Geri Git   Anime manga > Anime Dışı > Müzik

Müzik Müzik dünyasındaki gelişmeler, en son haberler ve yeni albümler.

Güncel çalışmalarımız []

Sagopa Kajmer

Anime Dışı Kategorisinde ve Müzik Forumunda Bulunan Sagopa Kajmer Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Asıl ismi Yunus Özyavuz 1978 Samsun doğumludur. İlk olarak Samsun'da yerel radyoda dj'lik yapmaya başladı. 1997’de üniversite okumak için İstanbul'a ...

Like Tree2Beğenilenler

LinkBack Konu araçları
Eski 21-02-2010, 17:42   #1
vip

Sevimli

Kyrie'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-10-2009
Mekan: Eskişehir
Standart Sagopa Kajmer

Asıl ismi Yunus Özyavuz 1978 Samsun doğumludur. İlk olarak Samsun'da yerel radyoda dj'lik yapmaya başladı. 1997’de üniversite okumak için İstanbul'a geldi. (İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı) Burada bir ara barmenlik yaptı. 1998’de kendi müzik stüdyosu Kuvvetmira'yı kurarak müzik çalışmalarına başladı. 1999 yılında çeşitli sanatçıların yer aldığı ilk Türk rap albümü "Yeraltı Operasyonu" albümünde ilk projesi olan "silahsız kuvvet" mahlasıyla yer aldı ve en fazla dikkat çeken kişi oldu. 2001 yılında ilk albümü "Sözlerim Silahım" çıkardı. 2002 yılındaki ikinci albümü yine “Silahsız Kuvvet” mahlasıyla "İhtiyar Heyeti" çıktı. Daha sonra (Sagopa Kajmer) ismiyle aynı adı taşıyan bir albüm çıkardı ve aynı yıl içerisinde, Ceza "Med Cezir" albümünün prodüktörlüğünü yaptı. Albümün tüm müziklerini kendisi yaptı. 2003 yılında yeni albümü Bir Pesimistin Gözyaşları’nı tamamladı ve 2004 yılında double olarak 150 dakika süren bir albüm piyasaya çıkarttı. Yepyeni bir ses yaratarak büyük dikkat çekti. 2004 yılında Fuchs "Huzur N Darem" albümünün prodüktörlüğünü yaptı.
2004 Cem Yılmaz'ın G.O.R.A. filminin Soundtrack müziklerini yaptı. 2005 yılında İrem Recordstan Romantizma adlı albümünü çıkardı. Bu albümden “Vasiyet” isimli parçaya klip çekti, bu klip 2005 yılında Kral TV’de ‘en iyi klip’ ödülüne layık görüldü. Albüm çıktıktan sonra askere gitti. h2000 ve j&b festivallerinde DJ'lik yaptı. Yurt dışında da çeşitli yerlerde Dj'lik yaptı. DJ olarak Mic Check mahlasını kullanan Yunus Özyavuz, Türkiye’de turntablizm akımını başlatmıştır. Çok önemli bir müzik birikimi ve arşivine sahip Dj Mic Check "Sagopa Kajmer" kimliğiyle "Pesimist Underground Rap" tarzını oluşturmuş, müzik kalitesi, söz zenginliği ve etkileyici sesiyle kendisini birçok değişik kitleden insana kanıtlamıştır. Yurt dışından sanatçılara da altyapı müzikler hazırlamıştır. Ayrıca Dj Mic Check Türkiye'de "turntablizm" akımının öncüsüdür.

2006 yılında kendisi gibi rapçi olan Kolera (Esen Güler- 1983)’yla evlenmiştir, Sagopa Kajmer ve eşi Kolera birlikte “Melankolia Müzik” isimli müzik şirketini kurdular. Sagopa Kajmer bu olayı bir röportajında "Boğulacaksak kendi denizimizde boğulalım dedik." şeklinde açıklamıştır. Bu ikili ve Kuvvetmira'da yer alan diğer rap sanatçıları Melankolia Müzik'in ilk albümü Kafile'yi çıkardılar. Albümün prodüktörlüğünü yine Sagopa Kajmer üstlenmiştir. Ayrıca 2008 yılında MTV Türkiye tarafından EMA'de Hip-Hop kategorisinden Türkiye'nin en iyi sanatçısı olmaya aday olmuştur ve EMA Party'deki performansıyla ve seyircileriyle dikkat çekmiştir. 2007 yılında Kolera’yla düet albümleri olan İkimizi Anlatan Bir Şey'i dinleyicileriyle buluşturdu, çift cdlik özel koleksiyon basımı büyük ilgi gördü. Ayrıca Mc Salazar ile birlikte, “İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim” parçasını çıkarmıştır.

İstanbul'a yerleştikten sonra müzik çalışmaları ve üniversite eğitiminin yanı sıra en güçlü radyolarda müzik direktörü ve DJ olarak çalıştı. Halen popüler bir radyoda program yapmaktadır, mutlu evliliği de devam etmektedir.

Müzik hayatında kullandığı ismi Sagopa, Mısır'da bir piramidin adıdır. Birçok arkeolog bu piramidin sırrını çözmeye çalışırken, tuzaklara düşüp can verdikleri söylenir. En son, soyadı Kajmeri olan bir arkeolog, Sagopa'nın gizemini ortaya çıkartmış ve piramidin en gizemli yerine, son odasına girerek, duvara Sagopa'nın gizemini çözen anlamına gelen Sagopa Kajmeri kazımıştır. Ancak bu arkeolog da (Gerhard Kajmeri) hava akımı yüzünden can vermiştir. Bu olaydan bir süre sonra piramide modern araçlarla giren bilim adamları, ölen adamın cesedini bulmuşlar ve piramide donanımsız girme cesaretinden dolayı bu adamın adını tüm dünyaya duyurmuşlardır.

ALBÜMLERİ
Yeraltı Operasyonu (1998) Turbo
Sözlerim Silahım (2001) Silahsız Kuvvet
İhtiyar Heyeti (2002) Silahsız Kuvvet
On Kurşun (2002) Sagopa Kajmer
Sagopa Kajmer (2002) Sagopa Kajmer
Bir Pesimistin Gözyaşları (2003) Sagopa Kajmer
Romantizma (2005) Sagopa Kajmer
Kafile (2006) Kuvvetmira
İkimizi Anlatan Bir Şey (2007) Sagopa Kajmer, Kolera
Kötü İnsanları Tanıma Senesi (2008) Sagopa Kajmer
Şarkı Koleksiyoncusu (2009) Sagopa Kajmer
Yeraltı Kafilesi. Kafile 2 (2010] Sagopa Kajmer

Derleme Albümler
Melankolia Compilition Vol.1
Melankolia Compilition Vol.2
Melankolia Compilition Vol.3

Mixtapeler
Kuvvetmira Mixtape
Melankolia Mixtape Vol.1 (2006)

EP'ler
Pesimist Ep 1
Pesimist Ep 2
Pesimist Ep 3
Disstortion Ep
Pesimist Ep 4 - Kurşun Asker
Pesimist Ep 5 - Kör Cerrah
Saykodelik Ep-(Pessimist Orkestra)

Not: Yazının bazı kısımları alıntı bazı kısımları doğaçlamadır.
Eski 21-02-2010, 23:37   #2
Ne düşünüyorsun?

Düsünceli

Beyazm'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Standart İlgi: Sagopa Kajmer

Bir aralar tek tük takıldığım bir sanatçıydı, vasiyet ve kajmeran severek dinlediğim parçalarıydı. Karamsar olduğum zamanlarımda sagopa'nın karamsarlığını yansıttığı parçalar ilaç gibi geliyordu. Gerçi artık pek dinlemiyorum ama bana göre Türkiye'de rap müziğin hakkını veren bir sanatçıdır. Tanıtım için teşekkürler Kyrie.
BayBeyazm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-02-2010, 00:25   #3
düşünemiyorum

None

muhtesemmatrix'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Favori Anime: osmanın maceraları

belirtmemişsin ama ceza ile asya sentez zamanından beri tr rap dünyasını takip ederim ve çok net söylüyorum.2 diss çalışması disstortion ipe ve ep4(kurşun asker)

Bir Pesimistin Gözyaşları (2003) Sagopa Kajmer ve
en son da Romantizma (2005) ten sonra bu adam bitmiştir.Halkın çok egzotik bilmemne hede hödö laflarından sonra şarkılarının yüzde 90 unda anlam bulamadım.Aktif olarak sallıyor.

Aşk şarkıları yapması bana çok saçma ve anlamsız geliyor.Beğenen beğenir saygım sonsuz ama kurşun asker dışında yıllardır başarılı çalışması yok diyebilirim.Kemik dinleyici ile yoluna devam ediyor.:birsey gelmez:
Baymuhtesemmatrix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-02-2010, 03:41   #4
Burası bitmiş.

Alayci

Doumeki Shizuka'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Mekan: Başkent
Favori Anime: Versailles No Bara
Favori Manga: Bitter Virgin

sago türkçe rapin ilk temsilcilerindendir.birçok kişi sagoyla rap e başlamıştır,sevmiştir.fakat sonrasında kendini bozmuştur.arabesk rap diye yeni bir oluşuma sebep olmuştur ve lanet olasıcadır.
ben underground bir rapper ve bir rap dinleyici olarak sagoyu şuanki haliyle türkçe rap de ilk 10 a koymam..
sevgiler saygılar
BayDoumeki Shizuka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-02-2010, 12:10   #5
düşünemiyorum

None

muhtesemmatrix'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Favori Anime: osmanın maceraları

“ Orjinal Gönderi : Doumeki Shizuka Mesajı Görüntüle

sago türkçe rapin ilk temsilcilerindendir.birçok kişi sagoyla rap e başlamıştır,sevmiştir.fakat sonrasında kendini bozmuştur.arabesk rap diye yeni bir oluşuma sebep olmuştur ve lanet olasıcadır.
ben underground bir rapper ve bir rap dinleyici olarak sagoyu şuanki haliyle türkçe rap de ilk 10 a koymam..
sevgiler saygılar
benle aynı düşünceleri paylaşan birisini görmek mutluluk verici
Baymuhtesemmatrix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-02-2010, 16:05   #6
vip

Sevimli

Kyrie'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-10-2009

Düşünce ve fikirlerinize saygı duyuyorum ama bu kadar karalamanızı da saçma buldum, ayrıca Doumeki, sizin rapper olarak kimi dinlediğinizi merak ettim açıkçası.
Eski 24-02-2010, 16:54   #7
Annemi özledim.

Meşgul

Tenbatsu'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009

Rapin oldu Ferdi Tayfur.
GeNeRaL52 bunu beğendi.
Eski 24-02-2010, 18:41   #8
Ne düşünüyorsun?

----

enfeksiyon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 02-12-2009
Favori Anime: Devil may cry

Çoğu kişi gibi "Rap değil, Sagopa Kajmer dinliyorum." diyenlerdenim. Herkesin beğenisi ve zevki farklı olacak tabii, ama Sagopa'dan daha yüksek derecesi olan bir rapçi Türkiye'de var diyemem. Teşekkürler Kyrie.
Bayenfeksiyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-02-2010, 20:29   #9
Ne düşünüyorsun?

None

smygon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-11-2009
Mekan: ankara tokat arası

bnce sagodan çok daha iyileri var (bkz grejuva, da poet...)
bnce pesimist ep4 den sonra büyük bir değişim yaşadı müziği ne yazık olumlu yönde olmadı
GeNeRaL52 bunu beğendi.
smygon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-02-2010, 20:35   #10
Annemi özledim.

Meşgul

Tenbatsu'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 11-09-2009

“ Orjinal Gönderi : smygon Mesajı Görüntüle

bnce sagodan çok daha iyileri var (bkz grejuva, da poet...)
bnce pesimist ep4 den sonra büyük bir değişim yaşadı müziği ne yazık olumlu yönde olmadı
Buna ek olarak Saian Sakulta Salkım, Karaçalı, Patron'da çok çok iyiler. Zaten bu adamları dinlemeyenler ben Türkçe Rap dinliyorum diyemezler.

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:51.

kodhaber.com