Cowboy Bebop
Yayınlayan elovitnas
08-02-2010
Standart Cowboy Bebop

KÜNYE
Kategori: Tv Serisi
Yapım Yılı: 1998
Bölüm Sayısı: 26
Firma/Stüdyo: Sunrise, Bandai, Nakamura Production
Yönetmen: Shinichiro WATANABE
Senaryo: Shinichiro WATANABE, Dai SATO, Sadayuki MURAI
Animasyon: Toshihiro KAWAMOTO, Hiroki KANNO
Müzik: Yoko KANNO
Dizayn: Toshihiro KAWAMOTO, Kimitoshi YAMANE

KONU
2021 yılına gelindiğinde gezegenler arası seyahatler mümkün hale gelmiştir. İnsanlar atlama geçitlerini kullanarak gezegenler arasında seyahat edebilmektedirler. Ama bu sistem kusurludur ve birgün aydaki atlama geçidinde bir patlama olur ve ayda dev bir krater oluşturur. Ayda ki patlamadan kopan parçalar Dünya ya üzerine düşer ve sürekli bir meteor yağmuru oluşturular. Dünya'nın büyük bir kısmı yaşanmaz duruma gelir. Kurtulanlardan bir kısım meteor yağmurlarından korunmak için yeraltına sığınır. Geriye kalan insanlık ise Mars ve Venüs gibi gezegenlerde koloniler kurarak oralarda yaşamaya başlarlar.

Anime bu olaylardan 50 yıl sonrasını anlatır. Spike Spiegel ve Jet Black iki haydut avcısıdır. Cowboy Bebop adlı gemileriyle uzayda dolaşıp haydutları yakalar ve haydutların başına konan ödül paralarıyla geçimlerini sağlamaktadırlar. Daha sonra bu ikisine geçmişini esrarlı ve çekiçi bir kadın olan Faye Valentine, bir bilgisayar kurdu olan Edward adlı çocuk ve süper zeki bir deney köpeği olan Ein da katılır. Bütün ekip seri boyunca Cowboy Bebop ile maceralara atılırlar.

KİŞİSEL GÖRÜŞ
Serinin bölümleri birbirinden bağımsız ilerliyor. Her bölümde ekip farklı bir maceraya atılıyorlar. Tabi maceralar sırasında ekipteki karakterlerinin geçmişlerini de yavaş yavaş öğreniyoruz. Seri aksiyonu da, dramayı da, komediyi de aynı oranda başarılı bir şekilde veriyor. Eski bir yapım olmasına rağmen çizimler ve animasyonlar gerçekten çok kaliteli. Özellikle karakterlerin yüz ifadeleri çok başarılı. Sadece suratlarına bakarak ruh hallerini anlayabiliyorsunuz. Serinin en büyük özelliği muhteşem müziklere sahip olması. Seride jazz ve blues tarzında müzikler kullanılmış. Özellikle aksiyon sahnelerinde çalan müzikler çok etkileyici. Seriyi izlemeseniz bile kapanış müziği olan The Real Folk Blues şarkısını mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Fazla söze gerek yok efsaneler arasında yer alan bu seriyi kesinlikle kaçırmamanız gerekir.

Not: 2001 yılında serinin Knockin' On Heaven's Door adında bir uzun metraj filmi çıktı.

Cowboy Bebop

Genel Bilgi
Anime Türü
Aksiyon,Bilim Kurgu,Drama

Favori
1 üyenin favori listesinde

Favori Listesi

Üye degerlendirmesi
Müzik
75%75%75%
7.50
Video
60%60%60%
6.00
Hikaye Anlatımı
72.5%72.5%72.5%
7.25
Karakter
75%75%75%
7.50
Tasarım
72.5%72.5%72.5%
7.25
İzlenebilirlilik
72.5%72.5%72.5%
7.25
Genel
72.5%72.5%72.5%
7.25
4 kullanıcı oyladı 71% averajla

Tanıtım Araçları

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Eski 08-02-2010, 00:22   #1
Katılımcı Üye

hipernova'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Cowboy Bebop, Bleach, Samurai Champloo, Berserk, Gantz, Baccano!, Code Geass
Standart İlgi: Cowboy Bebop

En sevdiğim animedir. Açıkçası söyleyecek çok şey yok. Bir başyapıt, bir sanat eseri, zamanının ötesinde her şeyiyle mükemmel bir eser.

Hayatımda gördüğüm en büyük trajedilerden birini farkettirmeden anlatır CB. Hakkında uzun uzadıya şeyler yazabilirim (ki yazmışlığım var) ama ne kadar yazarsam yazayım yeterli olmaz. Anlatmaya yetmez.
Eski 08-02-2010, 15:34   #2
Katılımcı Üye

smygon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-11-2009

gerçekten soundtrack leri bir harikaydı
shichiro watanebe nin de kendini kanıtladığı bir seriydi
smygon Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-2010, 15:58   #3
Katılımcı Üye

blackgod'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-10-2009
Favori Anime: One piece, Bakemonogatari..
Favori Manga: one piece, beelzebub..

bu animenin altyazısıyla uyumlu mkv videoları varmı ya da rawı
Bayblackgod Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-2010, 17:24   #4
Katılımcı Üye

smygon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-11-2009

Alıntı:
Orjinal Gönderi : blackgod Mesajı Görüntüle
bu animenin altyazısıyla uyumlu mkv videoları varmı ya da rawı
ben animefreak tan online izlemiştim bide http://www.animea.net/download/34/Cowboy+Bebop.html
burdan indirebilir ve altyazılar.org sitesinden de alt yazılarını indirebilirsin
smygon Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-2010, 17:56   #5
Katılımcı Üye

blackgod'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-10-2009
Favori Anime: One piece, Bakemonogatari..
Favori Manga: one piece, beelzebub..

sağol
Bayblackgod Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-2010, 01:07   #6
Sadık Üye

Hunter'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-10-2009

Hep izlemek izledim bu seriyi, 2 bölümüne bir arkadaşta biraz bakabilmiştim. Hala o yarım 2 bölümde kaldım :( O zaman indirememiştim de, bi ara mutlaka indirip izleyeceğim
Eski 27-02-2010, 19:22   #7
Yeni Üye

antiRED'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 23-09-2009
Favori Anime: Death Note

imdb.com'da en iyi çizgi serilerde 3. sırada ;) Sadece ilk bölümü izleyebilmiştim eğlenceli ve kısa bir seri. İzlemeyenlere tavsiye ederim ;)
BayantiRED Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:35.