Biomega - Violent Infectious Disease Covers All the World... The Omega.
Tür..: Action, Adventure, Sci-fi, Seinen
Yazar/Çizer..:Nihei Tsutomu
Konu..: 31. yy. başlarında artık insanlar yer altından saklanmaktadır.Yer yüzü ise insanlar için oldukça tehlikeli bir hal almıştır.Virüsler, mutasyonlar her yandadır. Yion / Ion Green özel güçlere sahip biridir. Sağlık bölümü askeri devriyeleri de peşindedir. Kanoe Zouichi ve Kanoe Fuyu adlı gizemli ve motoruna bağlı bir programdır. Görevleri temizlik başlamadan önce insanları bulup oradan çıkarmaktır. Yion ile karşılaşan kanoe bir an şaşırır ve motoru ile ona çarpar. Bacağı parçalanan yion kendini yeniler ve silahlı bir ayı tarafından oradan uzaklaştırılır…
Kişisel not..: 6 cilt 42 bölümlük manga tamamlanmış durumdadır. Türkçesi ilk iki cildi bir dönem çevrilmişti, ancak devamını göremedim. Başka birileri çeviriyor mu da bilmiyorum. Bulursam düzeltme yaparım. Tsutomu.. Bu adam benim gözümde gerçekten sıra dışı. Bir, iki mangasının dışında gerçekten hikâyelerini başarılı buluyorum. Çizimlerine gelince aynı şeyleri tekrar etmeyeceğim. Ama bu mangakanın hikâyelerini okurken hep şunu düşünüyorum. Bir şeyi severken rahatsız da olabilmek bu olsa gerek. Bu adamın tamamen tür sınıflandırılmasında, hani belli sınıflandırmalara sığmayacağına düşünüyorum. Kesinlikle apayrı epik bir tarzı var. Mangakanın hikâyeleri ile ilgili bir yazıda, şöyle bir cümle dikkatimi çekmişti. Bu adamın sanatı suç’ a benzer. Tsutomu ve Clive Barker birlikte çalışmaya karar verse, her halde ben gerçekten korkmaya başlarım..
Not: Yetişkinlere yönelik olup, İçerdiği şiddet sahneleri yüzünden manga, 18 yaş altı için sakıncalı olabilir.
|
|