|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Anketler Kategorisinde ve Diğer Konularda Forumunda Bulunan İnsan Ne İle Yaşar? Sen Ne İle Yaşarşın? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> “ Orjinal Gönderi : ozman ” hiçbiri Eğer gerçekten içinden geçen buysa yazık diyorum.Hiçbiri olmasa bile senin kendin bir şey ...
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: İnsan Ne İle Yaşar?Siz Ne İle Yaşarsınız? | |||
| Umut |
|
28 | 31.46% |
| Hayal |
|
33 | 37.08% |
| Cinsellik |
|
11 | 12.36% |
| Sevgi |
|
17 | 19.10% |
| Oylayanlar: 89. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#41 |
|
----
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Favori Anime: dragon ball
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Çok Kişisel
![]()
Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...
|
kralgoku insanların içinde bulunduğu şartları bilemeyiz.
|
|
#43 |
Giriş Tarihi: 20-12-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Bleach,Naruto,Black lagoon
Favori Manga: Gantz,Bakuman
|
seçmek istediğim cevap ne yazıkki şıklar arasında olmasada fikirlerimi paylaşmak istiyorum..
biraz uzun yazdım üzgünüm ve bunlar kişisel fikirlerimdir tabiki yanlış olma ihtimali var.. ancak sizden ricam sabırla okuyup biraz üstüne düşünmeniz ve birazda etrafınızdaki insanlara/örneklere bakmanız.. ozaman en az %50 haklılık payı vericeksiniz ![]() bence insanlar içgüdüleri ile yaşar ve bende içgüdülerim ile yaşıyorum.. daha açık ifade etmek gerekirse: hepimiz farklı kişiliklerle ve farklı yeteneklerle doğarız peki hiç düşündünüzmü siz seçmediğiniz halde neden belli şeylerde daha yeteneklisiniz? bunun nedeni aynı zamanda hepimizin bazı içgüdüler ile doğmamızdır örnek olarak: yavru bir kuş büyükleri tarafından eğitilsede eğitilmesede yinede uçmayı öğrenecektir aynı şekilde nasıl insanlar yürümeyi öğreniyorsa.. çünkü bir kuş içgüdüsel olarak uçması gerektiğini ve nasıl uçacağını bilir ve bir insanda yürümesi gerektiğini.. işte yeteneklerimiz ve arzularımız bu içgüdülere bağlıdır, ne yaparsak yapalım kurtulamayacağımız bu içgüdüler bizi yönlendirir ve bizde arzulamaya başlarız örn: süratli araba sürmek,resim yapmak,müzik yapmak,tasarım yapmak vs.. vs.. bunun gibi arzular/yetenekler hepimizde var değilmi ? ve biz kendi kişiliğimiz ile içgüdülerimizden birini veya birkaçını seçip bunun üstüne gitmeye başlarız.. işte burda arkadaşımızın ankette gösterdiği şıklara gelir konu... içgüdülerimizin bizi götürebileceği sonuca ulaşmak için UMUT besleriz,ulaştığımızı HAYAL ederiz ancak bu uzun maceraya herzaman yanlızlık içinde atılamayız SEVGİ ye ihtiyaç duyarız ve eğer çok umutlu bir insan değilsekde sevgi sayesinde ilerleme gücünü geri kazanırız.. cinsellik hernekadar içgüdülerimizde var olsada sadece fiziki bir ihtiyaç olduğu için hayatımızda önemli değişikliklere yol açmaz.. ancak içgüdülerini takip edemeyen yetersizlikte olan insanlar umut sevgi hayal kavramlarından çok cinsellik öğesinde takılı kalırlar uzun bir süre.. neden bir mühendis olduğunuzu değilde romantik bir filmin yıldızı olduğunu hayal ediyorsunuz? yada neden paranın getireceği mutluluk için değilde sadece yanınızda olan sizi seven birini getireceği mutluluk için umut besliyorsunuz ? çünkü hepimiz farklı kişiliklerimiz ve içgüdülerimiz aracılığı ile seçimlerimizi yapıp gidiceğimiz yolu seçiyoruz.. ve doğrusuda bu olmalı.. bu yüzden insanlar içgüdülerine göre yaşamalı( tabiki doğru seçimleri yaparak.. sonra katil olmak için gerekçe bulmayın yani )
|
![]() |
|
|
|
#44 |
|
----
Giriş Tarihi: 06-10-2009
Favori Anime: dragon ball
|
“ Orjinal Gönderi : necromancer
|
|
|
|
|
|
#45 |
Giriş Tarihi: 20-12-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Bleach,Naruto,Black lagoon
Favori Manga: Gantz,Bakuman
|
sözlük anlamlarına baktığımızda:
Tutku : güçlü istek ve eğilimin yöneldiği amaç.istenç ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras. örnek olarak tatlı yemek,hız yapmak, cinsellik vb... tutkudur İçgüdü:Bir canlı türünün bütün bireylerinde us ve düşünceden bağımsız olarak, doğuştan gelen bilinçsiz her türlü eylem ve davranış, Organizmayı o türe özgü olan bir amaca ulaşmaya sürükleyen davranış eğilimi. örnek olarak: balıkların yüzmeyi, kuşların uçmayı, insanların yürümeyi öğrenmesi karşılaştırdığımızda bir canlının sürekli uçmayı istemesi tutkudur evet ancak doğuştan nasıl uçacağını bilmesi,uçabilicek yeteneğe sahip olması ve uçmaya eğilim duyması içgüdüdür.. kişilikler ve yetenekler doğuştan ve bilinçsiz olarak kazanılan şeylerdir tutku olması için bilinçli olması gerekir.. kişi yeteneklerini farkettikçe ve üstüne gittikce bu yeteneklerini kullanmak için tutkulanır işte ozaman belki tutku olarak neticelendirebilirsin.. sonuç olarak tutku ile içgüdü tamamen farklı şeyler sanırım anlatmak istediğimi biraz karışık anlattım ilk yazdığımda.. |
![]() |
|
|
|
#46 |
|
----
Giriş Tarihi: 21-12-2009
Mekan: Eskişehir
Favori Anime: death note, FMA, naruto
Favori Manga: bakuman,satan666
|
hayal...
|
|
|
|
#47 |
Giriş Tarihi: 06-12-2009
Mekan: izmir
Favori Anime: onepiece
Favori Manga: onepiece
|
aynen ben de hayal
![]() umut da hayallerimize giden yolda ilerlememizi sağlayan bir araç bence
|
|
#48 |
|
Çok Kişisel
![]()
Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...
|
alıntı "necromancer"
(yazıyı direk alıntı yapıp çok yer kaplamasını istemedim.) varoluşçu ve dogmatik bir yaklaşım. çok güzel olmuş açıklamada. ikna edici. ama doğmatik olanlar ile içgüdüleri ben farklı nitelediririm. yürümek doğmatiktir. ama içgüdü edinilmiş tecrübe sonucu tetiklenir. "işte yeteneklerimiz ve arzularımız bu içgüdülere bağlıdır, ne yaparsak yapalım kurtulamayacağımız bu içgüdüler bizi yönlendirir ve bizde arzulamaya başlarız" ve biz kendi kişiliğimiz ile içgüdülerimizden birini veya birkaçını seçip bunun üstüne gitmeye başlarız.. örn: süratli araba sürmek,resim yapmak,müzik yapmak,tasarım yapmak vs.. vs.. bunun gibi arzular/yetenekler hepimizde var değilmi ? Eğer ben içgüdülerle yönlenirsem çok rahat katil olurum ama aklım bunun etik ve doğru olmadığını söylüyor. o zaman ben edinilmiş bilgimle bir seçim yapıyorsam bu söylediğine ters kalırım.iç güdüyle başlayabilir ama yaşamı şekil veren seçimlerdir."cinsellik hernekadar içgüdülerimizde var olsada sadece fiziki bir ihtiyaç olduğu için hayatımızda önemli değişikliklere yol açmaz.. ancak içgüdülerini takip edemeyen yetersizlikte olan insanlar umut sevgi hayal kavramlarından çok cinsellik öğesinde takılı kalırlar uzun bir süre." buda edinilmiş tecrübeye ve kişiye göre değişir. değişikliğe yol açabilir. kimin neyi, nasıl yaşadığına göre.. tacize uğramış birinin, tecavüze uğramış birinin, cinselliğe kapalı yaşamış birinin, cinsellikte doyumsuz birinin vs....hayatlarında elbette ciddi değişikler yaşamasına yol açar. hayata bakışları değişir. ama bu umut, sevgi ve hayal kavramlarından daha çok yada daha uzun süre cinselliğe takılı olucakları anlamına gelmez bence "neden bir mühendis olduğunuzu değilde romantik bir filmin yıldızı olduğunu hayal ediyorsunuz? yada neden paranın getireceği mutluluk için değilde sadece yanınızda olan sizi seven birini getireceği mutluluk için umut besliyorsunuz ? çünkü hepimiz farklı kişiliklerimiz ve içgüdülerimiz aracılığı ile seçimlerimizi yapıp gidiceğimiz yolu seçiyoruz.." gayet güzel bir cümle....ama sonuç seçime dayanıyor.
|
|
#49 |
|
----
Giriş Tarihi: 21-09-2009
Favori Anime: Code Geass
Favori Manga: I" S
|
İdeallerim için.
|
![]() |
|
|
|
#50 |
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei
|
Kendim için ya da isteklerim için yaşarım. Zaten, bu döngüyü de hayal etmekle başlatır, ummakla sürdürür başardığım zaman oluşan sevgi duygusu ile de bitiririm. Cinsellik ise.. Eh, o da diğer seçeneklerle harmanlanıyor ister istemez.
![]() |
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Konu araçları | |
|
|