|
|||||||
| Çevirmenler | Projeler | Favoriler | Üye Ol - Register | Yardım | Arama | Bugünün Gönderileri | Forumları Okundu İsaretle |
| Terimler Sözlügü Bilmek güzeldir. Animelerde geçen kelimelerin anlamı ve geniş detaylı açıklamaları. |
| Güncel çalışmalarımız | [−] |
| Çevirmen , encoder ,yazar alımı açık.Başvurular admin ve süper modlara yapılacaktır. |
Anime Tartışmaları Kategorisinde ve Terimler Sözlügü Forumunda Bulunan Tsundere Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçeriği Kısaca ->> Tsundere: Tsundere, ilk başta gergin, somurtkan ve hatta öfkeli tutumları olan bir kişinin, bir olay neticesinde aniden içten, samimi ve ...
![]() |
|
|
LinkBack | Konu araçları |
|
|
#1 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen
|
Tsundere:
Tsundere, ilk başta gergin, somurtkan ve hatta öfkeli tutumları olan bir kişinin, bir olay neticesinde aniden içten, samimi ve hatta mütevazı bir kişiliğe bürünmesi durumunu açıklayan terimdir. Ayrıca dışarıya karşı sert bir tutum sergilemesine rağmen içinde iyi niyetli ve samimi duygular besleyen bir karakteri temsilen de kullanılır. Kelime; ilgisiz, soğuk, somurtkan veya iğneci gibi anlamları karşılayan "tsuntsun" (つんつん) ve bezgin/bitap, aşk ile tutuşmuş/vurulmuş anlamlarını karşılayan "deredere" (でれでれ) kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Tsunderekko kelimesi ise, tsundere bir kişiliğe sahip kızlar için söylenir. Tipik olarak; ilk başta romantik bir ilişki kabul etmediği ve soğuk davrandığı başrol erkek karakterin diğer bayanlara karşı ilgi duyması ile saldırgan bir tutum içine girerek içindeki gerçek duyguları bastırmaya çalışması ile karşımıza çıkar. Bu karakterler genellikle sevgilerini gösteremezler, çekinirler ve dış dünyaya karşı sert bir kabuk oluşturarak kendilerini korumaya almış olurlar. Örnekler: Love Hina - Aoyama Motoko. Bakemonogatari - Senjougahara Hitagi. Hayate no Gotoku - Sanzenin Nagi. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Bir kaç örnek de sizlerden alalım |
![]() |
|
|
|
#2 |
|
----
Giriş Tarihi: 02-09-2009
Mekan: istanbul
Favori Anime: NGE
|
Bakemonogatari - Senjougahara Hitagi - buna itirazım var
çünkü (4. bölüm spoileri):Spoiler:
Benim aklıma gelenler: Suzumiya Haruhi - Suzumiya Haruhi Eri - School Rumble Narusarewa - Love Hina Asuka - Evangelion Chidori - Full Metal Panic Taiga - Toradora Myself; Yourself in ana karakteri adını unuttum aslında çok var say say bitmez. |
![]() |
|
|
|
#3 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 30-08-2009
Mekan: Zanarkand
Favori Anime: Seirei no Moribito
Favori Manga: Vagabond, RuroKen
|
daha birinci bölümde Spoiler:
|
![]() |
|
|
|
#4 |
|
----
|
Bakemonogatari için gene:
Spoiler:
|
![]() |
|
|
|
#5 |
![]() ![]()
Giriş Tarihi: 31-08-2009
Mekan: Bursa - İstanbul
Favori Anime: Death Note
|
Bakemonogatari 4-8:
Spoiler:
|
![]() |
|
|
|
#6 |
|
----
|
Bakemonogatari son:
Spoiler:
|
![]() |
|
|
|
#7 |
Giriş Tarihi: 09-09-2009
Mekan: İstanbul
Favori Anime: Cowboy Bebop, Bleach, Samurai Champloo, Berserk, Gantz, Baccano!, Code Geass
|
Değil işte o tsundere, doğru bilinen yanlışlar olmuş Haruhi'nin tsundere sanılması. Tsundere - Television Tropes & Idioms Bak orda örneklerin başında ne yazıyor, "genel kanının aksine Haruhi bu tanıma tam olarak uymaz" çünkü tsundere olması için o deredere özelliği kazanması gerekirken Haruhi'de öyle olmuyor. Pek bi değişiklik olmuyor Haruhi'de genel olarak. |
![]() |
|
|
|
#8 |
|
----
Giriş Tarihi: 11-09-2009
Favori Anime: Naruto
Favori Manga: One Piece
|
Benim aklıma gelenler Shana ve Saber. Sanırım bu tanıma tam olarak uyuyorlar.
|
![]() |
|
|
|
#9 |
|
----
|