|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Duyurular Forum yönetimi tarafından yapılan duyurular, sizin için özel bildirimler ve genel değişiklikler hakkında bilgiler. |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Forum Genel Kategorisinde ve Duyurular Forumunda Bulunan Anime ve manga Tanıtımları Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Ben de karakter tanıtımlarının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kanaatimce izlemek isteyenler için karakterler süpriz olmalı....
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#21 |
Giriş Tarihi: 05-09-2009
Favori Anime: Paradise Kiss - NANA - Hadashi no Gen
Favori Manga: Prenses Ai
|
Ben de karakter tanıtımlarının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kanaatimce izlemek isteyenler için karakterler süpriz olmalı.
|
![]() |
|
|
|
#22 |
|
Banned
----
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Bana kalırsa gereksizden çok kesinlikle tanıtımları yapılmalı. Ama nasıl? İşte burda bi sorun var. Karakterin tanıtımı yapılırken şunun torunudur şöyle yapar amacı şudur tarzında yazılar yazıp spoiler vermek yerine karakterin gerçekten karakter tanıtımı yapılmalıdır. Olaylara nasıl yaklaştığı, soğuk kanlı veya aşırı heycan yapan bir karakter olması. Tipik özellikleri. Hippi biri veya oldukça düzenli biri olması. Kaba veya terbiyeli bir konuşmaya sahi olması gibi şeyler belirtilmeli bence. Aksi takdirde gerçekten gereksiz ve spoiler içeriyor oluyorlar.
|
![]() |
|
|
|
#23 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.
|
Anime tanıtımları ve incelemelerinde resim ekleme kısmından resim eklediğimiz için ana tanıtım yaptığımız bölümde bence yeniden resim eklemeye gerek yok diye düşünüyorum çünkü tanıtım kısmında bu sefer çok büyük resimler tanıtımın önüne geçebiliyor zaten resim eklemek isteyen arkadaşlar için tanıtım yaparken açtığımız sayfanın aşağılarına doğru ''Eklentiler'' kısmı mevcut resim eklemek isteyen arkadaşlar bu kısımdan resim ekleyebilirler.
Bir de mümkünse tanıtımı yapılan animenin ikinci sezonu ya da devamında izlenilmesi gereken Ova,özel bölüm...vs gibi şeyleri de tanıtıma açmadan belirtirsek daha iyi ve daha faydalı tanıtım yapmış olunacağı kanısındayım.
|
|
|
#24 |
|
----
Giriş Tarihi: 02-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: NGE
|
İlk olarak bende karakter tanıtım kısmına değinmek istiyorum.
Gerçekten nasıl bir faydası var bir türlü anlayamıyorum. Örneğin bir animeyi beğendik izleyeceğiz diyelim. Animeyi izlemeden ana karakterlerin ruhsal dünyasını veya o evrende nasıl bir öneme sahip olduğunu bilmenin nasıl bir faydası olabilirki. Yeni bir karakter daha ilk sahnede görünür görünmez " bu soguk bir kişilik idi demek biraz sonra ana karakteri tersleyecek " gibisinden düşüncelere giriliyor hemen. Sadece anime dünyasına ısınma süresini düşürür, kim ne idi olduğunu hemen öğreniyorsun ama bence kaybı daha fazla (hele death note ta karakteri tanıtmanın cinayet olduğunu düşünüyorum). İkincisi ana hikaye anlatımı. Ben ana hikayeye çok bakmam nedeni ise "bir defter var ismini yazdığın ölüyor, defterin sahibi de dünyayı ele geçirmeye çalışıyor" olan bir animeye (evet anladığınız sanırım) çok saçma basit birşey herhalde bu deyip uzun süre izlememiştim. Bazı animeler ilk başta çok güzel olan konusunu batırırken bazı animelerde çok basit konularla harika işler başarıyor. Bunları söylememin nedeni konusu hiç anlatılmasın değil. Ama genellikle tanıtımların genel hatları ana konuyu tanıtım olarak oluyor(bu siteyi kastetmiyorum genel olarak öyle). Bunun yerine konunun işlenişi verdiği duygular, verdiği mesajlar, seyir zevki, sürükleyicilik gibi özellikler anlatılırsa daha başarılı olur bence. |
![]() |
|
|
|
#25 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Favori Anime: slam dunk
Favori Manga: slam dunk ,naruto
|
“ Alıntı ”Bunun yerine konunun işlenişi verdiği duygular, verdiği mesajlar, seyir zevki, sürükleyicilik gibi özellikler anlatılırsa daha başarılı olur bence.
Sitemizin Kalitesini Arttıracak Sizlersiniz Kurallara daha dikkat edelim. Yetkili üyelerimizle sorunlarınızı büyümeden paylaşalım Teşekkürün bir ötesi vardır. Paylaştığımız çalışmaları farklı bir upload sitesine yüklemek. |
![]() |
|
|
|
#26 |
|
“ Orjinal Gönderi : Borastus
|
|
|
|
|
|
#27 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.
|
Tanıtımlarda kelime sayısı kuralı mı getirildi şu an tanıtım açmaya çalışıyorum bir tane ama yaptığım tanıtımdaki cümleleri ne kadar azaltırsam azaltayım yine de kelime sayısının fazlalığı konusunda uyarı veriyor yoksa bende mi bir sorun var bugünlerde teknoloji bana karşı da :hehe:
|
|
|
#28 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Favori Anime: slam dunk
Favori Manga: slam dunk ,naruto
|
“ Alıntı ”Tanıtımlarda kelime sayısı kuralı mı getirildi şu an tanıtım açmaya çalışıyorum bir tane ama yaptığım tanıtımdaki cümleleri ne kadar azaltırsam azaltayım yine de kelime sayısının fazlalığı konusunda uyarı veriyor yoksa bende mi bir sorun var bugünlerde teknoloji bana karşı da
Sitemizin Kalitesini Arttıracak Sizlersiniz Kurallara daha dikkat edelim. Yetkili üyelerimizle sorunlarınızı büyümeden paylaşalım Teşekkürün bir ötesi vardır. Paylaştığımız çalışmaları farklı bir upload sitesine yüklemek. |
![]() |
|
|
|
#29 |
|
Banned
Mekan: Izmir
Favori Anime: animeleri sefiom
Favori Manga: mangalarıda
|
“ Orjinal Gönderi : Borastus
|
![]() |
|
|
|
#30 |
|
Banned
----
|
Defense Devil
Akuma Bengoshi Kukabara İkisi de aynı serinin başka gruplarca yapılmış tanıtımları. Birnevi ikisi de " biz bu seriyi çeviriyoruz " diye tanıtım yapmışlar ve iki tane tantıım var ortada. Daha önce demiştim tanıtılan serinin hangi gruplarca çevrildiği altına not olarak geçilsin diye. Umarım şimdi dikkate alınır dediğim yoksa böyle her grup çevirdiği seriyi tanıtacaksa aynı tanıtımdan 916241 tane görebelieceğimiz seriler var, bleach ve naruto gibi. Yanlış anlaşılmasın bir grubun çevirdiği seriyi tanıtmasında sakınca bulmuyorum. Sadece aynı serinin farklı gruplarca yapılmış 2 tanıtımı olması abzurd olmuş. 1 tanıtım olsun, altında çeviren gruplar yazsın demek istiyorum. |
![]() |
|
![]() |
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Konu araçları | |
|
|