Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları

Anime Tartışmaları Sevdiğimiz , Seyrettiğimiz Animeleri Hep Birlikte Tartışalım.

Yaşattığı ''Son'' İle Sizde Yer Edinen Animeler

Anime/Manga Sohbet Kategorisinde ve Anime Tartışmaları Forumunda Bulunan Yaşattığı ''Son'' İle Sizde Yer Edinen Animeler Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> İzlediğimizde beklemedeğimiz sonlarla karşılaştığımızda ben de kesinlikle büyük yer edinen animeler oldu,hiç beklemediğim ölümler,hiç düşünmediğim geri dönüşler,tam ne güzel birleşti ...

LinkBack Konu araçları
Eski 20-10-2009, 22:56   #1
The guard of hell.

Şeytan

Squaw'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.
Standart Yaşattığı ''Son'' İle Sizde Yer Edinen Animeler

İzlediğimizde beklemedeğimiz sonlarla karşılaştığımızda ben de kesinlikle büyük yer edinen animeler oldu,hiç beklemediğim ölümler,hiç düşünmediğim geri dönüşler,tam ne güzel birleşti de mutlu son olacak dediğim fakat geri dönüşü olmayacak olan ayrılıklar karşıma çıktı birçok animede ama bu tarz sonları yaşatması nedeniyle aslında yer edindiler ben de...

Eminim her anime sever de bu durum mevcuttur,ben belirttiğim seride neyi ya da hangi özelliğini sevdiğimi açıklayarak yazmak istiyorum ve bu şekilde yazacak tüm arkadaşlardan ''Spoiler'' kullanımına özellikle dikkat etmesini rica ediyorum.Elbette istemeyen arkadaşlar açıklayarak yazmak zorunda değil,isteyen arkadaşlar sonu ile hangi seriyi sevdiklerini açıklama yapmadan da yazabilir.

Rose Of Versailles;
Spoiler:
İlk önce Andre'nin ölümüyle beni yıkan daha sonra da Oscar'ın o muhteşem edasıyla kendini yere bırakışıyla beni yıkan sonuyla gerçekten de ben de yer edinen animelerden oldu aslında bu seri her şeyiyle ben de tam olarak yer edinmiştir ama bu son tam birleştiler Andre yıllardır beklediği sona kavuştu derken her şeyin uçuştuğu o kurşun sesiyle,seriyi ilk kez izlediğimde ben de oturduğum koltukta kendimi Oscar gibi yıkılmış hissetmiştim...

Fate/Stay Night;
Spoiler:
Saber ve Emiya da güzel aşk yaşayan nadide çiftlerdendir birçok izleyiciye göre ama Saber'ın saçlarının uçuşuyla Emiya'ya dönüp ''Seni seviyorum...'' cümlesini sarfedip Emiya'nın hayatından çıkışını izlemek o an büyük bir acı vermişti,sonra ise birleşsilerdi diye düşündüğümde kendi kendime ben de bu kadar büyük yere sahip olamayacaktı eminim diye düşündüm çünkü biliyorum ki yaşatılan bu ''son'' du belki de bize seriyi sevdiren.

Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen;
Spoiler:
Bu Ova'yı izleyip de Kenshin'in yaşadığı yalnızlığın soğundaki titremeyi kim es geçebilir ki...

Nasıl da yalnız ve uzun bir yolculuktu yaşadığı,biliyorum aslında sadece bu değildi bize yaşatılan son Kenshin'in,Hitokori oluşuna veda edişiydi ama aynı zamanda bu veda Tomoe'ye yapılan bir vedaydı ve kendi yalnızlığına çıkılan bir yolculuktu Kenshin için,bu nedenle sonu ile ben de ''Özel'' yere sahip olan bir yapımdır Tsuiokuhen.

Code Geass - Hangyaku no Lelouch R2;
Spoiler:
İlk sezonu izlerken ilk defa bir seride hiçbir erkek karakteri sevmeyeceğim diye düşünmüştüm,Suzaku ve Lulu'nun saçını başını yolasım geliyordu ilk sezonu izlediğim tüm seri boyunca,sonra....

Sonrası,işte her şey olduğu noktaya dönmeye başlamıştı,hele Lulu'nun kendini ortaya koyuşu yok mu,kesinlikle çok iyi bir sona sahipti bu nedenle de R2 sonuyla bendeki yerini hak eden bir seri oldu,bu son ile de zaten Lulu,en sevdiğim ''Badass''lar arasında yerini asla başkasına bırakmayacaktır.

Muhteşem edasıyla CC'nin,''Nee,lulu...'' deyişini kim unutabilir ki ^__^

Clannad ~After Story~
Spoiler:
Aslında tam olarak son değildi çünkü oyundan da esinlenilen bir sona sahip olduğu için iki alternatif son hazırlanmış hissi yaşatsa da,dram içeren sonuyla gerçekten de beni kendine bağlamıştı,aslında nefret etmem gerek diye düşünürüm normalde bu seriye dair konuşunca,nasıl bir olay örgüsüdür diye düşünürüm,nedeni ise;önce Nagisa'nın ölümü zaten büyük bir dram verdi,tamam dedim Tomoya,Ushio ile her şeyi yoluna koydu Sanae-san'ın yardımlarıyla ama ya sonrasında Ushio'nun da Nagisa'nın kaderini yaşaması gerçekten de çok üzücüydü ama yine de sahip olduğu bu ''Son'' ile gerçekten de derin izler bıraktı.

Viper's Creed;
Spoiler:
Herkes birer birer ölüme gittiğinde dedim ki neden,nasıl olur,herkes bu uğurda ölürken,zaten bunu amaçlamış olan Ulla Haruki'nin ölümüne neden olduktan sonra bile her şeyi kazanacak mı diye düşünmeye başlamıştım kendi kendime ama sondaki sürpriz gerçekten de seriyi sevdirdi.Haruki'nin yaşıyor oluşu,diğerlerinin amacını koruması çok zevkli bir son yaşattı bana.

''Good Sleep''....Bunu unutamam asla;Rudra :kalp:

Baccano!;
Spoiler:
Aslında bazı noktaları unuttuğum bir seri olsa da ben her yönüyle seviyorum bu yapımı özellikle karakterleri açısından en sevdiğim yapımdır,içerisinde orjinal karakterler barındırmasıyla çok kaliteli bulduğum bir yapımdır ama konuya dönecek olursam en sonunda Miria ve Isaac'ın o birbirlerine seslenişlerini ve hala hayatlarına devam edişlerini unutamam çok büyük keyif vermişti.

Aslında bir sahne daha var ama karakterlerin isimlerini unuttuğum için net olarak anlatamıyorum ama simyacılar arasında yıllardır -aynı gemideyken bile asla ona nazikçe yaklaşmaktan bıkmayan karakterimizin- son bölümlere doğru kızımıza dönüp de,''Artık gidebilirim,seni görmesem de olur çünkü yıllardır umutla beklediğim gülümsemeni sonunda gördüm,artık görmem gereken bir şey kalmadı...'' diyerek ayrılışı hala aklımda,içinde birçok öğe barındıran sonuyla gerçekten de Baccano da ben de yeri değişmeyecek yapımlardan birisidir.
Right Battousai?

Spoiler:

Don't you know that every sword needs a sheat?

BayanSquaw Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2009, 23:13   #2
Supernatural time :)

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece
Standart İlgi: Yaşattığı ''Son'' İle Sizde Yer Edinen Animeler

Şu an aklımda dün bitirdim True Tears var. Animeleri çok sevmem farklı çok heyecanlanıp "Hadi artık" gibi tepki vermem farklıdır.

True Tears son bölümündede bu oldu.
Spoiler:
Son bölümde tek istediğim sahne Hiromi ve bizim erkeğimizle kavuşmasıydı. Hiçbir zaman unutmam bu sonu. Bölüm boyunca hadi artın buluşun diyordum.

Spoiler:

BaybLue-Dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2009, 23:19   #3
tembellik bitti :(

ölü gibi

özz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 21-09-2009
Favori Anime: Rose of Versailles

aslında bu başlığa nasıl cevap vereceğimi bilemedim. beğendiğim birçok seri var, bu serilerin bende yer edinmesini sağlayan sonları değil açıkçası. sonuyla bizleri en fazla etkileyen (üzen, mutluluktan havalara uçuran, şoka sokan...) animeleri yazacaksak eğer, benim için 1. sırada Rose of Versailles vardır. beni mahvetmiştir, önce mutlu edip sonra hüngür hüngür ağlatmıştır, resmen psikolojimi bozmuştur. bu yaştan sonra başka bir anime beni bu kadar etkiler mi bilmiyorum.

Bayanözz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2009, 23:26   #4
Ne düşünüyorsun?

----

Borastus'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 02-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: NGE

Uf, benim için gerçekten çok kötü bir başlık bu. Çünkü bir animenin ismini bile görsem hemen burda o zaman kesin sonu çok ilginç bitecek diye kendimi hazırlıyorum böyle kasıyorum kendi kendimi. Ama gene de girdim işte hemen çok yorum yazılmadan birkaç şey ekleyeyim diye.
School Days - Yani adı olmalı mutlaka.
Code Geass R2 iyiydi gerçekten.
Son dönemde çok tartışma götüren Requiem for a Phantom'u da analım burada.
BayBorastus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2009, 23:32   #5
Ne düşünüyorsun?

Sok

Unde®minE'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei

Kötü son dendiğinde aklıma ilk gelen: Ga-Rei Zero
Spoiler:
Yomi ben de öyle bir yer edindi ki, sadece "o sahneyi" düzenli olarak izledim durdum hatta, Yomi T.T
Baccano!
Spoiler:
Aynen Squaw'a katılıyorum, çoğu sahnesini hatırlamasam da vazgeçemediğim bir seridir. Hele Miria ve Isaac'in o bağırışları unutamadığım tek sahnedir.
Code Geass - Hangyaku no Lelouch R2
Spoiler:
Bu serinin herkeste bıraktığı etki aynıdır bence. Ben de ilk sezonda Lulu ve Suzaku'dan nefret ediyordum ama 2. sezon tamamen telafi sezonu gibiydi. Zaten bilgisayarda bile sadece 2. sezon var Herneyse, sonunun mükemmel oluşu bir yana (ki sadece bu son bölüm hakkında yarım sayfa yorum yaptığımı hatırlarım, o yüzden "herneyse") Nana'nın ağlayışı bile hala kulaklarımdadır, o ağlayış bile bu serinin bende yer etmesine bir sebeptir.
Death Note
Spoiler:
Şaka yapıyorum.
Fate/Stay Night
Spoiler:
Bu konuda da Squaw'a katılmadan edemiyeceğim, tamamen benim (ve benden başkalarının) hissettiklerimi yazmış. Yani Saber'ın son bölümdeki her hareketi zihnimde, ne zaman Saber desem o sahneler gözümün önüne gelir. Hatta hatırlıyorum, FSN bittiğinde evin içinde boş boş gezip, "Nasıl olur ya ?" diye düşünerek dolaşmıştım.
Higurashi No Naku Koro Ni Kai
Spoiler:
Kai'nin sonu nedense bende büyük bir etki yarattı, itiraf edeyim. 1. sezonun sonunu hatırlamıyorum ama Kai'nin sonunu tamamen hatırlıyorum, çalan şarkı, Watanagashi gecesi, takvimden koparılan yaprak ve sırıtan iki şirin kız (nipaa), Takano ve ...
School Days
Spoiler:
Ne olursa olsun, bu seri "son"'u sayesinde bende yer edinmiştir, iyi ya da kötü. Kafa yahu, kafa.
Rose of Versailles
Spoiler:
Ne denilebilir ki. Beni ciddi anlamda mahveden tek seridir. İçim sızlıyor şimdi bile.

Edit: Eklicem eklicem dedim, Rose Of Versailles'i eklemeyi unuttum, utandım.
Eski 20-10-2009, 23:53   #6
I want to go to Korea right
now!

Agliyorum

yuuki_cross'ın Avatarı

Mekan: HyunSeung's puppy eyes <3
Favori Anime: D.Gray-Man, FMA:bro,PandoraHearts,VampireKnight, LoveCom,KimiNiTodoke,Nana, Gundam00,Ouran, UraBoku
Favori Manga: Flowers of Evil, Dengeki Daisy, CUT, Running On Empty, KoukouDebut, Merupuri, TotallyCaptivated

Fate Stay Night
Spoiler:
Saber'ın öleceğini hala kabullenemedim xD gerçek olamaz xD

Vampire knight
Spoiler:
Zero'nun vampirlerin gecesinin ardından ertesi gün okula gidip tam okulun önündeyken Yuuki'yle olan eski günleri hayal etmesi, Yuuki'nin ona ''hayaku hayaku! '' dediğinde bi an gerçekmiş gibi bir adım atıp Yuuki'nin hayaline uzanmaya çalışması acaip etkilemişti. Şunları yazarken bile ağlayacak gibi oluyorum. İlk izlediğim serilerdendi, inanılmaz bir şekilde bağlandım.

Code Geass Lelouchh Of The Rebellion
Spoiler:
hiçbir seride böyle harika bir son görmedim. Normalde ana karakterin ölmesini asla kabullenemiyorum ama bunda o kadar çarpıcı, beklenmedik ve bi o kadara da olması gerektiği gibi oldu ki... Kesinlikle her şey bir netlik içinde kapandı.
Bayanyuuki_cross Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2009, 23:56   #7
Ne düşünüyorsun?

----

sera myu'ın Avatarı

Favori Anime: sasuke XD,ouran,slam dunk,code geass,nodame cantabile,junjou romantica.,fma:bh,hayao miyazaki
Favori Manga: fruits basket,sakura gari,ouran, yamada yugi,touko,kotetsuko

açıkcası bu konuda school days in üstüne tanımam. hakikaten beklenmeyecek saçmalıkta biten bir animeydi
aynı şeyi soul eater içinde söyleyebilirim.
Spoiler:

finaliyle beni ağlatan bir animedir. o kadar saçma bir finaldi ki ağlayasım geldi. o animeye en fazla bu kadar aptalca bir final yapılabilirdi.

vampire knight
Spoiler:
yine saçma bir final. kız aşık olduğu genç ve şık görünümlü dedesiyle kaçtı özetlersek bu.

ama senaryo ustalığı açısından beğenipte hiç beklemiyordum dediğim yani olumlu eleştirebileceğim bir anime izlemedim.
sera myu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-10-2009, 22:53   #8
Smileyler ve modlar uyusmuyor.

Meraklı

armadaxster'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: Bursa - İstanbul
Favori Anime: Darker Than Black

Code Geass - R2
Spoiler:

En çok Suzakunun "Luluch" demesi ve finalde CC nin arabayla seyahat ederken çalan "Continued Story" şarkı kısmından etkilendim. Sonu çok iyiydi gerçekten.

Basilisk
Spoiler:

Burada Oboro'nun "Gennosuke-sama sizi seviyorum" deyip hara-kiri yapması ve o sırada Gennosuke'nin gözlerinin açılması etkiledi.
Eski 22-10-2009, 23:36   #9
Ne düşünüyorsun?

Ruhsuz

kimsesiz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: Trabzon
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece

Fate Stay Night
Eski 22-10-2009, 23:39   #10
slowly closer

ölü gibi

ishak'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: yolsuz bir gezgin
Favori Anime: gto/Hatsukoi Limited/Fate/stay Night
Favori Manga: sekire/Hatsukoi Limited

H2O: Footprints in the Sand
gözünden yaş getiren ve çok hüzün
buna kelimeler yetmez...!
Great Teacher Onizuka
hayata ne varsa hepside buda var
gülmek ağlamak sevinmek üzülmek
güzel olan ne varsa
Myself; Yourself
ne bir son ne bir baş
sonsuz sadakat
REC
tek bir kelime
güzel

¶▅c●▄███████||▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅||█ 155T
▄██ ▲ █ █ ██▅▄▃▂
███▲ ▲ █ █ ███████
████...███████████████████►
◥☼▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙☼◤

Bayishak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık