Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları

Anime Tartışmaları Sevdiğimiz , Seyrettiğimiz Animeleri Hep Birlikte Tartışalım.

Genel Anime Tartışma Başlığı

Anime/Manga Sohbet Kategorisinde ve Anime Tartışmaları Forumunda Bulunan Genel Anime Tartışma Başlığı Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Cidden bu başlık kız muhabbetine dönmüş. Bir erkek olarak olaya atlıyorum. Umm bahsettiğiniz serilerle ilgili bende birkaç birşey yazayım. Kuroshitsuji: ...

Like Tree3Beğenilenler

LinkBack Konu araçları
Eski 12-03-2010, 14:57   #481
Supernatural time :)

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece
Standart İlgi: Genel Anime Tartışma Başlığı

Cidden bu başlık kız muhabbetine dönmüş. Bir erkek olarak olaya atlıyorum. Umm bahsettiğiniz serilerle ilgili bende birkaç birşey yazayım.

Kuroshitsuji: Daha dün bitirdiğim bir anime. 9 puan verdim. Seride kız karakter az ama öz olmuş. Hiçbir karakter boş değil. Hele Meirin o kızdan böyle bir geçmiş beklemezdim. Hadi Finnyden belliydi geçmişi ama Meilin hiç onun .... olduğunu düşünmezdim. (Noktalar kötü birşey değil spoiler olmasın diye öyle yaptım) Neyse efem Sebastian'ın böyle trip atan bir iblis olacağını sanmazdım. Son bölümlere doğru Ciel'in düşünce tarzı değişince trip atmaya başladı XD Kızlar için süper anime çizim mükemmel, süper erkeklerde var oh oh yemeğinde yanında yatın. Grell travesti olmasına rağmen müthiş bir karakter. Seslendirenin Fukuyama Jun olduğuna çok çok sevinmiştim. Son bölümlerde de gözüktü.

FMA: FMA'nın çizimlerine çok dikkat etmedim. Yok boynu şöyle, böyle. Siz kızlar ne kadarda dikkat ediyorsunuz ya. Sizde olmasanız öğrenemicem birşey :birsey gelmez:
Baka bilmem ne animesinide izlemeyi düşünüyorum ama ecchi olması izleme listemin ilerlerine gidiyor malesef.

Bende yeni anime konusu açayım. Full Metal Panic. İyi güzel anime iyide gidiyor ama mecha çizimlerini hiç beğenmedim. Mecha izlediğim azdır. En iyi mecha çizimlerini şuan Code Geassda gördüm. Gerçi en iyilerini Gundamda görücem ama onada başlicam bir gün.

Spoiler:

Bay bLue-Dragon şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2010, 15:49   #482
tembellik bitti :(

ölü gibi

özz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 21-09-2009
Favori Anime: Rose of Versailles

"Full Metal Panic" şöyle komik böyle komik diye duyduğum için izlemiştim ama 1. sezondan çok da keyif almamıştım, erkek karakterin aşırı saflığından kız karakterin de kaba kuvvetinden nefret ettim. 2. sezona ne zaman başlarım allah bilir.
baka to test... ecchi olduğunu ben de bilmiyordum, izlemeyi düşünüyordum

Bayan özz şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2010, 15:50   #483
I want to go to Korea right
now!

Agliyorum

yuuki_cross'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: HyunSeung's puppy eyes <3
Favori Anime: D.Gray-Man, FMA:bro,PandoraHearts,VampireKnight, LoveCom,KimiNiTodoke,Nana, Gundam00,Ouran, UraBoku
Favori Manga: Flowers of Evil, Dengeki Daisy, CUT, Running On Empty, KoukouDebut, Merupuri, TotallyCaptivated

Ya animeciler mecha türüne neden bu kadar soğuk yahu Bir kız olarak mecha türüne Gundam 00'la aşık oldum...ki Code Geass'tan çok daha iyi bence. İzleme listenin başına al derim Özkan. Fmp ye yorum yapamıycam izlemedim ama Özz'ün dediği gibiyse karakterler nefret ederim =_=''
Seslendirenin Fukuyama Jun olduğuna ben de çok çok sevinmiştim ama animeyi izleyince şok oldum. Adamın o güzel sesini, maldan bakımış olmasaydım tanımazdım. Bi Macros Frontier bi de Kuroshitsuji'deki sesini hiç beğenmiyorum. Tabi sesini bu kadar iyi ayarlayabilmek de adamın ustalığı.
Bayanyuuki_cross Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2010, 16:14   #484
Ne düşünüyorsun?

----

Kisiliksiz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Ankara / Sincan
Favori Anime: Gunbuster, Armored Trooper Votoms, Adventure of Ganba, Cowboy Bebop, Ergo Proxy
Favori Manga: Battle Angel Alita

@ÖZZ, komedi olarak tasarlanan sezon "full metal panic: fumoffu", izlediğin sezon, asıl hikayenin ceryan ettiği bölümleri içeriyor. Ama gene sert ve garip oğlan ile sert kız var. Ama hafif bir romantizm de var.

@yuuki_cross, aslında bayan izleyici mecha serilerini fazla erkeksi, erkek izleyici ise fazla çocuksu buluyor gibi.
Ama iyi serilerin derdi iki robotu dövüştürmek üzerine olmayanlar ve sayılarıda az değil.
Tabi ilk dediğim örnekteki mantıkta gidenleride vardır (Machine Robo).
Birde işin içinde romantizm, aşk üçgeni gibi temalar olunca bayan izleyicinin ilgisini daha çok çekiyor. (Macross)
Tabi birde baş karakterler bayan olunca ( Gunbuster )
BayKisiliksiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2010, 16:25   #485
Seni

Suspus

hione'ın Avatarı

Mekan: İstanbul/Ataşehir

baka to test konusunda ki şu ecchi önyargınızı hmn kırayım diğer izlediğim ecchi serilere kıyasla bundaki ecchi unsurlar devede kulak kalacak kadar o yüzden bu seriye ecchi die yaklaşmak yanlış olur gibime gelior, ayrıca seri haddinden fazla eğlenceli ve izlerken sık sık gülebileceğiniz bi seri o yüzden de izleme listenizde önlere alamanızı tavsiye ederim ...
Bayhione Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2010, 16:42   #486
bitch desu~

----

Luna'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Cool İlgi: Genel Anime Tartışma Başlığı

“ Orjinal Gönderi : yuuki_cross Mesajı Görüntüle

@Luna; ahah benden biri daha xD Fan service ve az hatun görüşlerine derinden katılyıorum xD ama ouranı tahtından sallamasına imkan yok Sebby'yi sevdin mi bilmiyorum ama
adamın kedileri seviş anını seviyorum çok güzel seviyor ya şeytani yanını ve de havasını da seviyorum başka da bişeyi yok, travesti gibi zaten. Ama Ciel öylemi küçük afet xD
---işbu mesajın bir kısmı kız muhabbetidir^^---
ahahaha öncelikle Sebby mi travesti gibi, yapma etme, o hayallerimin kahyası, hele bir de profilden!^^
Spoiler:
Ohoo Mustang'i beğenmiyorsun, Sebby'e travesti diyorsun, baya müşkülpesentsiniz efenim.^^

Fan service bolluğu güzel ama az hatun konusunda hemfikir değilim, keşke biraz daha olsaydı yahu, gerçi olanlar da gayet esaslı dişiler, dediğiniz gibi "az ama öz", her biri favorim.
Meirin konusunda;
Spoiler:
Baştan beri hastası olmuştum Meirin'in, hatta çıksın diye vakit kolluyordum fakat o 21. bölümdeki hali ile böyle içimde "BU AŞK!" nidaları attırdı.Gerçekten ben de hiç beklemiyordum o sakar kızın öylesi "badass" bir şey çıkmasını. Amma velakin bana o 21. bölüm her anlamda yetmedi, hizmetlilerle ilgili daha kapsamlı bir şeyler görmek isterdim, hepsi ayrı animeye başrol yapsan götürebilecek karakterlerdi bence.

Madam Red ve Lan Mao;
Spoiler:
Madam Red'i çok ama çok sevmiştim, seslendirmesi de Romi Paku'ya ait, gel de sevme yani! Öte yandan 5. bölümde ölmesi şok geçirmeme sebep olmuştu.Hatta hatırlıyorum bölümün sonlarına doğru "yok yahu, eminimki O da bir şeytanla falan anlaşır geri döner, ölmez, ölemez benim Madam Red'im, kırmızılı kadınım, nayııııııır!" diye kendimi avutmaya çalışıyordum...Çok da hazin bir hikayesi vardı ve hiç suçlayamadım Onu nedense, yaptığı yanlıştı ama n'apıyim "dertli kötü"lere karşı zaafım var.

Lan Mao da bana hep bir medium doll'u(bakınz: Darker than black) andırdığı için ilgimi çekiyordu.En son cariyesi olduğunu düşündüğümüz Lau'nun savaşçı kız kardeşi çıkması böyle bir iki dakka dumur deryalarında yüzmeme sebep oldu.@_@
Cidden çok şaşırttılar beni bu atakla ve piyonlukla yetinmeyip, gururla oyuncu olmaya çalıştıkları için Lan Mao da ağbisi Lau gibi unutulmazlarım arasına girdi.

Ouran benim için kendi dalında "masterpiece" diyebileceğim bir anime, cidden Onu geçmek zor ama Kuroshitsuji (başlı başına Grell'i barındırmasıyla bile^^) tahtını azıcık sarsmıştır Ouran'ın, bu da Kuroshitsuji'nin barındırdığı eğlenceyi anlatmak adına, benim için en iyi referansdır.

Ve Sebby'nin kedi sevişi değil mi, benim için bir fenomen oldu neredeyse "puni puni, ah puni puni" ahahaha.(doğru mu yazdım onu da bilmiyorum, ağzından "puni puni" diye bir laf çıkıyor her seferinde)
Ayrıca üzülerek söyluyorum ki Ciel anime içinde neredeyse en son sevdiğim karakterdir, itici geliyor nedense, oldum olası kraliçe delilerini sevmem, bana Hellsing'deki Integra'yı hatırlatıyor(ki kendisinden hiç hazetmem)
Değil afet, sempatik bile değil gözümde yani gıcık velet.
Valla Grell bile gözümde daha çekici. (ki itiraf ediyorum Grell bana feci çekici gelmekte, belki de Jun Fukuyama etkisindendir.Nasıl Miyano Mamoru Tamaki'de üstüne çıkılayamayacak kadar başarılı bir seslendirme yapmışsa gözümde Jun da Grell seslendirmesinde öyle benim için artık, o karakterleri seslendirme konusunda Onların üstüne tanımıyorum)
Tabi daha son 3 bölümü izlemedim, belki de o son ana bölümler Ciel hakkındaki fikrimi değiştirir.^^

not: Bunu yazmazsam içimde kalır D Gray Man'i izlemiş değilim ama nette gezinirken keşfettiğim ve yakışıklılığıyla neredeyse elimdeki izlediğim serileri unutturup DGM'ye başlamama sebebiyet vericek bir Tyki Mikk gerçeği varmış o animede, nasıl olur da Onu anmazsınız? Spoiler görme tehlikesini bile göze alıp, Onun AMV'lerini izlediğimi bilirim.Hala da çok uzun gelmesine rağmen, DGM Tyki sayesinde sempati duyduğum, bir gün izleyeceğim dediğim serilerden.
Eski 12-03-2010, 17:41   #487
tembellik bitti :(

ölü gibi

özz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 21-09-2009
Favori Anime: Rose of Versailles

@Luna Tyki Mykk' i es geçmedik canım, kendisi en sevdiğim kötüdür onun Allen' e "shounen" deyişine hastayım D.Gray-Man' i izle bence pişman olmazsın, bittiğinde devam etmediğine lanet edebilirsin

Bayan özz şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2010, 18:07   #488
The guard of hell.

Şeytan

Squaw'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.

“ Orjinal Gönderi : Kisiliksiz Mesajı Görüntüle

Birde işin içinde romantizm, aşk üçgeni gibi temalar olunca bayan izleyicinin ilgisini daha çok çekiyor. (Macross)
Tabi birde baş karakterler bayan olunca ( Gunbuster )
Sevdiğim serilerin konusu açılmış yorum yapmazsam çatlarım

Macross konusundaysa Zero olsun Frontier olsun en sevdiğim mecha yapımlarındandır, zamanında beni tanıyanlar bilir mecha türlerine olan önyargımı ama bu yargımı kırabilen iki seriden (birisi Code Geass'dır) biriside Macross F'dir çünkü içerisinde yer alan mecha özelliğinden çok müzik ziyafetiyle olukça başarılı bulduğum bir seridir.Zero ise görsel öğeleriyle daha doğrusu muhteşem manzaralar eşliğinde bana ziyafet yaşatan bir Ova olmuştur zaten Zero izlemeyip de (benim yaptığım bir hatadır) Frontier izleyenler 10. bölümde yer alan film çekimi sırasındaki göndermeye bir anlam veremeyecektir zaten sadece bu bölümde Zero yapımı anılmaktadır.

Karakterler konusundaysa ilk önceleri Ranka taraftarıyken şu an Sheryl daha bir çekici gelmeye başlamıştır bana şu an 2. izleyişimi gerçekleştiriyorum bazı etkenlerden dolayı ve bu esnada nedense Sheryl karakteri gerçekten de etkilemeye başladı çünkü bir sözüyle gözümü açan arkadaşımın deyimiyle ''Çekiciliğinin farkında olan bir karakter...'' ve benim dünyamda kendiyle barışık olan karakterler en üst düzeydedir,kendini bilen ve kendine öz güveni tam olan karakterlerin diyalogları zaten izlenmeye en değer bulduğum noktadır bir anime yapımında tıpkı Micheal,Cathy ve Ozma gibi,ikinci izleyişde daha farklı tadlar alabiliyormuş insan (gerçi bunu çok zaman önce farketmiştim) çünkü ilk izlediğimde sevdiğim diğer karakterlerin aksine (Alto ve Ranka) şu an bu seriden en sevdiğim karakterler Sheryl,Micheal ve Cathy'dir çünkü Cathy de bir asker olmasının yanında dişiliğini hiçbir zaman bırakmamış aksine dişiliğinden taviz vermeden bir bayan askeri personel olmuştur,tüm bunları göz önünde aldığımda Macross F benim en sevdiğim mecha yapımlar arasında yerini daima koruyacaktır.

Gunbuster'a gelelim şimdi de;
İlk öncelikle şunu belirteyim ben Gunbuster genel izleyici kitlesi aksine ilk olan Gunbuster (1989) yapımını sever,tercih ederim.
Bu yapımlarda da mecha özelliğini ayrı yerde tutarım çünkü ne bir Bishi çıkar karşınıza ne de erkek egemen bir mecha yapımı.Birde normalde 6 bölümlük bir Ova'da hiç böyle doyurucu bir konu işlenmez ya da nadirdir işlendiği,işte Gunbuster bu nadir yapımlardan birisidir.Sonuyla ise insanın içerisine çok hoş duygular bırakan çok başarılı bir mecha olduğunu belirtmem gerek.

Gunbuster da ise karakter özelliklerini çok güzel dengelediklerini kesinlikle belirtmem gerek,bir o kadar güzel olan da müzikleri diyebilirim,mecha yapımlarının müzikleri hiç ummadığım şekilde başarılı olabiliyormuş bunun son örneklerinden birisi de Gundam'dı,izlemiş olduğum Gundam Seed 00 yapımını da anmadan geçmeyelim,onun da içerisinde barındırdığı politik ve siyasi olayların yanında ek dramları başarılı bir şekilde sunduklarını kabul ediyorum,dram içerisine dram,bir mecha yapımında bu kadar başarılı olacak şekilde gerçekleştrilibeilirdi doğrusu.

Benki mecha yapımlarından kaçıyordum ama şimdi yorumladığım serilere bakar mısınız,içi tamamıyla buram buram mecha kokan yapımlar yorumluyorum.
Right Battousai?

Spoiler:

Don't you know that every sword needs a sheat?

BayanSquaw Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2010, 18:38   #489
Supernatural time :)

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece

FMPde ki erkeğe neden yargıyla yaklaşıyor Ölzem. Asker delisi özel hayatı olmayan, aşktan anlamayan sanki bir bebek gibi yeni baştan öğrenmeye çalışan biri var karşımızda Gundamı öne alayım o zaman ama indirmek lazım önce. Mechaları tam tamına seviyorum sevmiyorum diyemiyorum ama arkadaşımla beraber Code Geassta bir bölüm bize bir movie kadar geliyor. Şimdi arkadaşım Neon Genesis izliyor. Code Geassdaki durumu burda da yaşıyor. Bende yaşarım büyük ihtimal

Spoiler:

Bay bLue-Dragon şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2010, 19:30   #490
Seni

Suspus

hione'ın Avatarı

Mekan: İstanbul/Ataşehir

Macross Frontier demeyin bana izlerken aldığım keyfi, hakkındaki böyle güzel ve övücü yazıları (heleki bi bayandan) okumak ayrı bi keyif veriyor bana , squaw'ında dediği gibi seri genel hatları itibariyle mecha kelimesi üzerine kurulu olsada , müzik kelimesininde hiçte aşağı kalır bi yanı olmadığını rahatlıkla söliyebilirim ki izleyen herkeste aynı fikirdedir benim herhalde , o yüzdendirki en azından müzik konulu animelerden hoşlanıyorsanız yada herhangi bir seriyi izlerken tam yerinde ve zmnında çalan parçalarla seriye daha bi motive olmayı seviyorsanız , bu tanımların adresi olarak Macross Frontier'ı gösterebilirim rahatlıkla...
Bayhione Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık