|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Anketler Kategorisinde ve Diğer Konularda Forumunda Bulunan Japon ve Uzakdoğu Kültürü Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Aslında dil kültürden ayırt edilir mi bilemiyorum ama, soruya göre dile ve kültüre meraklıyım en uygun cevabım oluyor....
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: İlgi alanlarınız? | |||
| Japon diline meraklıyım. |
|
4 | 4.55% |
| Japon kültürüne meraklıyım. Dili merak etmiyorum. |
|
6 | 6.82% |
| Japon diline ve Japon kültürüne meraklıyım. |
|
50 | 56.82% |
| Uzak doğu dillerine meraklıyım. Japonca, Korece, Çince... |
|
3 | 3.41% |
| Uzak doğu kültürlerine meraklıyım. Dillerini merak etmiyorum. |
|
4 | 4.55% |
| Uzak doğu kültürlerine ve dillerine meraklıyım. |
|
14 | 15.91% |
| Kültürlerine de, dillerine de merakım yok. Ben sadece anime izler/manga okurum. |
|
7 | 7.95% |
| Oylayanlar: 88. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#11 |
![]()
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Aslında dil kültürden ayırt edilir mi bilemiyorum ama, soruya göre dile ve kültüre meraklıyım en uygun cevabım oluyor.
|
![]() |
|
|
|
#12 |
|
----
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Your Dream...
Favori Anime: One Piece, Gintama
Favori Manga: Berserk
|
Japon diline ve Japon kültürüne meraklıyım.
Diline daha meraklıyım tabi ki. Lakin, ikiside ayrıdır benim için. Konuşmaları karizma gelir. Ne bilim. Samuray polisler (Shinsengumi) falan hoşuma gider. Ninjutsu dahi var. (Bizde de Ninja var orası ayrı. xD) PS2`de "Way Of The Samurai" serisi vardı, duymuşsunuzdur. Bu dönemleri gösterirdi, oynardık. Zevkli bir oyundu gerçekten. Ve Japonya olduğu için oynadığım oyunlardan biri. (Bir diğeride: Yakuza)
|
|
|
#14 |
|
----
Giriş Tarihi: 01-09-2009
Mekan: Dünyanın dibi
|
Animeler sayesinde Japonya'ya karşı bir ilgi oluşuyor ister istemez. Bende de kültürüne ve diline yönelik bir merak oluşturdu. Ama diğer uzak doğu dilleri nedense, Japonca kadar sıcak gelmiyor bana.
|
|
#15 |
|
----
Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: Samsun
Favori Anime: Nodame Cantabile
Favori Manga: Naruto
|
Animeler sayesinde önce Japon diline, sonra doğal olarak kültürüne merak saldım. Çok bilgi sahibi olmasam da diğer Uzak Doğu kültürlerine de meraklıyım; yani biri anlatsa oturur zevkle dinlerim. Dile gelirsek, Çince hoşuma gitmemesine rağmen Japonca'yla birlikte Korece'yi de şöyle bir bilmek isterdim.
|
![]() |
|
|
|
#16 |
![]()
----
Giriş Tarihi: 06-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Detective Conan
|
Animeyle ve mangayla ilgilenenlerin Japon diline ve/veya kültüre merakı doğduğu açığa çıkıyor bu anketten. Güzel birşey.
Japonca'yı öğrenmekteyim. Kültüre dair ise ciddi bir girişimim olmadı; sağdan soldan öğrendiklerimi biliyorum sadece. |
![]() |
|
|
|
#17 |
|
----
Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: ADS!, Giant Killing, Paranoia Agent
Favori Manga: Hajime no Ippo, Slam Dunk
|
Kültürlerine de, dillerine de merakım yok. Ben sadece anime izler/manga okurum.
|
![]() |
|
|
|
#18 |
|
----
Giriş Tarihi: 07-10-2009
Mekan: izmir
Favori Anime: one piece, naruto,fairy tail,darker than black,Clanned
|
Japon diline ve kültürüne merakım var ama jopon dili daha ağır basıyor
Ayrıca Japonları konuşurken dinlemeyi de seviyorum.Zaman bulabilirsem japonca öğrenmeye başlıcam.Kolay değil ama bi yerden başlamak lazım
|
![]() |
|
|
|
#19 |
|
----
Giriş Tarihi: 08-09-2009
Mekan: Hollanda
Favori Anime: no naku koro ni
|
Japon diline ve kültürüne olan merakımı, 5 sene önce zorunluluktan seçtiğim Ankara Üniversitesi'ndeki "Japon Kültürü" dersine borçluyum.
Şimdiki Üniversitemde Japon kültürü, tarihi, edebiyatı ile çağdaş şiirleri derslerine giriyorum. (Hayır, bölümüm Japonca değil ^^) Hollandaca'nın yanısıra, dil değişim yoluyla bir arkadaşımdan Japonca öğreniyorum. 6 set Hiragana yazabiliyorum henüz. ^^ Seneye Leiden Üniversitesi'nde, Japonca dili derslerinden kredi almayı hedefliyorum. Bakalım.
|
|
#20 |
|
----
Giriş Tarihi: 07-11-2009
Mekan: Bursa
Favori Anime: Eureka 7
Favori Manga: Berserk,Lock On,Fairy Tail
|
Zaten kultur japonlarin her turlu maddi ve tinsel ozelliklerini kapsiyor ve benimde tum bunlara ilgim vardir..
![]() |
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Konu araçları | |
|
|