Geri Git   Anime manga > Forum Genel > Anketler > Anime ve Manga

Ütopyamız gerçek olacak mı?

Anketler Kategorisinde ve Anime ve Manga Forumunda Bulunan Ütopyamız gerçek olacak mı? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Açıkcasi ben sizler kadar umutlu değilim zaten o yüzden ütopyamız dedim çünkü ben böyle bir şeyin ülkemizde asla gerçek olamayacağını ...

Anket Sonuçlarını Görüntüle: Ütopyamız gerçek olacak mı?
Evet gün gelecek anime blu-rayleri, figürler, posterleri ve mangalar her yerde satılacak. 52 41.60%
Bence olmaz. 52 41.60%
İnternetin parasını zor ödüyorum figüre mangaya para veremem zaten. 21 16.80%
Oylayanlar: 125. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz

Like Tree11Beğenilenler

LinkBack Konu araçları
Eski 14-11-2009, 18:51   #11
Ne düşünüyorsun?

Melek Gibi

rockchu'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 08-09-2009
Mekan: Dünya
Favori Anime: Aria
Standart İlgi: Ütopyamız gerçek olacak mı?

Açıkcasi ben sizler kadar umutlu değilim zaten o yüzden ütopyamız dedim çünkü ben böyle bir şeyin ülkemizde asla gerçek olamayacağını düşünüyorum.
Bu iş sadece Tv lerde anime yayınlanması ile olacak iş değil paraya bakıyor bu gün nasıl ki 106 ekran HD tv alanlar belli bir kesimse bu gibi şeylerden yararalanacak kesimde -halkın şu an ki ekonomik durumunun pekte değişmeyeceğine varsayarsak- çok küçük olacaktır diye düşünüyorum. Kısaca belli girişimler olur ama onlarda uzun ömürlü olmaz yalnız sadece manga satışı olayından ümitliyim.

rockchu'dan özlü sözler: Dinleyerek değil sallayarak çeviriyorum.
rockchu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-11-2009, 18:57   #12
Ne düşünüyorsun?

None

antioksidan'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: Κωνσταντινούπολι`
Favori Anime: Hellsing Ultimate
Favori Manga: manga is for puffs

Ütopyalar gerçek olmaz. Zaten anime eşya ve DVD'lerin her yerde satılması da bir ütopya oluşturmaz. Ha, anime karakterlerinden oluşan bir ülke deseydik o zaman ütopya sayılabilirdi.

Soru anime ıvır-zıvırlarının ülkede satılacağı ve ya satılmayacağı ise belki ileride, 10-15 yıl sonra mümkün olabilir.
Eski 14-11-2009, 19:03   #13
slowly closer

ölü gibi

ishak'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: yolsuz bir gezgin
Favori Anime: gto/Hatsukoi Limited/Fate/stay Night
Favori Manga: sekire/Hatsukoi Limited

“ Orjinal Gönderi : Tenbatsu Mesajı Görüntüle

Yavaş yavaş başladı yayılmaya. Bir japonya kadar saygı göremez ama hiç bir zaman. Adamlar akademik çalışma yapıyorlar bunun üzerine ve burada bu tip çalışmalar olmayacak ama %50 japonya olucaz yani .
bu konuda haklısın dostum
ankarada bazi korsan kitap basanlar manga basmaya başladı bile...!
bunu devamı gelecek sadece talep meselesi istenilen potansiyel var
sadece biraz daha zaman

¶▅c●▄███████||▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅||█ 155T
▄██ ▲ █ █ ██▅▄▃▂
███▲ ▲ █ █ ███████
████...███████████████████►
◥☼▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙☼◤

Bayishak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-11-2009, 19:12   #14
Ne düşünüyorsun?

Melek Gibi

rockchu'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 08-09-2009
Mekan: Dünya
Favori Anime: Aria

“ Orjinal Gönderi : antioksidan Mesajı Görüntüle

Ütopyalar gerçek olmaz. Zaten anime eşya ve DVD'lerin her yerde satılması da bir ütopya oluşturmaz. Ha, anime karakterlerinden oluşan bir ülke deseydik o zaman ütopya sayılabilirdi.

Soru anime ıvır-zıvırlarının ülkede satılacağı ve ya satılmayacağı ise belki ileride, 10-15 yıl sonra mümkün olabilir.
Her halde bende biliyorum bunun bir ütopya olmadığını ama ütopyamız gerçek olacak mı dediğim zaman daha çok ilgi çekiyor değil mi? Hem kısa bir cümle hem de etkili.

rockchu'dan özlü sözler: Dinleyerek değil sallayarak çeviriyorum.
rockchu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-11-2009, 20:55   #15
Annemi özledim.

Meşgul

Tenbatsu'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009

“ Orjinal Gönderi : antioksidan Mesajı Görüntüle

Güldürme beni :spit:.
Eski 14-11-2009, 21:25   #16
Supernatural time :)

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece

Ya ne 10'u ne 15'i :zor: İstanbulda olsun başka yerlerde olsun satanlar var ama fiyatlar makul değil o yüzden tabiki alamıyoruz. Fiyat makul olsa herkes koşuşturur. Zaten animeyi seven var sevmeyen var. herkesin duymasınada gerek yok. Bu ütopyamız yavaşta olsun gelişmekte ama dahada gelişmesi için ilk önce bu küçük sayılı dükkanlardan daha fazlaya çıkmalı sonra fiyatlarda makul oldukça bu iş hiçte zor değil.

Spoiler:

BaybLue-Dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-11-2009, 21:45   #17
Annemi özledim.

Meşgul

Tenbatsu'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009

Aslına bakarsanız herkesin bilmesini de istemiyorum ben. Bir aralar yabancı dizi furyası vardı, herkes Lost izledin mi Lost izledin mi deyip duruyorlardı. Lost'tan başka dizi yokmuş gibi (Lost'tan daha güzel bir çok dizi var).

Batak oynuyoruz bir gün elemanlarla yeni tanışmışız. One Piece ve Naruto izleyen bir arkadaş geldi yeni bölümü indirdim dedi bana.

Yanda ki eleman çıktı dedi ki Anime dediğin Afro Samurai gibi olur. Bakın başka bir karakter ot içiyor mu? -dedi.

Adamın Anime'nin başarısını bağladığı kritere bakın. Ulan sen ne anlarsın Anime'den. Afro Samurai halt etmiş. Senaryosu yerlerde, görsel olarak doyursa nolur adamı. Zaten bu tip adamlar oradaki tek görselliğide sevişme sahnesi olarak algılarlar.

Herkesin dilinde bi Death Note dolaşıp duruyor. Aynı Lost gibi. Belki bir Death Note, Code Geass, FMA arkadaşlarımızı ve çevremizi Anime'ye başlatmak için güzel olabilir ama sadece Anime'yi belli yapımlara mal edip sadece onları konuşucaksa bu gelişmesini beklediğimiz kitle bence varsın olmasın. Gerek yok kalitesiz, bir kaç Anime izleyip muhabbetini yapan adamlara.

Az, öz ve kaliteli Anime severler olsun yeter. Burada bir çok kişi var zaten.

Hadi eyvallah.
Eski 14-11-2009, 22:18   #18
Ne düşünüyorsun?

----

Borastus'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 02-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: NGE

Bence yakın zamanda korsan dvd satan yerler anime de satmaya başlar zaten satan birkaç yer varmış.
Ama anime dvd bluray falan biraz hayal gibi geliyor pahalı şeyler zaten orjinal film satışları ortadayken animelerin satılmasını beklemek zor.
BayBorastus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-11-2009, 22:20   #19
Supernatural time :)

ölü gibi

bLue-Dragon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece

Blu-ray için söylemedim ben bunları. Blu-rayde satılır ama ne bilim ülkemiz HDyi yeni öğreniyor. Blu-ray ne demeye başlarlar hemen.

Spoiler:

BaybLue-Dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-11-2009, 23:57   #20
BON JOVI ROCKZ

Şeytan

SPAWN-TheUndead'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Rock World
Favori Anime: Kenshin, Ninja Scroll, Basilisk, Bleach, Death Note, Berserk, Tenjou Tenge
Favori Manga: Berserk, Bleach, Rosario to Vampire, Vampire Knight, Ruouni Kenshin

Ülkemizde ucuz olan bir şey yok ki anime ürünleri dvdleri ucuz olsun. Bir figür japondada 10 tl olsun, burda en az 50 tl. Diğer mesajda verilen hd tv örneği gibi. Git amerikadan isveçten, bilmem nerden TR'de 2000tl olan tv'yi 1200'e getir. Sonrada trde 2000'e satan satıcıya bak ben bu kadara getirdim de. Dışardan getirebilen için sorun yok da, getiremeyen.

O ÇOCUKLARI BAĞIRTTI, BENDE ONU BAĞIRTTIM BAĞIRTTIM BAĞIRTTIM VE GENE BAĞIRTTIM!!!
BaySPAWN-TheUndead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık