Dogs:Bullets & Carnage
Yayınlayan worless
03-02-2010
Standart Dogs:Bullets & Carnage

Tür..: Action, Mature, Sci-fi, Seinen

Konu..:İlk yayınlandığı yıl Dogs tek cilt olarak düşünülmüş olup, daha sonra Dogs: Bullets & Carnage adı ile seri haline gelmiştir. Kısaca özetlenirse hikaye; Şiddetin alıp başını gittiği, akıl almaz deneylerin yapıldığı insanların kobay olduğu, genetiğin genetikten çıkıp başka bir boyut aldığı bir yerde dört farklı karakter olan, eski kiralık katil yeni barmen Mahai, genetik deney sonucu üstün iyileşme yeteneklerine sahip olan Haine, intikam intikam diye yanıp tutuşan Naoto, nikotin eksikliği durumunda çok tehlikeli bir kişiliğe bürünen manyak Badou (tanıdık geliyor) yolları aynı amaçta kesişir.

one-shot 1
Dogs: Hardcore Twins; Adından anlaşılacağı üzeri pek bir sevimli ikizlerimiz (okuyun derim) Nikotin krizi arkadaşımız Badou yüzünden işinden olan bir mafya babasını yakalamakla görevlidirler. Ancak ilk ciltten sonra okuyun (Luki ve Nokiyi hafife almak hata olur ) ha seride ki gibi değil. Olayları biraz daha mizahi denilebilir. (bu bölüm ilk yayınlandığında One-shot olarak yayınlanmıştır.ancak daha sonra ilerleyen bölümlerde bu ikizler mangaya dahil olmuş karakterlerdir.)

one-shot 2
Dogs: Annex; bu da gene nikotin krizi arkadaşımızla alakalı tek bölümden oluşan bir ekstradır.

Yazar/Çizer..:Miwa Shirow

Kişisel not..: keyif alarak halen okumaya devam ediyorum. yer yer güldüğüm bir seri. Çizimler çok iyi mangakası güzel bir iş yapmış. 4 adet ovası var seri şekilde.

Düzeltme; Türkçesi varmış düzeltiyorum haberim yoktu. (Bilgilendirme için teşekkürler)

Dogs:Bullets & Carnage

Favori
2 üyenin favori listesinde

Favori Listesi

Üye degerlendirmesi
Hikaye Anlatımı
56.7%56.7%56.7%
5.67
Karakter
63.3%63.3%63.3%
6.33
Tasarım
56.7%56.7%56.7%
5.67
Genel
63.3%63.3%63.3%
6.33
Çizim (Artwork)
66.7%66.7%66.7%
6.67
3 kullanıcı oyladı 61% averajla

Tanıtım Araçları

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Eski 03-02-2010, 05:29   #1
Kıdemli Üye

Tensei'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Standart İlgi: Dogs:Bullets & Carnage

Türkçesi yok !? Elbette var.

Dogs Prelude: http://hiraishin-manga.blogspot.com/...s-prelude.html
Dogs; Bullets & Carnage: http://hiraishin-manga.blogspot.com/...s-bullets.html
Dogs; Hardcore Twins: http://hiraishin-manga.blogspot.com/...ore-twins.html

Biraz daha iyi araştırmalıydın sanıyorum.

Öneri; Tanım gerekli birşeydi fakat düzensiz olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Dogs: Harcore Twins bir one-shot, yani ayrı ilerleyen bir hikaye değil, yan seri diyemeyiz. Annex, sözünü ettiğin badou'nun hikayesi ise yabancı çeviri grubu onu manganın içinde, bir bölüm ile beraber extra olarak sundu diye biliyorum.

Harcore Twins, Annex veya Prelude gibi şeyleri ayrı başlıklarda tanıtsaydın daha derli toplu olurdu. Tanımda türleri türkçe yazarsan ve imlaya, en azından rahat okunacak derecede özen gösterirsen daha uygun olur.

あかいくつ偽

Son Düzenleme Tensei tarafından 03-02-2010 05:43 de yapıldı.
Tensei Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-02-2010, 16:26   #2
Anime Dostu

worless'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...

Uyarı için teşekkürler düzeltme yaptım.

Haklısın da mangayla ilgilenen çok insan olmadığından bir süre sonra öyle yada böyle pes ediyorsun araştırmaktan. Bilgilendirme için teşekkürler ama keşke daha önce biri tanıtsaydı. İngilizcesi ile debeleneceğime tadını çıkararak okuyabilirdim.

Dogs: Harcore Twins ilk yayınlandığında One shot doğru sonuçta. Ancak o hikayeden ap ayrı başka bir boyutu olan one-shotlardan da değil. Mangakası ikizleri çok sevdiğinden midir nedir bilmeyeceğim hikayeye de dahil etmiş.
Seriyi onemangadan takip etmiyordum. Annex için bakarım dediğin gibiyse. Bilgilendirme için tekrar teşekkür.

Genelde one shotları ayrıca tanıtmak dediğin gibi olabilir. Ancak ben kendi adıma çok gerekli görüyorum. Genede tavsiye için teşekkürler.
(Diğer bahsettiğin iki konu tür açıklaması ve Türkçe kullanımına dikkat edeceğim. Ancak Fark etmediğim şeyler olabilir. Dikkat edenler uyarırsa düzeltebilirim.)

Bayanworless Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-02-2010, 15:30   #3
Moderator

Squaw'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailes,Fate/Stay Night,Baccano!,Kara no Kyoukai,Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen,NANA...
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket,NANA...

Tanıtım için teşekkürler worless;
Dogs,okuyup tek solukta yuttuğum mangalardan birisi,Dogs: Bullet&Carnage ise şu an okuduğum hatta yavaş yavaş,sindire sindire okuduğum nadir mangalardan birisi.

Çok manga okumadığım için izlemiş olduğum Seinen türlerine göre değerlendirdiğimde konusu ile beğenimi kazanan bir manga,bu nedenle de bu mangayı yarım bırakmayı düşünmüyorum asla yani az ama öz okuyacağım mangalardan birisi olacak,güzel konusu ile dikkatimi çeken nadir mangalardan,konusu belki Seinen klişesi -mafya ailesi- olan bir konuya sahip ama yine de bu türden hoşlananlara kendisini farkettiriyor gerçi bu yapımının daha ilk chapter.ını okudum ama ben bu mangadan çok ümitliyim açıkçası umarım ileride hatta yakın bir zamanda bu yapımın da bir anime serisini izleyebiliriz.
Right Battousai?

Son Düzenleme Squaw tarafından 04-02-2010 15:32 de yapıldı.
BayanSquaw Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-02-2010, 17:41   #4
Anime Dostu

worless'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...

Animesini gerçekten bende isterim. Ben yapacaklarını da düşünüyorum. (İnşallah yanılmam) Çokta başarılı olur. (eğer adam akıllı yaparlarsa tabi) çerezlik bir şey ama ovaları ilk cilt i konu almış mangayla da bire bir. Hiç fena da değildi. tavsiye ederim.

Bayanworless Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 01:05.