Eski 29-11-2009, 13:07   #1
Kıdemli Üye

Cynthia'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 05-09-2009
Mekan: Detroit Metal City
Favori Anime: Lovely Complex
Favori Manga: Tsubasa RESERVoir CHRoNiCLE
Standart Berbat Anime Uyarlamaları Olan Güzel Mangalar

Uzun başlıktan da anlaşılacağı gibi, animesi batırılan ama mangası harika olan eserleri yazalım.

Tsubasa RESERVoir CHRoNiCLE

CLAMP'ın kuşkusuz en meşhur olduğu seri. Çizimlerde her çizgi birbirinden ayrı ve net anlaşılıyor. Karakterler mükemmel. Önceki CLAMP serileriyle hep bağdaştırılıyor. Kurgu ise kusursuz. Öylesine gördüğümüz bir flashback bile ileride çok önemli olabiliyor. Ancak animesi çocuklaştırılmış. Animasyonun, manga çiziminin aynısı olamayacağını biliyorum ama hiç özenilmez mi yahu. 52 bölümlük animenin 20-25 bölümünün filler olmasından bahsetmiyorum bile. Yavaş ilerliyor, bakışmalar var, temposu yok. Bu yüzden soğutuyor insanı.

Vampire Knight
Vampirler biraz klasik bir konu ama VK'nın mangası iyiydi. Gerek çizim, gerek karakterler olsun, okunabilecek düzeydeydi. Animesinin böcek gözlü çizimleri, batırılmış kurgusu, yavan temposu bütün beklentilerimi, Çankırı'daki bina yıkımı gibi ters yüz etti.

Special A
SA gene VK'ya nazaran daha iyiydi. İkisinin mangasını da aynı dönemde okumaya başladım ve ikisi de aynı sezonda yayımlanmaya başladı (Spring '08). Kei'nin çizimini hiç beğenmedim. Animasyon fena değildi. Filler var gibiydi. Manga kadar eğlenceli değildi. Beklediğim gibi değildi ama VK kadar da kötü değildi yani.

Zero no Tsukaima (light novel)
ZNT, aslında bir seinen romantizm. Light novelında savaşı daha iyi görüyoruz, daha iyi anlatılmış. Zaten Baka-tsuki grubunda Suzumiya Haruhi'den sonra en rağbet gören seri, ZNT. Ayrıca light novelda Saito-Louise diyalogları daha fazla, Louise'in tsundereliği daha fazla anlaşılıyor. Ancak animede çok fazla ecchi ve çocuksu şeyler vardı. Yine de fena değil yani anime.

Daha yok sanırım bende, animeleri izlemeyip de mangalarını okuduğum seriler var. Onlara sıra gelince artık.

Noktalama/imla için Word'e güvenen çevirmenin, imla bilgisinden şüphe ederim.
BayanCynthia Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-11-2009, 13:13   #2
Çevirmen

ademania'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: Bursa - İstanbul
Favori Anime: Death Note
Standart İlgi: Berbat Anime Uyarlamaları Olan Güzel Mangalar

Fairy Tail kesinlikle batırmışlar.
Eski 29-11-2009, 14:58   #3
Katılımcı Üye

MALnaruto'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-11-2009
Mekan: Manisa
Favori Anime: daha cıkmadı :S
Favori Manga: Gantz , D.gray-man

“ Orjinal Gönderi : ademania Mesajı Görüntüle

Fairy Tail kesinlikle batırmışlar.
bencede ilk sevdigim mangaydi:agla: animesi rezil olmuş

byakugan + sharingan + rinnegan
BayMALnaruto Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-11-2009, 15:10   #4
Sadık Üye

Savage'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 05-09-2009
Mekan: 01 33 03
Favori Anime: Paradise Kiss - NANA - Hadashi no Gen

Fairy Tail inanılmaz berbattı. Güzel birşey çıkar diye umuyordum. Sonuç: fiyasko.
Eski 29-11-2009, 15:18   #5
Administrator

bedifeci'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 30-08-2009
Favori Anime: slam dunk
Favori Manga: slam dunk ,naruto

Durun bakalım daha seri yeni başladı.:haha: Benim bu seride itirazım çizimlere.İlerki zamanda konusuda oturursa düzelir diye düşünüyorum.Bakalım kaç bölüm sürecek.:spit:
Teşekkürün bir ötesi vardır.
Paylaştığımız çalışmaları farklı bir upload sitesine yüklemek.
Baybedifeci Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-11-2009, 15:19   #6
Kıdemli Üye

resurgam'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: İstanbul-Aniasé arasında
Favori Anime: No naku koro ni
Favori Manga: Fairy Tail

Yine ben de fairy tail diyeceğim. Ama hala umudum var

@bedifeci: çizimler yine neyse de, animasyonlar yahu. 5. bölümü izlediniz mi bilmiyorum, adam Natsu'nun suratına ayağını yapıştırıyor, ardından ayağını gerçi çekmesi gösterilmiyor. Sadece çekerkenki son anı gösteriyorlar. Ya insan bu kadar mı üşenir çizmeye. Böyle baştan savma yapacaksan hiç yapmasaydın. Ama müziklere diyeceğim yok onlar başarılı olmuş Bir de HAPPYYYY!!!

CLOVER ın animesi değil, müzik videosu var, o da berbatmış. İzleyip göreceğim. Duyduğum yorumlara göre de beğenmeyeceğim

wizardsky ~ imza işinde gerçekten başarılı *-*

Son Düzenleme resurgam tarafından 08-12-2009 17:44 de yapıldı.
Bayanresurgam Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-11-2009, 15:50   #7
Sadık Üye

Hunter'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-10-2009

GANTZ :@ animesi gerçekten çok kötü gidiyor ve çok anlamsız bitiyor. oysa ki mangada döktürüyorlar(mış) ben manga okumayı pek sevmediğim için mangasını yarısına kadar falan okumuştum. Sonra bıraktım, ama manga sevenler devam ederdi yani ;)
Eski 29-11-2009, 16:08   #8
Asistan

zhenya'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Legend of the Galactic Heroes,Ghost in The Shell,Macross...
Favori Manga: Berserk,Vagabond,Akira...

TRC çok da kötü değildi aslında.Ama haliyle mangası ile kıyaslanmıycak duruma getirdiler filler ve mangada olmayıpta animeye eklenen sahneler sayesinde.Daha 3. yada 4. bölümde falan karşınıza çıkıyor bu sahneler ...Keşke mangaya tamamen sağdık kalsalarmış.OVA lar iyiydi.
Bu arada bu başlık altında çok anime yazarıdım heralde o nedenle en iyisi hiç bulaşmayayım

zhenya Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-12-2009, 22:36   #9
Anime Dostu

worless'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 27-11-2009
Mekan: İst.
Favori Anime: ...
Favori Manga: ...

gantz a bende katılıyorum anime berbat manga güzel. sıkı bir bleach fanı olmama rağmen mangasını animesinden daha başarılı buluyorum. vampire knight ta mangada daha başarlı ydı fruits baskette

Bayan worless şuan çevrimiçi  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-12-2009, 23:13   #10
Anime Dostu

sera myu'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Favori Anime: sasuke XD,ouran,slam dunk,code geass,nodame cantabile,junjou romantica.,fma:bh,hayao miyazaki
Favori Manga: fruits basket,sakura gari,kimi ni todoke,veritas

bence fruits basketin anime uyarlaması fena değildi ama çok çok daha uzun olabilirdi birde çizimler daha iyi olabilirdi evet daha iyi olabilirmiş şimdi düşününce
bu başlığı görünce ilk aklıma trc geldi bence çok sıkıcı bir seriydi ama mangası çok güzelmiş okumadım, bilmiyorum.
ya bir de bu başlığın konusuna girer mi bilmiyorum ama hani mangadan başlayıp animenin yarısını sıkarak devam ettiren seriler var ya o açıdan soul eater hatırlamak istemediğim finaliyle hayatımın en büyük yok artık beaaa lerinden biri oldu, hayal kırıklığı oldu hemde feci hayal kırıklığı oldu. ama o final mangadan olmadığından ne derece bu başlığı kapsar bilmiyorum
vampire knightta kanamenin kafası 3+1 daire büyüklüğünde olduğundanmıdır bilmem ben animesini seviyorum
bir de kimi ni todokenin animesini sevsemde mangasının yanından geçemez bence özellikle kazehaya açısından
sera myu Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 18:57.