Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları

Anime Tartışmaları Sevdiğimiz , Seyrettiğimiz Animeleri Hep Birlikte Tartışalım.

07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi]

Anime/Manga Sohbet Kategorisinde ve Anime Tartışmaları Forumunda Bulunan 07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi] Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> 15 bölüm bencede gıcıktı. Spoiler: Fakat animelerde romantizm arayan biri olarak.Başından beri butler beatrice olur diyordum.Bu tokattan sonrada inancım tazelendi....

LinkBack Konu araçları
Eski 11-10-2009, 21:45   #121
Kolum ne zaman iyileşecek
acaba

çok yorgun

CHOBiTS'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 08-09-2009
Mekan: Malatya
Favori Anime: Fate/Stay/Night - Full Metal Panic All - Utawarerumono
Favori Manga: Full Metal Panic Sigma, Claymore, Fruit Basket,GTO
Standart İlgi: 07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi]

15 bölüm bencede gıcıktı.
Spoiler:
Fakat animelerde romantizm arayan biri olarak.Başından beri butler beatrice olur diyordum.Bu tokattan sonrada inancım tazelendi.

Bay CHOBiTS şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-10-2009, 21:58   #122
Supernatural time :)

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece
Standart İlgi: 07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi]

Umineko 11

Spoiler:
Bir oyunun sonuna geldik. Bir Battlercı olarak Battlerın tekrar güven kazanmasını çok tuttum. Son sahne gene güzeldi. 3.cadımız. Bize karşı olacak. Lamblı birşeydi ismi. Bernkastel tek kaldı ama kendinden çok emin. Hadi Bern yen şunları

Spoiler:

BaybLue-Dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-10-2009, 23:41   #123
Ne düşünüyorsun?

Sok

Unde®minE'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei

Bu nasıl bir bölüm ! Umineko 15'i az önce izledim:
Spoiler:
Gözüme batan şeyleri bir de not aldım, o kadar garip geldi bu bölüm bana.
-Aklıma takılan ilk konu Rosa'nın altından istediği pay. Rosa, bu 150 milyonluk payı ne yapacak ? Belki alakasız birşey olabilir ama yine de dikkatimi çekti.
-Ve karar verdim, Lambda gerçekten de bir harika ! Düşündüğümden daha iyi çıktı, o ne "sevilesi" birşey öyle. Hele ki Lambda hakkında en sevdiğim olay ise, gözleri. Kırmızılığı bir yana, dolu dolu bakan tek karakter odur sanırım. Öyle bir izlenim verdi bana, gözleri harika ve mükemmel bir bakışı var. (Rosa veya Virgilia ile karşılaştırınca harika duruyor, kabul etmek gerek.)
-"Maria No Bara" sahnesinde; Eva -Beato'nun geldiği gibi son derece gizemli bir şekilde- gelir ve konuşmaya başlar. Burada gözlerimi kapatıp izlesem, orada konuşanın Eva değil Takano Miyo olduğunu söylerdim. Tamam, seiyuu aynı olabilir ama ne bileyim kahkahaya kadar tamamen Takano vardı orada. Bir de o sahnede, Maria'nın her gördüğü cadıya "Anne bak Beatrice, bak bak !" demesi beni şaşırtıyor, yani bu kız cadının değiştiğini nasıl öğreniyor, yoksa hissediyor mu, ne oluyor ?
-Beatrice'ye yeni isim bulma kısmında Beato'nun o tavırlarından birşey çıkacağı belliydi zaten dudak büzmeler falan, ki Beato'ya dur diyen şey Battler'ın tokadı oldu. Bu andan sonra ise "kalın kafalı" Beato'nun, "zarif" Altın Cadı'ya dönüşme çabalarını gördük. Aferin Beato, aferin.
Edit: Shana'yı da bir okudum ve yazmayı unuttuğum o bomba aklıma geldi: Urusai ! Urusai ! Urusai ! Evet, gülünç bir sahneydi ((::
Bir de Shana'ya uğrayalım bakalım.
Eski 13-10-2009, 00:16   #124

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Animeyi dün izledim biri gelsede şu konuya duygularımı döksem dedim kimse gelmedi ve ne yazıcaksamda unuttum. İnsan birşeyler yazar şuraya. Neyse aklımda kalanları söyleyeyim.

Spoiler:
Virgilianın bizim tarafa geçmesi iyi oldu. Battler attığı sanki bir Osmanlı tokatı gibiydi. Bizim Beaotuyu nasıl değiştiriverdi öyle. Yeni Beatrice gelmişken kitabeye bakalım. 4 şeyden neler kazanmış Eva.

Bütün altın zaten aldı bu tamam.
Ölmüş ruhların canlandırılması bu nerde?
Kayıp aşkın bile canlandırılması bunu çözemedim pas.
Cadıyı sonsuza kadar uykuya koyacak. Hani nerde Beato uyudu mu? Burda Uyumak mecaz anlam olabilir. Birçok şey söylenebilir. Biride büyü gücünü kaybetmek olabilir nerde oda yok. Gene ben Beatriceyim öldürürüm herkesi istediğim öldürürüm der gibi öldürdü. Yeni Beatrice hadi geldi. Olayların tekrar başlaması gerekmez mi bu olay hala devam ediyor. Birşey anladıysam arap olayım.

Spoiler:

Eski 13-10-2009, 00:28   #125
jamais vu

None

meyday'ın Avatarı

Favori Anime: Kara no Kyoukai

Beni gülmekten öldürdün Özkan
Benim eski mesajımı okumadın sanırım (sayfa.10, umineko.13) , son kısmını özellikle :spit:
Spoiler:
Ama
***Ölmüş ruhların canlandırılması bu nerde?
Bunu niye sordun anlamadım. Canlandırıyor ya öldürdüklerini.

Cadı güçlerinin tamamının verildiğinden bahsedilmiyor, sonsuz ve altın cadı ünvanlarının ve güçlerinin verildiği geçiyor. Sanırım ^^''

Daha çıkacak bölümlerde bakalım bizi ne bekliyor. :bekliyorum:
Eski 13-10-2009, 00:36   #126

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Dur hemen okuyorum.

Spoiler:
Ruh olayı karışık mesele o kalsın. Kitabede cadının sonsuza kadar uyuduğu bahsediliyor. Buda macezi bir cümle birden fazla anlam çıkarabiliriz aslında.

Spoiler:

Eski 13-10-2009, 23:48   #127
Ne düşünüyorsun?

Sok

Unde®minE'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei

@Özkan:
Spoiler:
Bölümü izlerken yazdıklarını ben de düşündüm Özkan. Kayıp aşkın bile canlandırılması vs. hani nerede bunlar ? diye sordum hep. Ama, ben önerilere uyup "EP3" çerçevesi içinde bulunan bölümlerde gıkımı bile çıkarmayacağım. 2-3 bölüm sonra çenelerimiz kendiliğinden şakıyacaktır, böyle bir his var içimde
Eski 14-10-2009, 04:49   #128
Ne düşünüyorsun?

----

Shana'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 28-09-2009

“ Orjinal Gönderi : Unde®minE Mesajı Görüntüle

Bu nasıl bir bölüm ! Umineko 15'i az önce izledim:
Spoiler:
Gözüme batan şeyleri bir de not aldım, o kadar garip geldi bu bölüm bana.
-Aklıma takılan ilk konu Rosa'nın altından istediği pay. Rosa, bu 150 milyonluk payı ne yapacak ? Belki alakasız birşey olabilir ama yine de dikkatimi çekti.
-Ve karar verdim, Lambda gerçekten de bir harika ! Düşündüğümden daha iyi çıktı, o ne "sevilesi" birşey öyle. Hele ki Lambda hakkında en sevdiğim olay ise, gözleri. Kırmızılığı bir yana, dolu dolu bakan tek karakter odur sanırım. Öyle bir izlenim verdi bana, gözleri harika ve mükemmel bir bakışı var. (Rosa veya Virgilia ile karşılaştırınca harika duruyor, kabul etmek gerek.)
-"Maria No Bara" sahnesinde; Eva -Beato'nun geldiği gibi son derece gizemli bir şekilde- gelir ve konuşmaya başlar. Burada gözlerimi kapatıp izlesem, orada konuşanın Eva değil Takano Miyo olduğunu söylerdim. Tamam, seiyuu aynı olabilir ama ne bileyim kahkahaya kadar tamamen Takano vardı orada. Bir de o sahnede, Maria'nın her gördüğü cadıya "Anne bak Beatrice, bak bak !" demesi beni şaşırtıyor, yani bu kız cadının değiştiğini nasıl öğreniyor, yoksa hissediyor mu, ne oluyor ?
-Beatrice'ye yeni isim bulma kısmında Beato'nun o tavırlarından birşey çıkacağı belliydi zaten dudak büzmeler falan, ki Beato'ya dur diyen şey Battler'ın tokadı oldu. Bu andan sonra ise "kalın kafalı" Beato'nun, "zarif" Altın Cadı'ya dönüşme çabalarını gördük. Aferin Beato, aferin.
Edit: Shana'yı da bir okudum ve yazmayı unuttuğum o bomba aklıma geldi: Urusai ! Urusai ! Urusai ! Evet, gülünç bir sahneydi ((::
Bir de Shana'ya uğrayalım bakalım.
Elimden geldiğince cevaplandırayım (:

Spoiler:
"Rosa, bu 150 milyonluk payı ne yapacak ?"
- Ailenin her bireyinin (daha doğrusu büyüklerin) şu anda işleri yolunda gitmiyor ve işlerini kaybetmemeleri için de acilen yüklü miktarda paraya ihtiyaçları var. Bu romanda sık sık altı çizilerek üstünde durulan bir konu. Anlamı da büyük ihtimalle şu: Herkes buraya miras için geldi ve herkesin bu paraya göz koymak için haklı bir sebebi var. Yani herkesi şüpheli durumuna sokabilecek bir sebep.
Animede üzerinde bu kadar durulmadı sanırım (:

"Lamda...."
- ....eee neyse ((: Lamda'nın animede çok çok sahnesi kesildi bu arada. Hem Lamda'nın hem Bernkastel'in. Ama seri bitmeden pek bahsetmeyeyim. Hatta 5. roman bitmeden hiçbirinden bahsetmeyeyim.

"Burada gözlerimi kapatıp izlesem, orada konuşanın Eva değil Takano Miyo olduğunu söylerdim."
-Kendin de demişsin, bu seiyuu'dan kaynaklanan bir durum. Miyo ile eşleştirebileceğin tek karakter seride Lamdadelta, malum Rika/Bern ilişkisi gibi.

Hahaha, urusai urusai urusai~

Daha fazla devam edersem spoil etmekten korkuyorum sonu o yüzden sustum ^^

“ Orjinal Gönderi : Unde®minE Mesajı Görüntüle

@Özkan:
Spoiler:
Bölümü izlerken yazdıklarını ben de düşündüm Özkan. Kayıp aşkın bile canlandırılması vs. hani nerede bunlar ? diye sordum hep. Ama, ben önerilere uyup "EP3" çerçevesi içinde bulunan bölümlerde gıkımı bile çıkarmayacağım. 2-3 bölüm sonra çenelerimiz kendiliğinden şakıyacaktır, böyle bir his var içimde
Doğru bir his içindesin Unde®minE:hehe:

Ama o "hani nerede bunlar" dediklerinin hepsi romanda yazı olarak çıkıyor. Şöyle anlatayım:

Spoiler:
Romanda bölümün sonunda kadro isimleri gibi çıkıyor tüm karakterlerin isimleri. Bu yazılar bitince de onlara neler olduğu geçmeye başlıyor: Kimin ne şekilde öldüğü, vb. İlk bölümde var mıydı, yoksa 2. bölümden itibaren mi bu şekilde yazmaya başladı bakmam lazım.

Daha sonra da gene yazılarla onlara öldükten sonra ne olduğu anlatılıyor - ki bu konuda çok detaya girmeyeyim hala anime bitmediği için.

Ancak ilk 2 bölüm işlendiğine göre onlardaki karakterlere ne olduğunu söylememde sakınca yok diye düşünüyorum...

EP 1:
İlk önce tabii ki kayıp olduklarından bahsediyor. Sona kalan çocukların da (Battler, Jessica, George, Maria) profilleri buna göre değişiyor ve Battler hariç herkeste "Uzun süredir beklenen Golden Land'e ulaştığı ancak cadıya inanmayan tek bir ahmağın yüzünden büyünün kaybolduğu" yazıyor.
Yani Battler yüzünden kimse Golden Land'e ulaşamadığı için vaat edilen dilekler yerine getirilmiyor. (doğru hatırlıyorsam)
(Animede balıkçıların bulduğu Maria'nın notundan bahsediliyor vs)

EP 2:
(bunu açıp bakmam gerekti : )
Önce Cadı Beatrice'in 9. twilight'ta uyandığı yazıyor.
Daha sonra tüm ada sakinlerinin nasıl ölü bulunduğu/ne şekilde öldüğü sırasıyla geçiyor.

En sonunda Kinzo, Maria, Rosa, Genji ve Battler 10. twilight'tan sonra "kayıp" olarak geçiyorlar. Maria, Kinzo ve Genj için "cadının varlığına inandıkları için Golden Land'e gidebildikleri" yazıyor.

Senin sorun ise bunlardan sonra çıkan yazıda:

The witch will praise the wise, and should bestow four treasures in the Golden Land. There, they should resurrect the sould of the dead, resurrect the love that was lost.

For, if what the desired were even a mountain of gold, it was something for them to obtain.

"Kinzo kaybettiği nişanlısını istedi.
Maria annesinin
kaybettiği sevgisini istedi.
Genji huzurlu bir uyku istedi"

Ve bunlardan sonra Beatrice'in tekrar uykuya daldığı, kazananın Altın Cadı olduğu yazıyor.

Özetle; senin dediğin yazıttaki "Kayıp aşkın bile canlandırılması" gibi vaatler zaten gerçekleştiriliyor ama bu hakkın tanındığı karakterler bu yukarıda yazanları istiyor 2. hikâyede. Sadece roman bunları yazıyor gerçi, sahne sahne görmüyoruz (:

Animede burasının atlandığı gibi aslında Beatrice-Bernkastel-Lambdadelta arasındaki uzun ve iğneleyici sohbetleri göstermemelerine üzüldüm ben en çok (:

Ekran görüntülerini almıştım da ^^;

Diğer finallerden bahsetmeyeyim, ıslık çalarak uzaklaşıyorum : )
Eski 14-10-2009, 12:08   #129

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Spoiler:
Zaten her bölümün sonunda birşeyler oluyor. En son bölüm çok manyaktı. Dahada manyaklacak gibi.

Spoiler:

Eski 14-10-2009, 16:47   #130
Ne düşünüyorsun?

----

Skullchukka'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 08-09-2009
Mekan: Hollanda
Favori Anime: no naku koro ni

*ıslık çalarak muabbete katılır*

Episode sonları orjinal sitesinde de var, şu an resimleri editleme aşamasındayım (anime versiyonlarını, vn'yi zaten yaptım, çevirisi kaldı ana bölümlerin ^^). Onlar tamamlansın Furude'den takip edebileceksiniz.

Açıklama istiyordu blue_dragon benden ama ders seçmeye çalışıyordum 2. dönem için (şimdiden -_-) vakit bulamadım, İpek saolsun aydınlatmış kuzucukları ÖHÖHÖHÖHÖHÖ sustum. Güle güle, yarın yeni bölümde buluşmak üzre.

Spoiler:
Mümkün... Her şey mümkün...
BaySkullchukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık