Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları > Anime Tanıtımları ve İncelemeleri

Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Animeler Hakkında Bilgi Almak İsteyenler İçeriye Bakmalı.

Otaku no Video

Anime Tartışmaları Kategorisinde ve Anime Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan Otaku no Video Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> You Tube...

Yorum

LinkBack Tanıtım Araçları
Otaku no Video
Yayınlayan Akuma_Blade
10-07-2010
Standart Otaku no Video

Otaku no Video 1991 yapımı 2 bölümlük bir OVA'dır. GAINAX stüdyosu tarafından yapılan bu yapımın özelliği hem Otaku altkültürü üzerine bir traji komedi hem de gerçek Otaku'larla "kendi sahalarında" yapılmış röportajları da içeren bir dökümanter özelliği taşımasıdır. Hayal sahneleri, bilinen Anime'lerin ismi verilerek alıntılanan sahneler ve gerçek yerlerin/isimlerin de kullanılmasıyla Otaku no Video anime ile gerçek yaşam arası harika bir köprü oluşturmakta.

Hikayemiz bir flashforward sahnesi ile başlar.Takvimler 1991'ı göstermektedir. Salaş ve terkedilmeye hazırlanılan bir büroda sinir krizinin eşiğinin eşiğindeki bir genç tam geri dönmemek üzere çıkmaya hazırlanırken çalan telefona bakar. Arayan bir Otaku'dur ve çoktandır alıcısı çıkmayan türden bir figürü sormaktadır. Telefonu nefretle kapatır, ve "lanet olsun size!" der, Ken aslında hayatı elidnen çalınıp bir Otaku haline dönüştürülmesinden ve ilk coşkusu yerini tükenmişlik hissine bıraktığı için bir şok yaşamakta, aslında kendine kızmaktadır. Yaşadıkları onu, kalbinde hayal kırıklığı, zihninde sadece kaos olan birisi haline getirmiştir.

Sonra hikayenin asıl başladığı noktaya döneriz, yıl 1981'dir. Ken Kubo okuldaki tenis klübünden kızarkadaşı Yoshiko ile gezip tozabildiği basit bir hayatı, basit hayalleri olan bir gençtir. Onun sakin hayatı eski sınıf arkadaşı Tanaka ile bir sokak convention'unda karşılaşması ile sona erer. Tanaka ona beraber cosplay yaptığı kendi takımını tanıştırır ama Tanaka kendi tabiriyle "basit Otaku'lardan" değildir, büyük hayalleri vardır ve bu da onu yıldızların ötesine götürecek başarılara taşıyacaktır! Kubo olanlara anlam veremez çünkü Otaku kavramını bile çat pat bilmektedir, Anime kültürü ise neredeyse hiç yoktur. Tanaka hızlı davranıp Otaku'luğun aslında bir tür meziyet olduğuna göz açıp kapayıncaya dek inandırır. Bir hafta geçmeden Kubo Tanaka'nın tahminlerinin de ötesinde bir hızla Otaku olmaya ilerler. Takımın her üyesi ona kurslar vermeye başlar ve onun piştiğine kanaat getirdiklerinde planlarını ona açarlar. Japonya'nın gelecekte az yatırımla en büyük kar getirecek sektörünün garagework sektörü olduğunu düşünmekte ve eşi benzeri olmayan bir karakter yaratarak garagework sektörünün gerçek anlamdaki ilk vurgununu gerçekleştireceklerdir. Kubo buna ikna olur ve uykusuz günler, haftalar geçmeye başlar. Gerisi mi, Anime tadında traji komik bir tür "Scarface" hikayesi. Eğer az biraz Anime altkültürüne dalabildiyseniz kendinizden birşeyler bulacağınız bir hikaye, izleyin ve keyfini çıkarın, ayırdığınız zamana kesinlikle değecek, yeri geldiğinde gözyaşlarıyla, yeri geldiğinde naralarla izleyeceksiniz!

Otaku no Video

Genel Bilgi
Anime Türü
Drama,Komedi

Favori

Üye degerlendirmesi
Müzik
85%85%85%
8.5
Video
85%85%85%
8.5
Hikaye Anlatımı
85%85%85%
8.5
Karakter
85%85%85%
8.5
Tasarım
85%85%85%
8.5
İzlenebilirlilik
85%85%85%
8.5
Genel
85%85%85%
8.5
2 kullanıcı oyladı 85% averajla

Tanıtım Araçları

Eski 11-07-2010, 16:02   #1
Ne düşünüyorsun?

----

Kisiliksiz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Ankara / Sincan
Favori Anime: Gunbuster, Armored Trooper Votoms, Adventure of Ganba, Cowboy Bebop, Ergo Proxy
Favori Manga: Battle Angel Alita
Standart İlgi: Otaku no Video

Animasyon bölümlerindeki Otakular ile belgesel kısmındaki gerçek Otakuları karşılaştırınca; "Otaku" kavramına hem belgesel hem de kendi maneviyatı içerisinden bir bakış açısı getiriyor.

80 ve 90'lardaki Otakular hakkında ufakta olsa fikir sahibi olabiliyoruz ( Video Piyasası, Zamanın Popüler Yapımlarını, Otakuların odalarını, Anime kızlarını sevimli bulmalarını! Erotik Oyunlar vs...). Belgesel kısmı biraz ürkütüyor insanı. Ama animasyon kısmı; kendi fantastik dünyası için savaş veren bir Otaku üzerinden gidiyor ( Kurmaca olduğunu bildiğiniz halde, belgesel kısmındaki verilerden sonra bu içinizi ferahlatıyor ). Yani Otaku mevzusunun içinden ve dışından bakarak; bir nevi özeleştiri de sunuyor.

Her Japonun anime sevmediğini. Otakularında kendi memleketlerinde hor görülebildiğini izliyoruz. Bununla beraber; "Tenis oynamaktan zevk almak ayıp olmuyorsa Anime izlemek neden ayıp oluyor?" Gibi bir soruyla ( Ya da haklı bir isyan ile) bunun kimine tuhaf gelse de kişisel bir zevk meselesi olduğunu belirtmekten de kaçınmıyor.

GAINAX açısından bakarsak:
GAINAX'ın kendi ilham kaynağı olan yapımlara göndermelerin yanında ( SDF Macross, Space Battleship Yamato, Gundam, Urusei Yatsura, Miyazaki Filmleri), kendi yapımlarından da yararlandığının ipuçlarını veriyor (Nadia: Secret Blue Water, Gunbuster). Yani GAINAX, hem geçmişteki önemli yapımlardan hem de kendi geçmişindeki önemli işlerinden yaralanıp, Otaku kültüründen aldığı temaları yeniden işleyip sunuyor.

Otaku nedir, ne değildir? Kesin cevaplar vermese bile, fikir sahibi olmanızda yardımcı olacaktır.
Eski 18-07-2010, 14:08   #2
Bir insana yapabileceğiniz en
büyük kötülük onu bekletmektir

Bitkin

Soulbreaker'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 13-09-2009
Mekan: Okul ve ev arasında yaşıyorum
Favori Anime: Clanned 1-2. Claymore, HSD, Code Geas 1-2, FMA, Nodame Cantabile 1-2-3,Katanagatari, FMP 1-2-3 ...
Favori Manga: Defanse Devil, İrıs Zero, HSD, The breaker NW, Berserk, Uzumaki ...

Allah Allah merak ettim ve birazda tetirgin oldum yaaa tr bulunabilir mi ?
BaySoulbreaker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-07-2010, 10:59   #3
"Imagine it!" diye
haykırmak istiyorum!

Araştırmacı

Akuma_Blade'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: Mecidiyeköy
Favori Anime: MobileSuit Gundam, Votoms, Iron Linebarrels, GITS, Blackjack, FMP, NHK ni Youkoso, Nadesico, Yamato
Favori Manga: Blame, KOR, Mermaid's Forest, KKNJ, NGE, FSS, KR Spirits, Detective Conan, Jiraishin, Akira, Alive

@soulbreaker
Dosya .MKV olsaydı çevirirdim ama şu ana dek sadece hardsub olarak bulabildim. Ayrıca mesajınız yanlış yerde, bu tür mesajları lütfen şuradan dile getirin.

Mobile Suit Gundam Çeviri Projesi

http://akumablade.blogspot.com/
BayAkuma_Blade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık