Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Manga Tartışmaları > Manga Tanıtımları ve İncelemeleri

Manga Tanıtımları ve İncelemeleri Mangalar hakkında genel bilgiler ve tanıtımları

Sukitte li na yo- Say “I Love You”

Manga Tartışmaları Kategorisinde ve Manga Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan Sukitte li na yo- Say “I Love You” Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Tür..: Comedy, Drama, Mature, Romance, Shoujo, Yazar/Çizer..: Hazuki Kanae Konu..: Mei Tachibana lise öğrencisi olup hiç ama hiç arkadaşı olmayan ...

Yorum

LinkBack Tanıtım Araçları
Yayınlayan worless
19-02-2010
Standart Sukitte li na yo- Say “I Love You”

Tür..: Comedy, Drama, Mature, Romance, Shoujo,

Yazar/Çizer..: Hazuki Kanae

Konu..: Mei Tachibana lise öğrencisi olup hiç ama hiç arkadaşı olmayan ve de edinmeyen biridir. Okuldakiler tarafından tartaklanmakta ve alay konusu olmaktadır. Kendisi her ne kadar bu duruma üzülse de umursamaz görünmektedir. Sakin, kendinden emin, yaralı ama dim dik duran bir karakteri var. Yamato Kurosawa ise klişe mangalarda ki gibi oldukça popüler biridir. (ancak kendisi bunun havasına girmiş bir karakter değildir. Öyle kendini beğenmiş falan gibi yani. Bu tip bana Mizushima Hiro yu hatırlatıyor) Yamato mei yi oldukça ilginç bulmakta, hatta hoşlanmaktadır. Ancak meinin bundan haberi yoktur. Bir gün merdivenlerden çıkarken sınıf arkadaşlarından birinin eteğini tutmasıyla meinin, bu yanlış anlamadan kaynaklı Yamato ya attığı tekmeyle tanışırlar.

Kişisel not..:Kızın bazı yönlerini tanıdığım birine benzettiğim için midir ya da yamato ve meinin ilişkilerinden midir bilemeyeceğim sevdim. Birçok mangakanın klişeleşmiş çizim ve anlatımlarından farklı bir mangadır kendileri. Beklide bana öyle geldi. Çizimler güzel ve çok kalabalık bir manga değildir.

(Manga, yetişkinlere yöneliktir.)

Güncelleme: Türkçe çevirisi yapılmaya başlanmıştır.

Favori

Üye degerlendirmesi
Hikaye Anlatımı
70%70%70%
7.0
Karakter
65%65%65%
6.5
Tasarım
80%80%80%
8.0
Genel
75%75%75%
7.5
Çizim (Artwork)
80%80%80%
8.0
2 kullanıcı oyladı 74% averajla

Tanıtım Araçları

Eski 19-02-2010, 01:23   #1
I want to go to Korea right
now!

Agliyorum

yuuki_cross'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: HyunSeung's puppy eyes <3
Favori Anime: D.Gray-Man, FMA:bro,PandoraHearts,VampireKnight, LoveCom,KimiNiTodoke,Nana, Gundam00,Ouran, UraBoku
Favori Manga: Flowers of Evil, Dengeki Daisy, CUT, Running On Empty, KoukouDebut, Merupuri, TotallyCaptivated
Standart İlgi: Sukitte li na yo- Say “I Love You”

Hımm, senin manga seçimlerine bayılıyorum worless . Eminim bu da güzeldir, fazla zorlamazsa okumayı deniycem
Tanıtım yaparken one going mi, tamamlanmış mı, devam mı ediyor, kaç cilt-chp. felan bunları da eklesen çok hoş olur
Yetişkinlere yönelik demişsin de +18 uyarısı mı yoksa josei tarzı felan mı yansıyo biraz?
Bayanyuuki_cross Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2010, 01:37   #2
Çok Kişisel
CH3CH2OH

Paranoyak

worless'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...

o kadar değil canım tv de gördükleriniz kadardır. (gerçi ben tv izlemeyeli çok çok uzun zaman oldu) zaten ağırlığı romantizm. sadece türüne böyle bir madde koyduklarına göre gelecek bölümlere açık kapı bırakmış olabilirler diye düşünüyorum.

aslında ilk dediklerini cilt sayısı vs.. bende yazayım dedim. ancak öyle bir şey ki bir yer devam ediyor derken diğeri bitti diyor. öyle çok mangam hiç oldu. tekrar ettiğim mangalarım var. ya da devam ediyor diyor ancak bir bakmışsın durdurulmuş.

bu manganin 3 cildi yayınlanmış bölüm olarak 9. bölümü yayınlandı. devam ediyor şimdilik. umarım bir kazaya kurban gitmez bu seride. okumakta zorlanmaz sın. öyle kalabalık shoujolar gibi değil dingin bir manga

Bayanworless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2010, 05:08   #3
vs.

Acımasız

.BLack.'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 25-09-2009

Arkadaslar manga tanıtımlarında Lutfen! manganın turkce cevirisi olup olmadıgınıda yazarsaniz seviniriz.
Bayan.BLack. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2010, 10:50   #4
Çok Kişisel
CH3CH2OH

Paranoyak

worless'ın Avatarı

bu benimde hassas olduğum bir konu olduğundan, tantımı sonun kadar okursan en sonunda canım şunu belirtmiştim. "Türkçesi baktığım kadarı ile yok. Çizimler güzel ve çok kalabalık bir manga değildir."

Eski 19-02-2010, 10:58   #5
Kendini birşey zannetmek?

çok yorgun

Anifly'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 25-12-2009
Mekan: İstanbul

Eline sağlık güzel bir tanıtım yazmışsın ^^
BayanAnifly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-06-2010, 16:55   #6
bitch desu~

----

Luna'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Cool İlgi: Sukitte li na yo- Say “I Love You”

Evet +18'liği en fazla josei türünde rastlanılacak kadar lakin aynı mangaka'nın daha smut one shotlarını okumuştum, yani eli pek yatkın kadının o tür sahnelere.^^

En elle tutulur işi bu bence, ki o orta halli one shot'larında hep bir potansiyel görüyordum bu kadında, tüm potansiyelini dökmüş bence bu seride.

Gerçekten zevkli bir manga, türünün her türlü hakkını veriyor, bir shoujo'dan istediğiniz herşeye sahip bana kalırsa. Öte yandan fan service konusunda ketum olmaması da ayrı bir güzel (daha 2. chapterda öpücükler havada uçuşuyordu XD )
Çizimleri de ayrı şukela, özelikle erkek karakterleri gayet yakışıklı çizmekte kendisi ki kızlar da çok hoş. Ayrıca karakterlerinin çoğunun bir tarzı var.

Hikayemiz biraz sürreal; populer çocuğun dandere kıza takılması, sevmesi ve birliktelikleri. Açıkçası okuması çok zevkli olsa da gerçek hayatta yok bu tür ilişkiler bunun da farkındayız.
Öte yandan bir dengeki daisy'deki gibi çocuğun kızı neden bu kadar sevdiği konusunda anlamsızlığa düşmüyorum, çünkü esas çocuk da anadan doğma populer, yakışıklı çocuk değilmiş, o da eskiden gayet düz ve reddedilebilen biriymiş, işte belki de bu sebeple empati yapabiliyor ve diğer yakışıklı populer çocuklardan ayrılıyor kafa yapısı.
Zaten Yamato, herhalde yeryüzündeki çoğu dişi bünyenin hayallerindeki erkek arkadaştır diye düşünmeden edemiyorum, yakışıklı olduğu kadar düşünceli, eğlenceli olduğu kadar gizemli, sevecen olabildiği kadar korumacı falan, her chapter ayrı bir aşık oluyoruz kendisine.
Şu an türkçe çevirisini yapan manga suyu çevirmeni de eklemiş ya chapter'ın birine ç. notu olarak: "siz bilmiyorsunuz aslında Yamato superman" diye. XD
Cidden o kadar ütopik bir çocuk o.

"Gloomy" karakterlere bayılan birisi olarak esas kızımızı da sevdim diyebilirim her ne kadar insanlarla konuşmama sebebindeki olayı biraz tırt bulsam da. Evet esas kızımız insanı deli eden tepkiler vermeyen, gayet cool ama işini de bilen bir kız, bu da ayrı bir artısı manganın.

Ben bir de 7. chapter'ı ayırdıkları yan hikaye olan Yamato'nun çapkın arkadaşı Kakeru ve onu seven Chiharo ilişkisini çok sevdim. Hatta aralarındaki ilişki aklıma biraz Nana'daki Takumi ve Reira ilişkisini getirdi. (tabi ne Takumi, Kakeru kadar öküz, ne de Reira, Chiharo kadar ezik)
Yine de o ikisinin hikayesini daha çok görmek istiyorum, hatta esas çiftimizden daha çok sevdim onların hikayesini. (mangakanın Mad Dog Hayato-kun isimli bir one shot'ında da vardı aynı tema, hatta o hikaye Takumi ve Reira'ya daha bi benziyordu.*.*)

Hikayede takıldığım noktalar ise 1.si, insan peşinde bir stalker varsa neden polisi aramaz hey hat! Gidip Yamato'yu arayacağına polisi arasana be Mei'cim, hiç aklına gelmez mi? (Yamato superman ya XD)
Gerçi öyle olsa hikaye başlamayacaktı ama söylemeden edemedim XD

2. takıldığım nokta, ulen 16 yaş nedir ki, ilk chapter'da kızımız dert yanıyor yaa, 16 yaşına kadar kimseyle çıkmadığı için kendini uzaylı gibi hissediyor falan, ulen zaten 2 yaş düşsen çocuk oluyorsun, hadi 20 dese anlayacağım ama 16 yaşında zaten yeni yeni başlanır flört olayına, bu kadar abartılması falan garip XD
Bir de bu bebeler, her haltı yiyor yaa, o da pek garip geliyor bana daha 16 yaşındalar ama üniversite öğrencilerinin yaşamadığı hayatı yaşıyorlar XD Bence manganın en başarısız kısmı bu, karakterler hadlerinden fazla cesurlar, liseli değil de üniversiteli, 16 değil de 20'li yaşlarda olsalardı hikayeye daha fazla yakışırdı ki shoujo'dan çok josei tadı veriyor seri.

Şu anda her yerde en son 11. chapter'a kadar var fakat bir blogda okuduğum kadarı ile 17. chapter'a kadar raw halleri çoktan çıkmış ama çevirip te yükleyen yok.
Hatta seriye katılan bir karakter sayesinde kahramanlarımız acayip aşk üçgenlerine girecek gibi, beni bile şaşırttı mangaka bu atağı ile;
Spoiler:
Hani Yamato'nun bi bölümde içlenerek bahsettiği, okulda sürekli zorbalığa maruz kalan ve başka bir okula yazılan eski arkadaşı vardı yaa, işte o, yani Kai geri dönüyor ve de esas kızımız Mei'ye abayı yakıyor. Öte yandan Mei de onun yanında kasmadan konuşabildiği, gülebildiği için bizim Yamato kıskanıyor falan. 17. chapter'da Kai eski dostu Yamato'ya itiraf ediyormuş "ben Mei'den hoşlanıyorum" diye. Yazınca bile heyecanlı oldu, bir an önce okumak istiyorum.*-*
Sonuç olarak bir shoujo'dan isteyebileceğiniz her şeye sahip bence Sukitte Ii na yo, fan service'leri güzel, esas çocuğu, esas kızı güzel, çizimleri hoş, hikaye heyecanlı ve zevkli, yan karakterleri de zengin, öte yandan gayet başarılı bir şekilde türkçeye de çevriliyor, eğer shoujo krizine girdiyseniz oldukça tatmin edici bir manga olarak buna başlayabilirsiniz.^^
Eski 26-06-2010, 20:32   #7
Çok Kişisel
CH3CH2OH

Paranoyak

worless'ın Avatarı

tanıtıma koyduğum ve okuduğun tüm mangalar hakkında ki düşüncelerini yazamandan ve okuma fırsatı vermenden büyük memnun.
Bir noktada ufak bir farklı bakış açısı getireceğim.. Düşünüyorumda ben 16 lı yaşlardaykeni bıraktım lise de bir kişiyle çıkmadım. benim zamanın senin zamanın muhabbeti yapmak değilde zaman çok hızlı değişiyor. şimdi yeğenlerimle konuşuyorum aman allahım ben mi çok yavaşım onlar mı çok hızlı aklım almıyor..

"2. takıldığım nokta, ulen 16 yaş nedir ki, ilk chapter'da kızımız dert yanıyor yaa, 16 yaşına kadar kimseyle çıkmadığı için kendini uzaylı gibi hissediyor falan, ulen zaten 2 yaş düşsen çocuk oluyorsun, hadi 20 dese anlayacağım ama 16 yaşında zaten yeni yeni başlanır flört olayına, bu kadar abartılması falan garip XD"
aslında abartı değil mangakanın burda yaptığı bana göre ironik gelen (ironiklik tamamen benim tecrübelerimle ilgili ) bir gerçek
benim gördüğüm böyle düşünen hakkatten o yaş içerisin de insanlar mevcut.. yadsımıyorum ama zamanın bu kadar hızlı değişmesine yetişmiyorum...

Eski 27-06-2010, 20:14   #8
bitch desu~

----

Luna'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Cool İlgi: Sukitte li na yo- Say “I Love You”

İyi anime önerileri her daim bulabiliyorum da iyi manga önerileri bulamıyorum malesef, bu anlamda senin tanıttığın mangalar en önemli referansım, yani o zevk bana ait.^^

O söylediğin konuda haklısın sanırım, gerçi ben de çok yaşlı sayılmam ama çevremdeki (ellerinden cep telefonlarını düşürmeyen, büyümüş de küçülmüş) 16'lıkları falan düşününce, söylediğin şeye gelmeden edemiyorum. Haklısın galiba.
Yine de olayın cinselik kısmını biraz fazla cesur buluyorum, dünyanın neresinde olursa olsun, mangadaki karakterler 16'ık gibi davranmıyor o yönde.
Diyorum işte bence 16 değil de 20'li yaşarda olsaydı karakterler ve liseli değil de üni.li olsaydı, esas kızımızın duyduğu sıkıntı daha anlamlı olur, karakterlerin yedikleri naneler de daha inandırıcı gelirdi.
Eski 27-06-2010, 22:15   #9
Çok Kişisel
CH3CH2OH

Paranoyak

worless'ın Avatarı

Diyorum işte bence 16 değil de 20'li yaşarda olsaydı karakterler ve liseli değil de üni.li olsaydı, esas kızımızın duyduğu sıkıntı daha anlamlı olur, karakterlerin yedikleri naneler de daha inandırıcı gelirdi.

Buna bende katılıyorum lise dönemlerinde geçen mangalarda genelde eleştirdiğim ve beni rahatsız eden o cinselliğin abartılı, badozlama, yersiz, zamansız ve rahatsız edici bir biçimde anlatılmasını beğenmiyorum.

Yorum

Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık