Geri Git   Anime manga > Forum Genel > Anketler > Diğer Konularda

İnsan Ne İle Yaşar? Sen Ne İle Yaşarşın?

Anketler Kategorisinde ve Diğer Konularda Forumunda Bulunan İnsan Ne İle Yaşar? Sen Ne İle Yaşarşın? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Umut etmek, beklemek... bunlar bana işin içinde gayret/çaba olduğunu düşündürüyor. İşin içinde bir çaba olmadığı sürece öylece umut etmek veya ...

Anket Sonuçlarını Görüntüle: İnsan Ne İle Yaşar?Siz Ne İle Yaşarsınız?
Umut 28 31.46%
Hayal 33 37.08%
Cinsellik 11 12.36%
Sevgi 17 19.10%
Oylayanlar: 89. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz

LinkBack Konu araçları
Eski 29-11-2009, 16:13   #21
back in black

Acımasız

Susano'o'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen
Standart İlgi: İnsan Ne İle Yaşar? Sen Ne İle Yaşarşın?

Umut etmek, beklemek... bunlar bana işin içinde gayret/çaba olduğunu düşündürüyor. İşin içinde bir çaba olmadığı sürece öylece umut etmek veya öylece beklemek de bir işe yaramaz bence. Bir şey için ne kadar çabalarsan o şeyi elde ettiğinde veya tecrübe ettiğinde o kadar fazla haz verir. Umudun var olma amacı da bu çabayı olabildiğince besleyebilmek. İstenen şeyin imkansız göründüğü zamanlarda daha da çok..

Spoiler:

人の精神の本質はその意識と潜在意識の戦いで定められる事であり。
BaySusano'o Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-11-2009, 16:57   #22
Ne düşünüyorsun?

Meşgul

Hunter'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-10-2009

Cinsellik :B biraz gırgırına işaretledim aslında biraz da diğer şıkların bana uymamasından sanırım. Bir şeye çok umutlu bakarsan veya geleceğe karşı çok hayaller kurarsan gerçekleşmediğinde çok daha büyük hayal kırıklığı yaşarsın. o yüzden bunların azı makul

Sevgi desen; ben biraz duygusuz bi insan olduğum için bana hiç uymayan bi şık.

Geriye kaldı cinsellik
Eski 30-11-2009, 01:17   #23
Ne düşünüyorsun?

----

kralgoku'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 06-10-2009
Favori Anime: dragon ball

Arkadaşlar bu konu ışığında hepinizi biraz daha çok tanıyorum ve seviyorum gerçekten çok güzel düşünce ve yorumlarınız var.Yazan ellerinize sağlık.

Arkadaşlar umut her şeyin temelidir diğer arkadaşların dediği gibi.Umutsuz yaşanmaz ne kadar çok umut edersen o kadar çok yaşamak istersin şöle bir düşünün.Bir insan işsiz güçsüz evine ekmek götürecek parası yok bu adamın umudu kalmamıştır.İşte burada ip kopar ve cinnet dediğimiz olay gerçekleşir.Eğer o insan biraz daha umut besleye bilse idi bu olay olmazdı.Ben böle düşünüyorum insanı yaşatan umutlarıdır ve ne olursa olsun umutları hiç bitmemilidir.

Şöle bir konuda var düşünün bir insan hapiste o insanı hapiste tutuna bileceği tek şey umuttur.Özgür kalma umudu ve bundan sonra da hayalleri başlar.Hayallerden sonra sevgileri,istekleri vs başlar.Yani herşeyin altında umut vardır.

Umudu söle tanımlamak istedim birden.

Umudsuz bir insan çıplak kalmıştır.

Umudsuz bir hayat dikenli bir yola benzer,her yerini keserler.
kralgoku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-11-2009, 01:38   #24
back in black

Acımasız

Susano'o'ın Avatarı

Pandora'nın kutusunu hepimiz duymuşuzdur heralde. Zeus kızına verdiği kutuyu asla açmamasını söylemiş ve ama o meraktan açmış. İçinden yeryüzündeki tüm pislikler çıkmış. Açlık, sefalet, cinayetler, salgın hastalıklar, vesaire vesaire... ama son anda kapatmayı başarmış. İçinde umut kalmış. Ben böyle hatırlıyorum, daha iyi bilen varsa lütfen düzeltsin.

Spoiler:

Eski 30-11-2009, 03:05   #25

----

Giriş Tarihi: 01-09-2009

“ Orjinal Gönderi : Susano'o Mesajı Görüntüle

Pandora'nın kutusunu hepimiz duymuşuzdur heralde. Zeus kızına verdiği kutuyu asla açmamasını söylemiş ve ama o meraktan açmış. İçinden yeryüzündeki tüm pislikler çıkmış. Açlık, sefalet, cinayetler, salgın hastalıklar, vesaire vesaire... ama son anda kapatmayı başarmış. İçinde umut kalmış. Ben böyle hatırlıyorum, daha iyi bilen varsa lütfen düzeltsin.
"Umut"la ilgili söylenenleri okuyunca benim de aklıma Pandora'nın Kutusu gelmişti ve bir de Nietzsche'nin o ünlü "Umut kötülüklerin en büyüğüdür çünkü işkenceyi uzatır." sözünü anımsadım.Ama umut olmadan yaşayamaz insan.Aldığımız her nefeste sevgiyle,hayallerle,hayatla ilgili umutlar dolarken kalbimize...Bu arada ankete yanıtım "Sevgi" oldu,çünkü belki umutsuz idare ederim bir yere kadar ama sevgisiz imkansız.Neyse,çok uzatmadan mitin tam ve doğru halini ekliyorum.
Spoiler:
Pandora mitolojide yeryüzünde yaratılan ilk kadındır.
"Bütün Tanrıların armağanı" anlamına gelir. “Mitolojide tanrılar tanrısı Zeus'un emriyle ilk dişi insan su ve topraktan bir heykel yapılarak hazırlanmıştır.Zeus ise ateşi insanlara veren Prometheus’dan intikam almak için, Pandora'ya içinde bütün hastalık ve belaların bulunduğu bir kap vererek yeryüzüne göndermiştir.Efsaneye göre, Zeus kendinden ateşi çalıp insanlara veren Prometheus'un kardeşi Epimetheus'a balçıktan yapılmış tanrısal güzellik ve zekâya sahip Pandora'yı eş olarak gönderir. Epimetheus kardeşinin tüm uyarılarına karşı Pandora ile evlenir. Zeus, Pandora'ya evlilik hediyesi olarak topraktan yapılmış, çömlek benzeri bir kavanoz(dert kutusu) hediye eder ama asla açılmamalıdır. Bir süre sonra aşırı merakına yenilen Pandora, kutuyu açar ve içindeki tüm kötülükler, acılar, hastalıklar, bütün dertler ve belalar tüm dünyaya yayılmaya başlar... Ancak son anda Pandora kutuyu kapatır. Kutuda kalan insanların içindeki "umut"turBir anlatıma göre de: “Sandığın içinden bir ses gelir. Sandıktan gelen cılız ses:“Lütfen beni çıkarın. Dışarıdaki kötülüklerle ancak ben baş edebilirim” der. Bu sefer Pandora ve eşi birlikte açarlar sandığı. Sandığın dibindeki umuttur.” “Mitte insanlığın umutsuzluk içinde sonsuza kadar kalmaması Pandora'nın kutudaki umudu bir süre sonra çıkarması ile başarılmıştır. Umudun da uçup gitmesine engel olunmuştur. O, kötülüklerle başa çıkabilmenin anahtarı olacaktır. Prometheus emrine verilen umudu, insanlara gerektiği kadar dağıtmıştır. Umut hala insanlara,kötülüklere karşı durma, acılarını hafifletme cesaretini vermektedir.” .

Metatron Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-11-2009, 17:59   #26
Ne düşünüyorsun?

----

Yusaku'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 02-11-2009
Mekan: Bursa
Favori Anime: Berserk,Fma,Maison İkkoku,Cobra,GTO,NGE,Slam Dunk,Wolf's Rain,Kenshin
Favori Manga: Vagabond,Berserk,Gantz,Slam Dunk,Blade of Immortal,Kenshin

An itibariyle; hava,su,peynirli tost ,kahve ve birazda aşkla hayatta kalmaya çalışıyorum..=)
BayYusaku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-11-2009, 18:59   #27
Çok Kişisel
CH3CH2OH

Paranoyak

worless'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...

“ Orjinal Gönderi : Metatron Mesajı Görüntüle

"Nietzsche'nin o ünlü "Umut kötülüklerin en büyüğüdür çünkü işkenceyi uzatır." sözünü anımsadım.
evet her ne kadar Nietzsche'nin bana çok karamsar ve gerçekteğen savunduğu hiçlikler gibi hiç gelsede bu sözü beğendiğim bir kaç sözünden biridir.ve bana umut etmenin aslında sanıldığı kadar iyi bir şey olmadığını hatırlatır.

Bayanworless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-11-2009, 19:09   #28
back in black

Acımasız

Susano'o'ın Avatarı

"Umut iyi bir şey değildir" görüşüne katılmıyorum. Vaz geçenlerin kullandığı bir cümle bu. Bir insanın içindeki umut ne kadar güçlüyse, karakteri de o kadar güçlüdür. Hayatta her zaman istediğimiz şeyler önümüze sunulmaz, bazen onları elde etmek için savaşmamız gerekir. İnsan malesef belirli bir disiplinden geçmeden elde ettiği şeylerin kıymetini bilmez ve ona gerekli saygıyı göstermez.

Spoiler:

Eski 30-11-2009, 19:39   #29
Ne düşünüyorsun?

None

antioksidan'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: Κωνσταντινούπολι`
Favori Anime: Hellsing Ultimate
Favori Manga: manga is for puffs

“ Orjinal Gönderi : Susano'o Mesajı Görüntüle

"Umut iyi bir şey değildir" görüşüne katılmıyorum. Vaz geçenlerin kullandığı bir cümle bu. Bir insanın içindeki umut ne kadar güçlüyse, karakteri de o kadar güçlüdür. Hayatta her zaman istediğimiz şeyler önümüze sunulmaz, bazen onları elde etmek için savaşmamız gerekir. İnsan malesef belirli bir disiplinden geçmeden elde ettiği şeylerin kıymetini bilmez ve ona gerekli saygıyı göstermez.
Vaz geçenlerin kullandığı bir cümle mi yoksa gerçeği görenlerin kullandığı bir cümle mi Mehmet abi? Umut ya beceriksiz, korkak, arzularını kendi yapamayacak kadar aciz insanların kullandığı bir şeydir ya da gerçeğe katlanamayacak kadar zayıfların.

Adam korkuyordur, beceremiyordur. Sadece umut etmekten başka elinden ne gelir ki? Sadece bekler, bekler ve bekler. Kendini işkenceye koşulsuz teslim eder.

Ya umut yoktur diyenler ne yapar? Ya amaçsızca gezinir ya da çabalar. Amaçsızca gezinenler ya bir şeyi yapacak gücü olmadığının farkındadır. Umut edenlerden tek farkı acıyı hissederler çünkü afyonları yoktur.

Çabalamanın sonucu ikidir: Yükselirsin ya da batarsın. Yükselirsen daha yükseğe çıkmak istersin. Batarsanız da yapacağınız seçimler adamı tekrar yükseltebileceği gibi bir korkağa da çevirebilir.

Ayrıca içi tamamen kötülük ile dolu bir sandıktan nasıl bir "kurtarıcı" çıkabilir ki? Dandik bir çikolatayı nutella diye yemek gibi bir şey bu.
Eski 30-11-2009, 19:59   #30
back in black

Acımasız

Susano'o'ın Avatarı

Güçlü olmak için soğuk, katı, yalnız ve umutsuz olmak gerekmiyor ki. Güçsüz görünmekten çekinen, kendine ve çevresine güçlü olduğunu ispat etmek zorunda hisseden insanlar umudu her zaman kötülemiştir. Gerçekçi olmak umuda inanmamak da değildir. Gerçekçi olmak demek, kendini tanımak, çevreni tanımak, kapasiteni bilmek, neyi başarıp neyi başaramayacağını bilmek ve sadece kazanabileceğin savaşlara girmektir.

Umut sahibi olmak hazıra konmak değildir, umut edip beklenilmez. Umudu olan bir insan davranır. Vücudu artık dayanamaz hale geldiğinde, zihnin besini haline gelir umut. Yere yığılman gerektiği yerde seni ayakta tutan şeydir umut. İnsanlar umut denen şeyi çeşitli mantıklar kurarak istedikleri kadar reddedebilir, ama farkında olmadıkları şey aslında haklı olduklarını içten içe umut ettikleridir. Çevrelerine ve kendilerine haklı olduğumu biliyorum diyebilmek çok kolaydır ama, derinlere indiğin zaman onay görmek, övgü almak, güçlü olduğunu ispat etmek gibi temel duyguların yattığını görürüz.

Spoiler:

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık