybetme gibi bir sorunu vardır.Sahip olduğu diğer yanı -özellikle kızgın anlarında- Karanlık-Haru diye isimlendirilir.

Ayame Sohma

Ailenin en rahat,kendiyle en çok barışık olan üyesidir,Yuki'nin öz abisidir.Takvimdeki yılanın lanetini taşımaktadır ve ailenin en çapıkn üyesidir.

Ritsu Sohma

Ailenin en çekingen üyelerinden birisidir,devamlı bir işe yaramadığını,devamlı bir sakarlık yaptığını düşünerek hep bir özür dileme modundadır.Takvimde maymunun lanetini taşımaktadır.

Kisa Sohma

Çok utangaçtır,devamlı okul arkadaşlarının dalga geçmesi yüzünden okula gitme konusunda hep bir sorun yaşamaktadır.Takvimde kaplanın lanetini taşımaktadır.

Hiro Sohma

Ailenin en zeki üyelerinden birisidir ve kötümser bir kişiliğe sahiptir.Kisa Tohru'yla çok iyi anlaştığı için devamlı Tohru'yla çatışır çünkü Kisa'ya çok bağımlıdır.

Akito Sohma

Sohma Ailesi'nin lideridir,laneti tek başına taşıyan yani en ağır laneti üzerinde bulunduran kişidir.

Tohru'nun kalmasını her ne kadar istemese de onaylar ve bu duruma katlanabilmek için sahip olduğu tüm imkanları kullanma düşüncesindedir.

Fruits Basket

Genel Bilgi
Anime Türü
Doğaüstü Güçler,Drama,Komedi,Romantizm

Favori

Üye degerlendirmesi
Müzik
64%64%64%
6.4
Video
71%71%71%
7.1
Hikaye Anlatımı
75%75%75%
7.5
Karakter
81%81%81%
8.1
Tasarım
69%69%69%
6.9
İzlenebilirlilik
78%78%78%
7.8
Genel
79%79%79%
7.9
10 kullanıcı oyladı 74% averajla

Tanıtım Araçları

Eski 15-09-2009, 00:47   #1
Ne düşünüyorsun?

----

gokcevil'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Ouran High School Host Club
Favori Manga: Fufuba
Standart İlgi: Fruits Basket

Mangasını hala okumaktayım. Bitince (ki bu Aluminia'ya bağlı XD) animesini de izleyeceğim. Çok iyi gidiyor. Okunası olduğu kadar izlenesidir de umarım.

Bayangokcevil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-09-2009, 01:43   #2
Ne düşünüyorsun?

Eğlenceli

sakura hime'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: clow ülkesi
Favori Anime: tsubasa reservoir chronicle
Favori Manga: fruits basket

harika bir anime canım sıkıldığı zaman ayame'nin olduğu bölümü açar gülmekden yerlere yatarım şuan mangasını okuyorum ve çok güzel gidiyor bu gidişle en beğendiğim manga olacak bu arada squaw hiro kisa'nın abisi değil

Bayan sakura hime şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-09-2009, 02:17   #3
The guard of hell.

Şeytan

Squaw'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.

Sanırım klasik ailede beraber büyüme olayı var

Ben de mangasını okuyorum ama daha ilk volume bitti Nana'ya sarmasaydım sanırım biterdi şidmiye kadar ama o bekleyecek bu gidişle...

Ama daha önce mangası ile aldığım spoilerlar baya heyecan vericiydi ve ben mangadaki çizimleri daha çok beğendim.
Right Battousai?

Spoiler:

Don't you know that every sword needs a sheat?

BayanSquaw Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-09-2009, 04:16   #4
Ne düşünüyorsun?

Eğlenceli

sakura hime'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: clow ülkesi
Favori Anime: tsubasa reservoir chronicle
Favori Manga: fruits basket

evet dediğin gibi beraber büyüme

mangası çok güzeş gidiyor bugün 3 bölüm okudumda ağlıyordum nerdeyse...

çizimleri ise animeye göre çok daha güzel özellikle karakterler çok iyi kurgulanmış keşke anime biraz daha uzun olsaydı

Bayan sakura hime şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-02-2010, 15:00   #5
Ne düşünüyorsun?

----

OosakiNana'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Favori Anime: NANA, Blood+, Fate Stay Night, Vampire Knight, Vampire Knight Guilty, Claymore, Ergo Proxy...
Favori Manga: NANA...

Animede ki en harika karakter bence Momiji Sohma, çok ama çok tatlı:mutlu:
Gayet eğelenceli bir seri, tavsiye ederim izlemeyenlere.
I need your love,I'm a broken rose,Maichiru kanashimi your song, Ibasho nai kodoku na my life,I need your love,I'm a broken rose...Oh baby, help me from frozen pain,With your smile, your eyes, and sing me, just for me...
BayanOosakiNana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-02-2010, 21:21   #6
Ne düşünüyorsun?

çok yorgun

martikanadi'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-01-2010
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose of Versailles, D.Gray Man, Ayashi no Ceres, Naruto Shippuden... Daha çok var
Favori Manga: D. Gray Man

Puanlama neden bu kadar düşük anlamadım ama ben bu seriyi çok beğenmiştim... Oldukça eğlenceli bir seriydi ...
Eski 18-02-2010, 23:14   #7
tembellik bitti :(

ölü gibi

özz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 21-09-2009
Favori Anime: Rose of Versailles

1-2 bölüm dışında ben de büyük keyifle izlemiştim. animenin kaldığı yerden mangasına devam ettim, animenin son bölümü olan bölüm mangada kesinlikle daha güzel işlenmiş. animede de mangada da çoğunlukla ağlayacak gibi oldum. gönül ister ki manganın devamı da anime olarak karşımıza çıksa ama çok zor görünüyor çünkü belli bir yaş üzerindekilere hitap eder hale geldi. ama hikaye gerçekten çok güzel, karakterlerin hepsine aşık oldum biri dışında diyelim.

Bayanözz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2010, 01:05   #8
Ne düşünüyorsun?

Düsünceli

Beyazm'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009

Birbirine benzeyen konular silsilesi sizi sıkabilir ama bu seriye sıradan bir seri gözüyle bakmayın, bence kadınsı çizilen erkek karakterler dışında her şeyiyle hoş bir seriydi. Heyecan ve birbirini zorla izleten bölümler arayanlar dışında, herkese önerebilirim.
BayBeyazm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2010, 04:03   #9
Neq
Ne düşünüyorsun?

----

Neq'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 02-01-2010

Tohru'nun azmine hayran kalmıştım, drama ve komedi sevenlere tavsiye ederim.

Spoiler:
Tohru'nun annesi öldükten sonra çadırda yaşamayı düşünmesini hiç unutamadam
BayNeq Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık