Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları > Anime Tanıtımları ve İncelemeleri

Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Animeler Hakkında Bilgi Almak İsteyenler İçeriye Bakmalı.

Güncel çalışmalarımız []

Karas

Anime Tartışmaları Kategorisinde ve Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan Karas Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Orijinal boyut için tıklayın...

Like Tree1Beğenilenler
  • 1 Yazan elovitnas

Yorum

LinkBack Tanıtım Araçları
Karas
Yayınlayan elovitnas
09-02-2010
Standart Karas

KÜNYE
Kategori: Ova
Bölüm Sayısı: 6
Yapım Yılı: 2005
Yönetmen: Keiichi SATOU
Senaryo: Shin YOSHIDA
Animasyon: Kenji HAYAMA
Müzik: Yoshihiro IKE
Dizayn: Kenji HAYAMA, Kenji ANDOU
Orjinal Eser: Keiichi SATOU

KONU
Yakın bir gelecekte Shinjuku şehrinde bir tür seri cinayetler zinciri baş göstermektedir. Cinayetlerin bir ortak noktası vardır. Bütün kurbanların vücut sıvıları emilip kurutulmuştur ve her zaman arkada bir tanık bırakılmıştır. Bu cinayetlerin arkasındaki kişi Ekou'dur. Bir "Karas" olarak şehri koruması gerekirken o insanlara karşı olan umudunu yitirmiş, onları korumak yerine yoketmeyi tercih etmiştir. Youkaileri* makine canavarlar olan Mikura'lara dönüştürerek insanların üzerine salmıştır. Şimdi onu durdurabilecek tek bir kişi vardır. Yeni Karas Otoha.

Youkai: Japon kültüründe doğaüstü güçleri olan ruhlara verilen isim.

KİŞİSEL GÖRÜŞ
Spoiler:

Aslında bu OVA için 6 parçaya ayrılmış bir film de diyebiliriz. Kısa bir seri olduğu için konu uzun uzun anlatılmak yerine 6 bölüm içine yayılmış. Bütün bu olayların sebebini bölümleri izledikçe yavaş yavaş öğreniyoruz. Buna rağmen bazı şeyler yine de havada kalmıyor değil. Serinin en büyük özelliği 2 boyut ile 3 boyut animasyon teknolojilerinin bir arada kullanılması. Bu özellikle aksiyon sahnelerini tam bir görsel şölene çeviriyor. Aksiyonun hızından dolayı bazı sahneleri kaçırıyorsunuz ve tekrar izleme ihtiyadcı hissediyorsunuz. Serini müzikleri de aynı oranda başarılı. Aksiyon sahneleri çok iyi tamamlıyorlar. Sadece aksiyon sahneleri ve animasyonları için bile izlenebilecek oldukça güzel bir anime.
Team Galaxy bunu beğendi.

Karas

Genel Bilgi
Anime Türü
Aksiyon,Büyü,Doğaüstü Güçler

Favori

Üye degerlendirmesi
Müzik
60%60%60%
6.0
Video
66%66%66%
6.6
Hikaye Anlatımı
62%62%62%
6.2
Karakter
62%62%62%
6.2
Tasarım
68%68%68%
6.8
İzlenebilirlilik
62%62%62%
6.2
Genel
60%60%60%
6.0
5 kullanıcı oyladı 63% averajla

Tanıtım Araçları

Eski 10-02-2010, 00:54   #1
Ne düşünüyorsun?

Meşgul

Hunter'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-10-2009
Standart İlgi: Karas

İndirdiğim ama henüz izlemediğim bir seri. İndirmeden önce bakınırken de hoşuma gitmişti zaten anime, tanıtım da da hoşuma gitti Yakın bir zamanda izleyeyim bunu

Tanıtım için teşekkürler...
Eski 10-02-2010, 01:23   #2
The guard of hell.

Şeytan

Squaw'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.

Kısacık 6 bölümüne rağmen hiçbir soru işareti bırakmayan,izlerken de içinde barındırdığı etkileyici ama abartılmayan aksiyonu ile kendini sevdiren bir Ova,izleyene verdiği bilgisayar oyunu havasıyla da ayrı bir özelliği olduğu kanısındayım hatta bu özelliğin bu Ovayı daha da çekici kıldığını düşünüyorum.

Müzikleri ve serinin grafiklerinde yer alan renk dizaynı izlerken en çok dikkat ettiğim daha doğrusu ilgimi çekmeyi başaran özellikleri olmuştur.Özellikle de renk tonlarının bir animeye yakıştığını savunuyorsam kesinlikle bu Ova'yı da örnek vermeliyim.Normalde böyle bir konunun bu kadarcık kısa bir yapımda doyurucu olmayacağını düşünen varsa yanılıyor,bence izlenmeyi hak eden Ova'lardan birisi,her ne kadar kedileri sevmeyen biri olan benim bile ilgimi çekip kendini izlettirmeyi başarabildiyse gerçekten de içindeki yansıttığı atmosferde başarılı olduğunu belirtmeliyim.

@Hunter
Özer bence daha fazla vakit kaybetmeden izlemeni öneririm zaten 6 bölümcük,başladın mı hemen bitiveriyor çünkü ilk bölümü izlediğinde anlam veremediğin şeyleri merak edip de hemen bir sonraki bölüme geçme dürtüsü seni rahat bırakmıyor inan bana yani en azından güven bana diyeyim hani ortak zevklere sahip olduğumuzu düşünüyorum o bakımdan
Right Battousai?

Spoiler:

Don't you know that every sword needs a sheat?

BayanSquaw Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-02-2010, 02:20   #3
Ne düşünüyorsun?

Meşgul

Hunter'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-10-2009

Tamam Itır sana inanıyorum ve sana güveniyorum Tatilim bitmeden izleyeyim bari ben bunu listede ön sıraya aldım yani
Eski 10-09-2010, 22:18   #4
Ne düşünüyorsun?

----

Giriş Tarihi: 22-08-2010
Favori Anime: appleseed-ghost in the shell

beyler bunun türkçe alt yazısını bulamadım varmıdır
Baymelekilmevt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2010, 22:28   #5
back in black

Acımasız

Susano'o'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen

Bildiğim kadarıyla bunun Türkçe fansubı vardı.

Spoiler:

人の精神の本質はその意識と潜在意識の戦いで定められる事であり。
BaySusano'o Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2010, 22:46   #6

----

Giriş Tarihi: 01-09-2009

Evet,Anianka fansublamış.
Bence sadece görsellik iyi,sadece görsellik.2 bölümünü izledim,3.ye gerek görmedim.

Metatron Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-06-2011, 12:01   #7
Pet Shop of Horrors, Outlaw
Star, Inuyasha Gibi Süper
Serileri Çeviren Birileri
Çıkıcak Mı ?¿

enerji dolu

Team Galaxy'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 12-05-2011
Favori Anime: Alita_Akira_Iria_Outlaw Star_Death Note_One Outs_Slam Dunk_Inuyasha_LupinIII_ObanStarRacers_Voltron
Favori Manga: Personant_-_Anime 2: Dragonball Z_Onepiece_Vampire Hunter D_Captain Tsubasa_Ninja Resurrection

Karas serisinin altyazılarını arıyorum, eminim daha bir çok kişi arıyodur çünkü seri için iyi diyenler çok olmuştu. divxplanetta ilk 3 bölümün altyazısı var ama 4-5-6. bölümlerinki yok...

Zamanında AniAnka grubu fansub yapmış yeni haberim oldu, ama ne yazıkki grup dağılmış, siteleride offline duruma düşmüş, bir kaç yerde link bulduk ama hepsi uçmuş...

Bu arada vision-anime ilk 3 bölümü movie yapmış ve divxplanetta ilk 3 bölümü movie olarak kesintisiz izlemek için vision-anime sürümüne uyumlu altyazı var, eğer vision-anime 'in yaptığı ilk 3 bölümlük movie'yi bulamayan olursa haberiniz olsun [niizk] grubunun ilk 3 bölümlük movie sürümünede uyumlu...

Eminim zamanında anianka fansub olarak ilk 6 bölüm paylaşıldığında bu seriyi çeken birileri olmuştur bu sitede (sürekli takılanlardan da çeken olmuştur bir ihtimal) 4-5 ve 6. bölümleri bir arkadaş upload ederse gerçekten büyük iyilik etmiş olucak...

Umarım yardım çağrımızı gören birileri olur, herkese iyi seyirler...

(Metatron sadece görsellik demişsin belkide haklısın ama yinede 2 bölüm yerine 6 bölümün hepsini izledikten sonra karar vermek daha iyi olur, malum bazı seriler ilk bölümlerinde tat vermez yada resmin bir parçası olduğu için garip gelebilir ama tüm bölümler izlenince belkide resim tamamlanarak görülür, o zamanda ilk zamanlarda iyi gibi görünmeyen, birden iyi görünebilir. bu ihtimal var...

bu birazda şuna benziyo: mesela bir insan düşünün aslında iyi bir insan ve sadece bir kaç gün onunla zaman geçiriyorsunuz ve onun iyi yönlerini birkaç günde görmediğinizden, kafanızdan notunu verip bir daha görüşmüyosunuz, halbuki bir kaç gün daha fazla zaman geçseydi iyi özelliklerini görüp ne kadar iyi bir insan olduğunu yada ne kadar uyumlu olabileceğinizi anlayıp görüşmeye devam edicektiniz belkide, demek istediğimi anladınız, bu dediğim tabiki düşük ihtimalli durumlar en azından çok yüksek ihtimalli değil, yinede eğer ihtimal varsa denemek lazım.

Kim bilir eğer 4-5-6. bölümleride TR altyazı olarak bulupta izleyebilirsem (4-5-6. bölümlerin altyazılarını bulunca seriye başlıycam) belki bende beğenmem ama hepsini izlemeden bunu kimse bilemez :birsey gelmez: çünkü gerçekten bazı serilerin ilk bölümleri aldatıcı oluyo, geçmişten ders aldım)
[Umarım eski anime çevirileri çoğalır, zaten yeterince yeni anime çeviriliyo, birilerininde eski ama kalite serilere el atması lazım, (eski animelerdeki farklı çizimleri eksi olarak görmeyen ve günümüz animelerine göre farklı olan atmosferlerini-konularını anlayan kişiler) malum kaliteli olduğu halde sırf eski diye, veya fazla bilinmediklerinden dolayı bir sürü kaliteli seri,movie ve ova'nın TR Altyazısı ne yazıkki yok...]

Mesela: Outlaw Star, Inuyasha ve Pet Shop of Horrors

Son Düzenleme Team Galaxy tarafından 29-06-2011 12:06 de yapıldı.
BayTeam Galaxy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-06-2011, 14:16   #8
tembellik bitti :(

ölü gibi

özz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 21-09-2009
Favori Anime: Rose of Versailles

@Team Galaxy, bölümler için seni ŞU başlığa alalım.

Bayanözz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 17:22.

kodhaber.com