Geri Git   Anime manga > Forum Genel > Anketler > Anime ve Manga

Güncel çalışmalarımız []

Anime yapımlarında, hangi yıllara ait çizimleri beğeniyorsunuz?

Anketler Kategorisinde ve Anime ve Manga Forumunda Bulunan Anime yapımlarında, hangi yıllara ait çizimleri beğeniyorsunuz? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> 2000 yılından sonraki çizimler genel olarak gözüme daha bi hoş daha bi güzel geliyor ......

Anket Sonuçlarını Görüntüle: Animelerde yıllara göre değişiklik göstermiş olan genel çizim anlayışı ile ilgili tercihiniz?
1970-1980 Yılları arasındakileri çizimleri beğeniyorum. 0 0%
1970-1980 Yılları içinden belli yapımlara ait olanların çizimlerini beğeniyorum. 0 0%
1980-1990 Yılları arasındakileri çizimleri beğeniyorum. 7 7.37%
1980-1990 Yılları içinden belli yapımlara ait olanların çizimlerini beğeniyorum. 1 1.05%
1990-2000 Yılları arasındakileri çizimleri beğeniyorum. 10 10.53%
1990-2000 Yılları içinden belli yapımlara ait olanların çizimlerini beğeniyorum. 7 7.37%
2000 Yılı sonrasındaki çizimleri beğeniyorum. 19 20.00%
2000 Yılı sonrası içinden belli yapımlara ait olanların çizimlerini beğeniyorum. 13 13.68%
Bu şıklarda bahsi geçen yıl aralıklardan en az ikisinin çizimlerini beğeniyorum. 8 8.42%
Belli bir yıla ait değilde, izlediğim yapımın kendi çizimlerine göre beğenide bulunuyorum. 30 31.58%
Oylayanlar: 95. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz

Like Tree1Beğenilenler

LinkBack Konu araçları
Eski 30-05-2010, 15:48   #41
Ne düşünüyorsun?

----

Khael'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-05-2010
Standart İlgi: Anime yapımlarında, hangi yıllara ait çizimleri beğeniyorsunuz?

2000 yılından sonraki çizimler genel olarak gözüme daha bi hoş daha bi güzel geliyor ...

Khael Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-08-2010, 08:58   #42
Ne düşünüyorum?

Artis

LaFleur'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 20-08-2010
Favori Anime: Cowboy Bebop
Favori Manga: Vagabond

Bi'çok kişi gibi ben de diğer yılların bi'çoğuna Fransız kaldığımdan ötürü son şıkkı işaretlemeyi seçtim.

Cowboy Bebop eski bi' anime olduğu halde favorim olma becerisini de göstermiştir misal.
Eski 31-08-2010, 08:58   #43
"Imagine it!" diye
haykırmak istiyorum!

Araştırmacı

Akuma_Blade'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: Mecidiyeköy
Favori Anime: MobileSuit Gundam, Votoms, Iron Linebarrels, GITS, Blackjack, FMP, NHK ni Youkoso, Nadesico, Yamato
Favori Manga: Blame, KOR, Mermaid's Forest, KKNJ, NGE, FSS, KR Spirits, Detective Conan, Jiraishin, Akira, Alive

80'ler:

90'lar:

Tek oy hakkımız olduğu için 80-90 arası dedim. (90'lı yılları da sevsem de 80'lerin gerek karakter, gerekse mekanik çizimlerinin ayrı bir tadı var) Nostalji hissiyatı olarak algılamayın, gerçekten ayrı bir detay ve estetik düşüncesi vardı bu dönemlerde.

Mobile Suit Gundam Çeviri Projesi

http://akumablade.blogspot.com/
BayAkuma_Blade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-10-2010, 20:24   #44
"Olmak yada
olmamak": bütün mesele
bundan ibaretti sanırım...

Paranoyak

Yamato'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 06-10-2010
Mekan: İzmir
Favori Anime: Great Teacher Onizuka, My Neighbors The Yamada's, Death Note, Jyu-Oh-Sei, Princess Mononoke...
Favori Manga: Death Note, Yukikaze...

Genellikle 70-80-90 ancak yeni yapımlarda da çok beğendiğim çizimler olmuştur ancak Naruto bunlardan biri asla ve asla değildir.

Moderatör, Süper Moderatör alınacaktır... Bekleriz!

Click!
BayYamato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-10-2010, 20:56   #45
.........OtAkU...........

Bitkin

yuuki cross'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Hall of Heroes
Favori Anime: Gundam 00, D.Gray-Man,Evangelion,Fate/Stay Night,Code Geass,To Aru Majutsu no İndex
Favori Manga: Dogs:Bullets&Carnage

2000 li lerden sonrasını seviyorum özelikle 2007 ve sonrasıama NGE çizimleride yılına göre çok iyiydi tabi başka animelerde var. Ama ne olursa olsun şimdiki animeler eskinin tadını veremez
Eski 20-10-2010, 12:19   #46
çok yorgun

Neşeli

sky_king_goko'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 17-04-2010
Mekan: malatya
Favori Anime: one piece

bana göre 90 yılların çizimleri ile birlikte konuları da çok iyi.

Baysky_king_goko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2010, 23:03   #47
Ne düşünüyorsun?

----

Catastrophe'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 28-03-2010
Favori Anime: Tengen Toppa Gurren Lagann,Samurai Champloo,Rurouni Kenshin
Favori Manga: Berserk,Vagabond,Monster,20th Century Boys

90-2000 arasını çok beğeniyorum.
Eski 20-10-2010, 23:08   #48
Tank Komutanı oldu WOT oynuyor

uykucu

NitroCharger'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 16-03-2010
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Bleach

Son çıkan animeleri özelikle bilgisayar destekli 3 boyutlu çizimleride barındıran (macross zero ve sonrası) oldukça kaliteli buluyorum. Parçalanma ve dağılma efektleri çok daha gercekci oluyor. Fakat yeni çizimlerin sansure uğraması beni sinir ediyor. Mesela kan gösterilememesi.
Eski 21-10-2010, 01:08   #49
Ne düşünüyorsun?

----

Unbreakable'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 13-10-2010
Favori Anime: Gundam, Votoms, Macross, Akira
Favori Manga: GITS, Akira, Domu, Pluto, Monster, Old Boy, Dragon Ball

Tüm hayal gücünüzün, ucuz western çizgi romanlarından beslendiğini düşünsenize. Tenefüs aralarında Teks'lerin, Zagor'ların, Tommiks'lerin, Swing'lerin okul bahçesinde cirit attığı bir dönemde geçti benim çocukluğum. Sonra bir anda veritech'ler ortaya çıktı Tamam televizyonda Atlantis'ten Gelen Adam, Blake'in Yedilisi, Star Trek, Galaktica vardı ama bu çizgi film bambaşka birşeydi. Savaş uçakları robotlara dönüşüyordu. Küçük bir çocuk, bu robot - uçakların içinde Dünya'yı yok etmeye çalışan dev uzaylılara karşı savaşıyordu. Okul bahçesindeki Zagor'lar ve kafası kırılasıcası Çiko'lar, yerini Rick Hunter'la ve ağabeyi Roy'a bırakmıştı. Bayrak töreni sonrasında, tenefüs aralarında sürekli Robotech'den konuşuyorduk. Yurtdışına giden aile dostlarına, amcalara, halalara, herkese Robotech oyuncağı görürlerse bir tane almaları için yalvarıyordum. O kadar hastasıydım. TRT'de Robotech'in yerine Esteban ve Altın Kent isimli çizgi film yayınlanmaya başladığında yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam... Benim açımdan daha sonraları gösterilen robotlu çizgi filmlerin hiçbiri Robotech'in yerini dolduramdı... Ki o yıllarda Zagor'un, Teks'in İtalyan çizgi romanı olmadığını bilmediğim gibi Robotech'in gerçek adının da Macross olduğunu ve bir Japon çizgi filmi olduğunu da bilmiyordum. Hani söyleseler de çok fazla anlayacağımı sanmıyorum Çocuktum sonuçta... Bildiğim tanıdığım tek Japon, Shogun dizisindeki (ki afilli bir Shogun beslenme çantam vardı) Toronaga'ydı. Çekik gözlüydüler ve çok bağırıyorlardı. Ne komedi ama Ki Animelerin, Avrupa'yı işgal etmeye başladığı 80'lerden bahsediyoruz. Benim kuşağım için Robotech'den kalan boşluğu Reeve'li Superman filmleri, Silver Surfer, Conan, Örümcek Adam çizgi romanları doldurmuştu.

90'larda televizyonda gösterilen animeleri hayal mayal hatırlıyorum. Kardeşim izlerdi. Benim Metal müzik dinleyip, dibine kadar Anglo Sakson çizgi roman bataklığının içine gömüldüğüm yıllardı. 2000'lerin sonlarına doğru mainstream Amerikan çizgi romanlarından iyice sıkıldım ve alternatifler aramaya başladım. DC'nin yetişkin okurlar için bastığı Vertigo çizgi romanları, Fransız Çizgi Romanları iyi bir alternatifti ama yetmiyordu. Bir arkadaşımda Otomo'nun Akira'larının İngilizce baskılarını gördüm ve resmen vuruldum. Bombaydı... Arkası dolaylı olarak geldi. Koike, Shirow, Urusawa... Sokak satıcılarında bulduğum divx format animeleri biraderimle beraber izlerdim. Yıllar sonra leş bir tezgahta gördüğüm Macross Plus, çocukluk aşkımın depreşmesine neden oldu.

Açıkcası kendimi hiçbir zaman için hasta bir anime fanı olarak nitelendirmedim. Şu aralar download'larla aradaki açığı hızla kapatıyorum Eskiden gün aşırı Amazon'a ve Mycomicshop'a girerdim. Şimdilerde HLJ'ye çok fena dadandım.

Ankete gelince. Belki de yaş itibariyle indirdiğim animeler içinde 80'ler ve 90'lar dönemi işler bana daha cazip geliyor. Özellikle 80'lerin başı anime sektörü için oldukça verimliymiş. 2000'lerle beraber tür sanki biraz kendini tekrar etmeye, hatta kendini tüketmeye başlamış. Sanki konular giderek daha da basitleşiyor ve belli pazarlama yöntemlerinin arkasına sığınılıyor gibi. Kardeşimin bu konuda ilginç bir gözlemi var. Eskiden izlediğimiz animeler içinde karakterler bizimle beraber büyür olgunlaşırdı. Hayatın gerçekleriyle yüzleşip, sorumluluk almayı öğrenirlerdi. 90'ların sonlarından itibaren animelerde yeniyetmelik travmasından bir türlü kurtulamayan, kişiliği oturmamış kahramanlar, seks bağımlısı lolitalar, tikiler ve emo'lar görmeye başladık. Görsel anlamda ise ruhsuz işler ortaya çıkıyor... Çok fazla dijital. Aynı durum Manga'lar içinde geçerli. Tabii tüm bunlar benim düşüncelerim.

BayUnbreakable Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-10-2010, 05:28   #50
Ne düşünüyorsun?

----

Kisiliksiz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Ankara / Sincan
Favori Anime: Gunbuster, Armored Trooper Votoms, Adventure of Ganba, Cowboy Bebop, Ergo Proxy
Favori Manga: Battle Angel Alita

Eski tv yapımlarından mangaya, oradan yeni anime yapımlarına. Bu durum yabancı gelmedi.

Zamanla gelen değişim, 80'lerden bu yana yapımları ciddi anlamda takip edebilmiş ecnebiler içinde pek iç açıcı değilmiş gibi gözüküyor. Değişimi görmek için GAINAX şirketinin yapımalarını zamana göre sıralayıp incelemek yeterli. 88 Yapımı "Gunbuster"la 2010 Yapımı "Panty & Stocking with Garterbelt" nerden nereye dedirtiyor.

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık