|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Manga Tanıtımları ve İncelemeleri Mangalar hakkında genel bilgiler ve tanıtımları |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Manga Tartışmaları Kategorisinde ve Manga Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan Dengeki Daisy, Electric Daisy Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Tür..: Comedy, Drama, Romance, School Life, Shoujo, Slice Of Life Konu..: Teru abisi bir telefon hediye eder ve telefona bir ...
4Beğenilenler
![]() |
|
|
LinkBack | Tanıtım Araçları |
|
Dengeki Daisy, Electric Daisy
Yayınlayan worless
22-01-2010 |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#1 |
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: HyunSeung's puppy eyes <3
Favori Anime: D.Gray-Man, FMA:bro,PandoraHearts,VampireKnight, LoveCom,KimiNiTodoke,Nana, Gundam00,Ouran, UraBoku
Favori Manga: Flowers of Evil, Dengeki Daisy, CUT, Running On Empty, KoukouDebut, Merupuri, TotallyCaptivated
|
Dengeki Daisy denince akla gelen ilk 3 şey ; *kel kal kurosaki, ben fakirim, hep beyaz giyiyor* diyalogları oluyor
![]() Fav. shoujo mangam. Tiryaki daisy bence diğer bütün shoujolardan farklı olan bi yana sahip. Hep alışıldık şekilde aşırı yakışklı karakter çok hoş ama yüz vermeyen bi kız ya da kız çocugun peşinden koşyodur işte o tarz bi seri değil. Konusu kesinlikle çok farklı, olaylar çok güzel gelişiyor. Mizah anlayışına gelirsek harika Mangaka da çizimlerini epey ilerletmiş beast masterı okumuştum o da güzeldi ama öteki mangaları biraz bocalayarak çizilmişti.Özellikle kurosakiyi çok güzel çiziyor. Bazı yerlerdeki anlamlı bakışları veya ağzından düşmeyen sigarasıyla sert yapısı shounen karakterleri anımsatıyor . Hiçbi yönüyle eksi puan veremiyorum Dengeki'ye. Eğer ilerde mangaka konuyu batırmassa tabi.
|
|
#2 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: Trabzon
Favori Anime: Itazura Na Kiss
Favori Manga: Bitter Virgin
|
Tek diyebileceğim benim gibi az manga okuyan birini bile müptela etti. Çizimleri çok güzel. Sanki mimikleri ve hislerini dahi çizimlerden hissedebiliyorum. Şöyle diyeyim seriye Yuuki sağolsun imzasındaki çizimlerini görünce merak saldım. Ayrıca mangaların çoğunda yaşadığım akıcılık problemini bu seride hiç yaşamadım. Yani sahneler ne pat diye geçiyor ne de aynı sırf iki atraksiyon olacak diye bütün bölümü ayarında tutturmuşlar. Hem romantizm hem komedi hem de ana konunun gelişmesi çok güzel. Mangaka güya bu seriyi tek ciltlik planlamış, ilgi görünce devamı gelmiş. Bu handikapa rağmen kurguyu aksatmadan ilerletmeyi başarmış. Kısacası kaçırılmayacak bir manga.
|
![]() |
|
|
|
#3 |
|
Çok Kişisel
![]()
Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...
|
bir de anime sini yapsalar
![]()
|
|
#4 |
Mekan: Hall of Heroes
Favori Anime: Gundam 00, D.Gray-Man,Evangelion,Fate/Stay Night,Code Geass,To Aru Majutsu no İndex
Favori Manga: Dogs:Bullets&Carnage
|
Klasik bir Shoujo çizimleri Maid-sama ya benziyor karakter çizimleri birebir aynı. Ezik bir kızımız var fakirim diye ortalarda dolanıyor,baş kız karakterimiz oldukça zayıf.Erke karakterin neren çıktığı belli olmuyo herşeyi bilirmiş tavırlarında.Çizimleri dediğim gibi Maid-sama ya benziyor bunun dışında fena sayılmaz bence.
3 ch okudum .görüşlerim; okunabilir fakat karakterlerden fazla birşey beklemeyin derim. 8/10
|
|
#5 |
|
----
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Çoğu yerde bahsedilmesinden, sevilmesinden mütevellit güzeldir, bir de türkçe çevriliyormuş bir bakayım dediğim bir mangaydı.
Bir de yalan değil Kurosaki karakteri gerek itinalı çizimi, gerek sigara içen karakter fetişimi gıdıklayan sigarasıyla gönlümü çalmıştı gördüğüm an. Fakat! Ben bu kadar klişelerle beslenen ve batmış bir kurgu beklemiyordum. Açıkçası o Daisy olayını zaten kafadan saçmalık bulmuştum ama shoujo'dur, eğlenmene bak dedim kendime lakin biri bana açıklasın 'bu Kurosaki'nin tel.ini Daisy olarak kıza veren ağbisi idi, yani ondan önce Daisy ve Teru'nun bir görüşmesi, tanışması olamaz, peki öyleyse bu Kurosaki bu yerden bitme kıza ne ara böyle sırılsıklam aşık olmuş?'. Spoiler:
Hele o Daisy'nin fizik kanunlarıyla alay edercesine superman misali her yerde bitmesi.Bir de ara sıcak mahiyetinde gözlüklü kötü adam soktular yaa hikayeye, geldi Kurosaki benzetti bunu en klişe esas oğlan tavırlarıyla, off of yazarken bile o sayfalara nasıl katlandığım geldi gözümün önüne. ![]() Üstelik Teru en klişe kız tiplerinden şimdi eğri oturup doğru konuşalım, fakir ama esaslı(!), bücür, fırlama ama özünde, evi yağmalandıktan sonra liseden en yakın arkadaşları yerine daha tanışalı ne kadar olan Kurosaki'nin evinde kalıp, banyo yapacak ve hatta banyodan hemen sonra ona doğru eğilebilecek kadar da saf, temiz kalpli, aklı fesata çalışmayan bir arkadaşımız. ![]() Malesef 7 chapter dayandım, konu biraz olsun o çılgın bediş realitesinden çıkar diye (biraz da Kurosaki ve sigarası sağolsun^^) ama nafile dedim, bıraktım. Kurosaki'nin müthiş çizilen profili ve püfür püfür sigarası bile bırakmama engel olamadı, evet. Ben pek sevmedim, 7. chaptera kadar da yalan değil acayip güzel çizilen Kurosaki'nin cazibesi ve sigarasına kapılarak geldim(anladığınız üzre^^) ama bu demek değil ki kimse zevk almayacak. Diyorum çoğu yerde herkesin favorisi, 1 numarası bu manga. Belki de sizin shoujo manga kriterlerinize uyacaktır. Yani merak ediyorsanız, deneyin, notunuzu öyle verin derim.^^
|
|
|
#6 |
|
----
Favori Anime: sasuke XD,ouran,slam dunk,code geass,nodame cantabile,junjou romantica.,fma:bh,hayao miyazaki
Favori Manga: fruits basket,sakura gari,ouran, yamada yugi,touko,kotetsuko
|
bence okunması keyifli bir manga ama abartıldığı kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. ki leo-chanı kurosakiye tercih ederim (beast master XD ) hem karakter hem çizim olarak kurosakinin çizimini de pek sevmiyorum ayrıca manganın bu kadar sevilmesinin sebebi mangakanın uyanıklığı bence. çünkü kadın kızların neleri sevdiğini gayet iyi anlamış ve bunların hepsini bir arada toplamış e bu kadar fan service olunca ordan burdan toplansa ve çok orjinalliği olmasa bile kolayca kapılıp gideceğin bir manga ortaya çıkabiliyor. mizah anlayışıda iyi olunca iş bitiyor işte
|
|
|
#7 |
|
----
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
“ Orjinal Gönderi : sera myu
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
----
Favori Anime: sasuke XD,ouran,slam dunk,code geass,nodame cantabile,junjou romantica.,fma:bh,hayao miyazaki
Favori Manga: fruits basket,sakura gari,ouran, yamada yugi,touko,kotetsuko
|
ya bana kurosakinin çizimi hatalı geliyor kafası zaten 3+1 kuran kaname hesabı xD yüzünün şeklide bana göre doğru değil ya da gözlerinin çizimide çok güzel sayılmaz ağız burun klasik zaten e geriye bir şey kalmıyor ama siyah saçlı olsa belki bunları görmezden gelebilirdim ama o da değil
ben terunun abisini tercih ederim zaten o da tamakinin esmeri gibi bir şey anladığım kadarıyla xDo evde kalmaları olayında aynen senin gibi düşünmüştüm bende görünce, yapmasan olmaz dimi falan diye yüzüm ekşimişti ama çok kullanışlı bir klişe kabul edelim XD
|
|
|
#9 |
|
Çok Kişisel
![]()
Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...
|
işte budur ya oh be mangaları çekiştiriyoruz acaip sevindim kendi adıma
kurosakinin bu kadar tutması bence çizimlerde ifade vurgularından "aman allahım şok" kaynaklı tabi lunaya da katılıyorum o sıgara içen gıdıklayıcı profili konusunda shoujoları genelde gülmek için okuyan biri olarak ben sevmiştim halende devam ediyorum. (yayınlanırsa edicem tabi) ancak kadın evet bazı şeyleri iyi kullanmışda belli yaşlar arasında ki tercihlere (ticari) düşünerek kullanmış. bana göre; Basara dj - Senkou de masamune ya da until death do us partan blade (mamoru) daha karizmatik ve çekici işin o boyutuna bakarsam dönüp bakmam. Terunun abisinin çizmi kurosakiden daha başarılı bunada katılıyorum. Mangaya yeni bir karakter giriyor spoiler vermiyeyim şimdi ancak terunun abisine baya benziyor...(sadece benziyor) Ancak shoujolardaki şu puanlama sisteminin mantığını anlamadım ben. bazı mangalar acaip yüksek puanlar almış vay demek bunda bir şey var diyorum açıp bakıyorum belki fazla büyük bir beklentim olduğunda mıdır bilemem benim için genel anlamda hayal kırıklığı oluyor. dengekiyi seviyorum ama okuduğum bütün mangaları düşündüğümde benim için Seduction Is More Beautiful Than Love kadar da iyi değil diyebilirm en basitinden
![]() |
| Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Tanıtım Araçları | |
|
|