Geri Git   Anime manga > Forum Genel > Anketler > Anime ve Manga

Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?

Anketler Kategorisinde ve Anime ve Manga Forumunda Bulunan Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Okul-Komedi-Romantizm üçlüsünün birarada olduğu yada spor veya doğaüstü güçler olan animeler hoşuma gider bunlar benim direktiflerim...

Anket Sonuçlarını Görüntüle: Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?
“Shoujo, Shounen, Seinen” gibi ana türlere. 32 28.32%
“Aksiyon, komedi, fantastik, romantizm” gibi alt başlıklara. 53 46.90%
Çizimlerine. 47 41.59%
Tanıtımındaki konusuna. 40 35.40%
Yapım yılına. 10 8.85%
Tanıtım sitelerindeki yorumlara. 26 23.01%
Tanıtım sitelerinden aldığı puanlara. 22 19.47%
Tanıdıklarımın tavsiyesine. 19 16.81%
Bir şekilde ilgimi çeken yapımlara başlarım. 47 41.59%
Çoklu oylama yap Oylayanlar: 113. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz

LinkBack Konu araçları
Eski 08-02-2010, 17:11   #21
Mutsuz,şanssız,unutulmuş bir
halde...

Deli

Underfined'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Ankara-Elvankent
Favori Anime: One Piece,Hajime No Ippo,Hitman Reborn,Black Lagoon,Giant Killing,Dragon Ball-Z-Kai
Favori Manga: Beelzebub,Bakuman,One Piece,Slam Dunk,Shamo,Reborn
Standart İlgi: Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?

Okul-Komedi-Romantizm üçlüsünün birarada olduğu yada spor veya doğaüstü güçler olan animeler hoşuma gider bunlar benim direktiflerim
tachidomaranai sa
hora, mae ni taisetsu na kimi ga matteru
'''
Bak işte ordasın,Aşkım..Önümde bekliyorsun...
BayUnderfined Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-2010, 20:12   #22
Kötüyüm Ben Kötüyüm Kötüyüm
ishal yapar kustururum
bezdiririm bezdiririm..

Kötü Çocuk

yondaime'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 04-12-2009
Mekan: Ankara-Elvankent
Favori Anime: Bakemonagatari, Darker Than Black,Naruto,Bleach,OnePiece
Favori Manga: OnePiece
Standart İlgi: Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?

ilk 4 seçenek nerdeyse dikkat ettiklerimin tamamını oluşturuyor. çizim ve konu gerçekten önem verdiğim bir kriterler genellikle bunlara göre terciğimi yapıyorum.
Bayyondaime Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-02-2010, 20:23   #23
Kendini birşey zannetmek?

çok yorgun

Anifly'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 25-12-2009
Mekan: İstanbul

Çizimlerine dikkat ederim ancak çok fazla ilgimi çekecek bir konusu olmalı.
Edit az önce fark ettim sanırım tanıtım resmine de dikkat ediyorum örnek verecek olursam Witch Hunter Robin ilk bölümdeyim henüz eğer sıkmazsa devam edecem.
Ama benim ki sanırım şıklara göre değişiyo
İlk başta konusu yada animenin ismi sonra tanıtım resmi genellikle tanıtım resminden sonra ilk bölüm için atakta bulunuyorum sonra müzikleri, müzikler konu ve genel çizimler iyiyse ikinci bölüme geçiyorum
Eski 09-02-2010, 22:10   #24
Lycoris çiçeğinin kokusu

uykucu

resurgam'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: İstanbul-Aniasé arasında
Favori Anime: No naku koro ni
Favori Manga: Fairy Tail

Konusunun ilginç olup olmadığına, yılına, çizimlerine ve hakkındaki yorumlara dikkat ediyorum. Tür de önemli tabii, bir anime hakkında iyi yorumlar duyduysam bile türü yüzünden izlemediğim oluyor (örn: junjou romantica )

myanimelist | deviantart | lycorisfansub
Bayanresurgam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-02-2010, 23:16   #25
Ne düşünüyorsun?

None

aoshi'ın Avatarı

Mekan: Muğla

Her nekadar türü önemli olsa da benim için asıl önemli olan konusu, puanı ve çizimleridir. Sırayla şunları uygularım: önce anidb vb. sitelere girerim, sonra konusu ve notuna bakarım, notu ve konusu iyiyse benden onayı alır. Genel olarak çok bilinmeyen serileri keşfetmeyi daha çok severim.
Eski 15-02-2010, 18:25   #26
Ne düşünüyorsun?

----

imaginary'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 06-01-2010

Bir animeyi izlemeden önce çok bir şeye bakmam denilebilir. Konusuna bakmam. Tanıtım yazılarını oldum olası merak etmem zaten. Yorumlara hiç bakmam. İki sebebi var. Birincisi izlemediğim bir anime konusunda başkalarının ne düşündüğü beni çok alakadar etmez. Misal code geass gibi çok sevilen bir animeyi ben sevmiyorum. Bu yüzden bir animeyi ön yargısız, aklımda bir fikir olmadan izlemek isterim. Bir iki bölümde anlaşılır zaten izlenip izlenmeyeceği. Yani bir anime çeker insanı kendine.
İkincisi ise az ya da çok spoiler yedirtir. Ne kadar çok şey izlersem o kadar az şaşırdığım için izlediğim animenin beni şaşırtma, duygulandırma, heyecanlandırma ihtimali varsa eğer, bunu ve hazzını harcamak istemem.

Neye bakarım, hmm. Ann vs. gibi anime sitelerinden puanına -bu en az yanıltan yöntem bence- ve türüne bakarım. O da izlemeyi sevmediğim echhi gibi tür var mı diye, sonrası çok da önemli değil. Araştırmam ama müzikleri harika diye duyduysam izlemem yönünde bir artı olur. Yılına ve çizimlerine bakarım. Afişteki çizimler içimi açmadıysa ve yılı da eskiyse genelde izlemem. Ve en son -bu şıklarda yok ama- nereden uyarlandığına bakarım. Manga mı, oyun mu, light novel mı. Çok fark ediyor bence ve ben mangayı tercih ediyorum.
imaginary Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-02-2010, 18:42   #27
.........OtAkU...........

Bitkin

yuuki cross'ın Avatarı

Mekan: Hall of Heroes
Favori Anime: Gundam 00, D.Gray-Man,Evangelion,Fate/Stay Night,Code Geass,To Aru Majutsu no İndex
Favori Manga: Dogs:Bullets&Carnage

seçeneklerden:“Aksiyon, komedi, fantastik, romantizm” gibi alt başlıklara.

bunun dışında izlerken ve başlarken dikkat ettiklerim

Spoiler:
Konuya bakarım saçma gibi olup çok iyi olan animeler vra.Çizimler özenti mi yoksa kendine mi ait.
MAL da kaç puan almış ,ne tür yorumlar var.gözlerde ve yüzlerde giysilerde olan renk efektleri tek renkli yada karmaYüzdeki açıklık kapalılık parlaklık vb efektler.Arkaplan örneğin fazla blur efekti kullanan kullanılması animede kötü duruyo.Screenplay benim için önemli değişik çizim tarzları yada karakterin harakteleri sırasında kameranın oynayıp oynamaması.Türü de önemli romantik,silence of silence yada aksiyon olup olmaması yada yeterlilik sağlıyor mu.Baş karakterin sinir bozucumu yoksa sevip sevemeyeceğim.Müziklerin iyi olup olmaması anime ile alakasız müzikler op&ed hiç olmuyor.Konunun derinliği önemli basit bir konuyla bu iş yürümez.Yılı da önemli 2000 ile 2010 yapımını karşılaştıramayız her animenin yılına göre değeri vardır.
Eski 19-02-2010, 17:24   #28
Chain Killer!

tehlikeli

numberseven'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 18-10-2009
Mekan: Ankara
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: Bleach

Genelde türüne göre izlerim bazende afişi güzelse animeye başlarım yinede değişiyor bazen bu unsurlar arkadaşlarım tarafından önerilen animelerede bakarım arada
Baynumberseven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2010, 17:49   #29
Ne düşünüyorsun?

None

Giriş Tarihi: 15-09-2009

her şeyinden elektirik kapmak
ozman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-02-2010, 19:53   #30
Banned
Ne düşünüyorsun?

----

Giriş Tarihi: 11-02-2010
Mekan: İstanbul
Favori Anime: lovely complex , claymore , elfen lied....
Favori Manga: death note

bn çizimlerine ve konusuna dikkat ederim çizim ve konu bnm için önemlidir ..
Bayanalevvv.... Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık