Geri Git   Anime ve manga > Forum Genel > Anketler > Anime ve Manga

Yeni Duyurular

Anket Sonuçlarını Görüntüle: Karaoke konusunda fikriniz nedir?
Karaokeye ne gerek var yahu. Yazın romajisini normal şekilde geçin. 7 6.73%
\kf ve \k zamanlamalı karaokeler bana yeter. Efekt vermeye gerek yok. 17 16.35%
Karaoke dediğin bol efektli olur, böyle hoplar zıplar, yanar söner. Uğraşın kardeşim aaa! 53 50.96%
Başlangıç ve bitişleri zaten direk geçiyorum, benim için farketmez 27 25.96%
Oylayanlar: 104. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz

LinkBack Konu araçları
Eski 24-09-2009, 16:14   #11
Moderator

gundamaster'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Mobile Suit Gundams, Seirei no Moribito
Favori Manga: Claymore, Beach Stars
Standart İlgi: Fansublardaki karaokeler

İzlediğim animenin başlangıç ve bitiş şarkılarını bir ilk bölümde bir de son bölümde izliyorum. Daha da izlemeyip direk geçiyorum genelde. Bu nedenle benim için karaokenin pek bir değeri yok. Olsa da olur olmasa da olur benim için. Demem o ki:
"Başlangıç ve bitişleri zaten direk geçiyorum, benim için farketmez."

Spoiler:
gundamaster Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-09-2009, 16:35   #12
Sadık Üye

SPAWN-TheUndead'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Rock World
Favori Anime: Kenshin, Ninja Scroll, Basilisk, Bleach, Death Note, Berserk, Tenjou Tenge
Favori Manga: Berserk, Bleach, Rosario to Vampire, Vampire Knight, Ruouni Kenshin

Karaoke dediğin bol efektli olur, böyle hoplar zıplar, yanar söner. Uğraşın kardeşim aaa!

Seçtim bu sıkkı ama bunun nedeni izlerken değil yaparken hoşlanmam XD. Genelde seriyi izlerken ilk bölümde açılış ve kapanışa bakarım. Bunun nedenide nasıl yaptıklarını merak etmem. Bunun dışındada direk atlar geçerim. Doğru veya yanlış. Ama zaten HardSub yapıyorsan kesinlikle yapmalısın...

O ÇOCUKLARI BAĞIRTTI, BENDE ONU BAĞIRTTIM BAĞIRTTIM BAĞIRTTIM VE GENE BAĞIRTTIM!!!

BaySPAWN-TheUndead Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-09-2009, 18:19   #13
Zax
Banned

" Karaoke dediğin bol efektli olur, böyle hoplar zıplar, yanar söner. Uğraşın kardeşim aaa! "

Hayatımda hiç yapmadım ama bu karaoke muhabetinin fazla abartıldığını düşünüyorum. En fazla ne kadar zor olabilir ki? Zaten 20-25 bölümde bir yapıyorsun kusura bakma da 3-4 saatini ver yani. Bana kalsa 10 saatini vermen bile problem değil sonra yatıyorsun paso. Ayrıca bir encoder'ı en fazla uğraştıran şey bu olsa gerek. Başka türlü yazıyı gömüp o hali çıkartıyorsun. Bekliyorsun işte. Bi de upload işi sendeyse upload'ını yapıyorsun. Pekte bi aksiyonu yok Encoderlığın. Veya ben bilmiyorum.
BayZax Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-09-2009, 18:32   #14
Sadık Üye

Mekan: Your Dream...
Favori Anime: One Piece, Gintama
Favori Manga: Berserk

Oyum 2. ye gitti. Aslında 4. ye atıcaktım. Fakat, ayıp olmasın dedim.

Her serinin "Opening" ve "Ending" ini bir kere seyrederim. Başka bir açılışa geçtiğinde veya kapanışa geçtiğinde onuda izlerim. Eğer uykum var ise 2-3 kere daha geçmiyorum, yani geçicek halim yoksa. Lkain gözlerim kapalı oluyor. Sadece müziği dinliyorum. Eğer serinin müzik iyi ise onu direkt listeme eklerim. (Animeyi değil, müziği.)
Ayrıca, pek gerek yok gibi karaoke`ye. zamanlamaya bile gerek yok, boşuna uğraş gibi geliyor bana. Lakin olucaksa "/kf, /k" zamanlama sistemi olsun. :X

Edit: Pek bir işim olmadı karaoke ile, fakat sanırım bu "/k,/kf" zamanlama sistemi zordu zaten.(Yani efekt vermek bir layer açıp oraya efekti açmaktan ibaretti sanırım. Efeği bulmak için ise bir site vardı yanlış hatırlamıyorsam. Oradan kolayca yapabiliyorduk.) Bu yüzden 2. yede oy versem, 4. diyorum.

Son Düzenleme sonvaynard tarafından 24-09-2009 18:53 de yapıldı.
Baysonvaynard Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-09-2009, 19:40   #15
Moderator

Borastus'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 02-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: NGE

Karaoke efekleri severim baya kötü yani böyle gözlerimi dikip odaklandığımdan şarkı sözlerini veya gösterilen kareleri kaçırıyorum sonradan bir daha izlemek zorunda kalıyorum.
Ayrıca her seriyi 2-3 farklı grup çeviriyorsa 1 bölüm de normalde indirmediğim gruptan indiririm karaokesini görmek için.
BayBorastus Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-09-2009, 05:48   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Favori Anime: Wolf's rain, serial experiments lain

Dvdden izlemeyi sevdiğim ya da hiç olmazsa raw olsun dediim için karaokeye önem vermiorum. Kişisel zevkim tabii. Benim için çevirisi güzel olsun, laubali olmasın yeter. Aslında açılış ve kapanışları izlemeyi severim ama burada öyle bi seçenek yoktu.
felingo Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-09-2009, 10:37   #17
Administrator

spartiate'ın Avatarı

Mekan: İzmir / Kuşadası
Favori Anime: Claymore

epic fail kavramına güzel bir örnek oldu şurda 2. şık seçilsinde bir daha efektle uğraşmayayım diye dua ediyordum, 3. şık aldı başını yürüdü... neyse, after effect kullanmaya devam o zaman
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-09-2009, 10:45   #18
Anime Dostu

Unde®minE'ın Avatarı

Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei

Ben 2. şıkkı işaretlemiştim Sparti *-*

Anket sonuçlandı mı şimdi ? (*Saf*)

open your eyes
BayanUnde®minE Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-09-2009, 11:27   #19
Asistan

bLue-Dragon'ın Avatarı

Favori Anime: One Piece, Kimi ni Todoke
Favori Manga: One Piece

2. seçtim bende. Karaoke bende seviyorum izlediğim animelerde izlerim ama ben son zamanlarda (son zamanlar derken 5-8 aydır) karaokenin boş birşey olduğu zamanımızı boşuna harcadığımız bir olaydır diye düşünüyorum. Karaoke zaman ister kulak ister. Türk anime forumlarda toplasanız kaç tane karaoke beğendin derseniz ben 2-3 tane derim. İsim vermeyeyim. Evet 2-3 tane süper karaoke var. Ne bilim bir karaoke yapacaksan farklı birşey yapmak lazım hep aynı yapmamak lazım ya da benzer birşeyler. Türkiyede karaoke yapanlar genelde güzel yapıyor ama ne bilim şimdi yapan tarafıda düşünmek lazım. Yapan kişinin bol zamanı okul, iş gibi unsurları bulunmamasını mesela ben şiddettle tavsiye ederim. Okul ve iş tabi önce gelir ama karaoke ve fansubu bu 2 unsurdan önde tutanlarda vardır.

Daha fazla birşeyler yazıp içimdekileri dökmek isterdim ama neyse. Son söz Türkiyede fansubun gelişmesi için softsubda gelişmesi lazım ve karaoke softsuba engel olabilir. O yüzden karaokeye hayır üstte Japoncası altta Türkçesi olması yeterde artar bana.

BaybLue-Dragon Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-09-2009, 11:30   #20
Yeni Üye

Shiniko'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 23-09-2009
Favori Anime: FMA: Brotherhood
Favori Manga: D.Gray-Man

Şimdi bir karaoke için de 2-3 saat harcamaya gerek yok. Elinizden geleni yapıyorsunuz zaten. İkinci seçeneği işaretledim ben de.
BayShiniko Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:11.