Eski 22-01-2010, 22:48  
Anime Dostu

worless'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...
Standart Dengeki Daisy, Electric Daisy

Tür..: Comedy, Drama, Romance, School Life, Shoujo, Slice Of Life

Konu..: Teru abisi bir telefon hediye eder ve telefona bir de isim kaydeder. Daisy isimli kişi, teru ya her şekilde yardımcı ve destek olacak biridir. Teru kısa zaman sonrada tek akrabası olan abisini de kayber.Tüm bu süreç ve sonrasın da Daisy hem arkadaşı, hem sırdaşı, hem de abisi olmuştur. Bir gün okulda tartaklanan bir arkadaşını korumaya çalışırken, birinin okulun camını kırmasıyla bir anda kendini okulun kapıcısı olan kurosakinin yardımcısı olarak bulur. (her şeye atlamayacan öyle ) Her ne kadar bu durumdan hoşnut olmasada onun söylediği işleri şikayet ede ede her gün yapmaktadır. Zamanla Kurosaki teru yu kollamaya başlar. Ancak önceleri bu durum terunun kafasını karıştırır. Çünkü hiç beklemediği yerlede yardımcı olmaktadır. Peki Kurosaki kimdir ve neden yardım etmektedir.

Yazar/Çizer..: Motomi Kyousuke

Kişisel not: Shoujocular mangakasını zaten diğer yapıtlarından tanıyorlardır. Shoujo da kendine özgü boğmayan bir tarzı var. O çok kalabalık shoujolardan değil. İnsanı kelime ve çizim saçmalıklarıyla çileden çıkartmıyor. Yer yer oldukça da komik. Çizimleri güzel. En güzeli de Türkçeye çeviriliyor. Bu vesile ile çeviren arkadaş ve ya arkadaşlara teşekkür ederim....

Son Düzenleme worless tarafından 21-02-2010 01:17 de yapıldı.
Bayanworless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2010, 11:28   #10
Sadık Üye

Luna'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Mekan: In Utero
Cool İlgi: Dengeki Daisy, Electric Daisy

“ Orjinal Gönderi : sera myu Mesajı Görüntüle

ya bana kurosakinin çizimi hatalı geliyor kafası zaten 3+1 kuran kaname hesabı xD yüzünün şeklide bana göre doğru değil ya da gözlerinin çizimide çok güzel sayılmaz ağız burun klasik zaten e geriye bir şey kalmıyor ama siyah saçlı olsa belki bunları görmezden gelebilirdim ama o da değil ben terunun abisini tercih ederim zaten o da tamakinin esmeri gibi bir şey anladığım kadarıyla xD
o evde kalmaları olayında aynen senin gibi düşünmüştüm bende görünce, yapmasan olmaz dimi falan diye yüzüm ekşimişti ama çok kullanışlı bir klişe kabul edelim XD
Bu 3+1 kuran kaname örneğini başka bir yazında daha okumuştum da o zaman da oturduğum sandalyeden düşmüştüm, şimdi de aynı etkiyi yaşadım sayende sabah sabah ahahah. (banzai Sera!)
Öhm ne diyecektim, evet Kurosaki..Ya açıkçası o kadar dikkat etmemiştim ne yalan söyleyeyim, çok gözüme batan bir tarafı da yoktu (bazen gözlerinin sürmesi abartı duruyordu ama o da devede kulak canım XD) zaten sigara unsuru ve yandan pis sırıtış beni anında kandırabilitesi olan şeyler^^
bknz şöyle mesela;
Spoiler:

Bir de profili çok güzeldi aklımda kaldığı kadarıyla. (yalnız tüm fetiş unsurlarımı bir bir döktüm buralara ahah^^)

Aynı ev klişesi cidden kullanışlı (senin tanımların ben de fenomen olacak) idi ama o sebeple araya amaçsızca sokulan gözlüklü, hacamat edilen kötü adam klişesini affedemiyorum ahahah^^
(aslında düşününce o gözlük de hiç fena değildi eyvah konuyu saptırıyorum ahaha, tamam, sustum)

@worless

Yaptığın manga tanıtımlarını denk geldikçe okuyorum (mesela en son Sera'yla yaptığınız After School Nightmare kritiğini zevkle okudum, o seriyi baya merak ediyordum zira) özellikle son zamanlarda merak ettiğim bir manga olunca falan ilk aklıma gelenlerdensin acaba bir şeyler yazmış mı siteye diye, sizler kadar manga takip edemesem de tanıtımlardan ilgimi çekenleri okumaya çalışıyorum.
Aslında shoujo'lar cidden biraz göreceli galiba, bakmayın klişelerle dolu diye kızdığıma, hani bir shoujo kanımca barındırdığı fan servicelerle, klişelerle var biraz da galiba?

İşte ayrım sanırım bu fan service'leri nasıl ve yerinde kullanmalarında ortaya çıkıyor.Yoksa ben de 'farklı bir şey' beklerken, çok da shoujo kalıplarının dışında bir şey beklememiştim ama yine de çoğu yerini zorlama buldum bu Dengeki'nin ki bir de kopuk kurgusu, çılgın bediş realitesi.
Öte yandan bardağın dolu tarafıyla bakınca da, Kurosaki murosaki bahane bana bile 7. bölüme kadar kendini okutturduysa, kimbilir bu tarz hikayeleri sevenlere nasıl gelmektedir.İşte bu da sanırım her yerde beğenilen animelerin başında olmasını açıklıyor kendime.Cidden shoujo olayı göreceli, o hikayeyi okurken ki ruh halinizle dahi alakalı hatta.

not1:
Bu Teru'nun ağbisine bir ben mi dikkat etmemişim, cidden hiç aklımda yok, nasıl es geçtim acep
not2: Siz böyle kritikleriniz de favorilerinizden bahsediyorsunuz, sağolasınız ben de isimleri hemen çalıyorum, mesela demin yukarıda Sera, Leo chan dedi, Beast master dedi hemen aradım, buldum, şimdi de şu Seduction Is More Beautiful Than Love'a bakayım bi.^^

Son Düzenleme Luna tarafından 14-04-2010 11:34 de yapıldı.
Luna Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-07-2010, 20:06   #11
Yeni Üye

Dulsinea'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-11-2009
Favori Anime: Vampire Knight,Claymore,Fullmetal Panic Fumafu,Fullmetal Arc.,Witchblade,Sailormoon,KJJ...
Favori Manga: Vampire Knight...
Standart İlgi: Dengeki Daisy, Electric Daisy

bir çırpıda okuduğum bir manga ingilizce okumaya başlamıştım sonradan türkçesini buldum tekrar okudum gerçekten eğlenceli, teru:"ken kal kurosaki!" der kızınca falan ...
BayanDulsinea Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 19:30.