|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Animeler Hakkında Bilgi Almak İsteyenler İçeriye Bakmalı. |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Anime Tartışmaları Kategorisinde ve Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan Otaku no Video Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> You Tube...
![]() |
|
|
LinkBack | Tanıtım Araçları |
|
Otaku no Video
Yayınlayan Akuma_Blade
10-07-2010 |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#1 |
![]()
----
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Ankara / Sincan
Favori Anime: Gunbuster, Armored Trooper Votoms, Adventure of Ganba, Cowboy Bebop, Ergo Proxy
Favori Manga: Battle Angel Alita
|
Animasyon bölümlerindeki Otakular ile belgesel kısmındaki gerçek Otakuları karşılaştırınca; "Otaku" kavramına hem belgesel hem de kendi maneviyatı içerisinden bir bakış açısı getiriyor.
80 ve 90'lardaki Otakular hakkında ufakta olsa fikir sahibi olabiliyoruz ( Video Piyasası, Zamanın Popüler Yapımlarını, Otakuların odalarını, Anime kızlarını sevimli bulmalarını! Erotik Oyunlar vs...). Belgesel kısmı biraz ürkütüyor insanı. Ama animasyon kısmı; kendi fantastik dünyası için savaş veren bir Otaku üzerinden gidiyor ( Kurmaca olduğunu bildiğiniz halde, belgesel kısmındaki verilerden sonra bu içinizi ferahlatıyor ). Yani Otaku mevzusunun içinden ve dışından bakarak; bir nevi özeleştiri de sunuyor. Her Japonun anime sevmediğini. Otakularında kendi memleketlerinde hor görülebildiğini izliyoruz. Bununla beraber; "Tenis oynamaktan zevk almak ayıp olmuyorsa Anime izlemek neden ayıp oluyor?" Gibi bir soruyla ( Ya da haklı bir isyan ile) bunun kimine tuhaf gelse de kişisel bir zevk meselesi olduğunu belirtmekten de kaçınmıyor. GAINAX açısından bakarsak: GAINAX'ın kendi ilham kaynağı olan yapımlara göndermelerin yanında ( SDF Macross, Space Battleship Yamato, Gundam, Urusei Yatsura, Miyazaki Filmleri), kendi yapımlarından da yararlandığının ipuçlarını veriyor (Nadia: Secret Blue Water, Gunbuster). Yani GAINAX, hem geçmişteki önemli yapımlardan hem de kendi geçmişindeki önemli işlerinden yaralanıp, Otaku kültüründen aldığı temaları yeniden işleyip sunuyor. Otaku nedir, ne değildir? Kesin cevaplar vermese bile, fikir sahibi olmanızda yardımcı olacaktır.
|
|
|
#2 |
Giriş Tarihi: 13-09-2009
Mekan: Okul ve ev arasında yaşıyorum
Favori Anime: Clanned 1-2. Claymore, HSD, Code Geas 1-2, FMA, Nodame Cantabile 1-2-3,Katanagatari, FMP 1-2-3 ...
Favori Manga: Defanse Devil, İrıs Zero, HSD, The breaker NW, Berserk, Uzumaki ...
|
Allah Allah merak ettim ve birazda tetirgin oldum yaaa tr bulunabilir mi ?
|
![]() |
|
|
|
#3 |
![]()
Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: Mecidiyeköy
Favori Anime: MobileSuit Gundam, Votoms, Iron Linebarrels, GITS, Blackjack, FMP, NHK ni Youkoso, Nadesico, Yamato
Favori Manga: Blame, KOR, Mermaid's Forest, KKNJ, NGE, FSS, KR Spirits, Detective Conan, Jiraishin, Akira, Alive
|
@soulbreaker
Dosya .MKV olsaydı çevirirdim ama şu ana dek sadece hardsub olarak bulabildim. Ayrıca mesajınız yanlış yerde, bu tür mesajları lütfen şuradan dile getirin. |
![]() |
|
![]() |
| Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Tanıtım Araçları | |
|
|