|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Anketler Kategorisinde ve Anime ve Manga Forumunda Bulunan Fansublardaki karaokeler Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> spartinin oyunu 2 sayarız olur biter hatta gerekiyorsa 3... 5... :hehe:...
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Karaoke konusunda fikriniz nedir? | |||
| Karaokeye ne gerek var yahu. Yazın romajisini normal şekilde geçin. |
|
7 | 5.93% |
| \kf ve \k zamanlamalı karaokeler bana yeter. Efekt vermeye gerek yok. |
|
20 | 16.95% |
| Karaoke dediğin bol efektli olur, böyle hoplar zıplar, yanar söner. Uğraşın kardeşim aaa! |
|
61 | 51.69% |
| Başlangıç ve bitişleri zaten direk geçiyorum, benim için farketmez |
|
30 | 25.42% |
| Oylayanlar: 118. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#31 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen
|
spartinin oyunu 2 sayarız olur biter
hatta gerekiyorsa 3... 5... :hehe:
|
![]() |
|
|
|
#32 |
|
Banned
----
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Boş boş konuşuyorum? Hey allah'ım. Susuyorum, benim dediklerim nasıl görülüyorsa elalem'in de bana dediklerinin görülmesini umuyorum. Ben desem birine boş konuşuyorsun diye neler olurdu acep.
Lafı dolandırmadan açık konuşayım. Etrafta encoderların " ah şu karaoke yok mu? " diye ağlamaları baya bir ilgimi çekti ve ben de merak ettim neymiş bu karaoke'i bu kadar zor yapan. Daha sonra bi kaç yerde gördüğüm " encode kadar zor mu yahu bu edit " tarzında laflar Karaoke ve Encoderların yaptığı işe olan ilgimi daha da arttırdı. Ve bu başlığı da encoder arkadaşlarımızın yaptığı işin zorluğunu daha doğrusu neler yaptıklarını öğrenmek için doğru bir başlık olarak düşündüm. Ama hala mantıklı bir açıklama bulamadım. Merak ediyorum ne kadar zaman harcıyorsunuz op ve end karaokelerine toplamda? 10 saat mi ? 15? 20? 30? Ne kadar? Açıkçası Encoderlar Karaoke haricindeki yerlerde yattıkları için ve bu karaoke zamazingosununda 20-25 bölümde bir değiştirilmesi gerektiği için " 30 saatimi veriyorum ben " deseniz bile beni bu yaygaranız konusunda tatmin edemezsiniz. Ve editörlerle karşılaştırılıp " edit de encode kadar zor mu yahu? " deniliyor. Heh. 20 Sayfalık bir shounen'in kaliteli bir edit'i en az 3 saat sürer. Ses efektleri felan ekleyeceksen de 3 buçuk 4 saatini alabilir. Ve bir sorun çevrenize bir editör haftada kaç sayfa editliyor diye? Ben Hiraishin'de haftada 200 sayfa editlediğim zamanların olduğunu bilirim. Buyrun hesabı siz yapın. Ben hiçbir editörün bundan şıkayetçi olduğunu görmedim, en azından çevremdekilerin. Hiçbiri de ağlamıyordu " ah şu edit yok mu ? " diye. Ve gel gelelim Karaoke'nin kaç bölümde bir yapıldığına. Ortalama 20-25 bölümde bir açılış ve kapanışlar değişiyor animelerde. Eğer seriye yetiştiysen bu en azından 20x7=140 gün yani 4 buçuk ay felan yapıyor ki 4 buçuk ayda bir de yapmayacaksın da ne yapacaksın ey encoder diye de sormak isterim. Ha diyelim seri ilerlemiş siz geriden gelmişsiniz çevirmen de hızlı hızlı çeviriyor. Bir ayda 20 bölüm verildiğini düşünürsek yine sorun yok. Ayda bir o kadar uğraş derim. Zaten başka ne yapılıyor ki? Alt yazıyı gömüyorsun. İşte kontrol yaparsan yapıyorsun. Upload sana bırakıldıysa uploadını yapıyorsun. Karaoke'den başka kafa patlatacağın ne var ki? Açıkçası Encode yapmama gerke bile kalmadan kendi yaptığım işin çok daha zor olduğunu bu iletimden görebiliyorum şahsen ben. Olaya objektif bakan herkesde görüyordur elbet. Kimileri de görüpte görmemezlikten gelecektir doğaldır. Ama yapıcam. Bir gün şu karaoke'nin zorluğunu test edicem. Ve son olarak. Mükemmel bir iletinin gelip bana ayar vermesini bekliyor olacağım. Gelirse de o iletiyi öpüp başımın üstüne koyarım heralde. Eminim bazı tipler yine benden hoşlanmadılar, yine uyuz oldular ve yeni yeni bana uyuz olan arkadaşlar edindim. Doğaldır, insanlığa dönüp baktığınızda sorgulayan kitlenin pekte dostu olmadığını görürsünüz. Bazı işlere bunun sokanın, kimilerinin çıkarlarına ters hareket edenlerin felan. Neyse arkadaşlar. Gerçekten biri gelipte beni bu Karaoke'nin çok zor birşey olduğuna ikna ederse hiçte bozulmayacağım. Çokta güzel teşekkürümü de ederim. Umarım böyle biri gelir yoksa hala Karaoke diye ağlayan Encoderlara gülüp geçmeye devam edeceğim. |
![]() |
|
|
|
#33 |
|
Banned
----
|
Encode ; Öncellikle zax encode sana yalnış anlatılmış. Encode sadece gömüp, çıkarmak değildir. Videonun kalitesinden tut, raw arayışına kadar herşey başlı başına bir derttir. Bunu yaşamadan bilemiceksin. Editörlerinde işinin kolay olduğunu söylemiyorum. Encoderler şöyle şeyler yaparlar ;
-Raw Temini -Altyazı efeklemek -Altyazıyı Türkçeye uyumlu hale getirmek -Video kalitesini ayarlamak -Videoyu kalite kaybı olmadan istenilen formata dönüştürmek. -Hem hd- hem sd formatında yayınlamak (istenilen şey yapılabilir. Bu durumda 2 kere videoyu kalite kaybı olmadan istenilen formata dönüştürmek kalıyor.) -Upload Editörlerin ise; -Clone -Sayfa temizliği -Yazı düzeni -Kapak Bunları birbiri ile karşılaştırmamak gerekiyor. Encoderlerin ve karaokecilerin işini hafife almak gerek. Editörlük ile hiçbir zaman kıyaslanmıyacak bir görevdir encoderlik... Ne de olsa, her işin bir zorluğu vardır. Ayrıca, kimse sana uyuz değil. Sadece birşey anlatma derdinde. Bunu anlayıp anlamamak sana kalmış. İyi günler. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
----
Giriş Tarihi: 01-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: Berserk, NGE, Akira
|
Bence bu anketi daha sonra açmalıydın Sparti
Önce 'Anime açılış ve kapanışlarında şarkılara karaoke ile birlikte eşlik ediyor musunuz?' diye sormak lazım. Eğer anlamlı bir çoğunluk bu şarkılara eşlik ediyorsa karaokeye harcanan emeğe değer diye düşünüyorum, yoksa olmasa da olur. Şarkıya eşlik eden küçük (muhtemelen) bir azınlık için ise basit bişey yapılabilir; ben her halükarda atlayacağım OP ve ED'leri. bu mevzunun fansub gruplarının karaoke tokuşturduğu bir konu olmasını istemem. Düsturum: Sade güzeldir
|
|
|
#35 |
![]()
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir / Kuşadası
Favori Anime: Claymore
|
ben bir karaoke için 2 hafta uğraştım en fazla, konuya daha fazla hakim olsam 3-4 günde bitirebilirdim, o benim bilgisizliğimden kaynaklanmıştı. ama deddo falan kesin daha zorlu, uzun uğraşlı bir şeyler yapmıştır; geldiğinde yazar umarım. neyse burda kimse karşılaştırma yapmıyor, ama edit yaparken kaç farklı kullanıyorsun zax? Encode yapılırken kaç program bilmen gerektiğini biliyor musun peki? şu sayfayı bir ziyaret edip neden bu kadar çok filtre olduğunu bir gözönüne almanı öneririm (http://avisynth.org/warpenterprises)... bunun yanında forumda bazı rehberler var, karaoke konusunda neden bu kadar çok rehber olduğunu merak ettin mi hiç? ama videoyu biraz daha iyi güzelleştirip sıkıştırmak için saatlerce uğraşan insanların emeğine laf söylenmesini doğru bulmuyorum...
|
|
|
#36 |
![]()
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir / Kuşadası
Favori Anime: Claymore
|
“ Orjinal Gönderi : tanoren
|
![]() |
|
|
|
#37 |
|
Banned
----
|
Encoder ve Karaoke konuşmasına devam etmek isteyen arkadaşlar bu başlıktan devam edebilirler.
Son olarak bi konuda Sparty'e cevap verip bu konun bu başlık altında muhabetini kapatıyorum. Ben kimsenin emeğine haksızlık etmiyorum. Sadece etrafta onlarca ağlaşan Encoder görmekten sıkılmış bir durumdayım. Herkesin işi oldukça zordur. Kimsenin " Benim işim çok zor ulen!! " dercesine yaygara yapmasına gerek yok. Zorsa, yapma. Kafana silah dayıyor değiller yap diye. Öyle tipler gördüm ki adam ciddi ciddi ağlayacak Karaoke yapmanın zorluğundan. Anlam veremedim. |
![]() |
|
|
|
#38 |
Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: İstanbul-Aniasé arasında
Favori Anime: No naku koro ni
Favori Manga: Fairy Tail
|
Karaoke göze hoş geliyor, birlikte şarkısını söylediğim yok ama iyi yapılmışsa gözüm görüntülerden çok karaokeyi takip ederek kayıp gidiyor
Aynı anda şarkıyı söyleyenler de vardır, şarkıyı ezberlemek de kolay oluyor zaten öyle. Bence hoş bi şey kaliteli karaoke.
|
![]() |
|
|
|
#39 |
|
----
Giriş Tarihi: 08-09-2009
Mekan: Antalya
Favori Anime: Rurouni Kenshin & Kimagure Orange Road & Ah! My Goddess & Fullmetal Alchemist & Full Metal Panic
Favori Manga: Rurouni Kenshin & Kimagure Orange Road & Ah! My Goddess & Fullmetal Alchemist & Full Metal Panic
|
Yuh millet neler sallamış
![]() Encoder dediğiniz kişi adı üstünde encode görevi yapar, karaoke ile ne alakası var ? Bir kere bu ikisini ayırın. -Raw Temini Raw teminini encoder yapmaz. Raw görevini her grupda yapan kişi farklıdır. (Türkleri geçiniz, fansub'ın f sini yeni yeni öğreniyoruz.) -Altyazı efeklemek Altyazı efektlerini altyazı kontrol yapar. Encoderin görevi değildir. (Türklerde olmayan bir grup olayı) -Altyazıyı Türkçeye uyumlu hale getirmek Bu da altyazı kontrolünün görevidir. (Türklerde olmayan bir grup olayı) -Video kalitesini ayarlamak Bu encoderin görevidir (Türklerde olmayan durum hatta tam tersi var olan videoyu dahada kalitesizleştirip veriyorlar...) -Videoyu kalite kaybı olmadan istenilen formata dönüştürmek. Bu da encoderin görevidir. (Üstte dediğim aynen burada da geçerli.... HD GÖRMESEK VAY BE DİYECEĞİZ) -Hem hd hem sd formatında yayınlamak (istenilen şey yapılabilir. Bu durumda 2 kere videoyu kalite kaybı olmadan istenilen formata dönüştürmek kalıyor.) Bu encoderden çok grubun durumuna bağlıdır. Grup SD + HD veriyorsa encoder ikisinide yapar. -Upload Encoder'in görevi değildir. (Mecbur olmadıkça) Encoder dediğimiz arkadaş en basit tabirle bizde videoya sadece altyazıyı gömer. Ha birde videonun kalitesini düşürür ![]() Var mı başka sorusu olan ? |
![]() |
|
|
|
#40 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 01-09-2009
Favori Anime: One Piece
Favori Manga: One Piece
|
Hitokirinin tabiriyle "Türklerde olmayan bir grup olayı" hala devam ederse encoder encode yapmaktan da sıkılır manga tarafından düşünülürse editçi edit yapmaktan sıkılır(Bir zaman sonra). Neden çünkü zamanla bu ne ya bütün grubun ağırlığını ben çkiyorum ne iş gibisinden kavgalar ufak atışmalar yaşanma ihtimali yüksektir. Hitokirinin tabiri umarım bir gün Türkiyede başlar.
Edit: Bazı arkadaşlar hoş gelirse şarkı op ve endinglere bakarım diyor. Çoğu kişi böyle zaten bende dahil. Eğer opening ve ending güzel şarkıdan oluşuyorsa karaokeyle beraber izler söylerimde. |
![]() |
|
![]() |
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Konu araçları | |
|
|