Geri Git   Anime manga > Forum Genel > Anketler > Diğer Konularda

İnsan Ne İle Yaşar? Sen Ne İle Yaşarşın?

Anketler Kategorisinde ve Diğer Konularda Forumunda Bulunan İnsan Ne İle Yaşar? Sen Ne İle Yaşarşın? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Cinselliği seçtim ben de. Umut, Hayat ve Sevgi gibi soyut kavramlar bi süre sonra saçmalayabiliyor. Maddiyatçı olmanın ölçüleri belli en ...

Anket Sonuçlarını Görüntüle: İnsan Ne İle Yaşar?Siz Ne İle Yaşarsınız?
Umut 28 31.46%
Hayal 33 37.08%
Cinsellik 11 12.36%
Sevgi 17 19.10%
Oylayanlar: 89. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz

LinkBack Konu araçları
Eski 30-11-2009, 20:03   #31
Ne düşünüyorsun?

----

Lyzard'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Tristram
Favori Anime: Rurouni Kenshin: Tsuioku Hen
Favori Manga: Veritas
Standart İlgi: İnsan Ne İle Yaşar? Sen Ne İle Yaşarşın?

Cinselliği seçtim ben de. Umut, Hayat ve Sevgi gibi soyut kavramlar bi süre sonra saçmalayabiliyor. Maddiyatçı olmanın ölçüleri belli en azından
Eski 30-11-2009, 20:31   #32
Ne düşünüyorsun?

None

antioksidan'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: Κωνσταντινούπολι`
Favori Anime: Hellsing Ultimate
Favori Manga: manga is for puffs

“ Orjinal Gönderi : Susano'o Mesajı Görüntüle

Güçlü olmak için soğuk, katı, yalnız ve umutsuz olmak gerekmiyor ki. Güçsüz görünmekten çekinen, kendine ve çevresine güçlü olduğunu ispat etmek zorunda hisseden insanlar umudu her zaman kötülemiştir. Gerçekçi olmak umuda inanmamak da değildir. Gerçekçi olmak demek, kendini tanımak, çevreni tanımak, kapasiteni bilmek, neyi başarıp neyi başaramayacağını bilmek ve sadece kazanabileceğin savaşlara girmektir.

Umut sahibi olmak hazıra konmak değildir, umut edip beklenilmez. Umudu olan bir insan davranır. Vücudu artık dayanamaz hale geldiğinde, zihnin besini haline gelir umut. Yere yığılman gerektiği yerde seni ayakta tutan şeydir umut. İnsanlar umut denen şeyi çeşitli mantıklar kurarak istedikleri kadar reddedebilir, ama farkında olmadıkları şey aslında haklı olduklarını içten içe umut ettikleridir. Çevrelerine ve kendilerine haklı olduğumu biliyorum diyebilmek çok kolaydır ama, derinlere indiğin zaman onay görmek, övgü almak, güçlü olduğunu ispat etmek gibi temel duyguların yattığını görürüz.

Güçlü olmak için gerekmeyebilir ama gücü elde tutmak için soğuk, katı, yalnız olmak ve umut safsatasına inanmamak gerekir. Güçsüzler, kimi zaman kazanır çünkü acizlikleri gücümüzü kullanmamızı engeller. Tek görevi güçlüleri haklı çıkartmak olan aciz insanlar en ufak bir açıklıkta içimize, düşüncelerimizi sızmaya onları değiştirmeye çalışır. Bu yüzden soğuk, katı ve acımasız olmak gerekir.

Vücut dayanamaz hale geldiğinde, düşünceler durduğunda, insan ne yapacağını bilmediğinde umut sadece ihtiyaçları olan afyon olur. Ötesi değil. Uyuşturucu ile başarılı olan varsa bana söylesin.

Haklı olduğunu umut eden bir adam ya güçsüzdür ya da bilgisiz. Kendinden emin bir şekilde "ben haklıyım" diyebilenler kaale alınmalıdır sadece.

Onay görmek, övgü almak, güçlü olduğunu ispat etmek.. vs. her insanın istediği bir şeydir. Güçlü, güçsüz, zengin, fakir.. herkes bunu ister. Ego tatmindir. Sadece zayıf olanlar bunu daha fazla arzular diğerlerinden geri kalmamak için. Zaten şu anda da yaptığımız bu değil midir?
Eski 30-11-2009, 20:40   #33
Çok Kişisel
CH3CH2OH

Paranoyak

worless'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...

"Umut iyi bir şey değildir" görüşüne katılmıyorum. Vaz geçenlerin kullandığı bir cümle bu."

görüşlerine saygı duyuyorm ama ben umut etmek iyi bir şey değildir demiyorum sanıldığı kadar iyi bir şey değildir diyorum. bence bir kelimeye çok fazla anlam yüklüyoruz.
yaşamayı çok severim hayatımda hiç bir şeyden kaçmadım kolay vazgeçmem çabalarım elimden geleni yaparım ama illa olumsuzsa sonucu bazen vazgeçmeyi bilmekte büyüklüktür sözünü hatırlar en azından denedim diyebilirim kendime ve eğer bir şeyi gerçeketen istiyorsam yaparım. boş boş umut beslemem yeter ki isteyeyim.
o zaman benim umut duygularım güçlü değil ama kolay vazgeçmeyen biri isem beni ne yapar bunun adı nedir?

"Bir insanın içindeki umut ne kadar güçlüyse, karakteri de o kadar güçlüdür."

bence bunun umutla alakası yok. karakter tamamen etkileşimden, yaşadıklarından, gördüklerinden, tecrübelerinden ve içinde barındırdıklarınla alakalı bir şey ama görüşüne saygı duyarım

"Hayatta her zaman istediğimiz şeyler önümüze sunulmaz, bazen onları elde etmek için savaşmamız gerekir. İnsan malesef belirli bir disiplinden geçmeden elde ettiği şeylerin kıymetini bilmez ve ona gerekli saygıyı göstermez."

bu görüşüne aynen katılıyorum keza direk umutla alakalı değil insanla alakalı

umut etmek sanıldığı kadar iyi bir şey değildir diyen biri olarak

umut edebilenlerin umutlarına kavuşmalarını dilerim anacak umut etmenin sanıldığı kadar iyi bir şey olmadığını bilen biri olarak ki ben ne boş boş gezinirim ( tabi boş boş gezinmek istemiyorsam) nede boş boş çabalarım (ki boş bir çaba zaten çaba değildir) batabilirim ama öğrenirim bu bana tecrübe kazandırır. yükselebilirim ama daha yüksektekileri gördüğümde kendimin ne olduğunu bilen biri isem yerimin aslında onlardan daha sağlam olduğunu bildiğim için tadını çıkarabilirim.

"Ayrıca içi tamamen kötülük ile dolu bir sandıktan nasıl bir "kurtarıcı" çıkabilir ki? Dandik bir çikolatayı nutella diye yemek gibi bir şey bu."

hayatının kendisi bir mucizeyken bence mümkün herşey insan için herşey insana dair ise senin ne istediğin önemlidir çevrende ki pisliğin boyutu değil.
ama sözü çok sevdim bazı konularda cuk diye oturabilecek bir laf.ödünç alabilir miyim?

Not: Umuda sahip olmayan biri olarak bunun ne acıyla, ne gerçekleri görmeyle nede başka bir şeyle alakası olduğunu düşünmüyorum. ben sadece kendimce kendi gerçekçiliğim içinde böyle olduğumu düşünüyorum.
Ve acıda bence en az mutuluk kadar insan hayatı için gereklidir ama inşallah herkes en azını yaşar

Bayanworless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-11-2009, 21:06   #34
Çok Kişisel
CH3CH2OH

Paranoyak

worless'ın Avatarı

“ Orjinal Gönderi : Susano'o Mesajı Görüntüle

Umut sahibi olmak hazıra konmak değildir, umut edip beklenilmez. Umudu olan bir insan davranır. Vücudu artık dayanamaz hale geldiğinde, zihnin besini haline gelir umut. Yere yığılman gerektiği yerde seni ayakta tutan şeydir umut. İnsanlar umut denen şeyi çeşitli mantıklar kurarak istedikleri kadar reddedebilir, ama farkında olmadıkları şey aslında haklı olduklarını içten içe umut ettikleridir. Çevrelerine ve kendilerine haklı olduğumu biliyorum diyebilmek çok kolaydır ama, derinlere indiğin zaman onay görmek, övgü almak, güçlü olduğunu ispat etmek gibi temel duyguların yattığını görürüz.
aklıma septiklerin görüşünü getiriyor
"bir şeyin varlığını redetmek aslında varlığını kabul etmektir"

çalıştığım iş yerinden nefret ediyorum. ama inatla hala orda çalışıyorum. ama nedeni maaaşıma zam yaparlar yada statüm değişir umudu taşıdığımı için değil. tamamen şartlarla alakalı malesef
hayat şartları o kadar ...tan ki seçme şansın bazen olmuyor.
istersem aslında işimi çok rahat değiştirebileceğim halde şuan istemiyorum. eğer yarını görürüsem ve yarın bir an gelirse değiştirmek isteği belki düşüneceğim.

diğer bir yandan

çevremde bir sürü mali müşavri belgeli yada broker yada mühendis arkadaşım var. iş başvurularında aldıkları cevapları duyduğumda sadece artık gülüyorum. o zaman umut içinde hadi yeni bir iş ara. çabalarına elbette sonsuz bir saygı duyuyorum vazgeçende oluyor yenilende hırslananda ama umut etmek genede bana sanıldığı kadar iyi bir duyguymuş gibi gelmiyor.

Eski 16-12-2009, 00:44   #35
Ne düşünüyorsun?

----

Vampire_Love'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Mekan: Bulgaristan, Asenovgrad
Favori Anime: Fate/stay night
Favori Manga: Shogun

Sevgi
/Cok mu banal ^^"?/
Eski 16-12-2009, 13:58   #36
Ne düşünüyorsun?

None

smygon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-11-2009
Mekan: ankara tokat arası

“ Orjinal Gönderi : Hasann Mesajı Görüntüle

umut olunca hepside oluyor.
evet nerdeyse umut hepsini kapsıyor
eğr para diyorsanız parnızın olaması gibi bi ihitimal yokksa yaşayamazsınız.
smygon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-12-2009, 16:54   #37
Ne düşünüyorsun?

None

Giriş Tarihi: 15-09-2009

hiçbiri
ozman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-12-2009, 17:05   #38
Çok Kişisel
CH3CH2OH

Paranoyak

worless'ın Avatarı

“ Orjinal Gönderi : ozman Mesajı Görüntüle

hiçbiri

ben senin kendi cevabını merak ettim şimdi doğrusu:bilmiyorum: sakıncası yoksa paylaşman mümkün mü?

Eski 18-12-2009, 17:15   #39
Ne düşünüyorsun?

----

Kuroshitsuji ~'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 14-12-2009
Mekan: Bulgaristan
Favori Anime: Mai-HiME, Kuroshitsuji.
Favori Manga: Shogun.

Sevgi.Belki diyer secenekler, daha cok anlami var, ama bir kisiye olan sevgim, umut, hayal, cinseligi hemen bana unutturuyor.
Bide hayal, ama bir sey secebiliyoruz ^_^
BayanKuroshitsuji ~ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-12-2009, 18:06   #40
Ne düşünüyorsun?

----

darkprens'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Favori Anime: Fullmetal Alchemist : Brotherhood
Favori Manga: One Piece

Cinsellik %11
umut ve ya hayal daha mantikli gibi ya da calismak... :
Baydarkprens Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık