Geri Git   Anime manga > Sinema > Film Tanıtımları ve İncelemeleri > Film Haberleri

İzlediğiniz En İyi Korku/Gerilim Film(ler)i

Film Tanıtımları ve İncelemeleri Kategorisinde ve Film Haberleri Forumunda Bulunan İzlediğiniz En İyi Korku/Gerilim Film(ler)i Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Selamlar. Bildiğiniz üzere sinemalarda en çok boy gösteren film türlerinden biri "korku" olsa da bunların büyük bir çoğunluğunun ikinci sınıf, ...

LinkBack Konu araçları
Eski 04-01-2010, 19:39   #1
Görül(emey)en arasında
çırpınışlar...

Manyak

Metamorphoser'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-10-2009
Mekan: Ankara
Favori Anime: Elfen Lied, Bleach, TMGK
Favori Manga: Bleach
Standart İzlediğiniz En İyi Korku/Gerilim Film(ler)i

Selamlar. Bildiğiniz üzere sinemalarda en çok boy gösteren film türlerinden biri "korku" olsa da bunların büyük bir çoğunluğunun ikinci sınıf, düzgün bir senaryosu olmayan, amatör, genç oyuncalarla çekilen filmler olduğu bir gerçek. Bu başlığı açmamın nedeni, korku filmi severlerin, büyük bir film çöplüğü içinde kaybolan korku başyapıtlarının hangileri olduğunu öğrenebilmesini sağlamak. İlk tavsiyeleri ben yapayım:

1) The Exorcist (1973) (Mutlaka orijinal dilinde izleyin.)
2) Shutter (2004) (Tayland yapımı)
3) Altıncı His (1999)

「憶病には慎ましさがあり、前進には名誉がある。

BayMetamorphoser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-01-2010, 20:06   #2
Ne düşünüyorsun?

Kizgin

gundamaster'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Mobile Suit Gundam 00
Favori Manga: Claymore, Berserk
Standart İlgi: İzlediğiniz En İyi Korku/Gerilim Film(ler)i

Güzel başlık. Daha önce buna benzer bir başlık açıp bu temayı tartışmayı düşünüyordum ben de.
Öncelikle kendimi bu türün müdavimi olarak görüyorum. Korku ve gerilim filmlerinden inanılmaz haz alırım. Sinemaya gideceksem de eğer ilk tercihim korku filmleir olur.
Geçelim filmlere.
1)Boogeyman=Bu filmi ilk sıraya koymamın nedeni beni şu ana kadar tek korkutan film olma özelliğine sahip olmasındandır. Evde herkes uyuduktan sonra tüm ışıkları kapatıp kulağınıza taktığınız bir kulaklıkla izlemeniz tavsiye olunur. Gerçi böyle bir ambiyansta hangi korku filmini izlerseniz korkarsınız ama Boogeyman daha bir ürkünç oluyor.
2)The Others=Fazla söze gerek. Hem inanılmaz geren bir film hem de çok şaşırtıcı.
3)Mirrors=Aynalar her yerde. İnsanları korkutmak için iyi bir seçim
4)Joy Ride:Otobanda başınıza ne geleceğini asla bilemezsiniz. Yabancılarla oynamak tehlikeli olabilir.
5)The Exorcist=Şeytan temalı daha iyi bir film hala yapılamadı. Unutmak imkansız.

İzlediğim daha çok korku filmi var ama malesef hafızam çok iyi değil. Aklıma geldikçe sizlerle paylaşırım.
Metamorphoser Shutter'ı merak ettim doğrusu izleyeceğim en kısa zamanda.
Bu başlık korku filmi sevenler için çok yararlı olacak, eğer filmler hakkındaki izlenimlerimizi de paylaşırsak ortaya seyredecek çok film çıkar bizler için
Eski 04-01-2010, 20:13   #3
Ne düşünüyorsun?

----

Borastus'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 02-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: NGE

Korku filmi normalde hiç sevmem ama REC diye bir film izlemiştim [rec] olarakta yazılıyor, oldukça güzel idi. Cloverfield gibi el kamerası ile "amatör" çekim filmi tarzı yapmışlar ama beğenmiştim ben.
BayBorastus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-01-2010, 20:30   #4
Ne düşünüyorsun?

Sok

Unde®minE'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei

-The Exorcist: Kesinlikle, bunun gibi film zor bulunur.
-İlk izlediğimde (epey küçük olduğum zamanlar yani) neredeyse kusacak kadar korktuğum bir film vardır, A Nightmare On Elm Street
-The Ring/Ringu: Tamam, o kadar korkunç değil fakat hakikaten güzel bir senaryosu var, Japonlar korku senaryolarında ustalar.
-The Blair Witch Project: Eğlenceli diye bana bu filmi veren arkadaşımla, filmi izledikten sonra uzun süre konuşmadım D:
-Psycho: Evet, sahiden korkutucuydu.

Bir de Nosferatu derim D:

Edit: Sahi, Altıncı His ve The Others da güzeldi, The Others'ı izlediğimde kaç yaşındaydım hatırlamam ama konuyu anlayamadığım halde etkilenmiştim, hala da etkilenmiş vaziyetteyim sanırım, perdelerimiz hep kapalı
Eski 04-01-2010, 20:31   #5
The guard of hell.

Şeytan

Squaw'ın Avatarı

Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.

Gundamaster sana göre başlık olunca hiç vakit kaybetmemişsin bakıyorum da

Ben çok fazla sevmem (daha doğrusu korkarım xD) bu nednele önerilerim az ama öz olacak eminim;

-Pet Semaraty (Hayvan Mezarlığı )... Eminim kitabı daha sürükleyicidir ama bana filmi bile yetti diyebilirim,bence işlenişiyle oldukça başarılı filmlerden birisiydi.

-Cat People (Kedi İnsanlar)....Kedi insanlar,insanların kadınlarını Leoparlara kurban ettiği çok eski zamanlarda bu iki türün çiftleşmesinden gelen bir türdür. Sadece birbirleriyle çiftleşebilen bu türden geriye sadece iki kişi kalan biri kız diğeri erkek iki kardeşle ilgili konuya sahip bir film.

-Seven (Yedi)... İncil'de yer alan 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemiyle öldüren bir seri katil ve onun peşinde olan iki dedektifi anlatan bir konuya sahip.Gerek oyuncu kadrosu gerekse konusuyla bu türde -gerilim türünde- olan yapımların en iyilerinden birisi bence,Morgan Freeman-Brad Pitt-Kevin Spacey gibi oyuncuları bir arada izlemenin keyfi var daha ne diyebilirim ki...

Edit:Altıncı His de türleri arasında en iyilerdendi benim için de özellikle yaptığı final çok başarılı.Türleri içerisinde nadir rastlanabilecek bir sona sahipti.Bu filmi izlediğimde çevremdeki herkesten şüphe duymadım değil
Right Battousai?

Spoiler:

Don't you know that every sword needs a sheat?

BayanSquaw Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-01-2010, 20:56   #6
Ne düşünüyorsun?

Kizgin

gundamaster'ın Avatarı

Mekan: İstanbul
Favori Anime: Mobile Suit Gundam 00
Favori Manga: Claymore, Berserk

Squaw beni bilirsin sevdiğim konularda sabaha kadar konuşurum ve hiç vakit kaybetmem
@Undermine Ring belki çok korkunç olmasa da eminim çok insanı etkilemiştir. Filmi izleyen kaç insan filmden sonra telefon almamayı istemiştir Arkadaşlarına bu uğurda şakalar yapanlar da cabası
Elm sokağı hakkında da bir şeyler söylemek istiyorum. Küçüklüğümden beri devam eden bir seri olsa da beni hiç bir zaman korkutamamıştır hatta çok gülerim Elm sokağı filmlerine. Özellikle Freddy'nin hareketleri beni çok eğlendirir (Evet psikopatlığım diz boyu)
@Squaw Hayvan mezarlığı kesinlikle çok etkileyici bir film. Stephen King üstadın kaleminden çıkan her yapım beni etkilemiştir doğrusu.
Stephen King demişken onun kitaplarından beyaz perdeye uyarlanan ve beni çok etkileyen birkaç yapımını paylaşayim.
The Shining Jack Nicolson'ın da inanılmaz oyunculuğu ile sinema tarihindeki başyapıtlardan biridir. Cinnet geçiren bir babanın psikopatlığına şahit olacaksınız bu filmde. İzlemediyseniz bir an önce torrente koşun derim
Kujo bir başka etkileyici Stephen King yapımı. Evimizin cana yakın hayvanlarından bir köpeğin kuduz olduğunda aslında ne kadar korkunç ve ölümcül olduğunu bu filmle anlamak mümkün. Filmden sonra köpeklere aynı sevecen yaklaşımla bakmayabilirsiniz
The Misery yazar olmak güzel ama ya takıntılı hayranlarınızla uğraşmak zorunda kalırsanız. İşte o zaman vay halinize.
The Mist sonu ile insanı intahara sürükleyecek bir film. Psikopat bir zekanın ürünü kesinlikle.
It(O) filmi kitabı kadar baaşrılı olmasa da palyaçolara karşı sert bir tutum içine girebilmek için biçilmiş bir kaftan.
Rose Red Konağı 4 saat boyunca gerilim ve korku. Yaşanması gereken bir tecrübe kesinlikle
Bu kadar Stephen King filmi yeter herhalde.

İlk mesajımda ilk 5'e eklemediğim için şu an kendimden utanıyorum. En sevdiğim korku filmlerden biri de The Descent
İnsanın nefesini her anlamıyla kesen nacizane bir film. Sinemada arkadaşlarla izlerken bir süre nefes alamadık. Arşivinize katmak isteyeceğiniz filmlerden biridir.
Son zamanlarda izleyipte beğendiğim bir film de Eden Lake(Kan Gölü). Yeni yetmelerin yaptığı hareketlere sinir olmamak içten değil. Bir çifte dünyayı dar ettiler.
Eski 04-01-2010, 21:04   #7
Ne düşünüyorsun?

Sok

Unde®minE'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Wired
Favori Anime: No Naku Koro Ni
Favori Manga: Ga-Rei

Sahi ya, The Descent. Onu ben de unutmuşum, ay, filmin adını yazdığımda bile karnım ağrıyor Ayrıca, evet, itiraf edeyim, The Ring'i izledikten sonra arkadaşlarımızı arayıp "Seven Days" diyip kapatıyorduk D:
Eski 05-01-2010, 00:34   #8
Ne düşünüyorsun?

----

Vampire_Love'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Mekan: Bulgaristan, Asenovgrad
Favori Anime: Fate/stay night
Favori Manga: Shogun

Boyle filmler izlemiyorum... Cunku cok sinirleniyorum... Bilmiyorum neden. Herhalde hepsi ayni baslayip ayni bitiyor.
Eski 05-01-2010, 09:23   #9
Ne düşünüyorsun?

Artis

lantis'ın Avatarı

Mekan: Sivas
Favori Anime: Magic Knight Rayeart, Rurouni Kenshin, One Piece, Slam Dunk, Basilisk
Favori Manga: Fairy Tail, Rurouni Kenshin, One Piece, Veritas, The Breaker

merdiven altındakiler
freddynin kabusları serisinin hepsi
ilk aklıma gelenler bunlar aslında çok var ama yeni korku filmlerini sevmiyorum korkutmaktan veya ani giriş veya müziklerle insanları yerinden sıçratmaktan çok iğrençlik (insanların parçalanması, bol kan) var. tamam bunlar olmalı ama bir filmde sürekli oluyorsa o filmin hiç bir konusu kalmamış oluyor bizim bu filmleri izlememiz mezbahada kesilen hayvanları diğer hayvanları izlemesi gibi geliyor bana

Baylantis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-01-2010, 13:01   #10
back in black

Acımasız

Susano'o'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen

Gerilim/korku filmi olarak genelde Güney Kore yapımı filmleri tercih ediyorum. Aklıma gelen bir kaç örnek Cello, The Wig, Akasya (orijinal ismi bu kelimenin İngilizcesi idi)... Japon yapımı filmler de fena değil. Ju-On, Ringu, One Missed Call, Dark Water, Audition. Aklıma gelenleri yazdım. Bu tür filmleri içerdikleri psikolojik öğeler nedeniyle daha çok seviyorum.

Spoiler:

人の精神の本質はその意識と潜在意識の戦いで定められる事であり。
BaySusano'o Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık