Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları > Anime Tanıtımları ve İncelemeleri

Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Animeler Hakkında Bilgi Almak İsteyenler İçeriye Bakmalı.

Higurashi no Naku Koro ni Serileri

Anime Tartışmaları Kategorisinde ve Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan Higurashi no Naku Koro ni Serileri Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> KÜNYE: Anime'nin Adı: Higurashi no Naku Koro ni ( ひぐらしのなく頃に), Kai, Rei Diğer Adları: When They Cry, When Cicadas Cry ...

Yorum

LinkBack Tanıtım Araçları
Yayınlayan Skullchukka
08-09-2009
Standart Higurashi no Naku Koro ni Serileri

KÜNYE:
Anime'nin Adı: Higurashi no Naku Koro ni (ひぐらしのなく頃に), Kai, Rei
Diğer Adları: When They Cry, When Cicadas Cry
Tür: Doğaüstü Güçler, Bilim Kurgu, Dedektiflik, Gerilim, Korku, Komedi, Psikolojik, Tuhaf
Bölüm Sayısı: 26+24+5
Firma/Stüdyo: Studio DEEN
Yönetmen: Chiaki Kon
Özgün Eser: Ryukishi07
Konu:
__________________________________________________ __________________________________
Karanlık bir oda, ya da biraz hafif loş. Rahatsız edici sessizlik, sert bir cismin bir şeye çarpmasıyla kesiliyor. Ard arda, durmaksızın... Bir lamba kırılıyor, odayı buğulu ay ışığı dolduruyor.
Duvardaki gölgege bir adam silüeti beliriyor, elinde ise bir sopa. Durmaksızın, ard arda bir şeye vuruyor... Duvarlar kirleniyor. Kanla.

Adamın vurmakta olduğu şey yerde yatan bir insan. Canlı mı, cansız mı, artık önemi kalmadı; bütün vücuduna yediği darbeler onu tanınmayacak hale sokmuş durumda.

Adam artık yoruldu, kan bütün odayı kapladı, kırmızı bir halı - hayır, kırmızı, taşan bir nehir gibi. Durdu artık ard arda darbeler, yerini tekrardan rahatsız eden sessizliğe bıraktı. Yalnızca hafif bir soluk alışı duyulabiliyordu, üzeri kanla kaplı olan adamın.

Higurashi ötüşlerini seri boyunca kulaklarınızda çınlatacak olan bu anime, kesinlikle "elime patlamış mısırımı alayım, içeceğim de yanımda, eğlenmeme bakayım" diyebileceğiniz bir seri değil. İçerdiği şiddet hem fizyolojik, hem psikolojik. Higurashi, sezon boyunca aklınızla ve midenizle oynayacak. Ancak elbette anime bundan ibaret değil. Yer yer gülmekten karnınıza ağrılar girecek, ağlamaktan en yakın burun silebileceğiniz yere koşacaksınız.
İçindeki pek çok duyguyu (paranoya, eğlence, sadizm, arkadaşlık, dram, dedektiflik) başarılı ve dengeli bir biçimde korumayı başaran Higurashi no Naku Koro ni, kesinlikle bir şaheser.

biçimde korumayı başaran Higurashi no Naku Koro ni, kesinlikle bir şaheser.

Hikayemiz 1983 Yılı Haziran'ında Hinamizawa'da, Maebara Keiichi'nin evinde başlıyor. Hinamizawa küçük bir kasaba, dolayısıyla tek bir sınıfı olan bir okulu var. Şehirden Hinamizawa'ya yeni taşınan Keiichi, kırsal yaşama ayak uydurmakta zorluk çekiyor, ancak arkadaşlık konusunda aynısı söylenemez. Okula transfer olalı çok kısa bir süre olmuş olsa da, okuldaki 4 kızla çok iyi bir ilişki kurmuş bile. Sınıf başkanı erkeksi Sonozaki Mion, utangaç Ryuugu Rena, tuzak uzmanı Hojo Satoko ve şekerlik abidesi Furude Rika.

Eğlenceli bir piknikten sonra garip kız Rena, Keiichi'yi ona yardım etmesi için çağırır, bir hazine aradığını söyler. Bu Keiichi'nin de ilgisini çekmiştir, ta ki hazinenin bir çöplük olduğunu görene dek! Ancak elbette garip kızımız Rena için bu devasa kasaba çöplüğü eve götürebileceği tonla şeker şeyle doludur. Keiichi ise Rena işini bitirene kadar dışarda beklemeye karar verir.

Rena'yı beklerken birden Keiichi bir flaş sesiyle irkilir. Arkasında bir kuş fotoğrafçısı duruyordur. Fotoğrafçı ona kız arkadaşının çöplükte ne yaptığını sorar. Keiichi de şakayla karışık "belki de parçaladığı cesedi kontrol ediyordur" der. Aldığı cevap "Çok korkunç bir cinayetti. Kollardan birisinin hala bulunamadığını duydum" olur.

No naku Koro ni serileriyle detaylı bilgi almak için
~ Furude Project

Genel Bilgi
Anime Türü
Bilim Kurgu,Dedektiflik,Doğaüstü Güçler,Gerilim,Komedi,Korku,Psikolojik,Tuhaf

Favori

Üye degerlendirmesi
Müzik
90%90%90%
9.00
Video
80%80%80%
8.00
Hikaye Anlatımı
94.4%94.4%94.4%
9.44
Karakter
94.4%94.4%94.4%
9.44
Tasarım
85.6%85.6%85.6%
8.56
İzlenebilirlilik
96.7%96.7%96.7%
9.67
Genel
95.6%95.6%95.6%
9.56
9 kullanıcı oyladı 91% averajla

Tanıtım Araçları

Eski 08-09-2009, 22:47   #1
Ne düşünüyorsun?

----

Skullchukka'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 08-09-2009
Mekan: Hollanda
Favori Anime: no naku koro ni
Standart İlgi: Higurashi no Naku Koro ni Serileri

When They Cry serileri - Sıralama
Higurashi no Naku Koro ni (1. Sezon) [When They Cry 1] - Soru Bölümleri
Higurashi no Naku Koro ni Kai (2. Sezon) [When They Cry 2] - Cevap Bölümleri
Higurashi no Naku Koro ni Rei (3. Sezon - OVA bölümleri) [When They Cry 2.5] - Ekstra Bölümler & Umineko'ya geçiş
Umineko no Naku Koro ni (1. Sezon) [When They Cry 3] - Soru Bölümleri
Umineko no Naku Koro ni Chiru (2. sezon) [When They Cry 4] - Hikâyenin devamı & Cevap Bölümleri

Lütfen bir sezonu bitirmeden diğerini izlemeyiniz.
BaySkullchukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-09-2009, 22:53   #2
Çok karışık düşünceler
içindeyim.

Acımasız

bedifeci'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-2009
Favori Anime: slam dunk
Favori Manga: slam dunk ,naruto

Çok sevdigim bir seridir.Tanıtım güzel olmuş nice güzel tanıtımlara.
Teşekkürün bir ötesi vardır.
Paylaştığımız çalışmaları farklı bir upload sitesine yüklemek.
Bay bedifeci şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-09-2009, 22:56   #3
jamais vu

None

meyday'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: Kara no Kyoukai

Harika bir tanıtım.

Beğenmenin çok ötesinde hayran olduğum yapımların başında gelir. Herşeyi ile sıradanlık ve basitlikten çok uzak. İçinde barındırdığı gerilim, psikoloji, gizem vb tüm özelliklerin tam olarak hakkını veren başyapıt.
Baymeyday Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-09-2009, 23:11   #4
back in black

Acımasız

Susano'o'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen

Sadece ilk sezonu seyretmistim. Begendigim etkileyici bir yapim. Tanitim icin tesekkürler.

Spoiler:

人の精神の本質はその意識と潜在意識の戦いで定められる事であり。
BaySusano'o Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2009, 13:10   #5
heyheyleri tepesinde

çok yorgun

lafolya'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Favori Anime: darker than black,loveless

güzel bir tanıtım olmuş..izlemeyenlerin hemen izlemek isteyeceği şekilde.. henüz 1 sezonu izledim ve diğerlerini izleme fırsat bulamadım.. ama diğer anime serilerinden tamamen farklı bir anime.. diğer anime serilerinden beklediğiniz hiçbirşey yok diyebilirim.. seri gerek psikoloik olarak gerekse fiziksel olarak sınırları zorlayan bir animedir..
Bayanlafolya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2009, 13:15   #6
Ne düşünüyorsun?

Kizgin

gundamaster'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Mobile Suit Gundam 00
Favori Manga: Claymore, Berserk

Benim kanımı donduran nadir animelerden biridir Higurashi. Tatlı tatlı çocukların aniden psikopatlaşarak verdikleri tepkiler ve mimikler olağan üstü yansıtılmış seride.
İlk seride kafam allak bullak olup ikinci seride bazı sorulara yanıtlar almıştım.
Seyirciyi sıkmayan keyifli animelerden biri.
Eski 10-09-2009, 13:48   #7
Ne düşünüyorsun?

Sok

Unde®minE'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei

Ezbere bildiğim harika bir tanıtım, harika bir seri. Hafızamı(zı) sildirip yeniden izlemek gibi planlarım(ız)ın olması, serinin güzelliğini kanıtlıyor. Her karakterin kendine özgü replikleri (kana, desu vb), arkaplanda sürekli yer alan Higurashi sesi, komediyle psikopatlaşmış sahnelerin birbiriyle uyumu vb. gibi konular da serinin harikalığını kanıtlamaya yetiyor.
BayanUnde®minE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-09-2009, 12:40   #8
Lycoris çiçeğinin kokusu

uykucu

resurgam'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: İstanbul-Aniasé arasında
Favori Anime: No naku koro ni
Favori Manga: Fairy Tail

Bu seriyi günde üç-dört bölüm izleyerek bitirdim. Korkağın teki olmama rağmen içindeki korkunç öğeler biri ikiyi geçmez. Belki çok korkunç olmaması türü korku olan bir anime için kötü özellik olarak görülebilir (benim için görünmese de), yine de çok kaliteli bir yapım. Sürekli yeni bölümlerle ya da başka sezonlarla uzatılması da kalitesini arttırıyor. Her bölümü heyecanla takip ettim ve izlediğime sevinerek bitirdim. Vermek istediği mesajları çok duygusal bir şekilde vermişler, genelde bir şey izlerken duygusal sahnelerde pek ağlamazdım, sadece gözlerim dolardı, şimdilerde en küçük sahnede bile gözlerim doluyor. Buna da ilk defa bu seriyle başladım galiba. Şarkılar başarısıyla "bizi Kawai Kenji yaptı!" diye bağırıyorlar. İlk sezonun çiizmleri güzel olmasa da ikinci sezondaki görüntü kalitesi de gayet güzel.

Umineko da bize aynı tadı verir inşallah.

myanimelist | deviantart | lycorisfansub
Bayanresurgam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-09-2009, 13:32   #9
Supernatural time :)

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece

Çok sevdiğim. Komedi ve psikopatı süper yürüten bir animedir. Egemen süper bir tanıtım olmuş.

Spoiler:

BaybLue-Dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık