Geri Git   Anime manga > Anime/Manga Sohbet > Manga Tartışmaları > Manga Tanıtımları ve İncelemeleri

Manga Tanıtımları ve İncelemeleri Mangalar hakkında genel bilgiler ve tanıtımları

Güncel çalışmalarımız []

Mademoiselle Butterfly

Manga Tartışmaları Kategorisinde ve Manga Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan Mademoiselle Butterfly Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Orijinal boyut için tıklayın...

Like Tree6Beğenilenler
  • 5 Yazan Squaw
  • 1 Yazan Luna

Yorum

LinkBack Tanıtım Araçları
Mademoiselle Butterfly
Yayınlayan Squaw
15-10-2011
Standart Mademoiselle Butterfly

KÜNYE:
Diğer Adları:
Memories of You
Tip: Manga
Cilt: 2
Bölüm: 10
Türü: Dram,Tarihi,Romantizm,Shoujo
Yazar/Çizer: Akane Ogura
Yayım Evi: LaLa DX

KONU:

Mangaya hayat veren isim olsa da aslında ana karakterin simgesel adıdır Butterfly.Haliyle bir Çay Evi'nde çalışacağı için simgesel bir adı da kullanması en doğru şey olsa gerek.En başından beri de hayatını bir 'kelebek' ile özdeşleşmesi ihtimaline karşı hep diken üstünde durdum.Nitekim yanılgıdan başka bir şey olmadı,iyi ki de olmadı.Daha fazlasına girersem istemeden spoiler sızdıracağım anlaşılan.

Küçücük yaşta ailesinin maddi sorunları nedeniyle bir Çay Evi'nde Geyşa'lığa adım atması için gönderilen Butterfly'ın hikayesini sunuyor bu manga.Mangaka yaşları dizayn ederken de kendine hangi modülü seçti bilemiyorum ama bu konuda oldukça başarılı olduğuna dikkat kesilelim lütfen deyip bu parantezi kapatasım var.Miicik yaşının getirisi olduğunu düşünsem de aslında Butterfly o kadar narin ki insan onu bir biblo gibi alıp evinin köşesinde saklamak istiyordur eminim.Chinatsu-san'ın da dileği bu olsa gerek diye düşünmeden edemedim.Ailesnin yaptığı bu şey için pişmanlık duydu mu duymadı mı Butterfly bilmiyorum çünkü mangaka buna değinmemeyi tercih etmiş ama bana kalan yoruma göre hayatındaki pişmanlığından ziyade onu mutlu eden bir yola giriş oldu diye düşündüm hep.

Butterfly,çalışacağı evin en küçüğü olduğu için ve yaşı da hala Geyşa olmaya yakışmadığı için evin ayak işlerini yapan bir kişi olarak karşımızda.Evdeki diğer bayanların da kardeşi olarak gördüğü bir maskot aslında ve Butterfly'ın en büyük zevki gün içersinde her boş saatinde yan komşuları olan Chinatsu-san'ın evinde oynamak.Bu oyun ona en güzel vakitleri sunuyor aslında,Butterfly da böyle düşündüğü için o evden asla kopmak istememekte.Chinatsu-san'a karşı duygusal da olsa değişik bir hayranlık beslemekte.Bir gün yine bu oyun saati sırasında Chinatsu-san'a gelen müşterisi Butterfly'ı görür ve onu bağlı olduğu Çay Evi'nden ücret karşılığı satın almak ister.İsteğine de kavuşur ama Butterfly o evden,hayır aslında Chinatsu-san'dan ayrılmayı istememektedir.Chiantsu-san'ın gözleri ise bu müşterisi sayesinde açılır ve o da Butterfly'ın gitmesine asla izin vermez.Bunun sonucunda da Butterfly'ı kendine alır ve o artık sadece Chinatsu-san'a aittir.Chinatsu-san,Butterfly'ın her şey için daha çok küçük olduğunu düşünen olgun bir erkektir.Olgunluğunun getirisi olarak da Butterfly'ı sadece ev işlerinde yardımcı olarak almıştır.

29 yaşında mesleğini sürdüren hayran olunası bir erkektir ama üstlendiği mesleği olan dövmecilik o yıllarda illegal bir meslektir.Tüm illegalliğine rağmen Butterfly'ın,Chinatsu-san'ın bir gün kendisine gerçek bir dövme sunması ise başından beri en büyük hayalidir ama Chinatsu-san onu oyalarak avutucu havada yaptığı resimlerle Butterfyl'ın gönlünü almaktadır.Butterfly henüz 15 yaşında olduğundan Chinatsu-san ona bunu yapmak istemez ve Butterfly ne zaman bunu dile getirse dediği tek cümleyi beyninize kazır; ''Öpücük ve dövme için henüz çok küçüksün!''

KİŞİSEL YORUM:
Manga başlarda sadece 'Shoujo' bir hikaye gözüyle sizi yanıltabilir çünkü Butterfly'ın, Chinatsu-san evine yerleşiminden sonra asıl gelişim başlıyor diye belirtmek boynumun borcu.İleride ortaya çıkan Chinatsu-san'ın otoriter abisi ile her şeyin başlangıcına adım atabilirsiniz ve sonrasında gelen savaş dünyası,bu savaş dünyasında yaşamak zorunda kalan yalnız bir kadın,beklediği kişiden 3-5 yıl ayrı kalmak ve her an onun ölüm haberini alacağı korkusu ile birlikte getirdiği hüzünlü görüntüler.O an içinizde beslediğiniz şey onu avutmak olacaktır eminim,bu nedenle başlardaki giriş tanıtımı sizi yanıltmasın sakın, o kısımları da güzel diye düşünsem de asıl olayın sonrası olduğunu unutamıyorum sanırım.

Çizimlerinin sevimliliği ile arkadan gelen konusu size güzel bir keyif veriyor ve devam ederken bir şeyleri daha da uzun okuma dileğiniz bu mangaya başladığınız anda sizi ele geçirecek düşüncelerden sadece birkaçı olacaktır.Bu tip hikayeleri hepimiz seviyoruz biliyorum.Henüz izlemediğim ama ileride izleyeceğim bir yapım olan Usagi Drop takipçiliğini gördükten sonra bu mangayı es geçmek istemedim.İkisini karşılaştırma yapmıyorum, yanlış anlaşılmasın sakın.Sadece büyük bir erkeğin küçük bir kızla ilgilenmesi kastettiğim ama eminim ki burdaki ''-san'' çizimimizin üstüne yok.Butterfly'ı her kucağına alışında bende de bir şeyler harekete geçiyordu sanki,onun minicikliğini fırsat bilen biri olmayışı ise Chinatsu-san'ı en özel kılan şeydi eminim.Her şeyi bir evcilik gibi gördüğü yaşlardan beri görüp kollayan ve onu her şeyiyle takip eden bir izleyiciydi çünkü....

Butterfly'ı her yere düşüşünde tutan da oydu...Onun sevimli mi sevimli kimonolu halini en iyi tamamlayan şey kimonolu Chinatsu-san'dı sanırım.Keşke bir gün bu manganın da animesini izleyebilsek.Çok mu şey istiyorum bilmiyorum ama dediğim gibi benim Leon sevgimi anlayan herkesin neden böylesi bir hikayeye tutuklu kaldığımı anlaması hiç de zor değildir.Sanırım ilgiye ve korunmaya muhtaç olup da onları kollayıp benimseyen bir bağı olan tüm yapımları seviyorum.''Finali ise..'' diyerek finalden bahsedesim var ama nedense ona dair bir kırıntı dahi verip de o güzelliği yaşamanızı engellemek istemiyorum.

İçinde sevimliliğe dair bir şeyler aradığınız ne varsa,adres kısmına 'Mademoiselle Butterfly' yazmanız yeterli!

KARAKTERLER:
Butterfly:

Biraz çocuksu biraz sevimli,her ikisinin güzelce harmanlanışının vücut bulmuş hali.Her zaman neşeli olan ve bu pozitifliğini etrafa saçmasını çok iyi bilen bir kişiliğe sahiptir.

Fukazawa Chinatsu:

Sessiz sakin görünen bir yapısı vardır.

Çevresine karşı her zaman değişik bir duyarlılığı olan ama bunu kriritk dönemlerde sergilemeyi başaran bir yapısı vardır ve bu da onu çekici kılmayı başaran şey olsa gerek
özz, Luna, srn20 ve 2 kişi bunu beğendi.

Mademoiselle Butterfly

Favori

Üye degerlendirmesi
Hikaye Anlatımı
90%90%90%
9
Karakter
80%80%80%
8
Tasarım
100%100%100%
10
Genel
80%80%80%
8
Çizim (Artwork)
100%100%100%
10
1 üye oyladı 90% averaj

Tanıtım Araçları

Eski 02-11-2011, 16:35   #1
suki suki daisuki.

----

Luna'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 07-10-2009
Smile İlgi: Mademoiselle Butterfly

Aslında uzun bir süredir Youth Gone Wild'ı okuyorum yaya yaya, tadını çıkara çıkara. (okuduğum en iyi serilerden biri, bitirdiğimde bir ara başlığına uğrayıp Worless'a teşekkürlerimi sunacağım! xD)
Tabii bu sırada araya kısa one shot'lar sokmaktan da utanmıyorum.
Squaw'ın bu ayrıntılı ve insanı saniyesinde mangaya başlamaya cezbeden inceleme yazısından sonra, baktım 2 volume'luk bir şey, okuyayım dedim. Akıcılığı sağolsun çabucak da bitti.

Öncelikle sayende haneye çok başarılı çizilmiş, hikayesi iyi kotarılmış hoş bir manga daha eklediğim için teşekkürler Squ! *3-
Normalde mangakanın da söylediği gibi bu tür "soap opera"lar benlik değildir, aslında benliktir de işin içine daha bi entrika girince! (mesela Chinatsu'yu askerde öldürcen, kız bi başına kalcak, sonra onu alcan Chinatsu'nun ağabeysiyle yakınlaştırıcan, vercen alttan love/hate ilişkisi oh mis! xD)
(bknz: "sen Türksün değil mi?" x'D)

Ö-hm ne diyordum hah, yine de sıkılmadan okuyabildim hikayeyi. Aslında Leon'daki gibi ilişkileri ben de severim, garip çiftler her zaman ilgimi çeker, misal bu anlamda Until Death Do Us Part'daki çift tam dediğin gibidir ama bizim çift aralarındaki yaş aralığının verdiği uçuruma rağmen fazla normal tiplerdi galiba. Yani ikisinde de bir weirdo'luk olmayınca çok sıradışı gelmiyor bu tür "yaş aralığı" hikayeleri.
Gerçi öbür türlü de çok rahatsız etmedi zira mangaka yaşı büyük olması gereken Chinatsu'yu gayet küçük çizmişti. En azından bi Usagi Drop'daki erkek karakter gibi 30'larını geçkin tipte değildi.
Yani kızın büyüdüğünü gördük de çocuk yerinde saydı, bu sebeple aralarındaki -benim varsayımımla 10 yıllık ara- pek belli olmadı. Ayrıca 29 yaşında olan aslen Chinatsu'nun ağabeysiydi, bunu göz önünde bulundurursak eğer herhalde Chinatsu da en fazla 25'dir o sıralar. Dediğim gibi karakterlerin normal tipler olması sebebiyle, işin içine beklediğim anlamda "weirdo" bir hikaye girmeyeceğini, olayın daha çok Selvi Boylum Al Yazmalım tadında ilerleyeceğini anladığımda kendimi o tür bir şey okumaya hazırladım, siz de hazırlıklı olun.

Butterfly tarzı heroine'leri çok sevemiyorum açıkçası, biliyorum hikaye Onun saf bir köylü kızı edasında olmasını gerektiriyor ama bir yerden sonra o edilgen havası çok canımı sıktı. Allahtan Chinatsu iyi bir eşti de bu anlamda can sıkan bir durum olmadı.

Ben en çok Chinatsu'nun ağabeysini sevdim. Bayılırım öyle tsundere erkek karakterlere, hele de en son çocuklara yavaş yavaş ısınmaya başladı ya! Moe moe kyun! >///<

Çizimlerden bahsetmek gerek, bence 2 volume'luk bir shoujo için kat be kat ayrıntılı, incelikle kotarılmış, başarılı çizimlerdi. Yer yer Bisco Hatori'ye benzettim çizgileri ki bence Ondan bile daha başarılıydı.

En sonki, ailenin bundan sonraki durumunu anlatan mini hikayeler pek bi zevkliydi.
"Why uncle, not Daddy?!!!" x'D
Squaw bunu beğendi.

Son Düzenleme Luna tarafından 02-11-2011 16:48 de yapıldı.
Luna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:00.

kodhaber.com