Geri Git   Anime manga > Forum Genel > Anketler > Diğer Konularda

İnsan Ne İle Yaşar? Sen Ne İle Yaşarşın?

Anketler Kategorisinde ve Diğer Konularda Forumunda Bulunan İnsan Ne İle Yaşar? Sen Ne İle Yaşarşın? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> “ Orjinal Gönderi : ozman ” hiçbiri Eğer gerçekten içinden geçen buysa yazık diyorum.Hiçbiri olmasa bile senin kendin bir şey ...

Anket Sonuçlarını Görüntüle: İnsan Ne İle Yaşar?Siz Ne İle Yaşarsınız?
Umut 28 31.46%
Hayal 33 37.08%
Cinsellik 11 12.36%
Sevgi 17 19.10%
Oylayanlar: 89. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz

LinkBack Konu araçları
Eski 18-12-2009, 22:44   #41
Ne düşünüyorsun?

----

kralgoku'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 06-10-2009
Favori Anime: dragon ball
Standart İlgi: İnsan Ne İle Yaşar? Sen Ne İle Yaşarşın?

“ Orjinal Gönderi : ozman Mesajı Görüntüle

hiçbiri
Eğer gerçekten içinden geçen buysa yazık diyorum.Hiçbiri olmasa bile senin kendin bir şey söyliyebilirsin yanlızca seceneklerle sınırlı değil konu.Gerçekten hiçbirine ihtiyacın yok mu :bilmiyorum:

Çok ender bir durum bu.
kralgoku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-12-2009, 23:36   #42
Çok Kişisel
CH3CH2OH

Paranoyak

worless'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...

kralgoku insanların içinde bulunduğu şartları bilemeyiz.

Bayanworless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-12-2009, 03:57   #43
Ne düşünüyorsun?

Sevimli

necromancer'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 20-12-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Bleach,Naruto,Black lagoon
Favori Manga: Gantz,Bakuman

seçmek istediğim cevap ne yazıkki şıklar arasında olmasada fikirlerimi paylaşmak istiyorum..
biraz uzun yazdım üzgünüm ve bunlar kişisel fikirlerimdir tabiki yanlış olma ihtimali var.. ancak sizden ricam sabırla okuyup biraz üstüne düşünmeniz ve birazda etrafınızdaki insanlara/örneklere bakmanız..
ozaman en az %50 haklılık payı vericeksiniz

bence insanlar içgüdüleri ile yaşar ve bende içgüdülerim ile yaşıyorum.. daha açık ifade etmek gerekirse:

hepimiz farklı kişiliklerle ve farklı yeteneklerle doğarız peki hiç düşündünüzmü siz seçmediğiniz halde neden belli şeylerde daha yeteneklisiniz? bunun nedeni aynı zamanda hepimizin bazı içgüdüler ile doğmamızdır örnek olarak: yavru bir kuş büyükleri tarafından eğitilsede eğitilmesede yinede uçmayı öğrenecektir aynı şekilde nasıl insanlar yürümeyi öğreniyorsa..

çünkü bir kuş içgüdüsel olarak uçması gerektiğini ve nasıl uçacağını bilir ve bir insanda yürümesi gerektiğini..
işte yeteneklerimiz ve arzularımız bu içgüdülere bağlıdır, ne yaparsak yapalım kurtulamayacağımız bu içgüdüler bizi yönlendirir ve bizde arzulamaya başlarız örn: süratli araba sürmek,resim yapmak,müzik yapmak,tasarım yapmak vs.. vs.. bunun gibi arzular/yetenekler hepimizde var değilmi ?

ve biz kendi kişiliğimiz ile içgüdülerimizden birini veya birkaçını seçip bunun üstüne gitmeye başlarız..
işte burda arkadaşımızın ankette gösterdiği şıklara gelir konu...
içgüdülerimizin bizi götürebileceği sonuca ulaşmak için UMUT besleriz,ulaştığımızı HAYAL ederiz ancak bu uzun maceraya herzaman yanlızlık içinde atılamayız SEVGİ ye ihtiyaç duyarız ve eğer çok umutlu bir insan değilsekde sevgi sayesinde ilerleme gücünü geri kazanırız.. cinsellik hernekadar içgüdülerimizde var olsada sadece fiziki bir ihtiyaç olduğu için hayatımızda önemli değişikliklere yol açmaz.. ancak içgüdülerini takip edemeyen yetersizlikte olan insanlar umut sevgi hayal kavramlarından çok cinsellik öğesinde takılı kalırlar uzun bir süre..

neden bir mühendis olduğunuzu değilde romantik bir filmin yıldızı olduğunu hayal ediyorsunuz? yada neden paranın getireceği mutluluk için değilde sadece yanınızda olan sizi seven birini getireceği mutluluk için umut besliyorsunuz ?
çünkü hepimiz farklı kişiliklerimiz ve içgüdülerimiz aracılığı ile seçimlerimizi yapıp gidiceğimiz yolu seçiyoruz.. ve doğrusuda bu olmalı..

bu yüzden insanlar içgüdülerine göre yaşamalı( tabiki doğru seçimleri yaparak.. sonra katil olmak için gerekçe bulmayın yani )
Baynecromancer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-12-2009, 20:28   #44
Ne düşünüyorsun?

----

kralgoku'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 06-10-2009
Favori Anime: dragon ball

“ Orjinal Gönderi : necromancer Mesajı Görüntüle

seçmek istediğim cevap ne yazıkki şıklar arasında olmasada fikirlerimi paylaşmak istiyorum..
biraz uzun yazdım üzgünüm ve bunlar kişisel fikirlerimdir tabiki yanlış olma ihtimali var.. ancak sizden ricam sabırla okuyup biraz üstüne düşünmeniz ve birazda etrafınızdaki insanlara/örneklere bakmanız..
ozaman en az %50 haklılık payı vericeksiniz

bence insanlar içgüdüleri ile yaşar ve bende içgüdülerim ile yaşıyorum.. daha açık ifade etmek gerekirse:

hepimiz farklı kişiliklerle ve farklı yeteneklerle doğarız peki hiç düşündünüzmü siz seçmediğiniz halde neden belli şeylerde daha yeteneklisiniz? bunun nedeni aynı zamanda hepimizin bazı içgüdüler ile doğmamızdır örnek olarak: yavru bir kuş büyükleri tarafından eğitilsede eğitilmesede yinede uçmayı öğrenecektir aynı şekilde nasıl insanlar yürümeyi öğreniyorsa..

çünkü bir kuş içgüdüsel olarak uçması gerektiğini ve nasıl uçacağını bilir ve bir insanda yürümesi gerektiğini..
işte yeteneklerimiz ve arzularımız bu içgüdülere bağlıdır, ne yaparsak yapalım kurtulamayacağımız bu içgüdüler bizi yönlendirir ve bizde arzulamaya başlarız örn: süratli araba sürmek,resim yapmak,müzik yapmak,tasarım yapmak vs.. vs.. bunun gibi arzular/yetenekler hepimizde var değilmi ?

ve biz kendi kişiliğimiz ile içgüdülerimizden birini veya birkaçını seçip bunun üstüne gitmeye başlarız..
işte burda arkadaşımızın ankette gösterdiği şıklara gelir konu...
içgüdülerimizin bizi götürebileceği sonuca ulaşmak için UMUT besleriz,ulaştığımızı HAYAL ederiz ancak bu uzun maceraya herzaman yanlızlık içinde atılamayız SEVGİ ye ihtiyaç duyarız ve eğer çok umutlu bir insan değilsekde sevgi sayesinde ilerleme gücünü geri kazanırız.. cinsellik hernekadar içgüdülerimizde var olsada sadece fiziki bir ihtiyaç olduğu için hayatımızda önemli değişikliklere yol açmaz.. ancak içgüdülerini takip edemeyen yetersizlikte olan insanlar umut sevgi hayal kavramlarından çok cinsellik öğesinde takılı kalırlar uzun bir süre..

neden bir mühendis olduğunuzu değilde romantik bir filmin yıldızı olduğunu hayal ediyorsunuz? yada neden paranın getireceği mutluluk için değilde sadece yanınızda olan sizi seven birini getireceği mutluluk için umut besliyorsunuz ?
çünkü hepimiz farklı kişiliklerimiz ve içgüdülerimiz aracılığı ile seçimlerimizi yapıp gidiceğimiz yolu seçiyoruz.. ve doğrusuda bu olmalı..

bu yüzden insanlar içgüdülerine göre yaşamalı( tabiki doğru seçimleri yaparak.. sonra katil olmak için gerekçe bulmayın yani )

Açıklaman için teşşekkür ederim benim istediğimde insanların sadece şıklarla sınırlı kalmaması idi bunu başından beri söledim.

Anlattıkların bana biraz geçersiz geldi örneklediklerinin hepsi tutkuya girer.Yani yapmasanda olur.Ama umut etmek veya hayal kurmak ayrı bir şey onları yapmazsan kendini boşlukta hissedersin.Daha çok açıklama yapmak isterdim ama işim çıktı kusura bakma sonra tekrar açıklar ve tatartışabiliriz istersen:haze:
kralgoku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-12-2009, 21:12   #45
Ne düşünüyorsun?

Sevimli

necromancer'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 20-12-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Bleach,Naruto,Black lagoon
Favori Manga: Gantz,Bakuman

sözlük anlamlarına baktığımızda:
Tutku : güçlü istek ve eğilimin yöneldiği amaç.istenç ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras.
örnek olarak tatlı yemek,hız yapmak, cinsellik vb... tutkudur

İçgüdü:Bir canlı türünün bütün bireylerinde us ve düşünceden bağımsız olarak, doğuştan gelen bilinçsiz her türlü eylem ve davranış, Organizmayı o türe özgü olan bir amaca ulaşmaya sürükleyen davranış eğilimi.
örnek olarak: balıkların yüzmeyi, kuşların uçmayı, insanların yürümeyi öğrenmesi

karşılaştırdığımızda bir canlının sürekli uçmayı istemesi tutkudur evet ancak doğuştan nasıl uçacağını bilmesi,uçabilicek yeteneğe sahip olması ve uçmaya eğilim duyması içgüdüdür..

kişilikler ve yetenekler doğuştan ve bilinçsiz olarak kazanılan şeylerdir tutku olması için bilinçli olması gerekir.. kişi yeteneklerini farkettikçe ve üstüne gittikce bu yeteneklerini kullanmak için tutkulanır işte ozaman belki tutku olarak neticelendirebilirsin..

sonuç olarak tutku ile içgüdü tamamen farklı şeyler sanırım anlatmak istediğimi biraz karışık anlattım ilk yazdığımda..
Baynecromancer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-12-2009, 21:14   #46
Ne düşünüyorsun?

----

Manga-ka'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 21-12-2009
Mekan: Eskişehir
Favori Anime: death note, FMA, naruto
Favori Manga: bakuman,satan666

hayal...
Eski 28-12-2009, 00:06   #47
Only God Can Judge Me

Düsünceli

SahinGzoro'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 06-12-2009
Mekan: izmir
Favori Anime: onepiece
Favori Manga: onepiece

aynen ben de hayal
umut da hayallerimize giden yolda ilerlememizi sağlayan bir araç bence
Eski 06-01-2010, 18:38   #48
Çok Kişisel
CH3CH2OH

Paranoyak

worless'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...

alıntı "necromancer"
(yazıyı direk alıntı yapıp çok yer kaplamasını istemedim.)

varoluşçu ve dogmatik bir yaklaşım. çok güzel olmuş açıklamada. ikna edici. ama doğmatik olanlar ile içgüdüleri ben farklı nitelediririm. yürümek doğmatiktir. ama içgüdü edinilmiş tecrübe sonucu tetiklenir.

"işte yeteneklerimiz ve arzularımız bu içgüdülere bağlıdır, ne yaparsak yapalım kurtulamayacağımız bu içgüdüler bizi yönlendirir ve bizde arzulamaya başlarız"
örn: süratli araba sürmek,resim yapmak,müzik yapmak,tasarım yapmak vs.. vs.. bunun gibi arzular/yetenekler hepimizde var değilmi ?

Eğer ben içgüdülerle yönlenirsem çok rahat katil olurum ama aklım bunun etik ve doğru olmadığını söylüyor. o zaman ben edinilmiş bilgimle bir seçim yapıyorsam bu söylediğine ters kalırım.iç güdüyle başlayabilir ama yaşamı şekil veren seçimlerdir.

"cinsellik hernekadar içgüdülerimizde var olsada sadece fiziki bir ihtiyaç olduğu için hayatımızda önemli değişikliklere yol açmaz.. ancak içgüdülerini takip edemeyen yetersizlikte olan insanlar umut sevgi hayal kavramlarından çok cinsellik öğesinde takılı kalırlar uzun bir süre."

buda edinilmiş tecrübeye ve kişiye göre değişir. değişikliğe yol açabilir. kimin neyi, nasıl yaşadığına göre.. tacize uğramış birinin, tecavüze uğramış birinin, cinselliğe kapalı yaşamış birinin, cinsellikte doyumsuz birinin vs....hayatlarında elbette ciddi değişikler yaşamasına yol açar. hayata bakışları değişir. ama bu umut, sevgi ve hayal kavramlarından daha çok yada daha uzun süre cinselliğe takılı olucakları anlamına gelmez bence

"neden bir mühendis olduğunuzu değilde romantik bir filmin yıldızı olduğunu hayal ediyorsunuz? yada neden paranın getireceği mutluluk için değilde sadece yanınızda olan sizi seven birini getireceği mutluluk için umut besliyorsunuz ?
çünkü hepimiz farklı kişiliklerimiz ve içgüdülerimiz aracılığı ile seçimlerimizi yapıp gidiceğimiz yolu seçiyoruz.."

gayet güzel bir cümle....ama sonuç seçime dayanıyor.

Bayanworless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-01-2010, 18:59   #49
Ne düşünüyorsun?

----

Emperor Lelouch'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 21-09-2009
Favori Anime: Code Geass
Favori Manga: I" S

İdeallerim için.
Eski 06-01-2010, 19:20   #50
Ne düşünüyorsun?

Sok

Unde®minE'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei

Kendim için ya da isteklerim için yaşarım. Zaten, bu döngüyü de hayal etmekle başlatır, ummakla sürdürür başardığım zaman oluşan sevgi duygusu ile de bitiririm. Cinsellik ise.. Eh, o da diğer seçeneklerle harmanlanıyor ister istemez.

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık