|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Anime Tartışmaları Sevdiğimiz , Seyrettiğimiz Animeleri Hep Birlikte Tartışalım. |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Anime/Manga Sohbet Kategorisinde ve Anime Tartışmaları Forumunda Bulunan "Animeci" nedir, ne değildir? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Anime/manga ile uğraştığım zamandan beridir kendime sıkça sorduğum sorudur, "animeci" kime denir diye. Özellikle Görüşleriniz forumuna açılan başlıktan sonra bu ...
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#1 |
Giriş Tarihi: 05-09-2009
Mekan: Detroit Metal City
Favori Anime: Lovely Complex
Favori Manga: Tsubasa RESERVoir CHRoNiCLE
|
Anime/manga ile uğraştığım zamandan beridir kendime sıkça sorduğum sorudur, "animeci" kime denir diye. Özellikle Görüşleriniz forumuna açılan başlıktan sonra bu konuyu sizin fikrinize sunmak istedim.
Öncelikle ben kendime animeci demiyorum. Çünkü her ne kadar yayınlanan ya da popüler animelerle, mangalarla, kişilerle ilgili oldukça bilgi bilsem de bu konuda yeterli olmadığımı düşünüyorum. Özellikle yurtdışında kendini animeye adamış çokça insanlar var. Adamış derken günün 24 saatini anime/manga ile uğraşan adamlardan bahsetmiyorum; gerçekten anime manga ile uğraşan, çoğu şey konusunda az biraz bilgisi olan, kolayca "bu anime piyasasının hali ne böyle?" muhabbeti yapabilecek adamlardan bahsediyorum. Neyse, kendime döneyim, bana "animeci misin" dendiğinde "evet, 'anime sever'im." diye düzeltiyorum. Ancak güzelim ülkemizde Naruto, Bleach, Death Note gibi animeleri izleyen herkes uzman kesiliyor, saçma sapan sohbetler yapıyor. Manga konusuna hiç değinmiyorum bile. Ortalıkta animeciyim diye gezen adamın, Japonya'nın büyük bir kesimi tarafından okunan, çoğu animenin kaynağı manga'yı bilmemesi içler acısı. En gıcık olduğum şey ise "ben 3 ayda/yazın 300 seri bitirdim" olayıdır. Sayılar değişebilir. Yahu tamam, bi' seri seni çok bağlar, günde en az 6-7 bölüm izlemişsindir. Benim de başıma geldi, sizin de başınıza gelmiştir. Ama belirli bir süre içinde izlenilen anime sayısını ortalık yere söyleyip kendini anime uzmanıymış gibi göstermek, itici bulduğum davranışlardan biridir, o kişi gerçekten anime konusunda bilgiliyse bile. İçimde o kadar çok şey var ki; ama hepsini yazma acelesinden dolayı aklıma gelmedi çoğu. Sizin fikirleriniz neler?
|
|
#2 |
|
----
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Neon Genesis Evangelion, Higurashi no Naku Koro ni, Tengen Toppa Gurren Lagann, Ergo Proxy
Favori Manga: Evangelion: Re-Take, Persona 3
|
Animeci, animeyi bir hobi haline getirmiş ve kendine bu yüzden animeci diyen herkestir bana göre. Bu olayın ne kadar anime üzerine yoğunlaşıldığıyla veya ne kadar çok anime izlenildiğiyle alakası yoktur. Bu kişi çok sıklıkla olmasa bile anime izliyorsa, bundan zevk alıyorsa ve bu yüzden kendine animeci diyorsa, animecidir. Hepsi bu. Fazlasına ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.
|
![]() |
|
|
|
#3 |
![]() ![]()
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Mobile Suit Gundam 00
Favori Manga: Claymore, Berserk
|
Biz bu durumu misyon olarak üstlenmiyoruz. Sadece sevdiğimiz hoşlandığımız bir şeyi idame ettiriyoruz. İster animeci diyelim ister başka bir tabir bulalım; önemi yok.
Kimse bana animeci dedi diye animeci olmuyorum olmama da gerek yok sadece sıfatı bu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
----
Giriş Tarihi: 11-10-2009
Favori Anime: きまぐれオレンジ☆ロードz
Favori Manga: きまぐれオレンジ☆ロード
|
Animeci diye çoğunluğun kullandığı tabiri, Anime seven herkes için kullanıyorlar. Bu konuda kimse kimseden ne üstündür ne aşağıdır. Sadece Anime izleyerek ve buna benzer hayranların yaptığı işleri yaparak hiç kimse bir adım önde olduğunu düşünmesin. Bir şirkete girmediği, profesyonel anlamda bu sektörde çalışmadığı sürece diğer animecilerden üstün veya farklı olduğunu düşünüyorsa kendini kandırır. 3 ayda 300 seri bitiren arkadaşlarımızı da kutlamak lazım acaba hangi birini ayrıntılı olarak hatırlıyorlar ya da hatırlayabiliyorlar mı merak ettim. Yine de bu arkadaşlar kendilerinin farklı birşey olduğunu düşünmesin. Anime seyrederek veya fan işleri ile bu mertebe katedilerek gidilen bir yol değildir. Gundamaster "bu bir misyon değildir" demiş, Exile Falcon ise sanırım abartmaya gerek yok demiş evet ikisi de haklıdır.
|
|
#5 |
Mekan: Κωνσταντινούπολι`
Favori Anime: Hellsing Ultimate
Favori Manga: manga is for puffs
|
Spesifik bir tanımı yoktur bence. Aynı sanat gibidir. Nasıl biri "ben sanatçıyım" dediğinde sanatçı oluyorsa "ben animeciyim" diyen bir adamda animeci, yani anime izleyen, seven kişidir. Bir kategoriye sokulamaz.
Bir konu hakkında çok konuşan, konuyu tartışabilen herkes o işin piri olsaydı çalıştığım şirketin asıl patronu da "God of Export" ve "God of Import" olurdu.
|
|
|
|
#6 |
![]()
----
Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: İstanbul/Büyükşehir
Favori Anime: Death Note, One Piece, A tale of Memories, Code Geass R2
Favori Manga: No Bra
|
Animeci kelimesine bağlı olarak değişir benim cevabım.
Cynthia'nın dediğine göre yorumlarsak olayı yani Animeci diyince akla Fizikçi gibi bir tanım ortaya çıkıyorsa, yani o işin ehli biri olarak tanımlanıyorsa, hayır ben animeci değilim. Çünkü sadece anime izliyorum ben nasıl yapıldığı neyle yapıldığını ne bilirim ne de beni ilgilendirir açıkçası. Anime yapmak gibi bir niyetim de yok =) Ama animeci dendiğinde sadece "Animesever" anlamını katıyorsak o kelimeye, evet ben bir animeciyim. Biz bunu sadece sevdiğimiz için yapıyoruz başka bir şey için değil, oradaki animeci sadece bir terim arkadaşlarında dediği gibi. İşin ehli anlamının dışında kullanılan bir terim hatta çoğu zaman :smile: |
![]() |
|
|
|
#7 |
Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: yolsuz bir gezgin
Favori Anime: gto/Hatsukoi Limited/Fate/stay Night
Favori Manga: sekire/Hatsukoi Limited
|
bence animeyi bir hobi bir keyifli saatler yapmak için kullanan kişye ve kişiler animeci denir
|
|
|
#8 |
![]()
----
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Ankara / Sincan
Favori Anime: Gunbuster, Armored Trooper Votoms, Adventure of Ganba, Cowboy Bebop, Ergo Proxy
Favori Manga: Battle Angel Alita
|
Vallahi Cynthia, “Animeci kimdir? Kim değildir?” sorusu hep bir şekilde karşılaştığım soru oluyor. Sorunun sebebide duruma göre farklı oluyor ki sen de bir kısmını belirtmişsin.
“Animeci” kelimesi artık söyleyeninin ima etmek istediğine göre değişen bir kelime: Kimisi, anime izleyenler için kimisi ise bu konuda bilgisi olanlar için kullanıyor, daha da ilerisi bir üstünlük sıfatıymış gibi de kullanıldığı oluyor. Yani biraz kişiden kişiye göre kullanımı yerine göre hoş yerine göre fazla ukalaca duran bir kelime oluveriyor. Bana da sorsalar benim diyeceğim cevapta: “Kafama göre bir seri bulunca anime izlerim oluyor.” Benim kafamdaki “anime izleyicisi” profili şöyle: Bir iki seri bile izlemiş kişi baştan anime izleyicidir. Animeninde kendi içindeki alt türlerine bakarak hoşuna giden, kendine uygun yapımı seçip izler. Tartışacak bir kısmı yada anlayamadığı bir noktası olmuşsa, imkan dahilinde ve kendi isteğince, yapımı takip etmiş olanlar ile konuşur. Eğlencenin bir kısmıda burdadır zaten. Zamanla kişi izlediği türlerin özelliklerini bilir ona göre seçimleri de daha dikkatli olur. Kendi izleyici bilinci oluşur. Bizdeki anime-manga izleme olayı daha çok tavsiye üzerine oluyor. Bu sakıncalı değil. Ama “ecchi” sevmeyipte hep “ecchi” izleyenle karşılaşıyorum mesela… Anime-manga konusunda bunu izlersen-okursan çok seveceksin havasında bir durum var gibime geliyor. Diğer örneklerine yorumum, az bilinen fazla yaygın olmayan her türlü eğlence ve kültürel faaliyet, kimileri için bir böbürlenme aracı yada gereksiz konulara ilişkilendirmek için kullanılacaktır. |
![]() |
|
|
|
#9 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece
|
Bir örnek verirsem bize sorulan en çok şeylerden biri mesela hangi takımlısındır. buna vereceğimiz cevap...lıyımdır. Animecide böyle. Dostun söylediği gibi animeyi hobi haline getirmiş kişilere animeci denir. Günümüzde anime izlemeyenler bize her zaman bu animeci der. İster 1-2 seri bitir ister tonlarca. Animenin bilgi olayı daha üst düzeylerde. Ben tonla seri bitirmişte olsam hala çoğu şeyi bilmiyorumdur. Bazen bana söylenen şeye Hö, o ne be bile derim.
|
![]() |
|
|
|
#10 |
![]()
----
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Ankara / Sincan
Favori Anime: Gunbuster, Armored Trooper Votoms, Adventure of Ganba, Cowboy Bebop, Ergo Proxy
Favori Manga: Battle Angel Alita
|
Bence bilgi olayı da gene kişinin izlediği serilere bağlı. Yani anime izleyen kişi gene kendi seri takibine ve tür zevkine göre bazı şeyi bilir bazısını bilmez. Normal.
|
![]() |
|
![]() |
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Konu araçları | |
|
|