Geri Git   Anime manga > Anime Dışı > Oyun Tanıtımları ve İncelemeleri

Oyun Tanıtımları ve İncelemeleri Oyun tanıtımları yapıp tartışabileceğimiz alanımız

Resident Evil 5

Anime Dışı Kategorisinde ve Oyun Tanıtımları ve İncelemeleri Forumunda Bulunan Resident Evil 5 Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Umbrella’nın sona ermesinden hemen sonra BSAA (Bio-terrorism Security Assassment Alliance) adı altında bir oluşum gerçekleşecekti. Bu oluşumun amacı, Umbrella’nın yol ...

Like Tree3Beğenilenler

Yorum

LinkBack Tanıtım Araçları
Resident Evil 5
Yayınlayan Anifly
26-01-2010
Standart Resident Evil 5

Umbrella’nın sona ermesinden hemen sonra BSAA (Bio-terrorism Security Assassment Alliance) adı altında bir oluşum gerçekleşecekti. Bu oluşumun amacı, Umbrella’nın yol açtığı biyolojik kökenli terörizme karşı savaşmaktı. Afrika’daki Kijuju adlı bölgeden şüphelenen BSAA, olayı incelemesi için Chris Redfield’ı görevlendirmişti. Chris’i Kijuju’da diğer bir BSAA ajanı olan Sheva Alomar karşılayacak ve böylece tempolu ve bol entrikalı bir serüven daha başlamış olacaktı. Biz PC oyuncularına da bu kadar bekledikten sonra bu serüvenin tadını çıkarmak düşecekti, düşüyor, düştü...
RE5’i tek başımıza oynamak zorunda değiliz artık; hatta öyle görünüyor ki bu oyunu tek başımıza oynamamamız lazım. Çünkü oyunun bütün zevki co-op modunda saklı. Oyunu tek başımıza oynadığımız zamansa partnerimizi, yani Sheva’yı “Eh işte!” seviyesinde bir yapay zeka kontrol ediyor. (Ah Sheva! Sen ne güzel bir şeymişsin! Bir de sanal olmasan...) Sheva ile mermi ve mühimmat alışverişi yapabiliyor ve zor durumlarda yardımlaşabiliyoruz. RE5’in en can alıcı noktalarından biri olan boss mücadelelerinde ise Sheva ile küçük bir ekip çalışması yapmak zorunda kalıyoruz ki bu çalışmayı bir de arkadaşınızla birlikte co-op modunda yaptığınızı düşünün. (Hatta bana co-op arkadaşlığı yapın, beraber mutlu mesut yaşayıp gidelim.)
RE5, RE4’teki oyun yapısını aynen koruyor ama bu benzerlik RE5’i hantal bir oyun kıvamına sokmaktan da geri kalmıyor maalesef. (Gerçi ben bu hantallığı da sevdim ama...) Oyunun hantal olmasındaki payın yarısını sevgili Chris Redfield kardeşimiz üstleniyor. Chris’in cüssesi yüzünden çoğu zaman etrafınızda ne olup bittiğini anlayamıyorsunuz ve ağır hareketleri yüzünden bazen canınız yanabiliyor, sıkılabiliyor. Gerçi Sheva her şekilde yardımınıza koşuyor ama o da bir yere kadar. Payın diğer yarısı ise kalabalık gruplar halinde saldıran ve bazen nereden geldiklerini bile göremediğiniz akıllı zombi gruplarına ait. Evet, RE4’te tanışma şerefine eriştiğimiz akıllı zombilerin Afrika versiyonlarıyla bol bol haşır neşir olacaksınız. Onlara “akıllı” diyorum ama sadece bir zombiden hallice olduklarını, buna rağmen artık arbalet gibi silahlarla da karşınıza çıkacaklarını ve hatta motosiklet benzeri araçları kullanabildiklerini bilesiniz. Ha, elindeki korkunç baltayı taşımakta zorlanan bir cellada, kafaları dört parçaya ayrılmış olan köpek türlerine ve virüsten nasibini almış olan daha farklı ucubelere de rastlayacaksınız, haberiniz olsun.
RE5’in seriyi aksatan bir tarafı daha var. RE4’teki köklü değişimden sonra serinin korkunç tarafı biraz azalmış, aksiyon tarafı daha baskın hale gelmişti. Buna rağmen RE4, atmosferi ve müzikleriyle korku boyutunu dengede tutabiliyordu ama RE5’te böyle bir atmosfere rastlayamadım maalesef. Yani oyunun “hayatta kalma mücadelesi” tarafı enfes ama ne yazık ki “korku” tarafı gölgede kalıyor. Zaten sürekli aksiyon halinde olduğunuz ve bu aksiyona Chris’in ağır bedeniyle ayak uydurmaya çalıştığınız için korkmaya fırsat bulamıyorsunuz. Karşınıza çıkan yaratıklar da korkunç olmaktan ziyade iğrençler. Bu tarz iğrenç görüntülere de bağışıklık kazandığımız için olaya korkunç bir gözle bakamıyoruz haliyle. (Bu virüs bize de bulaşmış olmasın sakın!) Yine de ben bütün bu eksikleri görmezden geldim ve RE5 oynarken çok ama çok keyifli saatler geçirdim, geçirmeye de devam edeceğim. Zaten oyunun neredeyse kesintisiz olan aksiyon yapısının içindeyken bu eksikleri görmek adına özel bir çaba sarf etmeniz gerekecek.

Resident Evil 5

Genel Bilgi
Oyun Türü
Aksiyon/Macera

Ekran Görüntüleri

Tanıtım Araçları

Üye degerlendirmesi
Genel
63.3%63.3%63.3%
6.33
Oynanabilirlik
60%60%60%
6.00
Görsellik
70%70%70%
7.00
3 kullanıcı oyladı 64% averajla
Eski 27-01-2010, 18:22   #1
vip

Sevimli

Kyrie'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 26-10-2009
Mekan: Eskişehir
Standart İlgi: Resident Evil 5

Residen't Evil 4'ü oynamıştım, güzel oyundu, eminim bu da güzeldir. Pc'de joystikle oynanan bir oyun gerçi, benimki kırılmıştı. Gerçekten kendinizi kaptırırsanız bayağı geriliyorsunuz. Yani bir '' bioshock'' kadar olamaz tabii ki ama, tarzını sevenler için tavsiye ediyorum. (5'i de oynamalıyım.) Teşekkürler Anifly.
Eski 28-01-2010, 00:10   #2
Ne düşünüyorsun?

None

zhenya'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Legend of the Galactic Heroes,Ghost in The Shell,Macross...
Favori Manga: Berserk,Vagabond,Akira...

Grafiği ne kadar güzelleştirirlerse etkiliyiciliği de azalıyor.4 ü oynarken açıkça 2 deki ortamı orda üzerine şuursuzca ilerleyen zombileri özlemiştim.5 içinse gerçekten çok büyük konuşuluyordu daha yapım aşamasında ama Nemesis'ten sonrası pek tatmin edemiyor...Haliyle ilk oyunları oynuyanların beklentisi baya yüksek oluyor .

zhenya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-01-2010, 00:53   #3
Ne düşünüyorsun?

----

Astragedy'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 07-11-2009
Mekan: Bursa
Favori Anime: Eureka 7
Favori Manga: Berserk,Lock On,Fairy Tail

Eğer önceki oyunları oynamasaydım sevebilirdim yalnız şuan bana göre oyun sadece grafik olarak güzel geliyor.. Seride 3. oyunun yerini, gerilimini hiçbiri alamıyor malesef..
Eski 28-01-2010, 01:07   #4
Ne düşünüyorsun?

Düsünceli

Beyazm'ın Avatarı

4. oyunu ben de bitirimiştim hoş bir havası vardı, grafiklerinin geliştirilmesi gerekiyordu ama, 5 daha iyi olmalı diye düşünüyorum, oyunlarda grafik yanında daha çok konuya önem veririm, umarım 5 de konu tatmin edici boyuttadır.
BayBeyazm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-01-2010, 09:13   #5
Kendini birşey zannetmek?

çok yorgun

Anifly'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 25-12-2009

“ Orjinal Gönderi : zhenya Mesajı Görüntüle

Grafiği ne kadar güzelleştirirlerse etkiliyiciliği de azalıyor.4 ü oynarken açıkça 2 deki ortamı orda üzerine şuursuzca ilerleyen zombileri özlemiştim.5 içinse gerçekten çok büyük konuşuluyordu daha yapım aşamasında ama Nemesis'ten sonrası pek tatmin edemiyor...Haliyle ilk oyunları oynuyanların beklentisi baya yüksek oluyor .
Bence de 3 den sonrası pek iyi değildi. Zombiler çok gelişti keşke eski serilerdeki gibi yavaş olsalar ve bir şeyleri ellerine alıp saldırmasalar :hehe:
Eski 28-01-2010, 20:13   #6
Ne düşünüyorsun?

Kizgin

gundamaster'ın Avatarı

Favori Anime: Mobile Suit Gundam 00
Favori Manga: Claymore, Berserk

RE serilerinden en sevdiğim 3'tür.Hiçbir oyunda bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. 4. oyunla beraber serinin korkutucu havasını, yerini daha çok aksiyona bıraktı. Değişen kamera açıları, ortamlar ve zombiler. Açıkçası benim hoşuma yine de gitti ama Re oynarken insan korkmak istiyor. 4 ve 5. oyun daha çok aksiyon meraklılarının ilgisini çekecek türde iyi oyunlar. Survival horror tarzından uzaklaştılar.
Kimisi için zombilerin koşması, ağır hareket etmemesi gayet yerinde bir mantıkken kimileri de eski yavaşl ama emin adımlarla ilerleyen zombileri özlüyorlar. Bense daha çok yürek hoplatan anlar istiyorum seriden. Nemesis dirilip yeniden gelse
Eski 28-01-2010, 20:47   #7
Kendini birşey zannetmek?

çok yorgun

Anifly'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 25-12-2009

Ben nemesisten çok korkuyordum :hehe: o çıktığında ya kaçıyordum yada abime veriyordum o geçiyordu :zor: aslında 4 ün yerleşim yerini de sevmiyorum şehir içi olmalı bence binalar vebolca araç olmalı.
Eski 28-01-2010, 21:15   #8
Ne düşünüyorsun?

Kizgin

gundamaster'ın Avatarı

Favori Anime: Mobile Suit Gundam 00
Favori Manga: Claymore, Berserk

Bir tarikat için o köy ve yerleşim yeri bence çok iyi bir mekan. Tabi şehir içini ve parçalanmış araçları da seviyoruz.
Eski 28-01-2010, 23:24   #9
Ne düşünüyorsun?

None

zhenya'ın Avatarı

Favori Anime: Legend of the Galactic Heroes,Ghost in The Shell,Macross...
Favori Manga: Berserk,Vagabond,Akira...

Resident Evil 2 deki o meşhur Kolların yakalama sahnesi üzerine tanımam...4 de daha çok adamı uğraştıran bölümler vardı özellikle boss fight lar iyice kanser ediyordu insanı...Grafikler fazla güzelleştirilmiş olunca haliyle Zombilerde korkutucu gelmiyordu...RE-5 te de bu durum sözkonusu sanırım ...Bu arada RE-1,RE-3 ün grafiklerine sahip olsaydı kesin yasaklanırdı ...
Edit : RE-3 diyince aklıma geldi.En son Nemesis i bıçaklamaya uğraşıyordum ...O da beni bir güzel pataklıyordu...Hastayım onun STAARRS diyişine...En çokta 2 deki Lickerler gıcığım

zhenya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtımı görüntüleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık