Geri Git   Anime manga > Forum Genel > Anketler > Anime ve Manga

Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?

Anketler Kategorisinde ve Anime ve Manga Forumunda Bulunan Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> İlgimi çekiyorsa bakarım.Konusunun ne çıkacağı sürpriz olur artık.Yorumlara da epey dikkat ederim....

Anket Sonuçlarını Görüntüle: Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?
“Shoujo, Shounen, Seinen” gibi ana türlere. 32 28.32%
“Aksiyon, komedi, fantastik, romantizm” gibi alt başlıklara. 53 46.90%
Çizimlerine. 47 41.59%
Tanıtımındaki konusuna. 40 35.40%
Yapım yılına. 10 8.85%
Tanıtım sitelerindeki yorumlara. 26 23.01%
Tanıtım sitelerinden aldığı puanlara. 22 19.47%
Tanıdıklarımın tavsiyesine. 19 16.81%
Bir şekilde ilgimi çeken yapımlara başlarım. 47 41.59%
Çoklu oylama yap Oylayanlar: 113. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz

LinkBack Konu araçları
Eski 06-02-2010, 21:36   #11
Ne düşünüyorsun?

None

ademania'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: Bursa - İstanbul
Favori Anime: Death Note
Standart İlgi: Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?

İlgimi çekiyorsa bakarım.Konusunun ne çıkacağı sürpriz olur artık.Yorumlara da epey dikkat ederim.
Eski 06-02-2010, 21:43   #12
Smileyler ve modlar uyusmuyor.

Meraklı

armadaxster'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: Bursa - İstanbul
Favori Anime: Darker Than Black
Standart İlgi: Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?

Yorumdaki senaryo ilgimi çekerse ve tabi ki türü de uyacak. Gidip shoujo falan izlemem yani, bizi bozar
Eski 06-02-2010, 22:10   #13
slowly closer

ölü gibi

ishak'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: yolsuz bir gezgin
Favori Anime: gto/Hatsukoi Limited/Fate/stay Night
Favori Manga: sekire/Hatsukoi Limited

ben bir seriye başlarsam en az 2komut olması şart
ben animeleri türlerine göre bek ayırmam senaryo ve tasarım uyumuna bakarim
senaryo karakterler bir birlerini tamalarsa izlerim
örnek verke olura (komedi okul)(aşk dırama) gibi:begenmis::zirvede:

¶▅c●▄███████||▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅||█ 155T
▄██ ▲ █ █ ██▅▄▃▂
███▲ ▲ █ █ ███████
████...███████████████████►
◥☼▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙☼◤

Bayishak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-02-2010, 23:19   #14
bitch desu~

----

Luna'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Cool İlgi: Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?

Benim için en önemli şey karakterlerdir sanırım.Ondan sonra da çizimler.
Bir serinin karakterleri konuşmaya değerse, hatta bazen seriden bağımsız bir kaliteye sahipse, benim için kurgusu zayıf bile olsa izlenebilirliği olur o animenin.
Tabi bir de bana hitap eden çizimlere sahip olması ilk önceliğimdir.

Ayrıca çok kötü bir huy belki ama bir seriye başlamadan önce muhakkak güvendiğim sitelerdeki yorumları ıncık cıncık okurum, (hatta bu kötü huyum yüzünden az spoiler okumamışımdır!) izleyen tanıdığım varsa ondan değerlendirmelerini alırım ve ancak öyle başlarım.Çok kötü bir şey biliyorum ama huyum kurusun..:/
Bir arkadaş yazmış "Eskiden hiç yapmadığım şeyi son yıllarda yapar oldum o da yapımcısı kim diye mutlaka bakıyorum" diye, ben de eskiden dikkat etmezdim ama şu son zamanlarda ciddi ciddi yapımcılarına bakar oldum başladığım serilerin.
Hatta önceki iyi işlerini referans alarak, yapım firmasından seri seçtiğim bile oldu.

Müzikler ise önemli ama ilk etken değil sanırım bir seriye başlamam için.Başarılı olunca tadından yenmiyor, hatta efsanevi konumuna geçiyor benim için ama zayıf müziklere sahip diye iyi bir seriyi de harcamam genelde.(bknz;Code Geass)
Eski 06-02-2010, 23:29   #15
Ne düşünüyorsun?

çok yorgun

martikanadi'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-01-2010
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose of Versailles, D.Gray Man, Ayashi no Ceres, Naruto Shippuden... Daha çok var
Favori Manga: D. Gray Man

Önce birilerinden duyarım sonra tanıtımlarına bakarım konusu da uygunsa izlerim...
Mesela Fushigi Yuugi tamamen tanıtımına bakarak izledim.. Severim o tür konuları zaten....
Eski 07-02-2010, 08:34   #16
Çoooook Dertim Var ÇooooooK

çok dertli

cyber_xx'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 14-10-2009
Mekan: Evrendeki Bir Yer
Favori Anime: Erementar Gerad,Fate/stay Night, Kimikiss, Shakugan No Shana, Toradora, Otome Wa Boku Ni Koishiteru
Favori Manga: Merupuri , Parallel

Öncelikle türünde "romantizm" yazıyormu diye bir bakarım (tabii aynı cins arasındaki ilişkiler ilgimi kesinlikle çekmiyor) sonrada konusunu ve cizimleri incelerim. İlgimi çekersede indiririm. Sırf izlemiş olmak için her gördüğüm animeye balıklama dalmak kesinlikle huyum değil. Hikayesi güzel oldukdan sonra romantik komedi trzı animeleri kesinlikle kaçırmam, ama piyasada baya bir romantik komedi tarzı anime sıkıntısı yaşanıyor ne yazıkki. Sağlam bir anime bulmakda zorlanmaya başladım.
Baycyber_xx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-02-2010, 16:31   #17
Burası bitmiş.

Alayci

Doumeki Shizuka'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Mekan: Başkent
Favori Anime: Versailles No Bara
Favori Manga: Bitter Virgin

animede seçicilik huyum yoktur aslında.yapım yılı çizimlerin kalitesi önemlidir fakat en sevdiğim animelerden biri versailles no bara dır.eski bir yapım ama çok güzeldir.
animeye başlarken genelde tavsiye üzerinne başlarım.
Ben: Abi lan şuna başliim mi?
Kordi: Başlaaa..şöyle bi anime bu.
Ben: tamam yaa o da olur biraz da onla oyalanırız
BayDoumeki Shizuka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-02-2010, 17:55   #18
I want to go to Korea right
now!

Agliyorum

yuuki_cross'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: HyunSeung's puppy eyes <3
Favori Anime: D.Gray-Man, FMA:bro,PandoraHearts,VampireKnight, LoveCom,KimiNiTodoke,Nana, Gundam00,Ouran, UraBoku
Favori Manga: Flowers of Evil, Dengeki Daisy, CUT, Running On Empty, KoukouDebut, Merupuri, TotallyCaptivated

Bazen bi yerlerden arkadaşlardan felan duyarım, bazen de kendim bulurum. Bi şekilde duyduğum bu seriyi açar malda bakarım. Tanıtım resmi taş gibiyse gerisini gözüm görmez direk jdow.a atarım. Ha eğer resim orta halliyse, iyiyse ardından türüne bakarım, açar youtube dan biraz videolarını karıştırırım beğenirsem indiririm. Yapım yılına bakma ihtiyacı duymuyorum ...ki zaten resmine bakınca direk belli ediyor. Konu en son baktığım şeydir ama bu demek değil ki konuya önem vermiyorum, sadece seçerken ne konu olursa olsun izlerim ama her çizimi izlemem. Hatta bazen sırf seiyuuları için bile animeye başlarım. Ya da 07-Ghost'ta olduğu gibi ağzına kadar bishie doluysa gözüm bişey görmez saldırırım seriye
Kısacası çizimler, görsellik daha baskın geliyor.
Bayanyuuki_cross Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-02-2010, 22:16   #19
Ne düşünüyorsun?

----

Shiniko'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 23-09-2009
Favori Anime: FMA: Brotherhood
Favori Manga: D.Gray-Man

Öncelikle tanıdıklarımın tavsiyelerine göre şekillenir takip edeceğim seri. Ondan sonra da çizimleri ve konusu önemlidir benim için.
BayShiniko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-2010, 17:04   #20
Ne düşünüyorsun?

----

dark_572'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009
Favori Anime: Slam Dunk ,Bleach,ITAZURA NA KISS

ben komedi romantizim fantastik gibi animeleri severim önce onlara bakarım
Baydark_572 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık