Geri Git   Anime manga > Forum Genel > Duyurular

Duyurular Forum yönetimi tarafından yapılan duyurular, sizin için özel bildirimler ve genel değişiklikler hakkında bilgiler.

Anime ve manga Tanıtımları

Forum Genel Kategorisinde ve Duyurular Forumunda Bulunan Anime ve manga Tanıtımları Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Ben de karakter tanıtımlarının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kanaatimce izlemek isteyenler için karakterler süpriz olmalı....

LinkBack Konu araçları
Eski 10-09-2009, 16:38   #21
"SANJİ-KÜÜÜN" XD
AHAHAHA XD

Dans

Savage'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 05-09-2009
Favori Anime: Paradise Kiss - NANA - Hadashi no Gen
Favori Manga: Prenses Ai
Standart İlgi: Anime ve manga Tanıtımları

Ben de karakter tanıtımlarının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kanaatimce izlemek isteyenler için karakterler süpriz olmalı.
Eski 10-09-2009, 17:05   #22
Zax
Banned
Ne düşünüyorsun?

----

Giriş Tarihi: 09-09-2009

Bana kalırsa gereksizden çok kesinlikle tanıtımları yapılmalı. Ama nasıl? İşte burda bi sorun var. Karakterin tanıtımı yapılırken şunun torunudur şöyle yapar amacı şudur tarzında yazılar yazıp spoiler vermek yerine karakterin gerçekten karakter tanıtımı yapılmalıdır. Olaylara nasıl yaklaştığı, soğuk kanlı veya aşırı heycan yapan bir karakter olması. Tipik özellikleri. Hippi biri veya oldukça düzenli biri olması. Kaba veya terbiyeli bir konuşmaya sahi olması gibi şeyler belirtilmeli bence. Aksi takdirde gerçekten gereksiz ve spoiler içeriyor oluyorlar.
BayZax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-09-2009, 22:16   #23
The guard of hell.

Şeytan

Squaw'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.

Anime tanıtımları ve incelemelerinde resim ekleme kısmından resim eklediğimiz için ana tanıtım yaptığımız bölümde bence yeniden resim eklemeye gerek yok diye düşünüyorum çünkü tanıtım kısmında bu sefer çok büyük resimler tanıtımın önüne geçebiliyor zaten resim eklemek isteyen arkadaşlar için tanıtım yaparken açtığımız sayfanın aşağılarına doğru ''Eklentiler'' kısmı mevcut resim eklemek isteyen arkadaşlar bu kısımdan resim ekleyebilirler.

Bir de mümkünse tanıtımı yapılan animenin ikinci sezonu ya da devamında izlenilmesi gereken Ova,özel bölüm...vs gibi şeyleri de tanıtıma açmadan belirtirsek daha iyi ve daha faydalı tanıtım yapmış olunacağı kanısındayım.
Right Battousai?

Spoiler:

Don't you know that every sword needs a sheat?

BayanSquaw Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-09-2009, 23:32   #24
Ne düşünüyorsun?

----

Borastus'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 02-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: NGE

İlk olarak bende karakter tanıtım kısmına değinmek istiyorum.
Gerçekten nasıl bir faydası var bir türlü anlayamıyorum. Örneğin bir animeyi beğendik izleyeceğiz diyelim. Animeyi izlemeden ana karakterlerin ruhsal dünyasını veya o evrende nasıl bir öneme sahip olduğunu bilmenin nasıl bir faydası olabilirki. Yeni bir karakter daha ilk sahnede görünür görünmez " bu soguk bir kişilik idi demek biraz sonra ana karakteri tersleyecek " gibisinden düşüncelere giriliyor hemen. Sadece anime dünyasına ısınma süresini düşürür, kim ne idi olduğunu hemen öğreniyorsun ama bence kaybı daha fazla (hele death note ta karakteri tanıtmanın cinayet olduğunu düşünüyorum).
İkincisi ana hikaye anlatımı. Ben ana hikayeye çok bakmam nedeni ise "bir defter var ismini yazdığın ölüyor, defterin sahibi de dünyayı ele geçirmeye çalışıyor" olan bir animeye (evet anladığınız sanırım) çok saçma basit birşey herhalde bu deyip uzun süre izlememiştim. Bazı animeler ilk başta çok güzel olan konusunu batırırken bazı animelerde çok basit konularla harika işler başarıyor. Bunları söylememin nedeni konusu hiç anlatılmasın değil. Ama genellikle tanıtımların genel hatları ana konuyu tanıtım olarak oluyor(bu siteyi kastetmiyorum genel olarak öyle). Bunun yerine konunun işlenişi verdiği duygular, verdiği mesajlar, seyir zevki, sürükleyicilik gibi özellikler anlatılırsa daha başarılı olur bence.
BayBorastus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-09-2009, 23:48   #25
Çok karışık düşünceler
içindeyim.

Acımasız

bedifeci'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-2009
Favori Anime: slam dunk
Favori Manga: slam dunk ,naruto

“ Alıntı ”

Bunun yerine konunun işlenişi verdiği duygular, verdiği mesajlar, seyir zevki, sürükleyicilik gibi özellikler anlatılırsa daha başarılı olur bence.
Bencede bunlara ağırlık verilmeli.
Teşekkürün bir ötesi vardır.
Paylaştığımız çalışmaları farklı bir upload sitesine yüklemek.
Baybedifeci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-09-2009, 00:12   #26
isn't it tempting?

None

Tensei'ın Avatarı

“ Orjinal Gönderi : Borastus Mesajı Görüntüle

Gerçekten nasıl bir faydası var bir türlü anlayamıyorum. Örneğin bir animeyi beğendik izleyeceğiz diyelim. Animeyi izlemeden ana karakterlerin ruhsal dünyasını veya o evrende nasıl bir öneme sahip olduğunu bilmenin nasıl bir faydası olabilirki. Yeni bir karakter daha ilk sahnede görünür görünmez " bu soguk bir kişilik idi demek biraz sonra ana karakteri tersleyecek " gibisinden düşüncelere giriliyor hemen. Sadece anime dünyasına ısınma süresini düşürür, kim ne idi olduğunu hemen öğreniyorsun ama bence kaybı daha fazla (hele death note ta karakteri tanıtmanın cinayet olduğunu düşünüyorum).
İkincisi ana hikaye anlatımı. Ben ana hikayeye çok bakmam nedeni ise "bir defter var ismini yazdığın ölüyor, defterin sahibi de dünyayı ele geçirmeye çalışıyor" olan bir animeye (evet anladığınız sanırım) çok saçma basit birşey herhalde bu deyip uzun süre izlememiştim. Bazı animeler ilk başta çok güzel olan konusunu batırırken bazı animelerde çok basit konularla harika işler başarıyor. Bunları söylememin nedeni konusu hiç anlatılmasın değil. Ama genellikle tanıtımların genel hatları ana konuyu tanıtım olarak oluyor(bu siteyi kastetmiyorum genel olarak öyle). Bunun yerine konunun işlenişi verdiği duygular, verdiği mesajlar, seyir zevki, sürükleyicilik gibi özellikler anlatılırsa daha başarılı olur bence.
Böyle orjinal bir mesajı da anlından öpüp başa koymamak mümkün müdür allah aşkına ?
Harfi harfine katılıyorum.

Not: Mesajım lüzumsuzdur, konuya faydasızdır. Gerekirse silinebilir.
Eski 19-09-2009, 01:57   #27
The guard of hell.

Şeytan

Squaw'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.

Tanıtımlarda kelime sayısı kuralı mı getirildi şu an tanıtım açmaya çalışıyorum bir tane ama yaptığım tanıtımdaki cümleleri ne kadar azaltırsam azaltayım yine de kelime sayısının fazlalığı konusunda uyarı veriyor yoksa bende mi bir sorun var bugünlerde teknoloji bana karşı da :hehe:
Right Battousai?

Spoiler:

Don't you know that every sword needs a sheat?

BayanSquaw Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-09-2009, 09:59   #28
Çok karışık düşünceler
içindeyim.

Acımasız

bedifeci'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-2009
Favori Anime: slam dunk
Favori Manga: slam dunk ,naruto

“ Alıntı ”

Tanıtımlarda kelime sayısı kuralı mı getirildi şu an tanıtım açmaya çalışıyorum bir tane ama yaptığım tanıtımdaki cümleleri ne kadar azaltırsam azaltayım yine de kelime sayısının fazlalığı konusunda uyarı veriyor yoksa bende mi bir sorun var bugünlerde teknoloji bana karşı da
Tanıtımını sakla. İnceleyip sorunu halletmeye çalışacagız.
Teşekkürün bir ötesi vardır.
Paylaştığımız çalışmaları farklı bir upload sitesine yüklemek.
Baybedifeci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-09-2009, 12:59   #29
Banned
yaşı 13

Agliyorum

Mekan: Izmir
Favori Anime: animeleri sefiom
Favori Manga: mangalarıda

Tam olarak katılmıyorum. Katılıyorum, çünkü her karakteri tanıtmak çok saçma. Yani işte "bi o bi bu bi şu bak şu şöyle yapıyor bu böyle yapıyor" şeklinde tanıtımlar insanın keyfini kaçırıyor. Code Geass'tan gitmek isterim: Baş karakter Lelouch için bir sürü söylem var. Tamamiyle kişi kendi kafasına göre, kendi ruhsal durumuna göre karakter analizini tanıtıma yazıyor. Objektif bakılmıyor. DN serisinin karakterini tanıtmak tamamiyle spoiler bombası olur. Ayrıca ruhsal durum konusunda da destekliyorum.

Katılmıyorum, çünkü ben ana karakterin çok az bir şekilde bilgi verilmesinden yanayım. Hazır Death Note örnek verilmiş, işte "Yagami Light, 17 yaşında -yamulmuyorsam- Lise öğrencisi" denmesi yeterli olur.

Rep veriliyo muydu burda?
+1. Tamamiyle katılmaktayım. "Kişi anlatamıyorsa tanıtım yapmasın." cıyım ben.
BayanBiohazard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-09-2009, 04:28   #30
Zax
Banned
Ne düşünüyorsun?

----

Defense Devil

Akuma Bengoshi Kukabara

İkisi de aynı serinin başka gruplarca yapılmış tanıtımları. Birnevi ikisi de " biz bu seriyi çeviriyoruz " diye tanıtım yapmışlar ve iki tane tantıım var ortada. Daha önce demiştim tanıtılan serinin hangi gruplarca çevrildiği altına not olarak geçilsin diye. Umarım şimdi dikkate alınır dediğim yoksa böyle her grup çevirdiği seriyi tanıtacaksa aynı tanıtımdan 916241 tane görebelieceğimiz seriler var, bleach ve naruto gibi.

Yanlış anlaşılmasın bir grubun çevirdiği seriyi tanıtmasında sakınca bulmuyorum. Sadece aynı serinin farklı gruplarca yapılmış 2 tanıtımı olması abzurd olmuş. 1 tanıtım olsun, altında çeviren gruplar yazsın demek istiyorum.
BayZax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık