Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları

Anime Tartışmaları Sevdiğimiz , Seyrettiğimiz Animeleri Hep Birlikte Tartışalım.

Animelerde Hüzünlendiğimiz,Ağladığımız Sahneler/Diyaloglar

Anime/Manga Sohbet Kategorisinde ve Anime Tartışmaları Forumunda Bulunan Animelerde Hüzünlendiğimiz,Ağladığımız Sahneler/Diyaloglar Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> DİKKAT: ~~Konuyla alakalı sahneleri yazarken ya da sahne ile ilgili resim eklerken mümkün olduğunca ''Spoiler'' butonunu kullanalım. ~~Konuya uygun anlatacağımız ...

Like Tree2Beğenilenler

LinkBack Konu araçları
Eski 08-09-2009, 23:48   #1
The guard of hell.

Şeytan

Squaw'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.
Standart Animelerde Hüzünlendiğimiz,Ağladığımız Sahneler/Diyaloglar

DİKKAT:
~~Konuyla alakalı sahneleri yazarken ya da sahne ile ilgili resim eklerken mümkün olduğunca ''Spoiler'' butonunu kullanalım.

~~Konuya uygun anlatacağımız sahneye ait diyaloglardan bahsedeceğimiz zaman izlediğimiz ya da izlemekte olduğumuz anime ''İngilizce/Başka bir dile ait altyazı'' olsa bile anlatacağımız diyalogları anladığımız şekilde ''Türkçe''ye çevirerek ekleyelim konuya çünkü aramızda yabancı dil bilmeyen arkadaşlarımız olabilir.

------------------------------------- ---------------------------------------------- --------------------------------------------

Clannad yapımlarını izledikten sonra böyle bir başlığın eksikliğini hissettiğimi belirtmem gerek o nedenle Anime sohbetleri niteliğinde olacağı için sohbetimiz bu başlık gerekli diye düşünüyorum ve de açılışımı Clannad yapımlarında beni etkileyen sahnelerle başlamak istiyorum;

Clannad:

Spoiler:
-Kotomi'nin minicikken anne babasının uçak kazasında kaybetmesi sonucu tek başına kocaman bir evde yapayalnız bir hayat sürmesi ve Tomoya ile diğerlerinin onun terk edilmiş bahçesini temizledikleri sahne aklımdan çıkmayacak hiç.

-Bir de Nagisa'nın tiyatro gösterisine çıktığı an babası Akio-san'ın ortaya çıktığı an söylediği replikleri aklımdan çıkaramıyorum.

-Nagisa ve Tomoya'nın Fuko'ya parti hediye ettikleri sahne.

-Nagisa'nın mezuniyetin yaklaşmasına yakın rahatsızlanması ve Tomoya'nın bu anlarda Nagisa'yı asla yalnız bırakmaması.

Clannad ~After Story~
Hangi birini yazsam bilemiyorum ki zaten yazsam da sayafalar yetmeyecektir eminim...Ama özellikle;

Spoiler:

-19.bölümdeki o muhteşem şarkı eşliğindeki sahneler asla aklımdan çıkmayacak.

-Tomoya'nın Nagisa'ya evlilik teklif ettiği sahne.

-Nagisa'nın doğum yaparken hayata veda edişi ve Nagisa'nın gidişiyle Tomoya'nın yıkıldığı an.

-Tomoya'nın tüm bu zaman içerisinde hayatını hiçlik içinde yaşayışı.

-Diğer başka bir sahnede ise Ushio'nun ağlarken söylediği cümleleri sarfettiği sahneyi çıkaramıyorum aklımdan,''Sanae-san dediki ağlayacaksan ya banyoda ağlamalısın ya da babanın kollarında.''

-Tomoya'nın Nagisa'yı Ushio'ya anlattı an ve sonunda ''Nagisa... Buldum... Koruyacak olduğum kişiyi buldum....'' dediği sahne.

Rose Of Versailles
Spoiler:
Önce Andre'nin ölümü,sonrasında ise Oscar'ın yaşadığı son beni çok ağlatmıştır.

Fate/Stay Night
Spoiler:
Saber'ın Emiya'ya ''Seni seviyorum....'' dedikten sonra yok olup gidişi kimi üzmemeiştir ki...

NANA
Spoiler:
Nobu'nun Hachi zili çaldığında kapının ardındaki kalış anını kim aklından çıkarabilir?!

Rurouni Kenshin:Tsuiokuhen
Spoiler:
Kenshin'in Tomoe'i hayal ettiği sahne ne çok ağlatmıştır beni hala aklıma geldikçe içimde bir hüzün yaşarım.Hatta Tomoe'nin Kenshin'e bıraktığı o X yarasına ait sahneden daha fazlasıyla etkilemiştir,Kenshin'in o anki yaşadığı yalnızlığın verdiği ürpertiyi tüm vücudumda hissederim çünkü biliyorum ki o üşümenin ürpertisi değil,yalnızlığın daha doğrusu Tomoe'sizliğin ürpertisiydi...

Edit:
NANA'dan aklıma gelen bir sahneye ait resim eklemek istiyorum,beni hüzünlendiren ve etkileyen ama aynı zamanda da çok sevdiğim bir sahne;

Spoiler:
Right Battousai?

Spoiler:

Don't you know that every sword needs a sheat?

Son Düzenleme Squaw tarafından 22-10-2011 21:41 de yapıldı.
Bayan Squaw şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-09-2009, 04:04   #2
Ne düşünüyorsun?

----

Hei_(BK201)'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Standart İlgi: Animelerde Hüzünlendiğimiz/Ağladığımız Sahneler/Diyaloglar

Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen

Çoğu kimse bu animenin içindeki aşka göre yorum yapıyor. Aslında içindeki psikolojik ve felsefik öğeleri atlıyorlar. İzlemiş olduğum animeler içerisinde ki Now and Then, Here and There'den sonra ikincidir. Konuya dönersek ilk bölümün içinde felsefe ve en önemlisi Kenshin'in içinde ki yalpalanmasını, depremini, umudunu yada umutsuzluğunu anlatırken pür dikkat animenin içine dalıyorsunuz. Sonra bölüm finali geliyor. Zaten animenin içinde her dinleyişimde beni benden alan en sevdiğim klasik eserinden estanteneler var. Bu eser Rachmaninov Piano Concerto 2. Birde üstüne Tomoe o sözleri söyledi. Nasıl Kenshin paramparça olduysa bende izlerken paramparça oldum. Böyle sözlerin içindeki anlam o kadar derin ki belki Tomoe'yi Kaoru-dona'dan daha fazla sevme nedenimdir. Bu sözleri söyleyerek Kenshin'in içindeki fırtınayı bir an söndürmüştü. Benide mahvetmişti. Hiç bir zaman böyle bir hissi bir daha yaşayacağımı zanetmiyorum. İnşallahta yaşamam.
BayHei_(BK201) Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-09-2009, 19:52   #3
Ne düşünüyorsun?

----

Seifukusha'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 06-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Detective Conan

Cardcaptor Sakura 21. bölüm vardı. Sakura ve babasıyla ilgili bölüm.
Bir de 57. bölümdü galiba. Sakura asansördeki boşluğa düşerken Şaoranın bağırması ,...
İzlemeyen varsa izlesin.
BaySeifukusha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-09-2009, 23:15   #4
The guard of hell.

Şeytan

Squaw'ın Avatarı

Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.

“ Orjinal Gönderi : Hei_(BK201) Mesajı Görüntüle

Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen

Çoğu kimse bu animenin içindeki aşka göre yorum yapıyor. Aslında içindeki psikolojik ve felsefik öğeleri atlıyorlar. İzlemiş olduğum animeler içerisinde ki Now and Then, Here and There'den sonra ikincidir. Konuya dönersek ilk bölümün içinde felsefe ve en önemlisi Kenshin'in içinde ki yalpalanmasını, depremini, umudunu yada umutsuzluğunu anlatırken pür dikkat animenin içine dalıyorsunuz. Sonra bölüm finali geliyor. Zaten animenin içinde her dinleyişimde beni benden alan en sevdiğim klasik eserinden estanteneler var. Bu eser Rachmaninov Piano Concerto 2. Birde üstüne Tomoe o sözleri söyledi. Nasıl Kenshin paramparça olduysa bende izlerken paramparça oldum. Böyle sözlerin içindeki anlam o kadar derin ki belki Tomoe'yi Kaoru-dona'dan daha fazla sevme nedenimdir. Bu sözleri söyleyerek Kenshin'in içindeki fırtınayı bir an söndürmüştü. Benide mahvetmişti. Hiç bir zaman böyle bir hissi bir daha yaşayacağımı zanetmiyorum. İnşallahta yaşamam.
Sonunda duygularıma ortak olan birisini görmek çok sevindirdi beni nedense genel izleyici kitlesi açısından bu durum ve de Tomoe'nin o sarfedilen cümleleri hep göz ardı edilmiştir ama bense izlediğimde inatla savunduğum o cümleleri sarfettiğinde direk gönlüme yer almıştır ve dahası da bu Ova içinde barıdnırdığı tüm öğelerle daha doğrusu Shinta'nın başlangıcıyla hep beni hüzünlendirmiştir küçücükken bir insanın gözleri önünde yaşananlar sanmıyorum ki ne kadar güçlü olsa dahi bünyesine ağır gelmeyecektir o nedenle bende de hüzün bıraktığı birçok an olmuştur ''Tsuiokuhen'' Ova'sının hele ki;

Spoiler:
Kenshin için o X yarasının ne anlama geldiğini düşününce ama sanılmasın ki o yara sadece Tomoe ve Tomoe'nin ölen nişanlısını hatırlatsın bence o X yarası Kenshin için bir geçiş dönemiydi Hitokori olma ve Hitokori olmayı bıkaktığı döneme ait dahası Kenshin'in yaşama başlangıcının anlatıldığı bu Ova bende derin izler bırakmıştır derin hüzünler yaşatmıştır bana ne güzel bir melodidir o her dinlediğimde hüzünlenmemek elde değildir...

Ve bende de Tomoe sevgisi Kauro-dono'dan daha fazladır çünkü Tomoe Hitokori olmayacak bir Kenshin yaratmıştır şu sözleriyle;
"Sizler... İnsanlara mutluluk getirmek için insanları öldürdüğünüzü söylüyorsunuz fakat, insanların ölümü ile elde edilebilecek bir mutluluğun gerçekte var
olabileceğine inanmıyorum."
Right Battousai?

Spoiler:

Don't you know that every sword needs a sheat?

Bayan Squaw şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-09-2009, 23:22   #5
Chocomeru~!

Melek Gibi

SteamHive'ın Avatarı

Mekan: Gezginim.İstanbul,İzmir,Ankara cosplay ve Con'larda beni bulabilirsiniz.Ancak Balıkesir'de yaşıyorum
Favori Anime: PSWG,ParaKiss.
Favori Manga: ZONE-00.

Hmm...Benim çok fazla ağladığım sahne var.Herşeye üzülüyorum
Mesela:
Kakashi Gaiden'in ikinci bölümünde hüngür hüngür ağladım.
One Piece:
Nami'nin geçmişinde
Brook'un geçmişinde
Bi luffy'nin geçmişi çok acıklı diil
Zoronun geçmişinde
Chopperın geçmişinde gizli gizli ağlamıştım :(
Nico Robin'in Icebergle yaptığı konuşmada
Bazı sözlerde Franky'nin gçmişinde çok ağladım
Bleach:
Renji'nin üzüldüğü her sahne :(
İchigo'nun bazen arkadaşlık adına söylediği sözler
Naruto:
İşte bi Kakashi Gaidene ağladım.
Gaara'nın geçmişinde bide Asuma'nın ölümünde

BayanSteamHive Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2009, 03:54   #6
Ne düşünüyorsun?

----

Isot'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: Istanbul / Florya
Favori Anime: Gintama , One Piece
Favori Manga: Persona 4, Luck Stealer, Air Gear, Beelzebub

Aslında çok ağlamam ama eğer ağlarsam da ya çok acıklıdır ya sevdiğim bi karakter gitmiştir :/ Neyse başlıyım ben:

Bleach : Ulquiorra...
Spoiler:
Code Geass :
Spoiler:
Lelouch ve Shirley, Shirley' sevmezdim ama acıklı geldi bana o ölüm sahnesi.
Death Note : Burası karışık İlk aşırı Lawlietçiydim, ama bazı olaylar sonucu....Kiracı oldum. O yüzden Kira.
Elfen Lied : Son Bölümü. Çok acıklı gelmişti.
Fullmetal Alchemist : Hughes ölümü...O neşeli adam bi kurşunla nasıl gider ya o.o Hele kızının sözleri...Armstrong gibi ağladım..
Ga-Rei-Zero : Yomi'nin ölümü...

Gintama : Okita'nın ablası...
Katekyo Hitman Reborn! : Colonello...o 'kora' diyen adam nasıl gitmiş..
Naruto : Asuma....ve Kakashi Gaiden.

Daha da gelmedi aklıma
BayIsot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2009, 19:05   #7

Sersem

spartiate'ın Avatarı

Mekan: İzmir / Kuşadası
Favori Anime: Claymore

arkadaşlar ama spoilerlar konusunda dikkatli olalım
Bayspartiate Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2009, 19:11   #8
Ne düşünüyorsun?

enerji dolu

Çubuk Kraker'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Favori Anime: Lovely Complex
Favori Manga: One Piece

One piece
Spoiler:
One Piece te tayfanın dağıtıldığı yerde çok hüzünlenmiştim.

Naruto : Akeboshi - Wind on şarkısının çaldığı ending de kendimi tutamıyorum :S

BayÇubuk Kraker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2009, 20:43   #9
Ne düşünüyorsun?

----

Lyzard'ın Avatarı

Mekan: Tristram
Favori Anime: Rurouni Kenshin: Tsuioku Hen
Favori Manga: Veritas

Hei_(BK201) , Squaw

harikasiniz ya, o seri benim için de bir numaradir. ve söylediklerinize de katiliyorum o sahneler inanilmazdi. ben baska bir şey yazayım

FMA animeden geliyor

Spoiler:
İlk bölümlerde adamın tekinin ulusal simyaci unvanini korumak icin kizini ve köpeğini birleştirip chimera yaratması beni çok etkilemişti. küçük kız o kadar tatlıydı ki chimeraya dönüştüğünde ve "nii-san hadi oynayalım" dediğinde yıkılmıştım adeta.
Lyzard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-09-2009, 21:46   #10
Ne düşünüyorsun?

----

Kisiliksiz'ın Avatarı

Mekan: Ankara / Sincan
Favori Anime: Gunbuster, Armored Trooper Votoms, Adventure of Ganba, Cowboy Bebop, Ergo Proxy
Favori Manga: Battle Angel Alita

Tistou the Green Thumb: Dokunduğu yerde çiçekler açmasını sağlayan minik bir çocuğun dünyayı güzelleştirme öyküsü... Ama sonu... İşte çocuk iken ekrana öylece baka kalmamı sağlamıştır.

Adventure of Ganba: Farelerin, kedi, gelincik, köpek, kuş... artık seri boyunca onları öldürmeye niyetli her hayvan sebebiyle acı çektikleri sahneler.

Cowboy Bebop The Movie: Filmimizin baş kötüsünü tanıdıkça, adamın, sonun da mutlu olmasını istemişimdir.

Aklıma şimdilik bunlar geldi.
BayKisiliksiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık