|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Anketler Kategorisinde ve Diğer Konularda Forumunda Bulunan Acı ve ölüm gerçekten de eğlencenin maliyeti midir? Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Evet Bleach den tanıdığımız Zaraki Kenpachi nin söylediği bir sözdür bu bildiğiniz gibi.. üstüne biraz düşündükden sonra aslında doğru olabileceğini ...
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Acı ve ölüm gerçektende eylencenin maliyetimidir? | |||
| Mantıklı.. Doğru olabilir |
|
20 | 42.55% |
| Mantıksız.. Doğru olduğunu düşünmüyorum |
|
27 | 57.45% |
| Oylayanlar: 47. Bu anket üzerinde oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#1 |
Giriş Tarihi: 20-12-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Bleach,Naruto,Black lagoon
Favori Manga: Gantz,Bakuman
|
Evet Bleach den tanıdığımız Zaraki Kenpachi nin söylediği bir sözdür bu bildiğiniz gibi..
üstüne biraz düşündükden sonra aslında doğru olabileceğini düşündüm bu yüzden sizlerle tartışmak yorumlarınızı almak istedim. ![]() örnek vermek gerekirse: mesela sigara içmeyi seviyorsanız sonunda kanser veya benzeri hastalıklara yakalanma ihtimalinin bilincindesiniz ve bunu göze alıyorsunuzdur.. veya Kaykay kullanmayı seviyorsanız düşüp yaralanma ihtimalini kabul ediyorsunuzdur..veya bir sevgiliniz olsun istiyorsanız ayrılırsanız çekiceğiniz üzüntüyü kabul ediyorsunuzdur.. bu tarz bir sürü örnek verilebilir kısaca istediğimiz birşeyi gerçekleştirmenin karşılığında gerekli maliyeti ödüyoruz.. bu şekilde basit düşününce mantıklı geliyor aslında.. |
![]() |
|
|
|
#2 |
|
----
Giriş Tarihi: 01-09-2009
|
Necromancer,Türkçe kullanımında sorunlar var,önce onları bir düzeltsek iyi olacak.
Başlığı "Acı ve ölüm gerçekten de eğlencenin maliyeti midir?" olarak değiştirir misin rica etsem ? Ayrıca üzgünüm ama bunu gereksiz bir anket olarak görüyor ve tartışılmaya değer bir konu olmadığını düşünüyorum kendi adıma.
|
|
|
#3 |
![]()
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Rock World
Favori Anime: Kenshin, Ninja Scroll, Basilisk, Bleach, Death Note, Berserk, Tenjou Tenge
Favori Manga: Berserk, Bleach, Rosario to Vampire, Vampire Knight, Ruouni Kenshin
|
Zaraki baba demişse doğrudur, bencede tartışmaya gerek yok XD
|
|
|
#4 |
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Her zaman değildir. Aslında bana da biraz gereksiz geliyor. Soruyu kendin cevaplamışsın mesela.
Bu göreceli bir konu değil, kimsenin görüşü seninkinden çok farklı olmayacaktır dolayısıyla. Ben, her zaman kötü sonuçlar doğurmaz diyorum. Çeşitli eğlence var. Sigara, alkol gibi kolay elde edilen zevkler o anime karakterinin dediği sonuçları doğurabilir lakin, sıradan bir eğlence acı getirmez kimseye. Arkadaşlarınla okul koridorunda yürürken yarılmalar, kopmalar da eğlencedir ve kimseyi öldürmez/ağlatmaz ya?! "Çok güldük; Ağlıyacağız" sözünün yanlış yorumlanması.
|
|
|
#5 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen
|
Zaraki o söze felsefi bir anlam yüklemiyor. Onun eğlence ve zevk anlayışı dövüşmek olduğu için eninde sonunda canının yanacağını söylüyor.
Sigara örneği pek iyi olmamış. Sigara, alkol ve benzeri maddelerin yaptığı şey genellikle beynin ödül merkezine ulaşarak dopamin salgılanmasını sağlamaktır. Yani hayatın batmış ve berbat bir durumda olsa bile, yaptığın şeyin zararlı olduğunu bilsen bile, o sana "aferin, çok iyi yoldasın, merak etme" der. Sen de içmeye devam edersin ve içtikçe kendini daha da iyi hissedeceğini zannedersin. Bir sevgilinin olması da yine beyinde aynı kimyasalın salgılanmasını sağlar. |
![]() |
|
|
|
#6 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: Trabzon
Favori Anime: Itazura Na Kiss
Favori Manga: Bitter Virgin
|
Vallahi annem bizlere hep çok gülmeyin başınıza bir iş gelecek diye kızardı.
Artık yaramazlıklarımızdan illalah ettiğinden mi, gerçeklik payımı var bilemem... %100 doğru olmasa da yaşanmış çok örneği var. Hala anketin nedenini anlayamasam da arada gerçek hayata dönmek lazım. Ona işaret ediyor herhalde bu anket. |
![]() |
|
|
|
#7 |
|
Çok Kişisel
![]()
Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...
|
seçme şansı insanın elinde ise neyi seçmişse ona göre karşılığı gelir diye düşünüyorum.(full metal alchemitsteki simya mantığı) aslında anketin mantığını da tam anlamadım. mazoşist değilse kimse acı için bir işe girişmez. eğlencede bile. bağımlıklık yapan şeyleri kullanmak BENCE sadece zayıflıktır. eğlence değildir. bir çeşit tepkidir. kaykay kullanmak eğlencedir..
(istisnalar elbette mevcut dayatma acılar konu dışı)
|
|
#8 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Mobile Suit Gundam 00
Favori Manga: Claymore, Berserk
|
Aslında olay şu. Zaraki'nin eğlencesi dövüşmekten geliyor ve dövüşün sonunda da hep bir kazanan ve kaybeden olacağının farkında. Dolayısıyla şu ana kadar tüm dövüşlerini kazanmış olsa da birgün yaptığı dövüşün ağır bir bedeli olacağının farkında. Zaten onun yaptığı ölümüne bir iş. Bizler eğlenirken hiçbir zaman bu mantıkla hareket etmiyoruz. Zaten öleceğini bile bile kim eğlenir bir anime karakterinden başka
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen
|
Gerçi bu medikal kimyasalları benden çok daha iyi bilirsin gundamaster. Psikiyatristlerin yazdığı ilaçlar ve beyindeki faaliyetleri ve insan davranışlarındaki etkileri konusunda bir konferansa katıldım geçenlerde de, öyle ilaçlar var ki, normal bir insana verdiğin zaman bir günde manik, depresif bir hale sokabiliyor. İntihara bile sürükleyebiliyor. Yanlış biliyorsam düzelt, beyninde aşırı fazla dopamin salgılanan kişilerin kullandığı inhibitör özellikli ilaçlar bu tür etkilere yol açabiliyor. İnsanın zayıf olması da aslında yine beyindeki kimyasal faaliyetlere bağlı. Bazı insanlar genetik olarak çok duyarlı, özellikle anne karnındayken alınan kimyasallar ilerde o kişiyi çok etkiliyor.
Konu nereden nereye geldi... Fazla uzatmadan, acı, zevk, mutluluk gibi duygular da beyindeki kimyasal olayların sonucu oluşan şeyler. Zaraki amcanın da bazı sorunları olduğu gerçek. |
![]() |
|
|
|
#10 |
|
----
Giriş Tarihi: 01-09-2009
|
Her şeyi kimyasallara bağlamanın psikolojideki bir hata olduğunu düşünüyorum.Çevreden etki olmasa beyin o kimyasalları salgılamayacak ve kişide mevcut tepkiler meydana gelmeyecek.Bu bir döngü.{Etki(ayrılık acısı,başarı vs) <-> Tepki(salgılanan enzimler) <-> Enzimlerin etkisiyle daha da şiddetlenen hisler.}Psikoloji ile ilgili fikir alışverişleri ve bilgi paylaşımları için bir grup açtım,sanırım bu konular orada tartışılmaya daha uygunlar.
|
![]() |
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Konu araçları | |
|
|