Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları

Anime Tartışmaları Sevdiğimiz , Seyrettiğimiz Animeleri Hep Birlikte Tartışalım.

Bu Anime Bu Puanı Hak Etmiyor

Anime/Manga Sohbet Kategorisinde ve Anime Tartışmaları Forumunda Bulunan Bu Anime Bu Puanı Hak Etmiyor Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Hepimiz anime tercihinde bulunurken bazı sitelerden aldığı puanlara göre seçim yaparız. Ama gelin görünki "bunun puanı yüksekmiş, kesin güzeldir" ümidiyle ...

Like Tree6Beğenilenler

LinkBack Konu araçları
Eski 03-08-2010, 12:54   #1
Ne düşünüyorsun?

None

fudy'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 25-09-2009
Arrow Bu Anime Bu Puanı Hak Etmiyor

Hepimiz anime tercihinde bulunurken bazı sitelerden aldığı puanlara göre seçim yaparız. Ama gelin görünki "bunun puanı yüksekmiş, kesin güzeldir" ümidiyle izleyip "lan bunun neresi güzel, abartmış millet" dediğiniz olmuştur. Şahsen benim çok oluyor. Veya da puanı düşük olup çok çok beğendiğiniz bir yapımla da karşılaşabiliyorsunuz. İşte bu konu o şikâyetlerinizi dile getirme mekânınız olacak. Şikâyet için ne mi yapacağız;

İlgili animenin isminin yanında AniDB, MAL veya ANN sitelerinden aldığı ortalama puanını da yazacaksınız. Ve yorumunuzu belirteceksiniz. Bu kadar basit.

Ha benim beğenmediğimi bir başkası beğenebilir veya onun kötü dediğine ben harika diyebilirim. "Zevkler ve renkler tartışılmaz" kuramınca olabildiğince bir başkasının yorumu hakkında eleştiri yapmamaya özen gösterelim. İlk ben başlıyorum...

-----------------------------------------------------------------------------

Summer Wars: AniDB: 8.66 | MAL: 8.64 | ANN: 8.79

Bu anime bu kadar etmez yahu. İzlerken büyük ümitlerle başlamıştım ama yarısından sonra iyice sapıttı sonuna gelmek için zorladım kendimi. Bu kadar da saçmalanmaz ki. En fazla 4, bilemedin 5 veririm buna. O da işçiliğine gider, içeriğine değil.
Bayfudy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2010, 14:32   #2
Çok karışık düşünceler
içindeyim.

Acımasız

bedifeci'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-2009
Favori Anime: slam dunk
Favori Manga: slam dunk ,naruto
Standart İlgi: Bu Anime Bu Puanı Haketmiyor!

Summer wars'ı ben beğendim en önemlisi konusu çok farklı ,aile ilişkileri bağları çok iyi anlatılmış sanal dünya ile gerçek dünya çok iyi birbirine bağlanmış.Tabi sonucun da kişisel ilgiye giriyor.

Cat Shit One 8 üzerin de puna almış o gün seyrettim güzel ama o kadar da alacak konusu yok.
Aria the Origination gibi dingin bir animenin bu kadar iyi puan alması da şarşırtıcı 9,07
Teşekkürün bir ötesi vardır.
Paylaştığımız çalışmaları farklı bir upload sitesine yüklemek.
Baybedifeci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2010, 14:57   #3
Artık hayatımı bir düzene
koymalıyım.

Düsünceli

Aequitas'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 27-12-2009
Favori Anime: Dragon Ball Z, Hajime no İppo, One Piece
Favori Manga: RuroKen, Recca, GANTZ, Slam Dunk

Çok güzel konu olmuş Fudy. Artık sık sık burada içimi dökerim. Ellerine sağlık

High School of The Dead - M.A.L puanı 8.31. Açıkçası çok şaşırdığımı söylemeliyim. Fan service sahnelerden başka birşey içermeyen konusu varmış gibi gözüküp mangakasının bile kaç ayda bir bölüm çıkardığı belli olmayan bir manganın anime uyarlamasının bu kadar fazla puan alması beni şaşırttı. Animede tek hoşuma giden açılış şarkısı oldu. Benim puanım 6.

Clannad - M.A.L puanı 8.60... Ben 12.bölüme kadar zor dayandım. Kocaman gözlü şirin kızlardan başka birşey yok içinde. Bir mesaj vermeye çalışıyorsada ben almadım. Puanım 5.

Baccano! - M.A.L puanı 8.76 ... Bu animeyi bitirebildiğim için kendimi takdir ediyorum. School Days ile beraber asla tekrar izlemeyeceğim animeler listesinde duruyor. Puanım 5.

Bay Aequitas şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2010, 14:58   #4
Ne düşünüyorsun?

----

swordsman'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 29-01-2010
Mekan: Ankara
Favori Anime: One Piece

Neon Genesis Evangelion-8.31, mal'da. Bence bu anime, her ne açıdan bakasanız bakın, her ne şekilde değerlendirirseniz değerlendirin aldığı puanı kesinlikle haketmiyor. üstüne üstlük bir çok hayranının oluşu beni çıldırtmaya yetiyor. Neden diyeceksiniz ( demiyeninizde olabilir çünkü çoğunuz muhtemelen izlemişsinizdir.) Bu animenin karakterlerinin çok özel ve farklı olduğunu söyleyen 1000'lerce insan var. Benim izlediğim kadarıyla o kadar klasik hatta bayağı karakterleri var ki... Herhangi bir 5 ve 5'in altı puan almış animede binlercesini görebilirsiniz bu karakterlerin.

Hikayesininde "çok süper, çok farklı" olduğunu, "mükemmel bir plot twist"in olduğunu söylüyor hayranları. Kesinlikle böyle birşey yoktur. Alabildiğine tahmin edilebilir, o kadar basit ki hikayesi, bazı bölümleri bitirmek için hakikatten yanınızda bilimum cerez kola psp falan olması gerekiyor. Sıkıntıdan patlıyorsunuz izlerken, atlaya atlaya izleyesiniz geliyor. Ama o kadar pozitif övgüyü gördükten sonra diyorsunuz ki "ha bi soraki bölümde olacak bi şeyler, bi bölüm daha" diyorsunuz ama nafile. Yaklaşık 300 tane anime serisi izledim bu güne kadar, inanın hiç biri bu kadar sıkıcı değildi.

Son bölümleri anlamak için belli bir felsefe oluşumuymuş neymiş, insanın tanrı olmasıyla alakalı, onu bilmezsek bize birşey ifade etmezmiş falan diyenlere de ayrı ayar oluyorum.

Ben onu anlamadıysam bu benim eksikliğim değil, animenin yönetmeninin, senaristinin eksikliğidir. Anlatılan şey ne olursa olsun, onun beni düşünerek anlatması gerektiğini düşünüyorum. Benim karşılaştığım en gereksiz oyları toplayan anime NGE'dir.
delphiturk bunu beğendi.
Eski 03-08-2010, 16:17   #5
.........OtAkU...........

Bitkin

yuuki cross'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Hall of Heroes
Favori Anime: Gundam 00, D.Gray-Man,Evangelion,Fate/Stay Night,Code Geass,To Aru Majutsu no İndex
Favori Manga: Dogs:Bullets&Carnage
Standart İlgi: Bu Anime Bu Puanı Haketmiyor

Clannad ~After Story~ 9.07
Evet güzeldi insanı ağlatıyor ama işte silice of silence anime o kadarda olur yani eğer bu şekilde olmasaydı anime olmasının değeri kalmazdı bence en azında 8.72 gibi puan almalıydı çünkü son bölümlere doğru olayı geliştirmeleri falan basit gelmişti bana.

Ouran High School Host Club 8.72

Oğlum bu Hana-Kimi mangasıın kopsayı karakterlere kadar orjinallık yok ben Hana-Kimi'nin live actionunu izledim bu kadar olmaz dedim ya .Çizimler desen neyse fena değil ama ben Hana-Kimi'nin mangasını okumadım karakrer resimlerine bakıodum o bile yetti .
Eski 03-08-2010, 18:44   #6
"Imagine it!" diye
haykırmak istiyorum!

Araştırmacı

Akuma_Blade'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: Mecidiyeköy
Favori Anime: MobileSuit Gundam, Votoms, Iron Linebarrels, GITS, Blackjack, FMP, NHK ni Youkoso, Nadesico, Yamato
Favori Manga: Blame, KOR, Mermaid's Forest, KKNJ, NGE, FSS, KR Spirits, Detective Conan, Jiraishin, Akira, Alive

Elfen Lied: AniDB: 8.28 | MAL: 8.27 | ANN: 8.47

Sebeplerimi forumdaki ilgili topic'de uzun uzadıya yazmıştım sanırım. Daha da yazmamaya tövbeliyim.

Kimi Ga Nozomu Eien: AniDB: 8.18 | MAL: 7.73 | ANN: 7.97

Burada daha ziyade, sadece ortaokul tuvaleti sohbeti konusu olabilecek derinliksiz bir "fıkranın" -senaryo demeye ne dilim ne vicdanım elveriyor çünkü- yarattığı yapay bir hayranlık durumu var. Overrated'lik durumu kaçınılmaz çünkü hikaye ne yapısal nitelik, ne de sonuç olarak birşey içermiyor. Tıpkı balon gibi, tek farkı boş olması.

School Days: AniDB: 6.34 | MAL: 7.04 | ANN: 6.87

Bu konuda klavyemin tuşlarına bastığım zamana bile acıdığım için üstekinden gayrı birşey yazamıyorum, kusura bakmayın.

TTGL: AniDB: 8.88 | MAL: 8.94 | ANN: 8.83
Mecha-bilimkurgu türüne gerçekten özel bir yakınlığım ve sempatim vardır. Ama malesef bu seri bu tür bir yapımdan beklediğim hiçbirşeyi bana vermeyerek ağzımda ekşi bir tat, zihnimdeyse sadece bir zaman kaybı hissi bıraktı. Artık bu yönetmen ve bu senaristten çıkacak başka bir Anime'yi kolay kolay izlemeyi düşünmüyorum, öyle diyeyim.

@Bedifeci
Cat Shit One!'nin henüz sadece ONA'sının pilot bölümünü izledik. Yani seri gerçek anlamda başlamış değil. Ayrıca projenin tabir-i caizse imece usulü ile yapılan bir Anime olduğunu düşünmemiz lazım.

Mobile Suit Gundam Çeviri Projesi

http://akumablade.blogspot.com/
BayAkuma_Blade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2010, 19:29   #7
Ne düşünüyorsun?

----

swordsman'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 29-01-2010
Mekan: Ankara
Favori Anime: One Piece

Konunun başında yazan cümleleri tam okumadınız sanırım...

Ha benim beğenmediğimi bir başkası beğenebilir veya onun kötü dediğine ben harika diyebilirim. "Zevkler ve renkler tartışılmaz" kuramınca olabildiğince bir başkasının yorumu hakkında eleştiri yapmamaya özen gösterelim.

fudy: İletiniz silinmiştir...
Eski 03-08-2010, 21:02   #8
Tank Komutanı oldu WOT oynuyor

uykucu

NitroCharger'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 16-03-2010
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Bleach

Bende her yerde adını gördüğüm, Milletin adına fan siteler açtığı şu Fate stay Night (8,08) hiç haz etmedim.
Okadar met edince millet gittim 15 gb hd versiyonunu indirdim. Hiç hoşuma gitmedi. Sonuda kötü bitti. Resmen sıkıcı bir animeydi.
Fakat White Album'e bayıldım. Ama her nedense puanı 6,90 benim gönlümde en az 9 eder o anime.
Sanırım yaşlandıkca anime zevkide değişiyor insanın.
Eski 03-08-2010, 21:09   #9
.........OtAkU...........

Bitkin

yuuki cross'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Hall of Heroes
Favori Anime: Gundam 00, D.Gray-Man,Evangelion,Fate/Stay Night,Code Geass,To Aru Majutsu no İndex
Favori Manga: Dogs:Bullets&Carnage

“ Orjinal Gönderi : swordsman Mesajı Görüntüle

Bence kopyası olması o kadar da önemli değil, o mantıkla yaklaşırsan her anime birbirinin kopyası olarak algılamak çok kolay. hikaye aynı olsun, karakteristik özellikleri karakterlerin aynı olsun, eğer izlerken sana farklı bir duygu, farklı bir tat bırakıyorsa o zaman ok.dir bence. Ama belki şöyle olabilir ki, eğer ilk izlediğin animenin (aynı türden ve benzer hikayeye sahip) tadında başka bir anime izlersen herzaman ilkinin gölgesinde kalabilir ikincisi, o konuda birşey diyemiyeceğim ama ouran benim tekrar olarak en çok izlediğim animedir. Ben çok tat aldım, o nedenle bu puanı hakediyor diye düşünüyorum.

Pek gölgesinde kaldığını söyleyemem eğer seri orjinal değil,karakterler orjinal değil hikaye birbirine benzerse eğlensem sevsem bile asla o puanı vermem Hana-Kimi live-actionunu izlediğimi söylemişti bu diziyi izleyen herkes favorisinede almış bende izlerken ya bu çok Host Clube benziyor yada çok benziyor şeklinde düşündüm eğer Hana-kimi'yi izlmemiş olsaydım Host Club gerçekten iyi bir anime diye düşünüyordum bu yüzden hayal kırıklığına uğradım bunun dışında birşey yapamam .

High School of The Dead - M.A.L-8.31 benim puanım 7 o da emek için

Yani Resident Evil serisine acayip benziyor belki daha orjinal birşey yapabilirlerdi resmen benzer olaylar var.Özellikle karakterler beni sinir ediyor çok kısıtlamışlar. İlla bir ile bir diğeri arasında birşey olacakya.
Erkek otakuların bu sezonun birincisi gözüyle bakmalarıda var tabi.Devamlı fan-service olayı basitçe işleyen bir anime olarak görüyorum.Bu animede bayağı eksik var önce konu üzerinde çılışıp orjinal yapmalıydılar klasik zombi olayının bilmem ne şekilde olmasındansa daha değişik onuda onlar düşünsün.

Toradora! M.A.L 8.56

Açıkçası konusu orhinal değil stamamen Lovely Complexe(konu açısından) benziyor Taiga karakteri Louise benziyor.
Animede öyle derinlere inme çabası olmamış doğru dürüst karakterin önceki yaşamlarını anlatmamış bile.
Hafiften ecchi verilmeye çalışılmış yüzeysel oda seyirciyi eğlendirmek için izlediğim en sıkıcı animeydi .
Tek sevdiğim karakter Minorin'di o gerçekten orjinaldi Taiga'nın aksine.

Angel Beats! 8.51 benim puanım 8- 7.90

Aksiyon o kadar kötüydü ki öylesine oluşan çatışmalar vardı sebebi neydi acaba keşke hiç olmasaymış .Karakterler neredeyse gökkuşağına dönmüşler ne arasan var elma armut gibi.Çizimlerde tam olarak iyi değildi ben beğenmedim Yuri'nin saç tipi Haruhi'ye benziyordu .Ana konudan çok uzaklaşmıştı animede başka birşey anlatıyorlardı.

Macross Frointer MAL 8.27 Benim puanım 8 -7.85
Boş boş savaşıp durdular Vajiralar gelir bunlar savaşır yok işte sesleri falan etkiliyormuşta falan filandı.Bol bol fanservice vardı sanki pembe dizi izliyormuşum hissine kapılıyordum mechalar olmasaydı...

K-ON!! 8.15 Benim puanım 7
ilk sezon güzeldi 2. bir sezona ihtiyaç yoktu bence ama piyasada böyle animeler iş yapıyor çok boştu en azından erkek karakter olup birazda romantizm olsa herşey değişecekti , üstelik animede hiç erkek karakter yok yeğenleri falan yok mu bunların ya.
Evet karakterler güzel falan ama amacı neydi ne anlattı günlük hayat bile olsa birşey anlatması lazım izlerken pöff diyorum bitsin ya diyorum .
Eski 03-08-2010, 23:02   #10
Seni

Suspus

hione'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Mekan: İstanbul/Ataşehir

başlık ve konu itibariyle güzel bi nokta ama yazılar bu çizgide devam ederse her ne kadar yazı yazan herkes bu benim görüşümdür bu benim zevkime ve keyfime ters düştüğü için böle yazdım dese bile yapılanlar eleştiri dahi olsa belli bir dozaj olmalı diye düşünüyorum , yoksa başlığın geleceği açısından hiç ümitli değilim bu bağlamda ...

School Days - MAL puanı 7.04 izleyipte hiç bir haz almadığım tek animedir ...
Bayhione Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık