|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Görüş ve Önerileriniz Forum hakkındaki düşünceleriniz, önerileriniz ve isteklerinizi bu bölüme yazabilirsiniz. |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Forum Genel Kategorisinde ve Görüş ve Önerileriniz Forumunda Bulunan Anime Download Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Arkadaşlar, bilmiyorum ki kaç kişinin rapidshare veya benzeri sitelere üyeliği vardır. Bilmiyorum ki kaç kişi jDownloader benzeri programlar kullanıyordur. Benim ...
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#1 |
![]()
----
Giriş Tarihi: 11-09-2009
Mekan: İstanbul/Büyükşehir
Favori Anime: Death Note, One Piece, A tale of Memories, Code Geass R2
Favori Manga: No Bra
|
Arkadaşlar, bilmiyorum ki kaç kişinin rapidshare veya benzeri sitelere üyeliği vardır. Bilmiyorum ki kaç kişi jDownloader benzeri programlar kullanıyordur.
Benim ne site üyeliğim var ne de jDownloadervari program kullanıyorum. Çevremdeki insanlara bakarak şunu söyleyebilirim ki; yaygın indirme yöntemi olan torrent'i kullanıyorum, o kadar linkle uğraşmak veya sitelere para vermek yerine. Acaba diyorum Torrent yapmayı bilen bir arkadaşımız var mıdır sitede? Varsa şu bitirilen çalışmaları bıkmadan usanmadan torrente çevirip benim gibi torrent kullanıcılarını memnun edebilir mi? Ya da bir konu açıp açıkça anlatıp upload yaparken bir yandan da torrent hazırlasa siteye veren arkadaşımı kötü mü olur? Çok mu uğraştırıcı olur yoksa?... Her şekilde teşekkür ederim arkadaşlar
|
|
#2 |
|
----
Giriş Tarihi: 08-09-2009
Mekan: Antalya
Favori Anime: Rurouni Kenshin & Kimagure Orange Road & Ah! My Goddess & Fullmetal Alchemist & Full Metal Panic
Favori Manga: Rurouni Kenshin & Kimagure Orange Road & Ah! My Goddess & Fullmetal Alchemist & Full Metal Panic
|
Aslında bayağı basit bir şey istediğin, tek yapmak gereken sadece seed etmek
![]() Öncelikle bilgisayarımıza utorrent isimli torrent programını kuruyoruz. (Download : http://www.utorrent.com) Şimdi yapmamız gereken programı açıyoruz ve karşımıza çıkan ekrandan dosya > yeni torrent yap seçeneceğini tıklıyoruz. ![]() Daha sonra karşımıza gelen ekrandan hangi dosyayı ya da dosyaları torrent yapacağımızı seçeceğiz.Eğer tek bir dosya torrent olacaksa "dosya ekle" seçeneğini tıklıyoruz ve dosyamızı seçiyoruz.Eğer birden fazla dosya torrent olacaksa "dizin ekle" seçeneğini seçip dosyaların olduğu klasörü seçiyoruz.İzleyiciler bölümüne torrent dosyamızı hangi trackere yükleyeceksek oranın anons adresini yazıyoruz (Örnekde www.leechturk.com/announce.php ya da başka örnek olarak http://nyaatorrents.info:7266/announce kullanabilirsiniz.) ve "oluştur ve kayıt et" diyoruz.Torrent dosyamız hazırdır. ![]() Şimdi bu hazırladığımız torrenti ister halka açık bir torrent sitesine istersen üyelikli bir torrent sitesine yüklüyoruz.Yüklediğimiz dosyayı siteden çekiyoruz ve hangi dosyayı torrent'e ekleyip seed (gönderme) yapacaksak bilgisayarmızda bulunan aynı yere download (indirme) yapıyormuşuz gibi seçiyoruz.Burada önemli olan Bilgisayarınızda bulunan dosya ile yeni indirmeye başladığınız torrentin aynı yerde olmasına dikkat edin,çünkü boş yere tekrardan download yapıyor gibi gözükürsünüz ve yüklemeyide yapan siz olduğunuz için seed sayısı 0 (yükleyici sayısı 0) olur, çünkü dosyayı zaten siteye siz yüklüyorsunuz.O yüzden siteden çektiğiniz torrent dosyasının download yerini lütfen kontrol edin.İndirmeye başladınızıda torrent dosyası harsh kontrolü yapacak ve sonunda indirme tamamlandı diyecektir.Bundan sonrası seed konumundasınız demektir.Artık dosyayı çekmeyecek ve sadece yükleyeceksinizdir. ![]() Gördüğünüz gibi torrenti yaparken dosyalarımız E:\Anime\Red Garden klasörü içinde idi.Şimdi torrenti bilgisayara indirdik ve utorrent progrmaı ile açtık karşımıza çıkan ekranda bize yeni dosyaları nereye indirmek istiyorsunuz diye bir ekran çıkıyor.Buradan indirmek istediğimiz yeri E:\Anime\Red Garden olarak seçiyoruz ve tamam (ok) diyoruz. ![]() Karşımıza çıkan ekranda gördüğümüz gibi program dosyalarımızı kontrol ediyor, yani download edilmişmi diye dosyaları denetliyor. ![]() Görüldüğü gibi dosyanın download oranı %100, artık geriye sadece dosyayı upload yapmak kalıyor.Gerisi zaten artık sizin programı ve torrenti açık bırakmanıza kalıyor.Aynı torrent dosyasını çeken bir başkası varsa siz otomatik olarak upload yapmaya başlıyorsunuz. İstenirse yetkiller mesajı kesip anlatım olarak da ayrı bir konu olarak açabilirler. |
![]() |
|
|
|
#3 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 25-09-2009
|
Asıl mesele torrent yapıp paylaşıma açmak değil, bunu uzun süre paylaşımda da tutmak sorun olmaz ama Türkiye şartlarında, internet Türk Telekom gibi vatandaşı söğüşlemek dışında bir çıkarı olmayan kurum tekelinde olduğu sürece istenilen download hızlarına ulaşılabileceğini sanmıyorum. 1024/256 hızla kişi isterse 1 yıl paylaşımda tutsun, yine de niye yavaş iniyor diye şikâyetlerle karşılaşacağızdır.
Şahsen ben de torrent kullanıyorum ve bunun olması taraftarıyım ama günümüz şartlarında bu pek mümkün görünmüyor. Fiberoptik internet Türkiye çapında yaygınlaşır ve internet tekelden kurtulup rekabet ortamına dönüşürse o zaman olabilir. Ama şimdilik rapidshare gibi hız veya bekleme limiti olmayan serverları düşünmek daha mantıklı. Bu kategoride birçok alternatif de mevcut. Megaupload, Netload, Mediafire, Hotfile vs vs... |
![]() |
|
|
|
#4 |
|
----
Giriş Tarihi: 30-06-2010
|
Ama torrentla alınan verim rapidshareden alınamıyor ne yazık ki. Ben mesela animeleri torrentla indiriyorum sonrasında altyazı bulabilene aşkolsun. Fansub olayını anlayabiliyorum kimse emeği ziyan olsun istemez ama benim gibi torrent kullananlar için bu olay dezavantaja dönüşüyor. :(
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
----
Mekan: İstanbul/Büyükşehir
Favori Anime: Death Note, One Piece, A tale of Memories, Code Geass R2
Favori Manga: No Bra
|
Ben torrent indirirken her zaman neredeyse en yüksek hızımla indiriyorum, ki bu bende 122 Kb. Bence ne kadar yavaş olsa da yapılmalı eğer olmuyorsa zaten rapid ve benzeri sitelerden gereğince link veriliyor onlardan indirilir...
|
|
#6 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen
|
Turkiye'de o paylasimcilik yok. Yakin zamanda gelisecegini de sanmiyorum. Bunun bir sebebi fudy'nin de dedigi gibi internetin pahali olmasi ve insanlarin kotalara mahkum kalmasi. Bu insanlari suclamiyorum. Fakat bir de soyle dusunen bir kesim var. "Ben indiririm, isim bitince haydi eyvallah, enayi miyim, keriz miyim de upload ile vakit kaybedeyim..." Bu ulkede kisa yoldan, emek harcamadan, istediklerini elde etmek moda. Herseyin korsani mubah. Buna istisna insanlar da var ve sayilari da gun gectikce artmakta. Bu yuzden ileride belki mumkun olur.
|
![]() |
|
|
|
#7 |
|
“ Orjinal Gönderi : Unde®kaN
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Büyük harfler ile yazıyorum ki okusunlar diye. Böyle bir konuda adam çoğunlukla ana mesajı okuyup altına yorum yapıp gidecek. İlgisini çeksinde bi fayda görsün diye yaptık. Mesajı okumuşsundur umarım editlemeden önce hocam.
|
|
|
#9 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen
|
Bütün mesajların baştan sona okunması gerektiğini düşünüyorum. Yazı uzun diye okumaya tenezzül etmeyen insanlar bırak faydalanmasın. Herkes kendi mesajı okunsun diye büyük yazmaya kalkacak olursa bununla başa çıkılmaz.
|
![]() |
|
|
|
#10 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 25-09-2009
|
@Tenbatsu; öncelikle şunu belirtmek isterim, iddianın kesinlikle hiçbir dayanağı yoktur. Senin veya ötekinin bağlantı hızı düşmeyebilir ama bu bir başkasınınki düşmeyecek anlamına gelmez.
"Duyduğuma göre bunu yapamıyorlarmış, o teknolojileri yokmuş." Diyorsunuz ama 1 mb olan bağlantıyı oturdukları yerden 8 katına çıkarabiliyorlarsa aynı şekilde 1 mb'e de düşürebilirler. Sistem yeni kullanıma geçtiğinden tam oturmamış olabilir ama bu yapamayacakları anlamına gelmez. Artı; vaadettikleri 8 mb'lik hızın tamamını da sunamıyorlar. Yok bilmem dağıtım noktasına olan uzaklığınız, yok bilmem ne diye bahaneleri de hazır. İnsanlara tavsiyelerde bulunabilirsiniz, ki bu çok güzel bir davranış. Ama bunu göstermenin da bir adabı, üslubu vardır. |
![]() |
|
![]() |
| Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Konu araçları | |
|
|