Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları > Anime Tanıtımları ve İncelemeleri

Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Animeler Hakkında Bilgi Almak İsteyenler İçeriye Bakmalı.

NHK ni Youkoso! (Welcome to the NHK!)

Anime Tartışmaları Kategorisinde ve Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan NHK ni Youkoso! (Welcome to the NHK!) Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Bölüm Sayısı: 24 Süre: 23 dakika Yayın Tarihi: 2006 (Roman: 2002 Manga: 2004) Orijinal Eser: Tatsuhiko Takimoto Senaryo: Satoru Nishizono ...

Yorum

LinkBack Tanıtım Araçları
Yayınlayan Kitiara
05-09-2009
Standart NHK ni Youkoso! (Welcome to the NHK!)

Bölüm Sayısı: 24
Süre: 23 dakika
Yayın Tarihi: 2006 (Roman: 2002 Manga: 2004)
Orijinal Eser: Tatsuhiko Takimoto
Senaryo: Satoru Nishizono
Yönetmen: Yusuke Yamamoto
Açılış: Puzzle (Round Table-Nino)
Kapanış: Odoru Akachan Ningen (Kenji Ohtsuki- Fumihiko Kitsutaka)
Modokashii Sekai no Ue de (Yui Makino)

TANITIM

Satou Tatsuhiro, Tokyo’da tek başına yaşayan bir gençtir. Üniversitedeki ilk yılının sonunda, bir gün okula giderken etraftaki herkesin ona güldüğünü düşünmüş, bu baskıya dayanamayarak kendisini küçük apartman dairesine kapatmıştır. Bu olaydan sonra okulu bırakmış ve bir daha dışarı çıkmamıştır. Öyle ki geçimini bile sadece ailesinin gönderdiği parayla sağlamaktadır. Yani Japonya’da bilinen ismiyle bir “hikikomori” olmuştur. Bu şekilde yaklaşık 2 sene geçirir. İçinde bulunduğu bu durumdan nefret eden Satou, bunun sorumlusunu da kendince keşfetmiştir: NHK! Japonya’nın en büyük televizyon kanallarından biri olan biri olan NHK’nin açılımının “Nihon Hikikomori Kyoukai” olduğunu düşünmektedir. Satou, kendisi ve kendisi gibi olanları sonsuza kadar küçücük odalarında yaşayan bir hikikomori olmaya zorlayan bu şeytani kuruluşun planlarını bozmak için hayatını değiştirmeye ve öncelikle bir iş bulmaya karar verir. Dışarı çıkmak için yaptığı ilk denemesinde karşısına genç bir kız çıkar. Misaki ismindeki bu genç kız, Satou’nun bir hikikomori olduğunun farkındadır ve daha sonra ona bu durumdan kurtulmak için yardım etmeyi teklif eder. Sorunundan utanan Satou ise, Misaki’yi kandırmaya çalışır. Uzun zamandır tek kişilik bir dünyada yaşayan Satou’nun hayatı, sinir bozucu bir anime parçasını gün boyu son seste dinleyen yeni komşusunun ve tatlı Misaki’nin varlığıyla değişmeye başlayacaktır.

YORUM

NHK ni Youkoso’yu hemen hemen her anime sitesinde “komedi” sınıfına dahil ettiklerini görebilirsiniz. Bense tanıtımda özellikle bu durumdan kaçındım. Daha önce bir başka yorumumda da söylemiştim, bu seri kesinlikle komedi değil. Başlardaki 5-6 bölümlük komik sahneler böyle bir etiket için kesinlikle yeterli değil. Zira dramayı da geçtim, trajedi bile sık sık karşımıza çıkıyor.

Yukarıda Satou için “izleyiciyi de sürekli hayal kırıklığına uğratan” ifadesini kullandım. Bu öylesine yazdığım bir ifade değil, özellikle seçtiğim bir ifade. Çünkü karşımızdaki sıradan bir seri değil. Artık o kadar çok anime izledik ki yeni bir seriye başladığımızda ilerde olabilecekleri şöyle böyle tahmin edebiliyoruz ya da kendi çapımızda teori üretebiliyoruz. Her ne kadar bizim toplumumuzda da yavaş yavaş hikikomori’ler türese de, millet olarak bu soruna çok yabancıyız. Benim size tavsiyem, NHK ni Youkoso’u izleyecekseniz bir animeden ziyade bir uyuşturucu bağımlısının biyografısini izliyormuş gibi olacağınızı düşünün. Bu sayede hikayeye daha kolay uyum sağlarsınız. Çünkü size ümit ettiklerinizi sunmayacak NHK ni Youkoso!

Ben NHK ni Youkoso’ya bir arkadaşımın övgü dolu sözlerinden sonra başlamaya karar verdim. Beni bu kadar etkileyeceğini hiç düşünmemiştim doğrusu. Seride toplumun kanayan yaralarına değiniliyor sürekli. Uzun bir süredir Japonya’nın en büyük problemlerinden olan “hikikomori” ve Higashi no Eden’ı izleyenlerin sık sık karşısına çıkan “NEET (not in employment education or training)” kavramları animenin odak noktası. Kalabalık içinde yapayalnız kalan insanlar sadece Japonya’da değil oysa. Teknolojinin hayatımızdaki yeri arttıkça insan ilişkileri zayıflıyor. Bu yüzden Satou’lar çoğalıyor. Hatta bundan öte, hepimiz bir Satou olma yolunda ilerliyoruz. Anime izlemenin üstümdeki en kötü etkilerinden biri, bir karakterle ortak bir noktamı fark ettiğimde kendimi onunla özdeşleştirmemdir. Ne yazık ki Satou’yla ortak noktalarımın olduğunu fark edişim, benim için seriyi daha da üzüntülü bir bakış açısıyla izlemeye sebep oldu. Kimilerinin müzik zevkine kesinlikle hitap etmeyeceğini düşündüğüm ilk kapanış parçası da melodik olarak tüm tuhaflığına rağmen, anlattıklarıyla karamsarlığımızı artıracak nitelikte

Genel Bilgi
Anime Türü
Drama,Komedi

Favori

Üye degerlendirmesi
Müzik
67.3%67.3%67.3%
6.73
Video
71.8%71.8%71.8%
7.18
Hikaye Anlatımı
78.2%78.2%78.2%
7.82
Karakter
78.2%78.2%78.2%
7.82
Tasarım
70.9%70.9%70.9%
7.09
İzlenebilirlilik
79.1%79.1%79.1%
7.91
Genel
78.2%78.2%78.2%
7.82
11 kullanıcı oyladı 75% averajla

Tanıtım Araçları

Eski 05-09-2009, 17:57   #1
Ne düşünüyorsun?

----

Borastus'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 02-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: NGE
Standart İlgi: NHK ni Youkoso! (Welcome to the NHK!)

Şimdiye kadar izlediğim en iyi animelerden NHK. Çok basit olan konuyu çok güzel işlemişler. Seri boyunca hiç abuk sabuk, zorlama, ihtimal dışı veya olağanüstü bir olay olmuyor. Ana karakter Chaos;Head deki gibi izleyicileri aşırı sıkmıyor. İzlenmesi gereken animelerden bence.
BayBorastus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2009, 20:32   #2
Ne düşünüyorsun?

Melek Gibi

rockchu'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 08-09-2009
Mekan: Dünya
Favori Anime: Aria

“ Alıntı ”

Hatta bundan öte, hepimiz bir Satou olma yolunda ilerliyoruz. Anime izlemenin üstümdeki en kötü etkilerinden biri, bir karakterle ortak bir noktamı fark ettiğimde kendimi onunla özdeşleştirmemdir.
Tanıtımda zaten en güzel noktaya parmak basılmış ancak ben arkadaşın söylediği drama ağırlıklı seri olayına katılmıyorum ya da şöyle diyeyim arkadaş haklı ama bu dramalardan bile gülünecek bir şey çıkarmak hatta o onlara gülmek gerekiyor yoksa seri ile kendi hayatınız arasında çok fazla benzerlik bulduğunuzda sizin için iyi olmayabiliyor.

Gerek toplumsal sorunlara parmak basan konusu gerek tasarım ve video kalitesi ve bana göre güzel giriş çıkış parçaları ile özellikle anime kültürü ile içli dışlı olan herksin beğeneceği bir seri.

rockchu'dan özlü sözler: Dinleyerek değil sallayarak çeviriyorum.
rockchu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-09-2009, 18:56   #3
Ne düşünüyorsun?

----

Seifukusha'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 06-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Detective Conan

NHK ismini görünce merak ettim. Verilen oylar bu kadar yüksek madem, benim de aklımda olacak, indireceğim bunu.
BaySeifukusha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2010, 03:30   #4
Ne düşünüyorsun?

----

secret_senshi'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Favori Anime: d.gray man+to aru majutsu+railgun
Favori Manga: Koukou Debut

Annem gördü kadının animeler hakkındaki fikri değişti arada soruyo bitirdin mi diye(çünkü kendi kızı da baş karakter gibi olma yolunda olduğundan beni dinlemiyo bari animeden ders alır diyo herhalde) yararlı konu işlemişler diye sevdi baya bende sevdim.eski anime olduğundan çizimlere bişi diyemeyiz.
Bayansecret_senshi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2010, 13:00   #5
Ne düşünüyorsun?

None

smygon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-11-2009
Mekan: ankara tokat arası

gerçekten izlemesi zevk veren animelerden biriydi
izleyiciyi de sürekli hayal kırıklığına uğratan
ifadesine kesinlikle bende katlıyorum bu kadar başarısız becerksiz bi karakter daha olamaz
Spoiler:
şuan 14. bölümde old devaında başarılı mı bilimiyorum
smygon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2010, 13:20   #6
Ne düşünüyorsun?

----

Kisiliksiz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Ankara / Sincan
Favori Anime: Gunbuster, Armored Trooper Votoms, Adventure of Ganba, Cowboy Bebop, Ergo Proxy
Favori Manga: Battle Angel Alita

“ Orjinal Gönderi : secret_senshi Mesajı Görüntüle

eski anime olduğundan çizimlere bişi diyemeyiz.
Sadece 3-4 yıllık yahu... Hele bir ardından 25 sene geçsin, eski bir yapım deriz

Neyse, sağlam yapımdır. Ayriyeten manga ya da bir göz atılmalı... Bilgisayar başında fazla kalsam aklıma hep bu yapım geliyor... İnsan kendinden şüpheleniyor.
BayKisiliksiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2010, 17:44   #7
Ne düşünüyorsun?

----

secret_senshi'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Favori Anime: d.gray man+to aru majutsu+railgun
Favori Manga: Koukou Debut

hd -blu ray teknolojisine göre 2009 da çıkmış dvdlere de eski diyorum artık o bakımdan
Bayansecret_senshi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2010, 19:22   #8
Ne düşünüyorsun?

----

Emperor Lelouch'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 21-09-2009
Favori Anime: Code Geass
Favori Manga: I" S

Çok güzel bir seinen, slice of life örneği. Başında bu karakter adam olucak hepimiz sevineceğiz dedim ama drama drama drama ....
Eski 05-01-2010, 20:40   #9
Ne düşünüyorsun?

Keyifli

SyLaR_54'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Mekan: Sakarya

Seriyi çevirmeme rağmen Kitiara gibi kısa ve öz anlatamazdım herhalde bu animeyi. Eline sağlık. (:

Komedi yerleri var ama bazı yerlerde bu komediyi kişilik sorunu üstünde işlemişler. Ağlanacak duruma gülüyoruz türünden. Sosyal ders verme açısından çok yerinde ve izlenmesi gereken bir anime.

Çoğu animenin mutlu sonla bitmesini istemem izlerken. Ama nedense bu animede acıdım elemana ve mutlu sonla bitmesini istedim.
BaySyLaR_54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık