Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları

Anime Tartışmaları Sevdiğimiz , Seyrettiğimiz Animeleri Hep Birlikte Tartışalım.

Güncel çalışmalarımız []

Arakçı Animeler

Anime/Manga Sohbet Kategorisinde ve Anime Tartışmaları Forumunda Bulunan Arakçı Animeler Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Hepimiz herhangi bir animeyi izlerken diğer animeleri hatırlatan onlarca söz,karakter hareket ve isim ile karşılaşırız. Hatta bazıları diğer animelerden bile ...

Like Tree5Beğenilenler

LinkBack Konu araçları
Eski 25-07-2010, 20:19   #1
Ne düşünüyorsun?

----

blackburn'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Favori Anime: Elfen Lied
Standart Arakçı Animeler

Hepimiz herhangi bir animeyi izlerken diğer animeleri hatırlatan onlarca söz,karakter hareket ve isim ile karşılaşırız. Hatta bazıları diğer animelerden bile esinlendiklerini itiraf ederler.
( naruto - dragonball .) İşte şimdi örnek olarak Naruto'yu vermek istiyorum.

Neogeo emulator olayına girenlerin mutlaka ucundanda olsa gördükleri karakterlerinin kılıçlarla dövüştüğü 1995 yapımı kabuki klash isimli bir oyun vardır. oyunun içindeki üç isim baya tanıdık gelecektir.

Tsunade Ziraia Orochimaru

Bay blackburn şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-07-2010, 20:37   #2
Annemi özledim.

Meşgul

Tenbatsu'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009
Standart İlgi: Arakçı Animeler

Sadece isimden dolayı mı arakçı Naruto?
Eski 25-07-2010, 20:52   #3
Ne düşünüyorsun?

None

ademania'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: Bursa - İstanbul
Favori Anime: Death Note

Esinlenmekte bir sakınca yok.Araklamıyor yani, ondan yeni bir şey ortaya çıkarıyor.
Eski 25-07-2010, 21:53   #4
"Imagine it!" diye
haykırmak istiyorum!

Araştırmacı

Akuma_Blade'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: Mecidiyeköy
Favori Anime: MobileSuit Gundam, Votoms, Iron Linebarrels, GITS, Blackjack, FMP, NHK ni Youkoso, Nadesico, Yamato
Favori Manga: Blame, KOR, Mermaid's Forest, KKNJ, NGE, FSS, KR Spirits, Detective Conan, Jiraishin, Akira, Alive

Oyunu oynamıştım ama karakterlerin isimleri dışında araklama yoktu bence. Neyse.

Şimdi esinlenmek var, göze batan denli copy paste durumuna düşmek var. Mecha türü Anime'lerden örnek vermek gerekirse RahXephon, Argento Soma, Dragonar işin "esinlenme" noktasında kalıyor, Evangelion ve Dual: Parallel Trouble Adventure! biraz bu sınırda kalan seriler (gerçi Evangelion'daki bazı esintiler hakkaten esintiden çıkmış apayrı birşey olmuştur, yazının altındaki spoiler butonuna basarsanız birkaç örneği görebilirsiniz) ama bazı arkadaşlar darılmasın ama Code Geass'ın gözüme feci batan şekilde araklamasyon bir Anime olduğunu düşünüyorum. İki sahneden gönderme ile tezimi destekleyeceğim:

G Gundam serisini izleyenler ne dediğimi anlayacak

Clovis... pardon Garma'nın cenaze sahnesi.

Spoiler:

Evangelion'dan birkaç ripoff

Bu sahneyi hatırladınız mı? İpucu: TV serisinde vardı.

Ideon'un ilk bölümünden bir sahne (4.05), EVA'nın ilk bölümündeki sahne ile oldukça benzeşiyor. Benzerlik deyip geçecek arkadaşlara ayrıca her iki serideki "awakening" sahnelerini ve Ideon'un son bölümü ile End of Evangelion benzerliğini hatırlatabiliriz.

Mobile Suit Gundam Çeviri Projesi

http://akumablade.blogspot.com/
BayAkuma_Blade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-07-2010, 22:03   #5
ÖSS = Winter is coming.

çok yorgun

Cynthia'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 05-09-2009
Mekan: Detroit Metal City
Favori Anime: Lovely Complex
Favori Manga: Tsubasa RESERVoir CHRoNiCLE

Ookami-san ve Toradora. 3 ana karakter de benziyor.
Eski 29-07-2010, 15:15   #6
Seni

Suspus

hione'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Mekan: İstanbul/Ataşehir

tarih sıralamasını bilmiyorum ama bir çok kişininde bildiği gibi şu aşağıda yazacağım animelerin baş karakteri direk c/p seslendiren kişiden tutunda ( sölemeden edemicem benim favori seiyumdur kendileri Rie Kugimiya ) karakter özelliklerine, karakter çizimlerine kadar birebir aynılar , sadece saç renkleri ve modelleri değişik ;

Zero no Tsukaima -Louise Françoise Le Blanc
Toradora - Taiga Aisaka
Hayate no Gotoku - Nagi Sanzenin
Shakugan no Shana - Shana

Cynthia 'nında dediği gibi ooakami-san daki bayan ana karakterde bu sıralamaya girebilirdi de ne yazık ki onun seiyusu farklı olduğu için dahil edemiyorum , bu arada kişisel görüşümdür araklamalar yada ufak c/p ler dahi olsa bile anime serisini izlerken beni baymıyorsa , diğer bölüme geçerken acaba izlesem mi die düşündürmüyorsa o serinin nerden nasıl geldiği benim için önemli diildir , en basitinden şu yukarıda saydığım animelerin ilk Toradora'yı izlemiştim onu hariç tutarak dier üç seriyide ana karakterinin c/p olduğunu bilerek izledim ama hepsinden ayrı bi keyif aldım hiç birinide izlerken ulan aynı karakteri farklı hikayelere koyup koyup önümüze sunmuşlar die düşünmedim , o yüzdendir ki ne kadar araklamada olsa yada ne kadar birebir karakterlerde kullansalar ön yargılı olmadan önce bi seriyi tamamen izlemekte fayda var diyorum ...
Bayhione Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-08-2010, 14:28   #7
tembellik bitti :(

ölü gibi

özz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 21-09-2009
Favori Anime: Rose of Versailles

Nabari no Ou, izlerken feci şekilde Naruto' yu anımsatmıştı. şöyle bir örnek; animedeki yan hikayedeki abi ve kız kardeşin hikayesi, Itachi ve Sasuke' nin hikayesinden fazlasıyla (ç)alıntı gibiydi.

Bayanözz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-08-2010, 14:38   #8
Ne düşünüyorsun?

----

sera myu'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Favori Anime: sasuke XD,ouran,slam dunk,code geass,nodame cantabile,junjou romantica.,fma:bh,hayao miyazaki
Favori Manga: fruits basket,sakura gari,ouran, yamada yugi,touko,kotetsuko

“ Orjinal Gönderi : özz Mesajı Görüntüle

Nabari no Ou, izlerken feci şekilde Naruto' yu anımsatmıştı. şöyle bir örnek; animedeki yan hikayedeki abi ve kız kardeşin hikayesi, Itachi ve Sasuke' nin hikayesinden fazlasıyla (ç)alıntı gibiydi.
of of hemde nasıl xD adı sharingana benzeyen bi göz tekniği falan da vardı galiba. Tam bir araklama animeydi. insanlar sevsin diye hangi seride sevilen şey varsa araklamış ortaya tuhaf bir şey çıkmış.
Eski 06-08-2010, 19:57   #9
bitch desu~

----

Luna'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Cool İlgi: Arakçı Animeler

“ Orjinal Gönderi : hione Mesajı Görüntüle

tarih sıralamasını bilmiyorum ama bir çok kişininde bildiği gibi şu aşağıda yazacağım animelerin baş karakteri direk c/p seslendiren kişiden tutunda ( sölemeden edemicem benim favori seiyumdur kendileri Rie Kugimiya ) karakter özelliklerine, karakter çizimlerine kadar birebir aynılar , sadece saç renkleri ve modelleri değişik ;

Zero no Tsukaima -Louise Françoise Le Blanc
Toradora - Taiga Aisaka
Hayate no Gotoku - Nagi Sanzenin
Shakugan no Shana - Shana
It's all the same shit XD

donmezsa bunu beğendi.
Eski 06-08-2010, 21:28   #10
Ne düşünüyorsun?

----

jambi'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-06-2010

Narutoya araklama seri demiyorum ama bunlar ilginç benzerlikler sadece. İkinci verdiğim problem değil de ilk verdiğim büyük bi problem Ama bu sahnelerin mangada olup olmadığını hatırlamıyorum üstteki mangada da varsa kishi ayıp etmiş biraz Ama kesinlikle naruto çok kaliteli bi seri olup oldukça orjinal öğelere sahiptir ona lafım yok

jambi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık