Geri Git   Anime ve manga > Forum Genel > Anketler > Anime ve Manga

Yeni Duyurular

Anket Sonuçlarını Görüntüle: Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?
“Shoujo, Shounen, Seinen” gibi ana türlere. 30 29.41%
“Aksiyon, komedi, fantastik, romantizm” gibi alt başlıklara. 46 45.10%
Çizimlerine. 43 42.16%
Tanıtımındaki konusuna. 35 34.31%
Yapım yılına. 10 9.80%
Tanıtım sitelerindeki yorumlara. 21 20.59%
Tanıtım sitelerinden aldığı puanlara. 17 16.67%
Tanıdıklarımın tavsiyesine. 19 18.63%
Bir şekilde ilgimi çeken yapımlara başlarım. 41 40.20%
Çoklu oylama yap Oylayanlar: 102. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz

LinkBack Konu araçları
Eski 20-02-2010, 21:24   #31
Banned

Giriş Tarihi: 10-02-2010
Mekan: ist.
Favori Anime: elfen lied,lovely complex :D
Favori Manga: claymore
Standart İlgi: Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?

konu...konu...en önemlisi
Bayanalone.... Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-04-2010, 14:59   #32
Yeni Üye

_makuya_'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 28-02-2010
Standart İlgi: Bir anime veya manga başlamak istediğinizde nelere dikkat edersiniz?

benim ilkim görsellik kesnlikle çizimi ilk olarak beni etkilemeli
_makuya_ Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-04-2010, 21:43   #33
Kıdemli Üye

muhtesemmatrix'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Favori Anime: osmanın maceraları

Full metal panic gibi, saint seiya gibi death note gibi karakter aşırı atarlı olmalı dünyayı bile değiştirebilmeli yeri gelirse.Yada School Days de ki gibi alayına giderde yapabilmeli
Baymuhtesemmatrix Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2010, 23:00   #34
Asistan

zhenya'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Legend of the Galactic Heroes,Ghost in The Shell,Macross...
Favori Manga: Berserk,Vagabond,Akira...

Ehm...Kabaca Manga olarak genelde Seinen tercih etsemde yer yer Shoujo,Josei ve Shounen de okurum...Konu ilk 2-3 chapterde hoşuma giderse zaten devamı gelir hep.Çizimlere de pek önem vermem ve hatta özellikle shoujolarda eski tarz çizimleri daha çok severim(Red River,Glass Mask...).Yanlız Tarihi konuları işleyen Mangalara fena halde zaafım var...
Anime olarak Sc-Fi ve Mechalar favorimdir(Ghost in the Shell ve Gundam Serileri gibi...T.T.G.L. tarzı iyice Fantaziye kaçan Mechaları pek tercih etmem)Ve mangalarda olduğu gibi Animelerde de çizimleri pek önemsemem(zaten Mecha ve Sc-Fi ler çizim olarakta gayet güzel olurlar.Tabi genelleme olarak...)

zhenya Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-04-2010, 19:42   #35
Katılımcı Üye

necromancer'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 20-12-2009
Favori Anime: Bleach,Naruto,Black lagoon
Favori Manga: Gantz,Bakuman

ben kolay beyenen biriyimdir konusuna bakarım hoşuma gittiyse okurum/izlerim
şuana kadar beyenmediğim izlemekten/okumaktan vazgeçtiğim bir seri olmadı
Baynecromancer Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-04-2010, 18:00   #36
Yeni Üye

Thé DéJâVû'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-04-2010
Mekan: î$TânßuL / ü$KüDâR
Favori Anime: Bleach , Nartuo , One Piece
Favori Manga: Naruto , Bleach

Türü'ne Önem Veririm Ben Açıkcası . Komedy , Aksiyon ...vb gibi Şeylere çoğunlukta Oy'unu Vermiş Yani
Eski 15-05-2010, 18:23   #37
Yeni Üye

jingjing'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 15-05-2010
Favori Anime: death note , elfen lied , hellsing , jigoku shoujo ...

önce çiziminee sonra konusunaa sonraa yorumlara bakarım kii bunların en başından birisinin tavsiyesi gerekir
Eski 15-05-2010, 19:28   #38
Çevirmen

Genius_Prince'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 20-04-2010
Favori Anime: Death Note, Aishiteruze Baby, Hakuoki, Ghost In The Shell, Naruto: Shippuuden
Favori Manga: Katekyo Hitman Reborn, Ai Kora, Zetman, Bremen, Kongou Banchou

Bir animeyi izlerim. Sevmişsem eğer MAL'dan benzer animelere bakarım. Çizim, yapım yılı, ya da başkalarının yorumları pek dikkatimi çeken şeyler değil. Kendim indirip izliyorum 2-3 bölüm, eğer çok kötü bulmamışsam izliyorum
Now don't you cry no more

MAL
BayGenius_Prince Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-08-2010, 13:19   #39
Kıdemli Üye

Cynthia'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 05-09-2009
Mekan: Detroit Metal City
Favori Anime: Lovely Complex
Favori Manga: Tsubasa RESERVoir CHRoNiCLE

“Aksiyon, komedi, fantastik, romantizm” gibi alt başlıklara.

Benim için shounen, shoujo demesi falan yetmez. Mesela ben shounen manga okumam çünkü aksiyon sahnelerinden hiçbir şey anlamıyorum. Ama Tsubasa RC mangasının özel bir konusu var bence. Bu yüzden seviyorum (ve evet TRC shounen). Mesela okul shoujolarını da pek sevmiyorum artık. Supernatural shoujo daha çok hoşuma gidiyor.

Çizimlerine.

CLAMP...

Tanıtımındaki konusuna.

"bir numara olucam" "herkesi yenicem" "ben birinden hoşlanıyorum ama o beni sevmiyoğ" tarzı konulara bakmam pek...

Noktalama/imla için Word'e güvenen çevirmenin, imla bilgisinden şüphe ederim.
BayanCynthia Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-08-2010, 13:45   #40
Sadık Üye

Akuma_Blade'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: İskenderun
Favori Anime: G ve TurnA harici Gundam serileri, Ryousuke Takahashi'nin serileri, GITS, Ideon, FMP, NHK ni Youkoso
Favori Manga: Blame, KOR, Mermaid's Scar, KKNJ, NGE, FSS, KR Spirits, Detective Conan, Death Note, Akira, Alive

-Şıklar içinde yok ama benim için en önemli faktör yapımın ekibi ve bunların önceki işleridir. Yeri geldi mi seiyuu kadrosunu bile incelerim. Konu benim için en önemli yapısal faktördür. Ardından tasarım/çizimler sonra da yapım yılı ve en son puan/yorum sayısı gelir.

-Lolicon ve aşırı xplotion olmayan her tür Anime'yi izlerim genelde ama önceliğim Mecha/Bilimkurgu yada Seinen gibi genel türlerdir.

-Puanına veya tavsiye sıklığına göre nadiren Anime izlerim. İstisnai olsa da hakkında hiçbirşey bilmeden başlayıp çok sevdiğim seriler de olmuştur.

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 10:20.