Ergo Proxy
Yayınlayan elovitnas
09-02-2010
Standart Ergo Proxy

KÜNYE
Kategori: TV Serisi
Bölüm Sayısı: 23
Firma/Stüdyo: Manglobe Inc., WOWOW, Geneon Entertainment, Inc., Asahi Production
Yönetmen: Shukou MURASE
Senaryo: Dai SATO
Animasyon: Iwao TERAOKA
Dizayn: Naoyuki ONDA

KONU
Gelecekte Dünya neredeyse tamamen çöle dönmüş durumdadır. Ama insanlık kurtulmayı başarmıştır. Kendilerini dış dünyadan izole eden devasa şehirlerde kendilerine yeni bir düzen kurmuşlardır. Bu ütopya yaşam tarzını korumak için yönetim şehri oldukça katı kurallarla yönetmektedir. İnsanlarda bu katı kurallara rağmen bu ütopik dünyada yaşamlarına devam etmektedirler. Fakar bir sorun baş gösterir. Bir çeşit "virüs" autorave denen robot hizmetkarların "kişilik" kazanmalarına ve sahiplerine karşı gelerek şehri bir bir terketmelerine sebep olmaktadır. Bir kadın dedektif olan Re-l Mayer bu olayı incelemeye başlar. İncelemelerinin sonunda bu sorunun çözümünün bir kişide saklı olduğuna inanır. Vincent Law.

KİŞİSEL GÖRÜŞ
Spoiler:

Spoiler vermemek için konu kısmını kısa tuttum. Baştan söyliyeyim bu seri konu olarak oldukça ağır. Varoluş, tanrı kavramı, insanı inan yapan faktörler ve bunun gibi birçok felsefik ve psikolojik konuya el atıyor. Bu bakımdan çoğu kişi izlediğinde birşey anlamayacaktır. (Ben de izlerken çok zorlanmıştım). Çoğu kişide sıkılıp bırakacaktır. Onun için sadece bu tür psikolojik animeleri sevenlere hitap ettiğini söyleyebilirim. Serinin animasyonları gerçekten çok kaliteli. Karakter ve mekan tasarımları kusursuz. Sadece biraz fazla karanlık ortamlarda geçiyor o kadar. Müzikleri ise oldukça kaliteli. Özellikle açılış ve kapanış müzikleri harika (zaten kapanış müziği Radiohead grubunun ünlü Paranoid Android parçası). Dediğim gibi sadece belli bir izleyici kitlesine hitap eden, türünün en iyi örneklerinden biri. Serial Experiments Lain'i sevdiyseniz buna da bayılacaksınız.

Ergo Proxy

Genel Bilgi
Anime Türü
Bilim Kurgu,Gerilim,Psikolojik,Tuhaf

Favori
3 üyenin favori listesinde

Favori Listesi

Üye degerlendirmesi
Müzik
70%70%70%
7.00
Video
70%70%70%
7.00
Hikaye Anlatımı
70%70%70%
7.00
Karakter
70%70%70%
7.00
Tasarım
66.7%66.7%66.7%
6.67
İzlenebilirlilik
63.3%63.3%63.3%
6.33
Genel
70%70%70%
7.00
3 kullanıcı oyladı 69% averajla

Tanıtım Araçları

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Eski 09-02-2010, 15:59   #1
Asistan

Squaw'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailes,Fate/Stay Night,Baccano!,Kara no Kyoukai,Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen,NANA...
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket,NANA,Melty Blood...
Standart İlgi: Ergo Proxy

İzlediğim en iyi psikolojik animelerden birisidir,ağır havasına rağmen beni hiç sıkmayan -sadece ''Kim 500 Milyar İster?'' kısmıyla sıkmıştı - serinin o mistik ve ağır havasının yansıttığı özellikleriyle sonuna kadar beni kendisine bağlayan bir yapımdı.Normalde ''Tuhaf'' türlerine pek sıcak bakmayan ben için,bu seri nedense ''Tuhaf'' kategorisinde oluşunu hiç kabullenmediğim bir yapım.

''Psikoloji'' ve ''Bilim Kurgu'' nun birleşmesiyle karşımıza oldukça ağır bir seri sunduğu gerçeğini kabul ediyorum ama işte bu dakikalarda da Pino varlığıyla devereye giriyor, bizi şirin davranışlarıyle ve replikleriyle oldukça neşelendiriyor hatta Pino anlık bir kayıp yaşayıp ekran da görünmediğinde,insanın gözleri Pino'yu aramıyor değil.Onun varlığı olmasa gerçekten de serinin havası daha da ağırlaşacaktır, bu beni rahatsız etmez elbet,buna hiç şüphem yok ama bence tüm bu özelliklerinin yanında felsefik öğeleri de bünyesinde çok başarılı bir şekilde saklıyor aynı zamanda araya sıkıştırdıkları bu felsefik diyaloglar, seriye ayrı bir etkileyicik katıyor benim gözümde.

Müzikleri ise benim için de ayrı bir yerdedir özellikle de açılış parçasını çok başarılı bulurum hatta bir dönem,''You complete my fate....'' diye başlayan nakaratını dilime bile dolamıştım,müziğiyle birlikte açılışını daha doğrusu açılışında yer alan renk tonlarıyla beğendiğim nadir animelerdendir,karakterleri içinse söylenecek pek bir şey yok zaten, çok başarılı karakterler çıkıyor karşımıza özellikle ''Ergo Proxy''i gördükten sonra fazla söze gerek olmadığını savunanlardanım...
Right Battousai?

BayanSquaw Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-2010, 16:04   #2
Anime Dostu

Unde®minE'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei

Yarışmalı bölümü biraz izleyip sonra da atlamıştım, çok sıkıcıydı. Fakat, anime harikaydı. Pino'yu tek geçerim; o kızdan sonra gülüş şeklim değişti, "ihihiiii" diye gülüyorum, hâla

Açılışını tek geçerim, her bölüm izlemişimdir; içimi titretir o şarkı benim. Kapanış parçası olaarak da Ergo Proxy'nin bendeki yeri çok özeldir: O şarkının klibini eskiden çok görür ama bir türlü kimin söylediğini bulamazdım, öyle kalmıştı. Animede o şarkıyı ilk duyduğumda monitöre sarılasım gelmişti D: Radiohead'miş tabi, kendimi kınıyorum.

Herneyse, her karaktere hayran olabileceğiniz bir seridir. Türünün iyilerinden.

Lymolion
BayanUnde®minE Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-2010, 00:52   #3
Sadık Üye

Hunter'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-10-2009

Favori animelerimden, türünün en iyi örneklerindne biri Bu post-apokaliptik evrendeki kurgu gerçekten harika işlenmiş. Zaten söylenecek çoğu şey söylenmiş, ben şöyle bir ilave yapayım. Anime ilk bölümünde vaad ettiği aksiyonu vermiyor devamında. Temposu biraz yavaş, zaten psikoloji işliyor azıcık. Ayrıca arada mitolojiye göndermeler yapıyor fln. Ortamı da biraz karanlık Yani kaldıramam ben bunu, bayar beni diyenler pek denemesin. Çok önerdiklerim ve zorla izletmeye çalıştıklarım oldu. Genelde yarım bıraktılar...

İzleyeli çok olmuş ya, bi daha mı izlesem

Pinoooooo
Eski 21-02-2010, 19:37   #4
Banned

Giriş Tarihi: 10-02-2010
Mekan: ist.
Favori Anime: elfen lied,lovely complex :D
Favori Manga: claymore

sewdiğim bir animedir....Tv de seyretmiştim...

Son Düzenleme alone.... tarafından 22-02-2010 15:02 de yapıldı.
Bayanalone.... Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-02-2010, 20:00   #5
Kıdemli Üye

Astragedy'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 07-11-2009
Mekan: Bursa
Favori Anime: Eureka 7

Önceleri bu animenin resimlerini bir anime forumunda görmüştüm ve merak edip sormuştum adını(Mayer'ı Amy Lee'ye benzetmiştim hatta Amy Lee'nin animesimi cıktı yahu diye sormuştum.) Adını öğrendikten sonra hemen izlemeye koyuldum.. Yalnız konusu nedense pek hoşuma gitmemişti..
Spoiler:
İlk bölümde bir banyo sahnesi vardı bir vekil çıkıyordu Mayer'in önüne ve bir mesaj bırakıyordu.. Gece yarısı izlediğim için güzel şeyler olucak diye bekledim o sahneden sonra fakat..

Dişimi anca 6 bölüm sıkabildim ve bıraktım.. Görsel olarak 10 numara yalnız bilmiyorum sonradan güzelleşen animelerde var ona göre cevap veriyim.. Ha birde ;
Spoiler:
Şu Vincent Law' u biraz daha havalı bir kişiliktir diye bekliyordum ama adam korkağın teki çıktı buda soğutmuştu animeden beni. Mayer durmadan azarlıyordu adamı çocuk gibi..

BayAstragedy Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-02-2010, 19:50   #6
Banned

Giriş Tarihi: 11-02-2010
Mekan: İstanbul
Favori Anime: lovely complex , claymore , elfen lied....
Favori Manga: death note

güzell bir anime ...
Bayanalevvv.... Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 18:11.