Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Anime Tartışmaları

Anime Tartışmaları Sevdiğimiz , Seyrettiğimiz Animeleri Hep Birlikte Tartışalım.

07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi]

Anime/Manga Sohbet Kategorisinde ve Anime Tartışmaları Forumunda Bulunan 07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi] Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> “ Orjinal Gönderi : Skullchukka ” Gördüğünüz gibi, bölüm 11 gerçekten de VN'de büyük bir şok etkisi yaratmıştı. Anime izleyicilerine ...

LinkBack Konu araçları
Eski 22-09-2009, 20:58   #31
Lycoris çiçeğinin kokusu

uykucu

resurgam'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: İstanbul-Aniasé arasında
Favori Anime: No naku koro ni
Favori Manga: Fairy Tail
Standart İlgi: 07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi]

“ Orjinal Gönderi : Skullchukka Mesajı Görüntüle

Gördüğünüz gibi, bölüm 11 gerçekten de VN'de büyük bir şok etkisi yaratmıştı. Anime izleyicilerine göre saçmalamış ya da gereksiz şiddet gelmiş gibi olabilir. Ancak bu bölüm Beatrice'nin ne derece acımasız ve tamamen vahşi bir karaktere sahip olduğunu ortaya koyar. Unutmayın, bütün bu hikayeler (Yani 8 vn bölümü) önceden yazılmıştı. Yani "popülerlik doğrultusunda" animede yapılan bir şey yok. Onlar ellerinden geldiğince orjinal senaryoya sağdık kalmaya çalışıyorlar.
hmm.. evet, belki vnde de trajedi için yapılmıştır, popülerlik için değil. Ama fazlasıyla trajik olmuş doğrusu, vnde de animede de.

Bölüm 11
Spoiler:
özellikle vnde maria ile ilgili bölüm; rosa nın önce altını alacak olması ya da yemekte ortaya çıkması. Onun için gerçekten üzülüyorum. Annesi maria yı dövdüğünde de içim sızlar genelde.

Beatrice de gerçekten acımasız biri, ama ben bunun öylesine bir acımasızlık olduğunu düşünmüyorum.

higurashi kai
Spoiler:
takano'da olduğu gibi

belli bir geçmişe bağlı bir durum bence bu. Beatrice'nin geçmişte yaşadığı kötü zamanlarla ilgili falan olmalı, çünkü onun gereksiz yere ya da yaratılışından kaynaklanan bir şey olacak olması saçma olur. Saf kötü olmamalı. Zaten 12. bölümü izlemedim, ama başına bakmıştım, biraz çocukluğuna dair bir şeyler göreceğiz gibi. Üstelik açılış sahnesinde beatrice'nin ilk görünen yüzü çok hüzünlü bakıyor.

umineko 11
Spoiler:
Lambdadelta'yı ben takano'nun küçüklüğüne benzettim, sanki saçları falan benziyor. Belik öyle bir bağlantı da bulunuyordur. Ama o kız ortalığı biraz karıştıracak gibi. Bernkastel'i de sonuna kadar destekliyorum bu arada :spit:

@skullchukka; bu arada ben görsel romanın ilk bölümünü indirdim demoyla birlikte siteden. Kurulum da açıkladığın gibi her şeyi japoncaya da çevirdim, ama işe yaramadı nedense.... daha doğrusu, umineko.zip dosyası bulunamadı yazıyor ve dosyayı benim bulmamı istiyor. Baktım ama bir şey yapamadım. Ne yapacağım?

myanimelist | deviantart | lycorisfansub
Bayanresurgam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-09-2009, 21:21   #32
Ne düşünüyorsun?

----

juvenil'ın Avatarı

Favori Anime: higurashi no naku koro ni kai
Standart İlgi: 07th Expansion tartışma platformu [Higurashi, Umineko, Ōkamikakushi]

Durun ne yaptınız siz yahu.

Umi 11
Spoiler:
Vn'ye oranla kötü bir "ziyafet" oldu. Vn'de tamamiyle muhteşemdi, ama zaman kısıtlamasından dolayı büyük sorunlar oldu animede. Aklımda kalanları yazayım size. (Bu arada o ziyafet Vn'de Ep2 Tea Party adı altında geçiyor.) Yeri gelmişken Ep2'nin gerçek sonunu size anlatayım.
Umineko bölüm 11 bitirmeden Okumayın!

Umineko visual novel Episode 2 (anime bölüm 11 - ilk yarı) sonu:
  • Rosa gerçekten de kiliseye geri döner, bir tane altın külçesi alır.
  • Çevrelerini keçiler sarar.
  • Rosa koşmaya başlar
  • Maria yere düşer
  • ROSA, MARIA'NIN ELİNİ BIRAKMIŞTIR, ALTIN KÜLÇESİNİ TAŞIMAYI SEÇER (bu bölüm gerçekten şiddetle vurgulanıyor, açık açık tercihini altından yana yapıyor)
  • Sonra kızını hatırlar
  • Kendine gelir ve "Altını boşver, yalnızca senin elini tutmalıydım" der.
  • Keçiler her ikisini de minik parçalara ayırır
Umineko visual novel Episode 2 Çay Partisi:

• Rosa uyanır. Etraf karanlık ve soğuktur, vücudunu bir türlü hareket ettiremez. Sonra mırıltılar duymaya başlar, karşısında bir kadın konuşuyordur.
  • Çok geçmeden bu kadının Beatrice olduğunu anlar. Hiç görmediği bir yerdedir (burası Beato'nun mekanıdır). Bir sandalyeye oturmuştur ve elleri bağlıdır. Beatrice konuşur ama Rosa kafasında bir anlam oluşturamaz cümlelere.
  • Etrafına bakınır, bir masa, birkaç kapalı tabak, sağda solda iki üç eşya vardır, bir de demir bir kutu.
  • "Ben herkesin söylediği kadar kötü biri değilim, açsındır Rosa" der.
  • Episode 2'de ve Episode 1'de, en küçük olduğu için Rosa'nın çektiği bütün acıları görürüz. Çok ezilmiştir, bütün hakları yenmiştir. Onu ciddiye bile almazlar.
  • Sonra tabaklar açılır, hepsi gerçekten de lezzetli gözükür. Bildiğin yemek. Şarap gibi bir kadeh vardır.
  • Keçiler Rosa'ya ikram ederler şaraptan.
  • "Beğendin mi?" Diye sorar Beatrice.
  • "Ona Bloody Krauss" diyorum der. Rosa kusar. Bu andan sonra anlaşılır ki masadaki her şey kardeşlerindendir, bu zamana kadar fikri yoktur ve hatta yemeklerin güzel koktuğunu düşünmüştür Rosa.
  • Sonra Beatrice Bloody Krauss'un nasıl yapıldığını anlatır. Earl Gray çayının "Golden Drop" denen bir damlası vardır. Bergamot meyvesinin yalnızca ilk damlası en tatlıdır, bu da golden drop'tur. Golden droptan bir kadeh bergamot içmek yaklaşık 1000 dolara falan mal olur.
  • İnsan Golden Drop'u da çok açıktır. Ölürken çıkan ilk damla kanı. Ancak bir kişiden golden drop kadehi yapamazsınız. Çünkü bir kişi bir kere ölür, ancak Beatrice "Sonsuz Cadı'dır". Yani bir bireyi istediği kadar öldürüp canlandırabilir. Parmaklarını şıklatır, demir kutu hareket etmeye başlar. Sonra tekrar parmağını şıklatır, demir kutudan ani bir ses çıkar ve kan akmaya başlar, keçilerden biri damlayı toplar. Kutu içindeki Krauss'tur ve arka arkaya canlandırıp öldürülerek (kutu eski bir işkence aletidir, içi iğne dolu) bir kadeh golden drop elde eder.
  • Sonrası benzer; eva dili ve Rudolf yüzü yedirilir.
  • Maria sahnesi aslında daha acı doludur. Maria gerçekten doğmamış olmayı diler ve bunu hissettirir bize de, sanki onsuz dünya daha güzel olacaktır, annesine sadece yük olmuştur.
  • Annesi Maria'yı yemeye başlar. Ama bildiğiniz yemeye. Parçalanmaya başlar kafa.
  • Tam o sırada kabul ettirir Beatrice kendini.
  • "İnek göğüslerinden kes bana da ver" der bir ses.
  • Battler, Beatrice'nin kolundan kavrar ve Beatrice'nin kafasını masaya vurur.
  • Beatrice kelebeklere dönüşür ve kaçar ordan, sonra arkasında belirir Battler'ın. Nasıl olur sen bana teslim olmuştun falan der.
  • Devamı aynı sanırım hatırladığım kadarıyla.

Gördüğünüz gibi, bölüm 11 gerçekten de VN'de büyük bir şok etkisi yaratmıştı. Anime izleyicilerine göre saçmalamış ya da gereksiz şiddet gelmiş gibi olabilir. Ancak bu bölüm Beatrice'nin ne derece acımasız ve tamamen vahşi bir karaktere sahip olduğunu ortaya koyar. Unutmayın, bütün bu hikayeler (Yani 8 vn bölümü) önceden yazılmıştı. Yani "popülerlik doğrultusunda" animede yapılan bir şey yok. Onlar ellerinden geldiğince orjinal senaryoya sağdık kalmaya çalışıyorlar.
heheh kesinlikle acımasızlığını gördük,yani önceki bölümlerde bu acımasızlığı pek hissetmemiş, hatta yavaştan yavaştan beatrice karakterini sevmeye başlamıştım kiii 11 de herşey değişti,suan kesinlikle beatrice in cadı sıfatına yakıştığını düşünyorum :zordurum::S
henaaaammm herşey daha da ilginçleşiyo :harika:
Eski 22-09-2009, 22:27   #33
Ne düşünüyorsun?

----

Skullchukka'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 08-09-2009
Mekan: Hollanda
Favori Anime: no naku koro ni

@ Vn sorunu, setup dosyasını yapan arkadaşın cevabı(Kendisi α я є α σ ƒ є Ŧ ƒ є c t)

“ Alıntı ”

' α я є α σ ƒ є Ŧ ƒ є c t || Thou art I, and I am Thou 蒼色の冷笑 |:
umineko.zip dosyası aramıyoruz ki, zip in çıkartılmış halini arıyoruz
klasörü açmış mı o

亞 La Divina Tragedia 亞 | 에게만:
zip'ten çıkarmış mı manasında mı diyosun
' α я є α σ ƒ є Ŧ ƒ є c t || Thou art I, and I am Thou 蒼色の冷笑 |:
evet
Hâlâ yapamazsan yardım etmeye çalışırım [her ne kadar şu an ders çalışıyor olsam da] sen yaz yeter.

Umineko spoilerları, bölüm 12 (Kafanızı zorlamak için komplo teorileri - ilerki bölümlerden spoiler içermez]
Spoiler:
Beatrice.
Beatrice kimdir, nedir? Bir cadı, evet. Gerçekten de felaket rezil bir cadı!
Peki gerçekten de öyle mi? Ying yang gibi düşünürsek, iyinin içinde kötü varsa, kötünün içinde iyi de olabilir mi? Shannon ile kurabiye yedikleri yerde, bir an için "saf" bir Beato portresi çizmişti, bu rol muydu yoksa?
Peki niçin Kinzo Beatrice'den özür dilemek istediğini söyledi? Şimdiye kadar "gülümsemeni bir kere daha görmek istiyorum"dan başka laf çıkmamıştı ağzından. Niçin şimdi "senden özür dilemek istiyorum" dedi?

Lambdadelta.
Bu kız kim? Bir cadı mı? Peki niçin Beatrice ve Bernkastel birbirlerine "siz" diye hitap ederken (hatta -kyo kullanıyorlar; yani Leydim - Lordum şeklinde konuşuyorlar) niçin Lambdadelta ile Bernkastel "sen"li konuşuyor? Hatta hitap bile eklemiyorlar sonuna -san bile yok. Bu Japonca'da ya çok çok yakın arkadaşlarınızla konuşurkenki ağzınızdır, ya da birine büyük bir saygısızlık yapmak istediğinizde kullandığınız yöntemdir. Hangisi?

Bernkastel: "Bana hâlâ bir garezin var değil mi, Lambda?" :bilmiyorum:

Çıldırınız.
BaySkullchukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-09-2009, 23:25   #34
jamais vu

None

meyday'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: Kara no Kyoukai

Umineko 11,12 ve Higurashi genel
Spoiler:
6. bölümden beri yazıyorum, bu Beatrice'nin bahsettiği şansının yaver gitmediği ve kendisini müşkül duruma sokan olayın iç yüzü ne? Beatrice'nin kurtulmaya çabaladığı izlenimi var bende. Kinzo'ya az değinilmesi beni işkillendiriyor, bu gelinen durumun ana sebeplerinden bence kendisi. Bunun kaç cadısı var, hatta kaç Beatrice var yahu.
Nasıl cadı olunuyor, cadılar insan mı? Bernkastel'in kuyruğu var! 12. bölümün başını izleyince aklıma Maria bile cadı olabilir gibi geldi.

Lambdadelta gelir gelmez seni sonunda buldum diyor Bernkastel'e. Bu da sanırım Higurashi'den birbirlerini tanıdıkları için. İntikam peşinde kendisi, kim sana rakip olursa onunla müttefik olurum diyordu. Bernkastel'in Lambda şeklinde ismini kısatmasından da hoşlanmadı. Çok sevimli, Bernkastel ile harika ikili olurlar. : )
Birçok da karakter çıktı, ben ilerisi için çok meraklıyım. Herşey mümkündür. :haha:
Eski 22-09-2009, 23:28   #35
jamais vu

None

meyday'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: Kara no Kyoukai

Torrent yüzünden internet sakat çalışıyor, yine fazla mesaj yolladım :olamaz:
Eski 22-09-2009, 23:41   #36
Ne düşünüyorsun?

Sok

Unde®minE'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei

Yazılanları okuyup şööyle bir yorum yapayım dedim de:
Spoiler:

“ Alıntı ”

Lambdadelta'yı ben takano'nun küçüklüğüne benzettim, sanki saçları falan benziyor.

“ Alıntı ”

Bana hâlâ bir garezin var değil mi, Lambda?

“ Alıntı ”

kim sana rakip olursa onunla müttefik olurum
Ah... İnsan "Rika'nın içindeki Bern, Takano'nun içindeki de Lambda'dır." diye düşünmeden edemiyor.

Eski 22-09-2009, 23:42   #37
Ne düşünüyorsun?

----

Walrus'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 12-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: Kara no Kyoukai,Gintama,Kino no Tabi,Bakemonogatari,Cromartie High School,Baccano!
Favori Manga: Vinland Saga,20th Century Boys,Gintama,Excel Saga

Current Progress

When They Cry 3: Episodes 1-4
  • 100%
Episode 5: End of the Golden Witch
  • Translation: 25%
  • Editing: 10%

Witch Hunt biraz daha hızlı davransa meraktan çatlayacam artık :zordurum:.

BayWalrus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-09-2009, 15:27   #38
Lycoris çiçeğinin kokusu

uykucu

resurgam'ın Avatarı

Mekan: İstanbul-Aniasé arasında
Favori Anime: No naku koro ni
Favori Manga: Fairy Tail

@ Vn sorunu
Hâlâ yapamazsan yardım etmeye çalışırım [her ne kadar şu an ders çalışıyor olsam da] sen yaz yeter.
dediğin gibi yaptım skullchukka, ama bu program öyle duruyor. Dosyayı seçtiğim halde hiçbir şekilde harekete geçmedi. Ya özür dilerim seni de meşgul ediyorum böyle, ama bir türlü açamadım :(

myanimelist | deviantart | lycorisfansub
Bayanresurgam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-09-2009, 15:35   #39
Banned
Ne düşünüyorsun?

----

Giriş Tarihi: 09-09-2009

“ Orjinal Gönderi : Unde®minE Mesajı Görüntüle

Yazılanları okuyup şööyle bir yorum yapayım dedim de:
Spoiler:

Ah... İnsan "Rika'nın içindeki Bern, Takano'nun içindeki de Lambda'dır." diye düşünmeden edemiyor.
Edit: Vn'den spoiler içerdiği için fail oldum.
Shean Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-09-2009, 19:45   #40
Ne düşünüyorsun?

----

juvenil'ın Avatarı

Favori Anime: higurashi no naku koro ni kai

“ Orjinal Gönderi : Shean Mesajı Görüntüle

Edit: Vn'den spoiler içerdiği için fail oldum.

yiyen yedi ama spoilerı,misal ben :S :( , biraz daha dikaktli olalım arkadaşım d[^_^]b

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık