|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Görüş ve Önerileriniz Forum hakkındaki düşünceleriniz, önerileriniz ve isteklerinizi bu bölüme yazabilirsiniz. |
| Yeni Duyurular |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#1 |
|
Anime Dostu
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Türkiye/İstanbul
Favori Anime: ToraDora!
|
Arkadaşlar şuanki forumda
- eksik gördüğünüz - gereksiz gördüğünüz - İmla hataları yapılmış - forum bölümü yanlış yerde dediğiniz - şu olsa daha iyi dediğiniz - hatalı ve çalışmayan bir şey var dediğiniz Yerler varsa lütfen açıkça yazalım. Tüm eksiklikleri giderelim. Bizler gördüğümüz yerleri düzeltdik, belkide halen bizim görmediğimiz yerler var. Lütfen yazın. |
![]() |
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: 02-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: NGE
|
Bugün farkettiğim birşey anime tanıtım bölümünde seçenekler - anime türü kısmında:
- dogaüstü güç ile süpergüç var bu ikisi arasında bir fark var mı ne kadar düşünsemde anlam olarak bulamadım ben:d - reklam diye bir tür olması mantıksız olmuş gibi onun yerine parodi konulmalı o tarzda baya bir anime var çünkü |
|
|
|
|
#3 |
|
Kıdemli Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2009
Mekan: Sonsuzluk
Favori Anime: Kuroshitsuji,Code Geass
|
''Herkes'' kelimesinin ''herkez'' olarak kullanılması ve bu nedenle oluşan yazım yanlışının düzeltilmesi çok iyi olurdu.Kontrol panellerimizdeki -profil gizliliği- bölümünde, seçeneklerin tümünde bu hata var.Forum içerisinde kullanılan Türkçe'de de bunu görüyorum bazen.Amacım kırıcı olmak değildir arkadaşlar ancak kelimenin doğru yazılışının ''herkes'' olduğunu belirtmek isterim.
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana. ![]() |
![]() |
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
![]() Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Millenium Legend: Magical Destroy
|
başlığın maksadı bu zaten metatron, gördüğün imla hatalarının tamamını burada söyleyebilirsin.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Administrator
Favori Anime: slam dunk
Favori Manga: slam dunk ,naruto
|
Doğru söylüyor ,mehmet, başlığın amacı siteyi en iyi duruma getirmek, bundan gocunmak aksine seviniriz.
Sitemizin Kalitesini Arttıracak Sizlersiniz Kurallara daha dikkat edelim. Yetkili üyelerimizle sorunlarınızı büyümeden paylaşalım Teşekkürün bir ötesi vardır. Paylaştığımız çalışmaları farklı bir upload sitesine yüklemek. |
![]() |
|
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Mobile Suit Gundams, Seirei no Moribito
Favori Manga: Claymore, Beach Stars
|
Bazı konu başlıklarında eksiklikler görüyorum. Örneğin "Anime Dışı" kısmında Pc ve platform oyunları adında bir başlık olabilir.
Bu kısıma yeni çıkan oyunlar, oyunlar hakkında konular tanıtımlar vs. eklenebilir. (Bir anime forumu için çok matah değil belki ama madem "Anime Dışı" adı altında bir kısım var böyle bir bölüm de eklenebilir. Anime oyunları adı altında "Anime/Manga" sohbet kısmına bir bölüm eklenebilir. Bu tarz oyunlar her daim ilgi görmüştür üyeler tarafından. Açıkçası en zevk aldığım konu başlıklarındandır. Foruma yeni gelen mesajlar forumda çevrimdışı iken dahi gözüküyor. Eğer foruma girmeden de yeni mesajları görebiliyor isek, o zaman foruma giriş yapmamız için bir neden kalmamış oluyor yeni mesajları görmek için. Sadece giriş yaptıktan sonra görülebilmesi daha mantıklı geliyor bana. Herhangi bir konuya mesaj atarken en az 10 karakter olması gibi bir zrounluluk var. Fakat benim yazacağım şey 10 karakter tutmayabilir. Örneğin ben one outs diyorum sadece "Hangi animeleri indiriyorsunuz" başlığında. Mesajı gönder dediğimdeyse forum uyarı veriyor 10 karakterden fazla yaz şeklinde. Bu kural aslında sadece smiley veya bir kelime ile başlığı doldurmama adına güzel bir kural ama bence gözden geçirilmeli. Bazı başlıklarda üyelerin forum kullanımı kısıtlanmış durumda. Eğer üye forumda kısıtlanırsa, o forumda kendini rahat edeceğini pek sanmıyorum. En azından bir imzasını "img" kodları kullanarak ayarlayabilmeli veya bazı yerlerde başlık açabilmeli. Bunlar benim nacizane forumda eksik gördüğüm veya gözden geçirilmesini düşündüğüm kısımlar. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailes,Fate/Stay Night,Baccano!,Kara no Kyoukai,Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen,NANA...
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket,NANA...
|
Bende Gundamaster'a tamamıyla katılıyorum; sadece ''Anime Oyunları'' olarak kullanabileceğimiz bir bölüm olsa daha hoş olabilir diye düşünüyorum hatta site için konuştuğumuzda Sparti'ye de önermiştim sadece ''Anime Oyunları -Anime tahmin,son hafr anime ismi,hangi anime,bana istediğim tarz anime resmi bulabilir misin....gibi- ''nın olacağı bir başlık olsa daha güzel olur ve de hoş vakit geçirilebilir diye düşünüyorum ben de...
|
|
#8 |
|
Super Moderator
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Millenium Legend: Magical Destroy
|
anime tahmin etmece gibi anime oyunları hoş olabilir aslında. ama bir takım başlıklar var ki, bence bu foruma kesinlikle taşınmamalı. örneğin:
"...uyuzum" "farkettim ki" "içinizden geçeni yazın" "alttaki üyeyi tahmin et" "üstteki üyeyi nasıl bilirsin" "anime izlerken neler yiyoruz" ve bunlar gibi birkaç tane daha sayılabilir. böyle başlıklar "forum troll'ü" diye tabir edilen üyelerin en sevdikleri ve en çok vakit geçirdikleri başlıklar. eğlenceli gibi görünse de aslında sitenin amacına hizmet eden başlıklar değil. zaman zaman tartışmaya yol açtıklarını da görüyoruz. bir üye bilmem kime sinir olmuş, gitmiş "...uyuzum" başlığına şikayet eder gibi yazmış. çocuk muyuz yani? konuşarak sorunlarımızı halledemeyip oraya buraya "bugün mehmet 3 kere derste konuştu" diye yazıp birilerinin görmesini bekliyoruz... bu gibi başlıklar kesinlikle olmamalı bence. şöyle bir düşündüğüm zaman, evet, içinizden geçeni yazın başlığı çok da zararlı bir başlık gibi durmuyor aslında. ama oraya girip muhabbet eden üyeleri inceleyelim. bakalım siteye geyik yapmak dışında ne gibi bir katkıları bulunmuş. burada bulunma amacımız, animeyi mangayı tartışmak, ortaya güzel fikirler çıkarmak, birbirimize güzel animeler tavsiye etmek vesaire vesaire... bu amaca hizmet etmeyen üye de varsın sıkılsın yani sitede. 2500 tane üyeye ihtiyacımız yok zaten. 100 kişi bile yeterli. bir diğer husus. anime tartışma kısmında yalnızca genel konular ve anketler bulunmalı. yani, belli bir animeye özel bir başlık olmamalı. aynı animeye ait tüm başlıklar tek bir sosyal grup altında toplanmalı. örnek: benim kurduğum oniki krallık ve rurouni kenshin grupları. böylece 2'inci sayfada "bleach tartışma başlığı" 5'inci sayfada "bleachten hangi karaktersin?" 7'inci sayfada "bleachte en sevdiğin bayan kim?" vesaire kargaşaya mahal vermemiş oluruz diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
#9 |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: 02-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: NGE
|
Birkaç şey yazacaktım ama susano benim diyeceklerimi aynen yazmış derli toplu şekilde aynen katılıyorum yazısına.
Her ne kadar çok az okuyucusu olsa da visual novel-light novel başlıgı olabilir herhangi bir tartışma olacağını sanmıyorum ama belki birkaç kişinin ilgisini çeker yardıma ihtiyacı olur o zaman yardım edebiliriz. |
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-09-2009
|
|
![]() |
|