Geri Git   Anime manga > Forum Genel > Görüş ve Önerileriniz

Görüş ve Önerileriniz Forum hakkındaki düşünceleriniz, önerileriniz ve isteklerinizi bu bölüme yazabilirsiniz.

Eksik Gördüğünüz Yerler

Forum Genel Kategorisinde ve Görüş ve Önerileriniz Forumunda Bulunan Eksik Gördüğünüz Yerler Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Duyurular bölümünde görevini tamamlamış başlıklar vakti gelince silinsin... Bu başlık hariç. Anime tanıtım bölümünde yayınlanacak yazılar, önce yöneticinin onayından geçsin....

Like Tree13Beğenilenler

LinkBack Konu araçları
Eski 09-09-2009, 21:01   #31
Ne düşünüyorsun?

----

Kisiliksiz'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: Ankara / Sincan
Favori Anime: Gunbuster, Armored Trooper Votoms, Adventure of Ganba, Cowboy Bebop, Ergo Proxy
Favori Manga: Battle Angel Alita
Standart İlgi: Eksik Gördüğünüz Yerler

Duyurular bölümünde görevini tamamlamış başlıklar vakti gelince silinsin... Bu başlık hariç.
Anime tanıtım bölümünde yayınlanacak yazılar, önce yöneticinin onayından geçsin.
BayKisiliksiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-09-2009, 21:53   #32
Ne düşünüyorsun?

----

tanoren'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: Berserk, NGE, Akira

“ Orjinal Gönderi : Seifukusha Mesajı Görüntüle

“ Alıntı ”

Çeviri Yardım diye bir bölüm var. Burada herkes çeviremediği yeri ayrı başlık açarak mı soracak yoksa eskisi gibi tek başlık mı olacak, ki şu andaki durum bu? Bu haliyle kalacaksa ayrı bölüm olmasına gerek var mı?
Tek başlık olması iyidir. Sık kullanılan bir yer olduğu için, ayrı bölüm olması ulaşılmasını kolaylaştırıyor bence.
Benim buna yapıcı bir önerim var. Bir kaç adımdan oluşuyor:

1. Fansub yardım bölümünü daraltıyoruz. Şöyle ki, 'Fansub Dersleri' ile 'Encode/Karaoke/Efekt' bölümlerini birleştiriyoruz. Sonuçta bunlar birbirinden bağımsız değil. Çeviri yardımı altında tek başlık olacak ise, ise diyorum, bunu yeni oluşan fansub yapımı/dersleri/yardımı/desteği (artık ne derseniz) altına taşıyoruz ve sticky yapıyoruz ki, giren herkes görsün. Tüm diğer tutorial ve how-to başlıklarınıda buraya taşıyıp, yine sticky yapıyoruz.

2. Bu durumda alan altında iki bölüm kalmış oluyor. Bunların yanına bir adet 'Fansub ve Çeviri Programları' bölümü açıyoruz. 'Anime Severlerin Program Deposu' alanındaki bölümleri burada tek bölüm altında birleştiriyoruz. Sonuçta bunlarda altyazı sökme-takma, görüntünün tozunu alma, altını süpürme, resmin çerçevesini kalın çizme programları. Yani video, altyazı ve resim işleme programları... ha birde codecler, ve yardım bölümü altında olmaları daha kullanışlı olacaktır.

Ek olarak,

3. 'Anime Tartışmaları' alanını 'Anime/Manga Sohbet' altına taşıyoruz. Ben halen 'Anime Resimleri' bölümüne sitede 'Albüm' diye aynı işlevi görecek bir uygulama varken ihtiyaç olmadığını düşünüyorum ama varsın o da kalsın. Maksat alan zengin dursun.

4. 'Anime Dışı' ve 'Sinema' alanlarını birleştiriyoruz, adına da mesela 'Sinema/Müzik/Edebiyat' diyoruz; veya kısaca 'Konu Dışı' bile olur. Şimdi Metatron'u üzemeyelim, felsefeyi dışlamayalım; ki şahsen çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Altında da Sinema, Müzik, Edebiyat (Kitap da olur), Felsefe, istenirse Performans Sanatları, Görsel Sanatlar vs. gibi bölümler açıyoruz. Hadi sonuncular sadece başlık olarak kalsın, çok dağılmayalım.

Peki bu durumda ne elde etmiş oluyoruz:
1. İki koca alandan kurtulduk, forum anasayfası daha derli toplu hale geldi, anime/manga alanı genişledi daha göze çarpar hale geldi, insanları bu alana yönlendirdi, vs.
2. Anime dışı alanlar daraltıldı, bölümler sınırlandı, cazibesi azaldı; ki kullanıcılar anime/manga konularına yönlensinler
3. Kimse kusura bakmasın ama forum şu haliyle warez sitelerine benziyor. Koca bir program deposu alanı, bi yığın link vs. Bunların toparlanıp, anasayfadan kalkması yeni gelen kullanıcıya forumda daha ilk bakışa anime/mangaya yoğunlaşıldığı mesajını verecektir diye düşünüyorum.

EK: Anime/Manga konuşulsun, konu dışına çıkılmasın denen bir yerde, hali hazırda Anime Müzikleri adlı bir bölüm varken ayrıca bir Müzik bölümünede ne kadar gerek duyulur, tartışılır.

Diğer konular:
Bu mesajı yazdığım yerin altında Trackback adında bir alan var. İngilizce. Ayrı bir eklenti mi bilemiyorum ama forum geneline uymak açısında bu ve imageshack eklentileri Türkçeleştirilebilir.

Spoiler butonu yok! Yoksa var da, ben mi bulamıyorum? Link var, img var, quote, code, html ve php var ama elimle spoiler yazmak zorunda mıyım? Neyi atlıyorum?

Anime tanıtılarına mesaj yazarken puanlama seçenekleri geliyor. Bunlar default 1, mesajı gönderince 1 puan vermiş oluyor muyum? Oluyorsam bilmeden yapılabilir, bunun önüne nasıl geçeceğiz? Olmuyorsa, orada ne işi var?
Eski 09-09-2009, 22:05   #33
Zax
Banned
Ne düşünüyorsun?

----

Öncelikle sitenin görünüşünü oldukça beğendiğimi söylemem gerek. Sabah üye olsam da ( tam dershaneye çıkarken açıldığını gördüm de xD ) ancak şuan göz atabildim siteye. Bazı arkadaşlar söylemek istediklerimi söylemişler kalanları dile getireyim ben de.

İlk olarak sitede bir fan art başlığı göremedim ben. Tek gördüğüm Çizim Çalışmaları bölümü. Eski sitede de söylediğim gibi fan art çizimden ibaret değildir. O nedenle o bölümün isminin Fan Art veya türkçe olarak nasıl uygun görüyorsanız o şekilde değiştirilmesi gerek. Artık Hayran Sanatı mı dersiniz ne dersiniz size kalmış xD ama kesinlikle değişmeli o başlığın ismi, daha genel bir isim almalı.

Bunun yanında Anime & Manga tartışma alanları yetersiz kalmış. Daha da geliştirilebilir. Şimdi politikacılar gibi mod olursam şöyle yaparım böyle yaparım demicem xD Sadece yetersiz olduğunu ve eğer bana bırakılırsa üst düzey kalitede bir tartışma ortamı oluşturulacağını söylemek istiyorum ( kendine pay çıkarmanın en büyüğü var burda xD ). Tabi mod alımları yatmadıysa xD

Birde evet geyik başlıklarından hepimiz şikayetçiyiz ama bazı anime ve manga ile ilgili başlıkların kalması gerektiğini düşünüyorum. Örnek olarak, Anime&Manga tahmin başlıkları verilebilir. Bunun yanında Bu gün hangi animeyi veya mangayı izlediniz/okudunuz, anime & manga tavsiyeleri vb yararlı başlıkların kalması gerektiğini düşünüyorum.

Şimdilik bu kadar. Sitede biraz daha dolaştıktan, altını üstüne getirdikten sonra birşeyler görürsem tekrardan söylerim : )
BayZax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-09-2009, 22:55   #34
"SANJİ-KÜÜÜN" XD
AHAHAHA XD

Dans

Savage'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 05-09-2009
Favori Anime: Paradise Kiss - NANA - Hadashi no Gen
Favori Manga: Prenses Ai

"Forumda Neler Oluyor" kısmındaki yerde şöyle bir ifade var: "spiders". Acaba bu ne demek? Teknik bir terim mi? Eğer imkanı varsa Türkçe bir kelimeyle değiştirebilir miyiz? Teşekkür ederim.
Eski 09-09-2009, 23:06   #35
Ah istanbul istanbul

Şeytan

SeRKaN'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 02-09-2009
Mekan: Localhost
Favori Anime: Kenshin

“ Orjinal Gönderi : Savage Mesajı Görüntüle

"Forumda Neler Oluyor" kısmındaki yerde şöyle bir ifade var: "spiders". Acaba bu ne demek? Teknik bir terim mi? Eğer imkanı varsa Türkçe bir kelimeyle değiştirebilir miyiz? Teşekkür ederim.
teknik bir terim denilebilir.. arama motorlarindan gelen botlarin genel ismidir turkce karsilii "arama motorlari" olabilir (bence).
Eski 09-09-2009, 23:11   #36
"SANJİ-KÜÜÜN" XD
AHAHAHA XD

Dans

Savage'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 05-09-2009
Favori Anime: Paradise Kiss - NANA - Hadashi no Gen
Favori Manga: Prenses Ai

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim ^^
Eski 09-09-2009, 23:14   #37
Ne düşünüyorsun?

----

Seifukusha'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 06-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Detective Conan

“ Alıntı ”

Spoiler butonu yok! Yoksa var da, ben mi bulamıyorum? Link var, img var, quote, code, html ve php var ama elimle spoiler yazmak zorunda mıyım? Neyi atlıyorum?
Spoiler düğmesi var abi. İçinde S harfi olan, köşeli bir konuşma balonu şeklinde.

Hızlı mesaj yazma editöründe en sağda gözüküyor.

Gelişmiş editörde de yerini bulabilirsin
BaySeifukusha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-09-2009, 23:28   #38
Chocomeru~!

Melek Gibi

SteamHive'ın Avatarı

Mekan: Gezginim.İstanbul,İzmir,Ankara cosplay ve Con'larda beni bulabilirsiniz.Ancak Balıkesir'de yaşıyorum
Favori Anime: PSWG,ParaKiss.
Favori Manga: ZONE-00.

“ Orjinal Gönderi : Zax Mesajı Görüntüle

Öncelikle sitenin görünüşünü oldukça beğendiğimi söylemem gerek. Sabah üye olsam da ( tam dershaneye çıkarken açıldığını gördüm de xD ) ancak şuan göz atabildim siteye. Bazı arkadaşlar söylemek istediklerimi söylemişler kalanları dile getireyim ben de.

İlk olarak sitede bir fan art başlığı göremedim ben. Tek gördüğüm Çizim Çalışmaları bölümü. Eski sitede de söylediğim gibi fan art çizimden ibaret değildir. O nedenle o bölümün isminin Fan Art veya türkçe olarak nasıl uygun görüyorsanız o şekilde değiştirilmesi gerek. Artık Hayran Sanatı mı dersiniz ne dersiniz size kalmış xD ama kesinlikle değişmeli o başlığın ismi, daha genel bir isim almalı.

Bunun yanında Anime & Manga tartışma alanları yetersiz kalmış. Daha da geliştirilebilir. Şimdi politikacılar gibi mod olursam şöyle yaparım böyle yaparım demicem xD Sadece yetersiz olduğunu ve eğer bana bırakılırsa üst düzey kalitede bir tartışma ortamı oluşturulacağını söylemek istiyorum ( kendine pay çıkarmanın en büyüğü var burda xD ). Tabi mod alımları yatmadıysa xD

Birde evet geyik başlıklarından hepimiz şikayetçiyiz ama bazı anime ve manga ile ilgili başlıkların kalması gerektiğini düşünüyorum. Örnek olarak, Anime&Manga tahmin başlıkları verilebilir. Bunun yanında Bu gün hangi animeyi veya mangayı izlediniz/okudunuz, anime & manga tavsiyeleri vb yararlı başlıkların kalması gerektiğini düşünüyorum.

Şimdilik bu kadar. Sitede biraz daha dolaştıktan, altını üstüne getirdikten sonra birşeyler görürsem tekrardan söylerim : )
Bende sana katılıyorum.Grafiklerde eksiklik var.Tema çok sade ve ciddi.Gerçi sitede çok ciddi olmuş açıkçası.Ne bileyim eski sitedeki gibi samimiyet yok.Anime.Gen gibi bir site olmuş açıkçası.Bir sohbet başlığı yani sadece tek bir başlık açılsa bile insanların biraz daha samimi olacağına inanıyorum.Evet FanArt yazılmalı bencede.Çünkü FanArt sadece çizim değildir.Cosplay veya photoshopta yaptıklarımızda olabilir.
Tema birazcık daha renklense fena olmazdı.Neyse benden bu kadar.Gerisi kötü değil

BayanSteamHive Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-09-2009, 23:37   #39
Ne düşünüyorsun?

----

Seifukusha'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 06-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Detective Conan

“ Alıntı ”

ende sana katılıyorum.Grafiklerde eksiklik var.Tema çok sade ve ciddi.Gerçi sitede çok ciddi olmuş açıkçası.Ne bileyim eski sitedeki gibi samimiyet yok.Anime.Gen gibi bir site olmuş açıkçası.
İlk baktığımda ben de böyle söylüyordum ama gözüm alıştı artık. Eski site, buradan sonra baktığım zaman çok basit geliyor bana.
BaySeifukusha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-09-2009, 23:47   #40
Zax
Banned
Ne düşünüyorsun?

----

Bana kalırsa sitenin teması daha doğrusu bu ciddi havası oldukça iyi olmuş. Birçok Türk anime&manga sitesindeki böyle şekerimsi, çocukumsu şeyler ( artık anladınız siz ) oldukça itici geliyor bana.

Yalnız söylemeyi unutmuşum site banner'ı çok ufak yahu. Umarım boyuna büyük birşey koyulduğunda sorun çıkartmaz.
BayZax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık