Eski 10-12-2009, 11:33  
Super Moderator

fudy'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 25-09-2009
Arrow One Outs (20 / 25) [2008-2009]

TanıtımHiromichi Kojima, Japon Beyzbol Ligi Pasifik Kanadı takımlarından Lycaons'ın yıldız vurucusudur. İçinde bulunduğu bunalımdan kurtulmak için Japonya'nın güneyinde, Okinawa adında bir adaya idman yapmak için gider. Orada "One Out" adında beyzbol vasıtasıyla oynanan kumarın tartışmasız lideri olan ve 134 km/s hızda atış yapabilen Toua Tokuchi ile tanışır. Tokuchi, Kojima'yla girdiği bahsi kaybedince onun isteği üzerine takım arkadaşı olmak zorunda kalır. Ancak akıl almaz anlaşma şartları altında Lycaons başkanı ile sözleşme imzalar. Anlaşmaya göre; "atıcılık yaptığı sırada dışarı gönderdiği her oyuncu için 5 milyon yen (46 bin $) alacak, ancak verdiği her sayı içinse başkana 50 milyon yen (460 bin $) borçlanacaktır." (Kaynak: AniDB)

Yazın öylesine başlayıp 2 günde bitirdiğim bir seri. Bildiğiniz beyzbolu unutun. Tam bir insan psikolojisi uzmanı olan Tokuchi'yi (resimlerdeki karizma karakterimiz) izledikçe duyduğunuz hayranlık katlanacak. Beyzbolun sadece top ve sopayla oynanmadığını gösteren mükemmel bir anime. Mutlaka izlenmesi gereken bir seri. Tokuchi'yi izlerken aklıma Death Note'daki Kira ve L arasındaki akıl oyunları aklıma geldi hep.

Çevirileri [B2E] grubunun 720p'lik sunumlarına uygun yapacağım. Hızlı bir çeviri beklemeyin, elimde onca seri var daha. Yavaş yavaş ama sağlam adımlarla ilerleme taraftarıyım...

Http Links
HD Torrent
SD Torrent...

Son Düzenleme fudy tarafından 25-07-2010 17:49 de yapıldı. Sebep: Güncelleme...
Bayfudy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-12-2009, 01:30   #20
Sadık Üye

Giriş Tarihi: 02-10-2009
Standart İlgi: One Outs (2008)

“ Orjinal Gönderi : fudy_46 Mesajı Görüntüle

Fansub olayına karşı değilim ama altyazının da mutlaka verilmesi taraftarıyım.

Adam seriyi önceden indirmiş elinde mevcut, sen fansub yapıyorsun ve diyorsun ki; "İzlemek istiyorsan benim fansubladığım bölümü indirmen lazım kardeşim".
Bunun karşısında diyorsun;
"Daha önceden indirmiştim elimde mevcut zaten seri. Sadece altyazıları verseniz olmaz mı?"
"Beni ilgilendirmez. Önceden indirmeseydin." veya daha nazik şekilde "Altyazıları ayrı vermiyoruz." gibi bir cevap alıyorsun ve yapacak bir şeyin kalmıyor. Bu noktadan sonra elinden bir şey gelmez çünkü.

Yukarıdaki olayların yanı sıra rapidle uğraşmayı hiç mi hiç istemiyorum. Torrente geçtiğim günden beri zorunluluk dışında kullanmam.

Bilgisayarın başına oturruyorsun akşam bir şey indireceksin, rapid diyor ki;
"Olmaz kardeşim, dosya indirmek istiyorsan söğüşlenip premium üyelik alacaksın." Halbuki torrent öyle mi 7/24 hizmetinde.

Neyse böylece hardsuba karşı olan içimi de dökmüş oldum rahatladım biraz. Conan çevirime devam edeyim ben. Umarım anlatmak istediklerimi anlamışsınızdır. Birçok kişinin benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum bu konuda.

ilginç bir nokta haklısın .fudy peki çevireceğin altyazı raw sürümüne göremi olcak öyleyse fansub olmasada olur zaten.ama ingilizce altyazı bütünleşik videoysa ozaman görünüm kötü oluyor bi sürü çevrilmiş anime var fansubsız ama bütünleşik ingilizce altyazılı olduğu için izlemiyom bile.alıştırdılar bizi animemangatr ekibi ve diğerleri fansuba ! ellerinide sağlık onlar sayesinde animenin keyfine varıyorum allah razı olsun hepsinden
Baynolimit080 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-12-2009, 09:06   #21
Administrator

spartiate'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: İzmir / Kuşadası
Favori Anime: Claymore

hayırlı olsun fudy... bende yazın izlemiştim bu seriyi, beyzboldan hiç anlamamama rağmen çok beğenmiştim... herkese izlemesini öneriyorum

Edit: hatta imzam da one outsdan...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-12-2009, 10:01   #22
Kıdemli Üye

Tensei'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009

Benim normalde spor animelerine kaşı pek ilgim olmamasına rağmen, bir zamanlar spartiate'in önerisi üzerine izlemişimdir. Gayet de güzeldir, önerilir.

あかいくつ偽
Tensei Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-12-2009, 13:09   #23
Kıdemli Üye

yuuki_cross'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: 3.Müzik Odası’ndan xD
Favori Anime: D.Gray-Man, PandoraHearts,VampireKnight, LoveCom,KimiNiTodoke,Nana, UraBoku,Gundam00,Ouran, Loveless
Favori Manga: Dengeki Daisy, CUT, Running On Empty, Bond(Z), KoukouDebut, BeastMaster, Merupuri, TotallyCaptivated

Hayırlı olsun, bir spor animesi daha. Takipçinizim. Ana karakteri sevdim çok fena bakıyor (: Arada böyle la corda gibi müzik animeleri veya bunun gibi spor animeleri izlemek insana yarıyor. İzleyin (:
Eski 12-12-2009, 13:42   #24
Kıdemli Üye

Giriş Tarihi: 15-09-2009

.......

Son Düzenleme ozman tarafından 10-01-2010 15:32 de yapıldı.
ozman Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-12-2009, 16:09   #25
Sadık Üye

Giriş Tarihi: 08-12-2009

“ Orjinal Gönderi : fudy_46 Mesajı Görüntüle

Fansub olayına karşı değilim ama altyazının da mutlaka verilmesi taraftarıyım.

Adam seriyi önceden indirmiş elinde mevcut, sen fansub yapıyorsun ve diyorsun ki; "İzlemek istiyorsan benim fansubladığım bölümü indirmen lazım kardeşim".
Bunun karşısında diyorsun;
"Daha önceden indirmiştim elimde mevcut zaten seri. Sadece altyazıları verseniz olmaz mı?"
"Beni ilgilendirmez. Önceden indirmeseydin." veya daha nazik şekilde "Altyazıları ayrı vermiyoruz." gibi bir cevap alıyorsun ve yapacak bir şeyin kalmıyor. Bu noktadan sonra elinden bir şey gelmez çünkü.

Birçok kişinin benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum bu konuda.
Çok haklısın fudy. Mesela benden iki üç serinin altyazıları istendi verdim. Fansublar da istendiğinde verse çevrilmemiş - ayrı altyazısı olmayan- animelere daha çok el atabiliriz.
SyLaR_54 Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2009, 12:19   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-10-2009

yeni proje hayırlı olsun konusu ilginc ama iyi bir anime olabilir lik bölümü izledikten sonra bu konuda kesin yorum yapabilirim ilk bölüm ne zaman gelir acaba
kalkan Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2009, 13:23   #27
Kıdemli Üye

Antares'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 10-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: ADS!, Giant Killing, Paranoia Agent
Favori Manga: Hajime no Ippo, Slam Dunk

Fansub olayı sadece altyazıyı gömmekten ibaret değildir; karaokesi, encodingi vardır daha. Typesetting diye bilinen, Türkçe'de ekran yazıları olarak geçen olay da ayrı tabii. Bir hardsub(gömülü) fansub'ı ele alalım misal, 640x480 çözünürlükte, en basitinden XViD codecli bir fansubı izlerken hiç kimsenin bilgisayarı zorlanmaz; hatta 400p'lerin de pek zorlayacağını sanmam. Ancak karaokesini, typesettingini altyazıyla beraber vermek; çok kasar izleyenlerin bilgisayarını...

1
) Internette turluyorsunuz
2) Şu anda AMT'desiniz
3) İmzamı okuyorsunuz
5) Dördüncü maddenin eksikliğini fark etmediniz
6) Dördüncü maddeyi kontrol ediyorsunuz
7) Şu anda gülümsüyorsunuz
BayAntares Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2009, 13:43   #28
Asistan

bLue-Dragon'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 31-08-2009
Favori Anime: One Piece, Kimi ni Todoke
Favori Manga: One Piece

Karaokesiz, srt verilmesi ayrıca hoş ki fudy bunu yapıyor.

BaybLue-Dragon Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-12-2009, 14:12   #29
Super Moderator

fudy'ın Avatarı

Giriş Tarihi: 25-09-2009

“ Orjinal Gönderi : Antares Mesajı Görüntüle

Fansub olayı sadece altyazıyı gömmekten ibaret değildir; karaokesi, encodingi vardır daha. Typesetting diye bilinen, Türkçe'de ekran yazıları olarak geçen olay da ayrı tabii. Bir hardsub(gömülü) fansub'ı ele alalım misal, 640x480 çözünürlükte, en basitinden XViD codecli bir fansubı izlerken hiç kimsenin bilgisayarı zorlanmaz; hatta 400p'lerin de pek zorlayacağını sanmam. Ancak karaokesini, typesettingini altyazıyla beraber vermek; çok kasar izleyenlerin bilgisayarını...
Neden böyle bir mesaj yazdığınızı anlamadım. Aramızda kimse fansuba karşı olduğunu söylemedi ve "fansub sadece altyazıyı gömmektir" vs gibi bir şey de demedi.
Bayfudy Çevrimdışı  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yorum

Tanıtım Araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 16:36.