|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Anime Tartışmaları Sevdiğimiz , Seyrettiğimiz Animeleri Hep Birlikte Tartışalım. |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Anime/Manga Sohbet Kategorisinde ve Anime Tartışmaları Forumunda Bulunan "Kuroshitsuji" Çizerinden Sitem Dolu Sözler Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Kuroshitsuji 'nin hem manga ve hem de anime yapımcısı olan Yana Toboso, Pazar günü blogunda yaptığı söyleşiyle yasa dışı anime ...
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#1 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 25-09-2009
|
Kuroshitsuji 'nin hem manga ve hem de anime yapımcısı olan Yana Toboso, Pazar günü blogunda yaptığı söyleşiyle yasa dışı anime indirme ve izleme hakkında yorumlarda bulundu
"Kimseye öğüt vermek niyetinde değilim ama konu hakkında birkaç şey söylemek gereği hissettim." cümlesiyle başlayan yazısında fanlarına sitem dolu sözler etti.Kuroshitsuji animesi şu anda Japonya'da Nico Nico Douga websitesinde online olarak yayınlanmakta ve Funimation da serinin iki sezonu da lisanslayıp Kuzey Amerika'da gösterime sunmakta. Ancak Toboso yine de resmi sitelerin dışında, yasak olmasına rağmen, illegal video yayını yapan siteler üzerinden anime izleme üzerinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bunun yanında, mangaların yasa dışı olarak indirilmesi, CD'lere yazılması veya Square Enix dışında her türlü yayımlanmasının bu yıl itibariyle Japonya içerisinde yasak olduğunu belirtti. Tüm bu yasaklara rağmen hayranlarından gelen elektronik posta veya mektuplarda geçen cümlelerden örnekler verdi: "Arkadaşımdan aldığım CD'den mangayı okudum. LOL" "Yabancı bir sitede animenin tüm bölümlerini buldum ve hepsini izledim!" "İkinci sezonla birlikte animeye hayran oldum ve ilk sezonu da yabancı bir site üzerinden izledim. lol, Çok eğlenceliydi!" Toboso, bu tür hareketlerin kesinlikle yasa dışı olduğunu belirtrek cümlesine şu şekilde devam etti, "Bu tür davranışlar hırsızlık yapmak veya yediğiniz yemeğin parasını ödemeden gitmekle aynıdır. İnsanlar yasa dışı olarak anime indirmeye veya izlemeye devam ederse biz yapımcı ve seiyuu'lar ekmek bulamayız; bu söylediğimde çok ciddiyim, açlıktan ölürüz. Bunun eğlenceli bir tarafı yok." diyerek şunları ekledi, "Başka bir açıdan bakarsak bu davranışlar Fullmetal animesindeki 'Eşit Takas' ilkesine kesinlikle aykırıdır! Bunu yapmaya devam ederseniz bir daha asla anime veya manga yapmam. [...] Yasa dışı video izleme ve indirme kesinlikle çok yanlış bir davranış!" Kaynak: ANN |
![]() |
|
|
|
#2 |
Giriş Tarihi: 25-12-2009
Mekan: İstanbul
|
Bende üzüldüm şimdi...
|
|
#3 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Favori Anime: slam dunk
Favori Manga: slam dunk ,naruto
|
Doğru söylemiş.Ülkemizde adam akıllı şirketler olsa yayın hakkını alabilseler TV'lerde yayınlansa bu korsan indirmeler ülkemizde de azalacak. Lakin ekonomik düzey artmadıkça, içine eğitimi de katalım ,tvler ilgisiz kaldıkça ülkemizde birşey olacağı yok ne yazık ki.
Sitemizin Kalitesini Arttıracak Sizlersiniz Kurallara daha dikkat edelim. Yetkili üyelerimizle sorunlarınızı büyümeden paylaşalım Teşekkürün bir ötesi vardır. Paylaştığımız çalışmaları farklı bir upload sitesine yüklemek. |
![]() |
|
|
|
#4 |
![]()
Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: Mecidiyeköy
Favori Anime: MobileSuit Gundam, Votoms, Iron Linebarrels, GITS, Blackjack, FMP, NHK ni Youkoso, Nadesico, Yamato
Favori Manga: Blame, KOR, Mermaid's Forest, KKNJ, NGE, FSS, KR Spirits, Detective Conan, Jiraishin, Akira, Alive
|
Hırsızlığı savunmak istemiyorum ama Japonya'daki ongoing serileri aynı hafta izleyebilmek için başka bir yöntem yok. Nico Nico Douga'ya giremiyorum, yayıncıların kendi verdikleri bölümleri yayınlayan Crunchyroll desen zaten Türkiye'ye yayın yapmıyor. DVD/BR setleri deseniz zaten Japonya'daki yayınlardan uzun süre sonra çıkıyor. İmkanı olan zaten alır ki birçok hayran seriyi zaten DVD/BR'sinde olmayan dillere çevirmek için zaten kendinden emek verip Fansub hazırlıyor. Direkt izleme sitelerine çamur gibi görüntüyü çalıntı altyazıyla verdikleri için ben de karşı çıkabilirim ama gerisi resmen ajitasyon olmuş.
İlla karşılaştırma yapmak gerekirse, Sunrise'ın davranışları nispeten daha mantıklı. Japonya'da Gundam 00'ı torrent üzerinden paylaşanlara baskınlar düzenlendiği birkaç haberi okumuştum ama Gundam 00'ın TV'de ilk yayınlanmaya yayınlanmasından uluslararası 2. sezon DVD/BR setinin çıkışına ve hatta 00 filmine kadarki 3.5 yıldır Sunrise'ın fansub gruplarına yönelik "çalışmalarınızı durdurun, yoksa biz durdururuz" türü bir hareket başlattığını da hatırlamıyorum. Sunrise serilerini uluslararasında ne derece pazarlarsa pazarlasın, DVD/BR ile ulaşamadıkları insanlar olduğunun farkında bu yüzden PSN üzerinden bölüm satışı gibi yöntemler bile deniyorlar. Sunrise'in İngilizce'ye çevirmeye zahmet bile etmediği onlarca Gundam manga'sını hayranların üzerinde emek harcayıp İngilizce'ye çevrilmesi yada eski Gundam serilerinin DVD setlerindeki yan içerik fakirliği / resmi setlerdeki çeviri hataları ise konunun apayrı bir tarafı. Mangaka'nın söyledikleri madalyonun sadece bir yüzü. Ama çoğu Anime'nin websayfasında bile İngilizce sayfa yada videoların Japonya dışından izlenebilmesine imkan yokken üzülerek söylüyorum Mangaka'nın söyledikleri sadece durumla çelişen ifadeler olarak kalıyor. |
![]() |
|
|
|
#5 |
![]()
Giriş Tarihi: 26-10-2009
Mekan: Eskişehir
|
Hemen hemen tüm yapımcılar bu konudan muzdarip, ülkemizde yayınlanan sanatçılar ve eserlerini, şarkılarını rahatlıkla indirip izliyoruz, dinliyoruz. Beyazperdede gösterimden iner inmez download ettiğimiz filmleri blu-ray kalitesinde bilgisayarın karşısına kurulup izleyebiliyoruz. Şu anda hepsi internetten kolaylıkla indirilmekte, bizler de yapıyoruz bunu inkar etmeyelim. Ve internet var olduğu sürece de bunun önüne asla geçemezler, bu da bir gerçek. Hakikaten üzülünecek bir konu yapımcılar için. Ama bu şekilde hayran kitleleri daha hızlı çoğalıyor ve daha geniş kitlelerce tanınıyorlar yani daha çabuk meşhur oluyorlar. Tabii bu maddiyatı etkilemez bir anime ya da manga yapımcısı için.
|
|
#6 |
Giriş Tarihi: 16-03-2010
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Bleach
|
Animenin içinde reklam yapsınlar. Ozaman kopyalanması problem olmaz. Nasılki Code geaste habire pizza hut reklamı, İnital d de toyota subaru reklamı yapılıyorsa anime içinde çay reklamı yapsın. Bizim uşak çay yaparken lipton yellow label demlik poşeti kullandım desin. Madem korsanı önleyemiyor. Bundan para kazanmayı öğrensinler.
|
|
#7 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece
|
Japonyada durumlar nedir bilemem ama bizim burada almak gibi bir şansımız olmadığından napalım indirmekteyiz. Her halükarda yaptığı seri izleniyor ve fanları varya ona baksın.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Çok Kişisel
![]()
Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...
|
internet üzerinden izlemiş, indirmiş, dinlemiş veya okumuş olduğum bir yapıtı eğer gerçekten kalitli bulmuşsam gidip satın alırım. isyanında haklı ancak madalyonun bir yüzü dedikleri japonya ve en fazla yayın haklarını satın almş ülkeler için geçerli. Türkiye de anime ve manga hemde Türkçe yapılsın bence alan çok olur. isyan etmek yerine pazarlarını genişletecek satış stratejileri üretmesi şu etapta daha mantıklı
|
|
#9 |
|
----
Giriş Tarihi: 01-11-2009
Mekan: Ankara
Favori Anime: Rurouni Kenhsin, 12 Krallık, One Piece, Wolf's Rain, Death note, CodeGeass, Inuyasha vs...
|
Haklı kesinlikle sanatın her alanı bu tür şeylerden muzdarip artık dünyanın birçok ülkesinde... Dünyanın kalitesi gün geçtikçe kötüye gidiyor ve insanların kalitesi de aynı şekilde...
Ancak bizim de yapabileceğimiz pek birşey yok bu koda ne yazıkki ben kendi açımdan orjinal cdler almayı dvd ler almayı tercih etsemde arşiv yapan biri olarak açıkçası o videolarla izledim birçok animeyi çoğu kişi gibi... Onlar adına gerçekten üzülüyorum hatta bir ara arşiv konusunda manyaklığım olmasına rağmen bir süre indirme vs. işinden elimi ayağımı çekmiştim ama hal böyleken izliyoruz indiriyoruz işte...=( en azından animelerle ilgilenen bir site bir kanal olsa keşke türkiyede... Ama şu duruma bakarsak bu düşüncenin gerçekleşmesi 15-20 yıl sürer gibi geliyor en azından... Çünkü şuan genç yaşlarda bir anime severin eğitimini bu tür işlerde kullanabilecek şekilde seçmesi vs. bu sürcin sonunda bir de iş sahibi olabilip bu imkana sahip olabilmesi en az o kadar sürecektir...=( en kötü ama gerçeksi tarafıyla düşünülürse böyle sanırım... |
![]() |
|
|
|
#10 |
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: Κωνσταντινούπολι`
Favori Anime: Hellsing Ultimate
Favori Manga: manga is for puffs
|
|
|