Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Manga Tartışmaları > Manga Tanıtımları ve İncelemeleri

Manga Tanıtımları ve İncelemeleri Mangalar hakkında genel bilgiler ve tanıtımları

Güncel çalışmalarımız []

Alive!

Manga Tartışmaları Kategorisinde ve Manga Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan Alive! Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Tür..: Horror, Mature, Psychological, Seinen, Supernatural, Dram Yazar/Çizer..: TAKAHASHI Tsutomu Konu..: Yashiro Teshuu 5 kişiyi öldürmüştür. Son kurbanı da uğruna ...

Yorum

LinkBack Tanıtım Araçları
Alive!
Yayınlayan worless
07-04-2010
Standart Alive!

Tür..: Horror, Mature, Psychological, Seinen, Supernatural, Dram

Yazar/Çizer..: TAKAHASHI Tsutomu

Konu..: Yashiro Teshuu 5 kişiyi öldürmüştür. Son kurbanı da uğruna adam öldürdüğü ve tek sevdiği kadındır. İdama mahkûm edilmiştir. İdam günü gelip çattığında, ölmeyi beklerken, kendisine bazı şartlar doğrultusunda, yaşaması için ikinci bir şans verilecek bir anlaşma önerilir. İkinci bir şans! Bu düşünce ile teklifi kabul eder ancak ona verilmiş olan bu ikinci şansın bedeli….

Kişisel not..:1 Cilt 12 Bölümden oluşan manga Tamamlanmış seridir. Türkçe çevirisi yapılmıştır. Tsutomu benim özellikle takip ettiğim magakalardandır. Blue Heaven, Dead Flowers, Jiraishin, Skyhight Karma.. gibi eserlerden onu hatırlayabilirsiniz. Israrcı olduğu dram, psikolojik ve korku, gerilim hikâyelerinde başarılı. Blue heaven gibi beni çok sarmayan bir hikâye ile karşılaşmış olsam da başarılı ve yaratıcı olduğu gerçeğini benim için değiştirmez. Alive! de konu olarak başarılı bulduğum hikayelerden biridir. Hikâyeleri değerlendirirken; konunun tasviri, ne anlattığı, nasıl anlattığı, karakterlerin nasıl kullanıldığı, çizim teknikleri (ki mangakaların bazılarında yıllara ve hikâyelere göre birçoğu inanılmaz şaşırtıcı olabiliyor ) gibi kafamda birçok filtreden geçirerek değerlendirerek okurum.(Sanırım okumam birazdan bundan uzun sürüyor) Alive!'i özellikle sevmiş olmamın benim için başlı başına ayrı bir nedeni var. İnsan insandır ve insana sunulan en güzel hediye hayattır. Kurgusunu vs.’sini kenara koyarsam hayatta bazen ikinci bir şansımızın olmadığı gerçeğini hatırlatıyor. Spoiler vermeden aslında demek istediklerimin yada hikayeyi neden sevdiğimi açıklamam baya zor. Hikâye, tasvir, tarz olarak alakasız olsa da Watashitachi no Shiawase na Jikan’ ı okuduğumda da ayni şeyleri hissetmiştim. Baya uzun oldu en iyisi burada kesmek.Okayacak olanlara iyi okumalar...

Alive!

Favori

Üye degerlendirmesi
Hikaye Anlatımı
10%10%10%
1
Karakter
10%10%10%
1
Tasarım
10%10%10%
1
Genel
10%10%10%
1
Çizim (Artwork)
10%10%10%
1
1 üye oyladı 10% averaj

Tanıtım Araçları

Eski 07-04-2010, 13:50   #1
Ne düşünüyorsun?

----

Yusaku'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 02-11-2009
Mekan: Bursa
Favori Anime: Berserk,Fma,Maison İkkoku,Cobra,GTO,NGE,Slam Dunk,Wolf's Rain,Kenshin
Favori Manga: Vagabond,Berserk,Gantz,Slam Dunk,Blade of Immortal,Kenshin
Standart İlgi: Alive!

İlk okuduğum mangalar arasında olduğu için yeri bende ayrı olan bir seridir...finali bünyede kısa sürelide olsa izler bırakır..=)
BayYusaku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-2010, 19:35   #2
Bir insana yapabileceğiniz en
büyük kötülük onu bekletmektir

Bitkin

Soulbreaker'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 13-09-2009
Mekan: Okul ve ev arasında yaşıyorum
Favori Anime: Clanned 1-2. Claymore, HSD, Code Geas 1-2, FMA, Nodame Cantabile 1-2-3,Katanagatari, FMP 1-2-3 ...
Favori Manga: Defanse Devil, İrıs Zero, HSD, The breaker NW, Berserk, Uzumaki ...

Türkçe çevirisinin olduğunu söylemiştiniz. O zaman bir link alabilermiyiz
Bay Soulbreaker şuan çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-04-2010, 21:08   #3
Çok Kişisel
CH3CH2OH

Paranoyak

worless'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...

http://pandemoniumceviri.blogspot.com/

Bayanworless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık