Code Geass: Lelouch of the Rebellion
Yayınlayan elovitnas
07-02-2010
Standart Code Geass: Lelouch of the Rebellion

KÜNYEKategori: TV Serisi
Bölüm Sayısı: 50 (25'er bölümlük 2 Sezon)
Firma/Stüdyo: Sunrise, MBS
Yönetmen: Goro TANIGUCHI
Senaryo: Hiroyuki YOSHINO, Ichiro OKOUCHI
Animasyon: Eiji NAKATA, Kohei YONEYAMA, Masahiro YAMANE, Seiichi NAKATANI, Yuriko CHIBA, Akira TAKAHASHI, Kenichi TAKASE, Yukie SAKO
Müzik: Hitomi KUROISHI, Kotaro NAKAGAWA
Dizayn: Takahiro KIMURA, Kenji TERAOKA, Akira YASUDA, Eiji NAKATA, Junichi AKUTSU, CLAMP

KONUBritanya İmparatorluğu tüm dünyayı ele geçirmiş süper devlet olarak dünyaya hükmettedir. Karşısında sadece Avrupa birliği Çin kamıştır. 2010 yılında Britanya son özgür topraklar olan Japonya'ya saldırır. Japonya'nın adı bundan sonra Alan 11 olarak değiştirilir. İşgal sırasında Japonya'da yaşayan Britanya'lı bir çocuk olan Lelouch Lemperouge bir gün Britanya'dan intikam alacağına yemin eder.

Aradan 7 yıl geçer. Britanya'lı asiller Alan 11 e yerleşmeye başlamışlardır. Artık Japonlar kendi topraklarında 2.sınıf vatandaş hayatı sürmektedirler. Lelocuh ise liseye gitmektedir. Çok zeki ve başarılı bir öğrenci olan Lelouch'un en büyük hobilerinden biri Britanya'lı asilleri satrançta yenmektir. Yine birgün satrançta yendiği bir asilin evinden okuluna dönmekte olan Lelouch kaza yapan bir kamyon görür. Yardım etmek için kamyonun yanına giden Lelouch kamyonun arkasından bir ses geldiğini duyar. Bakamak için içeri girdiğinde kamyon birden hareket etmeye başlar ve Lelouch içeride kısılı kalır. Kamyon Japon direnişçilerine aittir ve arkasında bombaya benzeyen bir tank bulunmaktadır. Üstelik peşlerinde Britanya özel kuvvetleri vardır. Direnişçiler Knightmare dene bir çeşit robot yardımıyla Britanya kuvvetleriyle çarpışır. Bu arada direnişçilerin kamyonu kaçmaya çalışır ama başarılı olamaz ve bir Britanya askeri tarafından yakalanırlar. Onları yakalayan Britanya askeri Lelouch'un çocukluk arkadaşı olan Suzaku'dur. Suzaku Lelocuh'un direnişçilerin kamyonunda ne işi olduğunu anlamaya çalışırken kamyonda ki tank birden açılır ve içinden bir kız çıkar. Tam bu sırada destek Britanya kuvvetleri olay yerine gelir. Suzaku'nun komutanı ona Lelouch'u vurmasını emreder ama Suzaku bunu rededer. Bunun üzerine komutanı Suzaku'yu vurur. Tam Lelouch'u da vurmak üzereyken kız Lelouch'un önüne atlar ve vurulur. Lelocuh yardım etmek için uzanırken birden kız kız Lelouch'un elini tutar ve Lelouch kızın sesini zihninde duymaya başlar. Kız Lelouch'a bir anlaşma önerir. Lelouch'a güç vercektir ama karşılığında Lelouch'tan bir isteğini yerine getirmesini istemektedir. Lelouch içinde bulunduğu durumun da etkisiyle bu anlaşmayı kabul eder ve insanlara istediğini yaptırabilme gücü olan "Geass" ı kızdan alır. Bu güç yardımıyla Lelouch Brtianya kuvvetlerinden kurtulur. Yeni kazandığı bu güçle Lelouch yıllardır hayallerini kuduğu Britanya'dan intikam alma planlarını gerçekleştirmeye karar verir.

KİŞİSEL GÖRÜŞBaşlangıçta çok sıradan bir yapım gibi gelsede ilerleyince çok farklı ve heyecanlı bir anime olduğunu belli ediyor. Senaryo bakımından çok başarılı bir anime. Özellikle ana karakter Lelouch'un zeka oyunları insanı her zaman şaşırtmakta. Bu bakımdan Death Note'a çok benziyor. Ama Death Note'a nazaran çok daha fazla aksiyon sahnesi içermekte. Savaşlarda kullanılan Knightmare adlı robotlar mecha sevenleri pek tatmin etmese de savaşlara oldukça renk kattıkları bir gerçek. Çizim tarzı biraz değişik gelebilir ama oldukça kaliteli. Müzikleri ise animenin genel kalitesini altında kalıyorlar. Zaten bu animeyle ilgili yapılabilecek tek olmusuz yorum bu olur. 2007 Tokyo Uluslararası Anime Fuarı kapsamında dağıtılan 6. Tokyo Anime Ödülleri'nde "En İyi TV Serisi" ödülünü kazanmış anime desem kalitesini belli etmiş olurum heralde Bence anime seven herkesin bir şanş vermesi gerekir. Pişman olmazsınız.
Not: Serinin ikinci sezonu Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2 adıyla yayınlandı.

Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Genel Bilgi
Anime Türü
Aksiyon,Doğaüstü Güçler,Mecha

Favori
7 üyenin favori listesinde

Favori Listesi

Üye degerlendirmesi
Müzik
68.6%68.6%68.6%
6.86
Video
77.1%77.1%77.1%
7.71
Hikaye Anlatımı
74.3%74.3%74.3%
7.43
Karakter
80%80%80%
8.00
Tasarım
77.1%77.1%77.1%
7.71
İzlenebilirlilik
80%80%80%
8.00
Genel
81.4%81.4%81.4%
8.14
7 kullanıcı oyladı 77% averajla

Tanıtım Araçları

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Eski 07-02-2010, 22:56   #1
Administrator

bedifeci'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-2009
Favori Anime: slam dunk
Favori Manga: slam dunk ,naruto
Standart İlgi: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Tanıtım için teşekkürler.Özel arşivimde bulunan , bence nadide animelerden biri. Seyretmeyen var mı. Tam bir mecha degil ama içinde barındırdığı unsurlar ve karekteler nedeniyle tutulan bir seri.

Sitemizin Kalitesini Arttıracak Sizlersiniz
Kurallara daha dikkat edelim.
Yetkili üyelerimizle sorunlarınızı büyümeden paylaşalım
Bay bedifeci şuan çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-02-2010, 23:11   #2
Kıdemli Üye

Astragedy'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 07-11-2009
Mekan: Bursa
Favori Anime: Eureka 7

Yeni izliyorum biraz Death Note anımsattı ilk bölümleri(Lelouch - Light Yagami benzettim ).. Ama zevkli bir anime..

BayAstragedy Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-2010, 00:00   #3
Kıdemli Üye

ishak'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: yolsuz bir gezgin
Favori Anime: gto/Hatsukoi Limited/Fate/stay Night
Favori Manga: sekire/Hatsukoi Limited

Alıntı:
Orjinal Gönderi : Astragedy Mesajı Görüntüle
Yeni izliyorum biraz Death Note anımsattı ilk bölümleri(Lelouch - Light Yagami benzettim ).. Ama zevkli bir anime..
evet dostum Death Note çok benzer yönü var
güzel ve aksıyonu bol:begenmis:
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-2010, 01:34   #4
Sadık Üye

Hunter'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-10-2009

Seyretmeyen bir ben kaldım sanırım Bir elime geçse şu anime seyredecem de, denk gelmedi bir türlü ( 512 kb la indimeye çok üşeniyorum )
Eski 13-02-2010, 15:22   #5
Yeni Üye

drtrzan'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 24-11-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: code geass

kesinlikle izlenmesi gereken bir seri. izlediklerim arasında en iyisi bana göre. 10 üzerinden 10 puan veririm hiç düşünmeden
Eski 13-02-2010, 18:42   #6
Sadık Üye

martikanadi'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-01-2010
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose of Versailles, D.Gray Man, Ayashi no Ceres, Naruto Shippuden... Daha çok var
Favori Manga: D. Gray Man

Bende çok beğenmiştim bu seriyi 3. sezonun geleceğine dair duyumlar aldım haberiniz olsun...
Eski 13-02-2010, 23:13   #7
Katılımcı Üye

smygon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-11-2009

ilk izlemeye başladığım da bu ne ya death note emitasyonu mu dedim ama yanılmışım aslında death note benzeyen pekfazla yanı yok
ayrıca çok güzel ve tavsiye edilir....
smygon Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-02-2010, 00:45   #8
Katılımcı Üye

swordsman'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 29-01-2010
Mekan: Ankara
Favori Anime: One Piece

Alıntı:
Orjinal Gönderi : martikanadi Mesajı Görüntüle
Bende çok beğenmiştim bu seriyi 3. sezonun geleceğine dair duyumlar aldım haberiniz olsun...

3. sezonunun çıkacağı kesinleşti, korkularla beraber yanında umutları da taşıyor, ama bunun gibi efsanevi serilerin (benim için ouran, death note gibi) devamları hep aynıdır. İstersin ama istemezsin

Code geass, karakter gelişimi olarak pekte iyi olmasada karakterlere nefret ve sevgiyi uyandırabilmesi (ki bence anime kriterlendirmede oldukça önemlidir) gereksede ilgi çekici gizem ve konunun adım adım ve mükemmel şekillenmesi, animeyi ön plana çıkardı. Kesinlikle izlenmesi gereken bir anime.
Yorum

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 18:10.