Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları

Anime Tartışmaları Sevdiğimiz , Seyrettiğimiz Animeleri Hep Birlikte Tartışalım.

07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi]

Anime/Manga Sohbet Kategorisinde ve Anime Tartışmaları Forumunda Bulunan 07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi] Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Egemen korktum noluyo acaba? Merak ettim bak şimdi:asker:...

LinkBack Konu araçları
Eski 17-10-2009, 23:27   #141
Supernatural time :)

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece
Standart İlgi: 07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi]

Egemen korktum noluyo acaba? Merak ettim bak şimdi:asker:

Spoiler:

BaybLue-Dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-10-2009, 02:43   #142
Ne düşünüyorsun?

Sok

Unde®minE'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei
Standart İlgi: 07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi]

16. Bölüm:
Spoiler:
Bölümü beğendim ama beğenmedim de. Yani içimi kemirip duran birşeyler var.
-Şimdi, 16 bölüm boyunca ben bu seri hakkındaki spoiler'sız bütün yorumları okudum, buna göre vardığım sonuç büyükler arasındaki konuşmalar (Rosa, Rudolf, Eva vs.) animede hep kesiliyor, buna bağlı olarak bazı önemli şeyleri kaçırıyoruz. Bu bölüm bol bol konuşmaların kesildiği gibi bir düşüncem yok değil. O yüzden huzursuz oluyorum çünkü bu bölüm anime için gerçekten önemli bölümlerden biriydi sanırım. Herneyse, bölüm içerisinde bir de gözüme çarpan birşey var:

-Eva Beatrice yeni cadı olmuş biri, yani bir çaylak. Yanılmıyorsam, Beato'yu eğiten Beatrice'ydi, buna bağlı olarak da Beato tecrübeli bir cadıydı. Eva Beatrice en ufak bir tecrübesi olmamasına rağmen nasıl Siesta'ları çağırdı ? Siesta'lar kesinlikle kazıklardan daha güçlü görünüyorlar belli oluyor (bkz: öldürme teknikleri), bu kadar güçlü mobilyaları bu kız nasıl çağırdı, Sonsuz Cadı olabilir ama sonsuzluk da bir yere kadar ! (Çelişkili bir söz, evet.) Ayrıca, Beato'ya sürekli "sıkıcı, gıcık" gibi kelimeler söylüyor, tamam Eva'nın huyu böyle ama bu kadar da değil ya, bilmiyorum, garip. Diyeceğim o ki ben, Eva Beatrice'yle ilgili büyük bir olay bekliyorum, şöyle güzeelce şok edecek, "haha gününü gördün sonunda" dedirtecek şeyler bekliyorum, umarım olur. (Eva'yı sevdim, Eva Beatrice'yi sevmedim ama seiyuu harika ^^)

-Tekrar herneyse, Beato'muzun hafiften insan haline benzer tavırlarda bulunması çok "cici"ydi ve yüzünün asık olduğu bir sahne vardı ki (04:05), içim parçalandı, kıyamam *-* Beato'dan akıllıca hamleler bekliyorum, başarılar Beato ^^ [[Ya bir de, Battler nasıl 1 bölümde böyle "agresif" bir adam oldu çıktı, içimdeki azıcık Battler sevgisi de uçtu gitti, her an bir sinir nedir bu böyle ?]]

-Son olarak beklediğim bir süpriz kaldı, açılıştaki "Uçan Kız". Ki eminim bu kız 17. bölümde çıkacak, o halde ben sadece 18. bölümü yani EP3 sonunu şimdiden iple çekiyorum.
"Hepimiz için entelektüel bir gece olmasını dilerim." (Altın Cadı, Beatrice)
Eski 20-10-2009, 20:07   #143
Ne düşünüyorsun?

----

Shana'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 28-09-2009

“ Orjinal Gönderi : Unde®minE Mesajı Görüntüle

16. Bölüm:
Spoiler:
Bölümü beğendim ama beğenmedim de. Yani içimi kemirip duran birşeyler var.
-Şimdi, 16 bölüm boyunca ben bu seri hakkındaki spoiler'sız bütün yorumları okudum, buna göre vardığım sonuç büyükler arasındaki konuşmalar (Rosa, Rudolf, Eva vs.) animede hep kesiliyor, buna bağlı olarak bazı önemli şeyleri kaçırıyoruz. Bu bölüm bol bol konuşmaların kesildiği gibi bir düşüncem yok değil. O yüzden huzursuz oluyorum çünkü bu bölüm anime için gerçekten önemli bölümlerden biriydi sanırım. Herneyse, bölüm içerisinde bir de gözüme çarpan birşey var:

-Eva Beatrice yeni cadı olmuş biri, yani bir çaylak. Yanılmıyorsam, Beato'yu eğiten Beatrice'ydi, buna bağlı olarak da Beato tecrübeli bir cadıydı. Eva Beatrice en ufak bir tecrübesi olmamasına rağmen nasıl Siesta'ları çağırdı ? Siesta'lar kesinlikle kazıklardan daha güçlü görünüyorlar belli oluyor (bkz: öldürme teknikleri), bu kadar güçlü mobilyaları bu kız nasıl çağırdı, Sonsuz Cadı olabilir ama sonsuzluk da bir yere kadar ! (Çelişkili bir söz, evet.) Ayrıca, Beato'ya sürekli "sıkıcı, gıcık" gibi kelimeler söylüyor, tamam Eva'nın huyu böyle ama bu kadar da değil ya, bilmiyorum, garip. Diyeceğim o ki ben, Eva Beatrice'yle ilgili büyük bir olay bekliyorum, şöyle güzeelce şok edecek, "haha gününü gördün sonunda" dedirtecek şeyler bekliyorum, umarım olur. (Eva'yı sevdim, Eva Beatrice'yi sevmedim ama seiyuu harika ^^)

-Tekrar herneyse, Beato'muzun hafiften insan haline benzer tavırlarda bulunması çok "cici"ydi ve yüzünün asık olduğu bir sahne vardı ki (04:05), içim parçalandı, kıyamam *-* Beato'dan akıllıca hamleler bekliyorum, başarılar Beato ^^ [[Ya bir de, Battler nasıl 1 bölümde böyle "agresif" bir adam oldu çıktı, içimdeki azıcık Battler sevgisi de uçtu gitti, her an bir sinir nedir bu böyle ?]]

-Son olarak beklediğim bir süpriz kaldı, açılıştaki "Uçan Kız". Ki eminim bu kız 17. bölümde çıkacak, o halde ben sadece 18. bölümü yani EP3 sonunu şimdiden iple çekiyorum.
"Hepimiz için entelektüel bir gece olmasını dilerim." (Altın Cadı, Beatrice)
Cevaplayayım (:
Spoiler:

- "Eva Beatrice en ufak bir tecrübesi olmamasına rağmen nasıl Siesta'ları çağırdı ?"
- Romanda büyünün temelleri ve nasıl bir "kumar" gibi tutma ihtimaliyle gerçekleştiği gibi teoriler üzerinde çok durulsa da Eva Beatrice ile Beato'nun durumunu "doğuştan kabiliyetli" bir çocuk ile "çok çalışıp da yapan" bir çocuk gibi düşün.
Eva Beatrice'in neden bu kadar rahat ve güçlü büyü kullanabildiği konusu çocukluğundan beri altbenliğinde zaten cadı olması gibi bir sebeple açıklanıyor.
Eva'nın büyüdükçe bu benliği bir kenara itmesi sonucu unutulmuş bir taraf olsa da doğuştan bir cadı ile Baeto gibi 1000 yaşındaki eğitilmiş bir cadı arasında demek ki böyle bir fark olabiliyormuş.
Bu açıklanmış mıydı yoksa ileride açıklanacak mı hatırlamıyorum o yüzden anlattım.

-"Siesta'lar kesinlikle kazıklardan daha güçlü görünüyorlar belli oluyor (bkz: öldürme teknikleri), bu kadar güçlü mobilyaları bu kız nasıl çağırdı,"
- Siesta'ların rütbe olarak çok üst seviyelerde eşyalar olmasından ve birazcık da olsa nereden olduklarından romanda bahsediliyor. Hatta blogumda da yazmıştım: Kız kardeşlerden biri ile Siesta'lar arasında bir laf sokması gibi durum yaşanıyordu - demek ki birbirlerini tanıdıkları ima ediliyordu. Yani ortada gerçekten de bir seviye durumu var.
Ama nasıl çağırdı dersen yukarıda bahsettiğim sebebe bağlanıyor Eva'nın gücü.
Animede gösterilmeyen bir yer daha: Ronove sık sık Eva'nın beklenmedik bu gücü hakkında yorum da yapıyor.

-"Ya bir de, Battler nasıl 1 bölümde böyle "agresif" bir adam oldu çıktı, "
- Bir dakika, durmadan vahşice yöntemlerle aileyi katleden karakter sevimli bir surat yaptı diye cici oldu ve ailesi öldürüldüğü için buna gülen cici karaktere kızan Battler kötü mü oldu? ((: Fandom gerçekten de sonu olmayan bir şey haha ((:

- "Son olarak beklediğim bir süpriz kaldı, açılıştaki "Uçan Kız". "
- Az daha bekle :hehe:

Bu arada spoiler var bölüm incelemelerimde diyorum(uz) ama merak etmeyin: İleriki bölümlerle ilgili bir şey yazmamaya özen gösteriyorum, eğer işlenmiş ve bitmiş bir sahne ise "orada aslında ne olduğu" gibi şeyleri romandan karşılaştırıp yazıyorum. Adı geçen bölümü anlattığım için bölüm spoiler'ı olduğunu söylememe gerek yok zaten.
Karışıklık olmasın istedim (:

Umarım cevaplandırabildim aklındaki soruları biraz.
Eski 20-10-2009, 20:23   #144
Kolum ne zaman iyileşecek
acaba

çok yorgun

CHOBiTS'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 08-09-2009
Mekan: Malatya
Favori Anime: Fate/Stay/Night - Full Metal Panic All - Utawarerumono
Favori Manga: Full Metal Panic Sigma, Claymore, Fruit Basket,GTO

Eline sağlık Shana çok iyi acıklamıssın.Buttlar konusunda yüzde yüz hak veriyorum.

Bay CHOBiTS şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2009, 20:36   #145
Ne düşünüyorsun?

----

Shana'ın Avatarı

Haha, yok yok, Battler meselesini ciddi ciddi sitem eder gibi söylemedim, yanlış anlaşılmasın.
Beato'yu severim karakter olarak ama Beato olduğu için severim (: Bunca şeyden sonra iyi olduğu için değil (: Sadece bir fandom örneği olarak "görüşler karakter istediğimiz gibi olunca değişebiliyor" düşüncesini göstermek istedim.
Eski 20-10-2009, 20:39   #146
Ne düşünüyorsun?

Sok

Unde®minE'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei

“ Orjinal Gönderi : Shana Mesajı Görüntüle

Spoiler:

-"Ya bir de, Battler nasıl 1 bölümde böyle "agresif" bir adam oldu çıktı, "
- Bir dakika, durmadan vahşice yöntemlerle aileyi katleden karakter sevimli bir surat yaptı diye cici oldu ve ailesi öldürüldüğü için buna gülen cici karaktere kızan Battler kötü mü oldu? ((: Fandom gerçekten de sonu olmayan bir şey haha ((:
Umarım cevaplandırabildim aklındaki soruları biraz.
Teşekkürler, çok iyi cevaplandırdın, bunların çoğu da blog'da yazıyormuş zaten keşke okuyup da yorum yapsaydım ^^ Battler olayına geleyim,
Spoiler:
kızması tabi ki de normal ama neden bir anda bu kadar değişiverdi onu merak ediyorum. Büyük ihtimalle artık ailesinin sürekli öldürülmesinden ve bu oyundan bıktığı içindir ama sonuçta No Naku Koro Ni, her mimik (Kyrie'nin Eva giderken arkasından attığı uzun bakış) bile ileriki bölümde olacaklarla ilgili bir işaret görevi yapıyor. Ryukishi07'nin suçu, kusura bakmayın
Edit: Beato'nun bu halini sevdiğimi sanmayın aman, ben aferin diyip duruyorum sürekli ama "iğnelemek" için söylüyorum. Ben ya "insan" Beato'yu ya da "ayakkabı öptürme delisi" Beato'yu seviyorum. Bu Beato.. bilmiyorum
Eski 20-10-2009, 20:53   #147
Ne düşünüyorsun?

----

Shana'ın Avatarı

Yorum şart değil ama sorduklarının çoğunu yazdığım için okuman yeter ((:

Çok fazla soru işaretleriyle dolduğunun farkındayım, amaç da bu zaten. Sonucu bekleyin :sist:

Büyüklerin konuşmalarının kesilmesi konusunda ise tek diyebileceğim bazılarının iyiki de kesilmiş olduğu yönünde çünkü bazen okumaktan gına gelecek kadar çok konuşuyorlardı aynı olayı (: Ancak önemli açıklamaların yapılacağı konuşmalar kesilmese daha güzel olurdu tabii.

Sıradaki bölümü bekleyelim bakalım~

(Daha soru varsa alayım =P)
Eski 21-10-2009, 00:34   #148
Ne düşünüyorsun?

----

Skullchukka'ın Avatarı

Mekan: Hollanda
Favori Anime: no naku koro ni

Bak bak, boş buldu soru cevaplıyo! :soylev:

Şaka yapıyorum, hatta süper bile oldu. 4 senelik krediyi 3 senede niye verdiklerini şimdi anlıyorum Üniversitemin... Gerçekten çeviri harici site güncelleyince seviniyorum o derece. Saol vakit ayırabildiğin için İpek. ^^

Ayrıca Fandomluk olayı için; Sen öyle düşünüyorsun İpek çünkü VN'yi biliyorsun. Anime izleyicileri için yeterince hiç bir karakter altyapısı tam verilmedi. Belki Battler'ın hisleri bu yüzden izleyiciye yeterince ve doğru olarak aktarılmamış olabilir diye düşünüyorum.
BaySkullchukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-10-2009, 00:44   #149
Supernatural time :)

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece

Daha 16yı izlemedim yarın izleyeceğim ama çok merak ediyorum. İlerde çok büyük birşey yaşanacak dediniz. Tahmininize göre kaçıncı bölümde olacak o sezon finalinde mi yoksa, hikaye sonunda mı?

Spoiler:

BaybLue-Dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-10-2009, 00:46   #150
Ne düşünüyorsun?

----

Skullchukka'ın Avatarı

Mekan: Hollanda
Favori Anime: no naku koro ni

17 {Episode III-VI Promotion} [Bölüm III-VI Terfi] [22.10.2009]
18 {Episode III-VII} [Bölüm III-VII] [29.10.2009]

Muhtemelen 18'de.

Ayrıca, bölüm isimlerinin satrançtaki anlamlarını şurada bulabilirsiniz.
BaySkullchukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık