|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Anime Tartışmaları Sevdiğimiz , Seyrettiğimiz Animeleri Hep Birlikte Tartışalım. |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Anime/Manga Sohbet Kategorisinde ve Anime Tartışmaları Forumunda Bulunan Neden anime izliyorsunuz? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Zamanın çikolata reklamından hatırlandığı üzere, sokaktan geçen insanlara albeni yeme bahanesi soruluyordu. Ben de bunun anime versiyonunu sorayım dedim. Biraz ...
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#1 |
![]()
Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: Bursa - İstanbul
Favori Anime: Darker Than Black
|
Zamanın çikolata reklamından hatırlandığı üzere, sokaktan geçen insanlara albeni yeme bahanesi soruluyordu. Ben de bunun anime versiyonunu sorayım dedim. Biraz ilginç gelebilir ama, düşününce gerçekten merak edilebilecek bir soru bence.
Soru açık, neden anime izleme ihtiyacı duyuyorsunuz, ya da manga okuma ihtiyacı? Kendi nedenimi yazmam gerekirse, animasyonları olsun hikayesi olsun hepsi güzel, bir de dışardan havalı(?) gözükülebilecek bir nokta. ![]() *Eğer konu yanlış yere açıldıysa, ya da daha önceden açıldıysa özür dilerim, arama yaptım bulamadım gerçi.
|
|
#2 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen
|
Zor bir soru.
Gülmek, eğlenmek, yeri geldiğinde duygulanmak. Olaylardan kendi hesabıma çıkarımlarda bulunmak. Japoncamı geliştirmek. Kısacası boş vakitlerimi standart dizilere göre daha kaliteli içeriğe sahip birşeylerle geçirmek. Fakat son zamanlarda pek anime izleyemiyorum. 2010 yılının başından beri Chobits, Rose of Versailles ve biraz da GTO izledim. İlk başladığım zamanlardaki isteği de, boş zamanı da bulamıyorum artık. |
![]() |
|
|
|
#3 |
Giriş Tarihi: 30-10-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Sailormoon, Magic Knight Rayearth, Fate Stay Night, Special A,Loveless
Favori Manga: Dengeki Daisy, Merupuri
|
Hımmm... Bulunduğum gerçeklikten bir an olsun çıkabilmek, kendi kendime ödül zamanı vermek, gülmek,eğlenmek ya da insanî diğer duyguları takip etmek cabası ama; sonucunda gerçek değiller, farklı bir penceredeler, bu da soluklanmamı sağlıyor. Ama bu etki animenin finaliyle kayboluyor,kısacık...
|
![]() |
|
|
|
#4 |
|
----
Giriş Tarihi: 30-05-2010
|
Gerçekler insana acı verir ama hayal dünyası insana dert , acı vs... vermez . Bu gerçeklikten kurtulabilmek için anime izlerim ...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çok Kişisel
![]()
Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...
|
seviyorum.. zevk aldığım ve beni rahatlatabilen ender şeylerden... ama çok temel bir neden söylemek gerekirse sanırım babamdan kaynaklı..
|
|
#6 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 21-09-2009
Favori Anime: Rose of Versailles
|
alışkanlıktan herhalde. kitap okumak gibi, farklı dünyalar, farklı karakterler, farklı maceralar, yarattıkları dünyalarda hayalgücü sınırsız. son çıkan animelerde değil belki ama eskiden animelerin, eğlendirmenin yanı sıra eğitici, öğretici bir yönü de vardı. belki bu yüzdendir ki eski animeleri daha çok severim. bunun dışında çizim tekniklerini, duyguları sözlerden ziyade çizimle anlatmalarını seviyorum.
anime izlemek beni mutlu ediyor.
|
|
|
#7 |
|
----
Giriş Tarihi: 01-09-2009
|
Aklıma gelen ilk yanıt:"Ders çalışmadığımın farkına varmama engel olduğu için"di.
![]() Ama özünde "dünyayla olan duygusal-zihinsel bağlantımı elimden geldiğince koparıp bambaşka bir dünyada gezintiye çıkmak."tır izleme amacım.Her zaman çevremdekinden daha iyi bir dünya arıyorum,animelerde bile.
|
|
|
#8 |
Giriş Tarihi: 16-03-2010
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Bleach
|
Ben animelerin sonunu tahmin edemiyorum.
her seferinde beni bir köşeye yatırıyor. Klişelerden uzaklar. Mesela Kimi no todoke bunun en güzel örneği.
|
|
#9 |
![]()
Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: Mecidiyeköy
Favori Anime: MobileSuit Gundam, Votoms, Iron Linebarrels, GITS, Blackjack, FMP, NHK ni Youkoso, Nadesico, Yamato
Favori Manga: Blame, KOR, Mermaid's Forest, KKNJ, NGE, FSS, KR Spirits, Detective Conan, Jiraishin, Akira, Alive
|
Tam aksine ben gerçeklerden uzaklaşmak isterken bile kasvete gelmek, iyi-kötü herhangi bir tarafa/tarafsızlığa empati yapmak, birilerini eleştirmek, düşüncelere dalmak, birilerine kızmak-öfkelenmek, birşeylere aşık olmak, geçmişte yaşananları anımsayıp elimi alnıma götürmek, acı acı gülmek, birşeylere acımak, sinirden gülmek, gördüklerime sıkılıp "bu böyle değil de böyle olsaydı..." şeklinde düşünce fırtınaları yapmak, savaşmak için bir sebep bulmak, bazen de herşeyden uzaklaşma isteği duyup da kanepeye uzanıp tavana bakmaya zorlayan şeyler görmek isterim. Bunları da çoğu zaman bana yaşatabilen yegane kurgu ürünü Anime/Manga oluyor.
|
![]() |
|
|
|
#10 |
|
----
Giriş Tarihi: 29-01-2010
Mekan: Ankara
Favori Anime: One Piece
|
Vakit harcamak için, hollywood yılda kayda değer 10 film cıkarabiliyor, özellikle son yıllarda toplamda 5'i zor geciyorlar, oyun sektöründe bir artış var son zamanlarda cıkan oyunlar hakikatten bir ayını alabiliyor, kitap okuma alışkanlığım hiç yok, kitap okumayı sevmiyorum, yani sonuç olarak eğer ki oyundan vaktim kalırsa ve sıkılırsam animelerle boş vakitlerimi dolduruyorum.
![]() |
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Konu araçları | |
|
|