Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Manga Tartışmaları > Manga Tanıtımları ve İncelemeleri

Manga Tanıtımları ve İncelemeleri Mangalar hakkında genel bilgiler ve tanıtımları

Half & Half

Manga Tartışmaları Kategorisinde ve Manga Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan Half & Half Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> KÜNYE: Manga Adı: Half & Half Tipi: One Shot Bölüm: 1 Tarih: 1996 Mangaka: Seo Kouji KONU: Birbiriyle daha önce ...

Yorum

LinkBack Tanıtım Araçları
Half & Half
Yayınlayan Squaw
16-08-2010
Standart Half & Half

KÜNYE:
Manga Adı:Half & Half
Tipi: One Shot
Bölüm:1
Tarih:1996
Mangaka:Seo Kouji

KONU:
Birbiriyle daha önce ne tanışmış olan ne de herhangi bir yerde karşılaşmış olan Nakagawa Shinichi ve Sanada Yuuki'nin bir tesadüfle başlayan hikayesini bize yansıtan tek ciltlik hoş bir manga olan Half & Half'i okuduğumda keşke daha fazla cilt sayısına sahip olsaydı diye geçirdim içimden.Kapsadığı hikayenin orjinalliğin yanına içinde geçen diyalogların da orjinalliği yadsınamaz şekildeydi çünkü...

Birbirine tamamen yabancı olan bu iki insan bir trafik kazasına tanıklık ederler,asıl ilginç ya da garip gelecek olan bu kaza değildir, kaza sonrası bu iki insanın yaşayacak olduğu hayattır çünkü Tanrı onlara ilginç bir teoriden bahseder,aslında teori gibi gözükse de Tanrı'nın bu sözlerinin doğruluğu sonuna kadar sürmektedir. Her şeyin başlangıcı olan bu kaza Nakagawa ve Sanada için zor günlerin başlangıcıdır çünkü ikisi de ölmüştür ama Tanrı onlara bir şans vermiştir.Daha doğrusu biri öldükten sonra diğeri yaşama şansını elde edecektir ve bu süre içinde yani 7 gün boyunca birbirlerinden ayrılmayacak, yaşamlarını bu 7 gün boyunca yan yana geçiereceklerdir çünkü ayrıldıkları an ikisinin de yaşama şansı kaybolacaktır.

Elde ettikleri bu 7 günlük beraberlikte,birbirlerini yakından tanıma şansına sahip olacak olan bu iki karakterimiz birçok zorlukla karşılaşacak,istemedikleri bu şansı değerlendirmek zorunda kalacaklardır. Seçmek zorunda oldukları iki yol vardır;ya bu şansı geri çevirme cesaretini gösterecekler ya da birisi korkusuz bir şekilde kendine düşen bu fedakarlığı üstlenecektir.

KİŞİSEL YORUM:
Tek ciltlik bir manganın,daha doğrusu tek ciltlik olup da böylesi güzel bir konuya sahip olan manganın kısalığı sizi oldukça üzebilir yani en azından beni üzdü :p.Çizimleri her 'One Shot' manganın sahip olduğu seviyede olan Half & Half,isminden de anlaşıldığı gibi 'Hayatımızdaki paylaşımlar' daha doğrusu 'Hayatımızın fedakarlığı' üzerine kurulmuş bir konuya sahip.

Bir trafik kazası hikayesiyle başlangıcı yapıyor,insanı ne gibi bir düşünceye götürebileceği konusunda bir tahminde bulunamıyorsunuz, birkaç sayfa okudukça içinde geçen olay örgüsünün ilginçliği okuyanı kendine çekiveriyor,birçok one shot manga gibi eksik yönü elbette var ama genellikle okuduğum one shot türlerine göre oldukça doyurucu bir etkiye sahip olduğunu belirtmem gerek,ben ki fazla manga okumuş bir takipçi olmadığımı belirtmeliyim,az ama öz okuyanlardanım () hatta öyle öz okurumki iki elin 10 parmağını geçmeyecek sayıdadır okuduğum mangalar,çoğunluğunu zaten one shot türlerinin oluşturduğunu az çok tahmin edebilirsiniz,bu demek değildir ki illaki one shot türlerini mi tercih ediyorum,aslında tam tersine fırsatım oldukça uzun soluklu mangaları okumayı tercih ederim ama bazı one shot türlerinin de oldukça güzel bir kurguya sahip olduğunu dile getirmem gerek,Half & Half'de işte bu doygunluğa sahip nadir mangalardan birisi benim gözümde.

Konusunu aslında klişe bir dünyaya sahip gibi görünebilir;birbirini tanımayan ve bir trafik kazasında hayatlarının ortak olması gerek iki yabancı,onlara şartlı verilen bir yaşama şansı....Tüm bunları kısacık bir sürede bize sunan Half & Half,birçok şeyi sunduğu gibi birçok düşünceye de itebiliyor okuyucuyu,benim de bu mangaya karşı olan asıl sevgim bu noktada başlıyor işte.Okuyup da son sayfayı kapattıktan sonra kendimi derin ama bir o kadar da ilginç düşüncelere boğulmuşken bulmuş oluşum,bu mangaya karşı sahip olduğum sevginin ilk nedeniydi sanırım.

Half & Half

Favori

Üye degerlendirmesi
Hikaye Anlatımı
90%90%90%
9.00
Karakter
86.7%86.7%86.7%
8.67
Tasarım
90%90%90%
9.00
Genel
86.7%86.7%86.7%
8.67
Çizim (Artwork)
80%80%80%
8.00
3 kullanıcı oyladı 87% averajla

Tanıtım Araçları

Eski 16-08-2010, 23:52   #1
Ne düşünüyorsun?

None

ademania'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: Bursa - İstanbul
Favori Anime: Death Note
Standart İlgi: Half & Half

Mangaka Seo Kouji ise hatun çizimlerini yine o bilindik havasında ama çok güzel şekilde yaptığına eminim Ama Kimi no İru Machi'de hikayeyi öyle fazla dallayıp budakladı ki şimdi daha bir temkinli yaklaşır oldum onun mangalarına. Tanıtım için teşekkürler Itır.
Eski 17-08-2010, 01:03   #2
The guard of hell.

Şeytan

Squaw'ın Avatarı

Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.

Mangalar konusunda çok bilgili değilimdir Adem bilirsin,sadece açıp okumasını biliyorum o da sevdiğim bir animeye aitse uzun soluklulara ancak öyle sıcak bakıyorum yoksa mangaya uzanmak çok zorlayıcı benim için,daha birçok izlemek istediğim seri varken hele...

Bu mangayı dallandıramazdı sanırım mangaka zaten 1 cilt o yüzden de tavsiye edebilirim, hemen bir çırpıda noktalarsın zaten ;)
Right Battousai?

Spoiler:

Don't you know that every sword needs a sheat?

BayanSquaw Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-08-2010, 14:53   #3
ÖSS = Winter is coming.

çok yorgun

Cynthia'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 05-09-2009
Mekan: Detroit Metal City
Favori Anime: Lovely Complex
Favori Manga: Tsubasa RESERVoir CHRoNiCLE

1 cilt mi? One shotlar 1 bölüm olmaz mı? Bölümler toplanınca cilt denir.

Neyse bunu geçersek tek bölümlük olmasına rağmen okuduğum en iyi one-shotlardan biriydi, beni çok etkilemişti. Maalesef bu kadar güzelleri bulunmuyor pek.
Eski 21-08-2010, 15:23   #4
bitch desu~

----

Luna'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Cool İlgi: Half & Half

Tatlı, biraz hüzünlü ve kolay sindirilen hoş bir one shot'tı.
Shinichi tipi karakterleri seven biri olarak (bknz: gözlük takan nerd tipli karakter fetişi) Onu gördüğüm an sevdim. Yuuki ilk başta biraz antipatik gelmişti ama sonlara doğru ve özellikle sonda! neyin ne olduğunu anlayınca gözümdeki bütün antipatikliği gitti.
En son öyle bir şey çıkacağını beklememiştim açıkçası, hüzünlü ama etkileyici idi.
Bittiğinde hikayesini de, karakterlerini de çok sevmiş olacağınız, bu yüzden bu kadar kısa olduğu için biraz da hayıflanacağınız harika bir one shot bu.
Gerçekten hayatınızdan bir 20 dakkayı ayırmanıza değecek.

Güzel tanıtımın ve bu tanıtımı görüp okumamı sağladığın için teşekkürler squaw.^^
Hasta günlerimi böyle güzel mangalarla avutmaya çalışıyorum.
Eski 21-08-2010, 22:27   #5
The guard of hell.

Şeytan

Squaw'ın Avatarı

Mekan: İzmir
Favori Anime: Rose Of Versailles ve Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen
Favori Manga: Rurouni Kenshin,Fruits Basket ve Nana.

@Cynthia
Az ama öz okuyan birisinin tanıtımdan bu kadar fazlasını bekleme bence :p yanlış bilgilendirme olmuş sanırım,düzeltmeyi hallettim şimdi,ayrıca teşekkürler uyarı için.

@Luna
Okuduğunda seveceğinden adım gibi emin olduğum ortaklıklardan birisiydi ama öyle diretmelerim yoktur kimseye karşı,şunu izle bunu oku diye fakat arada aşırı sevgi beslediklerim olunca tutamam kendimi bu konuda ama beğenmene sevindim ^^

''En son öyle bir şey çıkacağını beklememiştim açıkçası, hüzünlü ama etkileyici idi.'' aynı şeyi söyleyenlerden birisin eminim sonunu okuyan arkadaşlarımdan birisi olarak,ben bitirdiğimde ''Keşke...'' diye kalakalmıştım...
Right Battousai?

Spoiler:

Don't you know that every sword needs a sheat?

BayanSquaw Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-12-2010, 21:13   #6
slowly closer

ölü gibi

ishak'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: yolsuz bir gezgin
Favori Anime: gto/Hatsukoi Limited/Fate/stay Night
Favori Manga: sekire/Hatsukoi Limited

tam sinema filmi için süper senaryolur
çok duygusal çok hoş
bence bir ova yakışı bu mangaya derim

¶▅c●▄███████||▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅||█ 155T
▄██ ▲ █ █ ██▅▄▃▂
███▲ ▲ █ █ ███████
████...███████████████████►
◥☼▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙☼◤

Bayishak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık